11.9.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

morti

#1 11.9.

Post by morti »

Sam datum posta govori o čemu je riječ...
Sjećam se dobro tog dana...
Bio sam dežurni učenik...
Nastavnici trče uokolo vidno sjebani...
Nešto se događa,ali još uvijek ne znam šta...
Čim se vrata zbornice otvore,malo slike sa TV-a mi daje do znanja da nešto fakat nije u redu...
Žena izlazi iz škole na službeni izlaz,okreće se meni i govori: "Treći svjetski rat,djeco"...
Tajac...
Tek kad dođem kući tog dana,saznajem šta se desilo...
Desetak hiljada kilometara odavde...od Sarajeva...
11. septembar 2001.
4 godine poslije...
No_Comment

Post by No_Comment »

Shta reci... da se vishe tako shto ne ponovi...

:(
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Po čemu je meni ostao upamcen...

AC Roma nikad jača, prvo kolo Lige Prvake protiv Real Madrida, kasnim na početak utakmice 10 minuta... umjesto prepunog Olimpica i Batistute u vrhu napada dočeka me specijalna emisija o napadu o kojem do tih 20.55 nisam imao pojma.
Frutek

#4 Re: 11.9.

Post by Frutek »

morti wrote:Žena izlazi iz škole na službeni izlaz,okreće se meni i govori: "Treći svjetski rat,djeco"...
Tajac...
Ma kakav treći svjetski :shock: :?
Ja sam bio u Americi kad se to desilo...Ameri nisu znali ni ko ni šta ih je udarilo...Svi su bili prestravljeni od straha (pritom puni mržnje prema svemu muslimanskom...barem tada se to osjećalo duže vremena) baš radi tog neznanja odakle je došlo i da li još šta dolazi :roll:

Da bi počeo treći svjetski moraš znat ko te napao da bi mogao da uzvratiš, a Ameri do dana današnjeg, čini mi se, da tačno ne znaju ko ih je rokno na taj dan...
morti

#5 Re: 11.9.

Post by morti »

Frutek wrote:
morti wrote:Žena izlazi iz škole na službeni izlaz,okreće se meni i govori: "Treći svjetski rat,djeco"...
Tajac...
Ma kakav treći svjetski :shock: :?
Ja sam bio u Americi kad se to desilo...Ameri nisu znali ni ko ni šta ih je udarilo...Svi su bili prestravljeni od straha (pritom puni mržnje prema svemu muslimanskom...barem tada se to osjećalo duže vremena) baš radi tog neznanja odakle je došlo i da li još šta dolazi :roll:

Da bi počeo treći svjetski moraš znat ko te napao da bi mogao da uzvratiš, a Ameri do dana današnjeg, čini mi se, da tačno ne znaju ko ih je rokno na taj dan...
U pravu si...
Al na taj dan se drukčije mislilo...broj "3" je svakome,bar i u podsvijest,bio u glavi...
SD-6

Post by SD-6 »

dodjoh is škole malo ranije...bacio kladionicu...kad tamo nema prenosa :mladen maric sav i vas izgubljen,neobrijan,mahmuran a ispred njega tona papira,malo se prebacuje po satelitu...i tad prvi put čusmo za Osamu Bin Ladena...covjeka koji je zavalio sve čestite muslimane ma gdje da su,stavio im hipoteku i takvo breme pod kojim ako nece izdahnuti...onda ce nastavit meditirat na sondu...jednostavno previše pojmova se pojebalo,isprevrtalo....a krivu drinu više ne moze niko,niti ima zelju i interes ispravljati je ...do sudnjega dana
dado77

Post by dado77 »

Ne poričem da je bio napad .

ALI MOŽE LI MI NEKO REĆI GDJE JE AVION KOJI JE UDARIO U PENTAGON . Ja ili sam lud ili me ludim prave?
morti

Post by morti »

dado77 wrote:Ne poričem da je bio napad .

ALI MOŽE LI MI NEKO REĆI GDJE JE AVION KOJI JE UDARIO U PENTAGON . Ja ili sam lud ili me ludim prave?
Ima mnogo teorija o tome...
Knjige su pisane...
Jedan Francuz,ne znam mu ime,se bio pravo zadao u istraživanje...
Al ne pitaj mene...
stella_k

Post by stella_k »

Strasno, toliko mrtvih... :(
Podsjetilo me na rat i strah....
Grozno :(
repeater

Post by repeater »

kroz dotična prepričavanja gdje sam bio, šta sam radio, ova tragedija se predstavlja kao spektakl. a ako ti je to u cilju, onda si naslovu ove teme trebao zakačiti tri smajlija.
bsxsa

Post by bsxsa »

Sto se tice odgovora na gdje je Avion sto je udario u Pentagon preporucujem svima da ppogledaju ovaj filmic na linku ispod.

http://www.pentagonstrike.co.uk/flash.htm [/quote]
morti

Post by morti »

repeater wrote:kroz dotična prepričavanja gdje sam bio, šta sam radio, ova tragedija se predstavlja kao spektakl. a ako ti je to u cilju, onda si naslovu ove teme trebao zakačiti tri smajlija.
Nikakvu tragediju ne doživljavam kao SPEKTAKL!!!... :? :? :x
Uostalom,svaka ti čast ako ljude procijenjuješ na osnovu posta...i da dodam da uošte ne "odiše" spektaklom...
Ja tebe neću procjenjivati...
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Želeo bih izneti svoj stav povodom terorističkog napada na WTC u NYC-u.

Naime ja mislim da su američke tajne službe napravile svestan propust kako bi posle toga imali razlog da napadnu Afganistan i uspostave punu dominaciju u jugozapadnoj i jugoistočnoj Aziji. Naravno u pitanju je nafta. Najpre je bio Afganistan u kojem su sada smeštene američke vojne baze i potpuna kontrola zemlje dok su tamošnje vlasti ništa drugo do marionete. Zatim je na red došao Irak. Pre invazije na Afganistan Amerikanci su tražili podršku u okolnim zemljama: Uzbekistan, Turkmenistan(gde vojsku sačinjavaju oružane snage Turkmenistana i značajan broj pripadnika ruskih oružanih snaga)i Kirgistan kako bi mirnim putem obezbedili svoje prisustvo tamo i uspeli su jer sada imaju vojne baze i u Turkmenistanu i Kirgizistanu a samim tim i uticaj.

Nakon toga je usledio napad na Irak. Mislim da ne trebam objašnjavati zašto jer je to već odavno kristalno jasno. Jednom rečju NAFTA odnosno OIL.

Sada prete i Iranu.

Pored svog uticaja u regionu smatram da je jedan od važnijih ciljeva bio i osigurati da nema nikakvih pretnji po opstojnost njihovog najznačajnijeg saveznika u regionu, države Izrael.

Napad na Pentagon boeing-om nije postojao jer da je Boeing 747 udario u zgradu Pentagona veći deo zgrade danas ne bi postojao.

Sećam se jednog transparenta u New Yorku gde je pisalo: "Wake up America this was an inside job"!

Ne sećam se prezimena francuskog novinara koji je objasnio tzv. napad na Pentagon. Zvao se je Anri.
Zreli

Post by Zreli »

i oni su naseg momu i uzeira
sunday_morning

Post by sunday_morning »

9/11 - puno toga nije logicno..i vjerujem da ce jos dugo 9/11 biti misterija.
puno toga ukazuje da bi to mogao biti ''inside job'' ...znajuci Busha i njegove imbecilne ciljeve...ne bi nista cudilo...

medjutim, sva ta prica o Bin Ladenu..samo donekle ima smisla...

9/11 cu uvijek pamtiti po neduzno stradalim civilima...koji su poginuli za ko zna cije ciljeve....i po Mladenu Maricu, kojem je btw taj dan donio nevjerovatan publicitet!...sve u svemu...show.
love

Post by love »

Nista o tim ne javljaju mediji,izgleda da su ipak zaboravili(ja mislio USA nikada nemogu zaboraviti :-) )
No_Comment

Post by No_Comment »

Ovde je cijelo jutro na tv tema 11 septembar...
love

Post by love »

Ovdje u Svedskoj ne
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Maloprije cujem jednu zanimljivost... Navodno svi odmah znaju gdje su bili "tog" 11.9... :-? Fakat, ja sam se iste sekunde sjetio da sam bio u videoteci, kad sam cuo vijest o napadima... :roll:
gavrilo

Post by gavrilo »

lagao bih kada bih napisao da mi ih je bilo zao tog dana... da se razumijemo svakog neduzne zrtve mi je zao, ali globalno gledano sjedinjenih americkih drzava ne!
Qler

Post by Qler »

gavrilo wrote:lagao bih kada bih napisao da mi ih je bilo zao tog dana... da se razumijemo svakog neduzne zrtve mi je zao, ali globalno gledano sjedinjenih americkih drzava ne!
poDapisujem
UndergroundMan

Post by UndergroundMan »

11.9 ... 11.9 ... po cemu bi mogao biti poznat?!

Ah da, sjetio sam se ... rodjendam mojoj prijateljici (hvala sto me napomenu :) )

Vozdra
List

Post by List »

Sto Gavro? Je l' zbog bombardovanja Republike Srpske ili zbog bombardovanja majcice Srbije? :D
faraon_

Post by faraon_ »

11.09...vracam se kuci iz skole...prolazim ferhadijom kad u jednoj radnji gdje se prodaje tehnika masa ljudi ispunila radnju i gleda u nesta na tv-u...mnogi imaju smjesak na licu...prodavacica u radnji bulji u ekran i ima smjesak na usnama od uha do uha...ja pucam od smijeha sta je to toliko bitno pa se svi ti silni ljudi iskupili u radnji da gledaju i nastavljam dalje...dolazim kuci kad mama gleda tv-e i govori meni da i ja gledam...slijedecih sedam dana ja sjedim pred tv-om i gledam cnn i desetine razonoraznih dokuemntaraca i talk-emisija...moram priznat zivot je skroz drukcije od tada...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Qler wrote:
gavrilo wrote:lagao bih kada bih napisao da mi ih je bilo zao tog dana... da se razumijemo svakog neduzne zrtve mi je zao, ali globalno gledano sjedinjenih americkih drzava ne!
poDapisujem
Postavlja mi se pitanje da li se nekih 300 miliona Amerikanaca zapita gdje su oni bili 11.9.?! Neki da, neki ne. Isto onako kao sto se ne zapitaju gdje su oni bili u nekom periodu npr '94. godine kada je ubijen milion ljudi u Ruandi, gdje su bili 11.7.94. kad se desila Srebrenica, gdje su bili 29.12.04. kad su njihovi zvanicnici i naucnici znali da ce se nesto desiti sa Azijom nakon registrovanog jakog potresa a oni nisu javili radi glupog nekog nepotpisanog sporazuma?! ne, ne pitaju se. Zato se ja na kraju pitam trebam li ja nesto posebno da se sjetim tog datum?! Trebam, ali i idem dalje. Kao sto i oni svi idu dalje!
Post Reply