11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Locked
voajer

Post by voajer »

valterbranisarajevo wrote:Pa nisu oko Sarajeva postavljene barikade, mogli su građani drugih gradova sjesti u autobuse i doći na protest. Mogla je i dijaspora sjesti na avion i doći.

ili oni svi imaju neko opravdanje? :?
To jest sitina. Ipak ja nekako vise ocekujem od svoje sredine koju tolko volim i cijenim nego od neke druge.
Istina je ipak da nismo savrseni. Nisu to nikakve neljudske osobine, vrlo su svakodnevne i posvuda rasprostranjene. Samo nema svrhe da ih negiramo.
A ne treba nas zbog njih ni mrziti jer ja savrsenog jos vidio nisam, ni covjeka ni grada.
Last edited by voajer on 12/06/2007 00:00, edited 1 time in total.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

CovjekIzBosne wrote:Tebi jos nesto da kazem moze mi se TITO samo da napusi lijepo.Da imalo imas sramote u sebi nebi to stavljao.

Sad ce nam jos reci kako je Tito kriv za Srebrenicki genocid, a sarajlijice su zle komunjare pa ne dolaze na proteste :roll:
dripac

Post by dripac »

CovjekIzBosne wrote:
valterbranisarajevo wrote:Pa nisu oko Sarajeva postavljene barikade, mogli su građani drugih gradova sjesti u autobuse i doći na protest. Mogla je i dijaspora sjesti na avion i doći.

Tebi jos nesto da kazem moze mi se TITO samo da napusi lijepo.Da imalo imas sramote u sebi nebi to stavljao.
A gdje si ti bio danas CovjeceIzBosne?
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Ahmmed wrote:
valterbranisarajevo wrote:Sarajevo ne može uvijek biti dežurni krivac za sve. Sarajevo pljačka, Sarajevo je prodalo, sarajlije su benefiti, sarajlije su neosjetljive na patnju drugih. Upravo su građani Sarajeva u najmanjoj mogućoj mjeri, uz Tuzlu i još neke gradove dali podršku nacionalnim strankama koje su nas na ovaj ili onaj način dovele u ovakvu tragičnu situaciju koja često i danas podsjeća na onu iz 1991 ili 1992. Nije Sarajevo nikoga opljačkalo niti prodalo, to su uradili oni koji su na izborima iz svojih izbornih baza, a često iz sredina odakle su uglavnom ljudi koji na najbrutalniji način ispoljavaju svoju malograđansku mržnju prema našem gradu svojim glasovima poslali u Sarajevo.

Sarajevo još liječi svoje rane, oplakuje mrtve, Sarajevom se vozaju ljudi u invalidskim kolicima. upravo je Sarajevo prvo otvorilo svoja vrata mnogobrojnim izbjeglicama iz Istočne Bosne. Zajedno smo dijelili dobro i zlo, bježali od granata, vukli vodu u kanisterima, jeli leču i rižu..sarajevska djeca, moji prijatelji su branili i odbranili svoj grad uz pomoć svih onih kojima je Sarajevo otvorilo svoja vrata te 1992.

Volim svoj grad i ne stidim se ni jednog dijela njegove časne istorije i ne podnosim malograđanske kompleksaše koji koriste tragediju vlastitog naroda da se obračunaju sa mojim gradom i njegovim duhom..

Pa, ne znam....Evo, u Starom Gradu, SDA je 1990, dobila 53 posto glasova, SDP 16... Deset godina kasnije, SDA je dobila 20, 8 a SDP 36,5 %.....

Da uz ogromnu apstiinenciju glasača.. :shock: Mislim na zadnje izbore..
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Prpa.ba wrote:
CovjekIzBosne wrote:Tebi jos nesto da kazem moze mi se TITO samo da napusi lijepo.Da imalo imas sramote u sebi nebi to stavljao.

Sad ce nam jos reci kako je Tito kriv za Srebrenicki genocid, a sarajlijice su zle komunjare pa ne dolaze na proteste :roll:

Nije Tito kriv ali jeste kriva ona artiljerija koju je on pravio, tebi je drazi covjek koji je okupirao BIH nego neki covjek koji je se borio za nezavisnost iste te BIH od istog tog okupatora, koji je koristio istu tu artiljeriju sto je Tito pravio
valterbranisarajevo

CovjekIzBosne wrote:

Tebi jos nesto da kazem moze mi se TITO samo da napusi lijepo.Da imalo imas sramote u sebi nebi to stavljao.

Da ti nije bilo Tite odrastao bi u nekom katunu i bio bi nepismena seljačina..
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

CovjekIzBosne wrote: Nije Tito kriv ali jeste kriva ona artiljerija koju je on pravio, tebi je drazi covjek koji je okupirao BIH nego neki covjek koji je se borio za nezavisnost iste te BIH od istog tog okupatora, koji je koristio istu tu artiljeriju sto je Tito pravio

:lol: :lol: :lol: :lol:

Tito okupirao BiH, kolaborirao sa cetnicima, Alija se borio protiv Tite, Tito dao oruzje cetnicima.... previse novog materijala za moj mozak :lol: :lol: :lol:
Last edited by Prpa.ba on 12/06/2007 00:01, edited 1 time in total.
forUMASH

Post by forUMASH »

valterbranisarajevo wrote:
.....meni se cini da njemu ni Tito nije mogao pomoci..... :D
persafromthemahala

Post by persafromthemahala »

Nema od tih tihih protesta nista!
Naglasujem nismo mi MAHADMA GANDI sa 30Mio sljedbenika!

AKo smo iskreni.Koga je briga za SREBRENICU!
Mozda nas MilionIpo Bosanaca,i to je to.
Kad vidish da je godinu nakon SREBRNICE u Ruandi poginulo haman Milion ljudi ubijenih mahetama,vecim nozevima,ovaj nas broj ispadne relativno mal.

Svijet boli briga za zrtve.Svijet gleda pare,ekonomiju,dionice.
Koga briga kad se neko baci pod voz od jada,il ovaj il onaj ubije cijelu familiju jer je nema vise cim hranit.

PUNO SE PRICA,NIJE BALKAN ZA PRICE,RADITE NESTO.

zar nije paradoks,da se ona skuptina ,pred kojom jade kampuju,renovira sa 12.Mio grckih eura,iste te grcke iz koje su grcki vojnici po SRebrenici harali,bili,silovali.

Püüü ***** vam mater,bez karakternu!

fakat se cudim dze nakon dobar,fin i plemenit narod dobi onake sugave,kurvanske i pohlepne Zastupnike.

I kaze mi nekom,demokratijom se dodje do svog prava,ma nije nego golim nasiljem.

ZAPALITEEEEE IM AUDIJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

CovjekIzBosne wrote:

Bas si seljacina izvini gospodine komunisto mislio sam sljedbenik ili nam gospn Pavelica the Hercegovca ili Cice smrdljivog.

Post by blank »

voajer wrote: Nikakve mrznje "Velikih Sarajlija " nema, puno prije je istina da se radi o indiferentnosti, komplexu i osjecaju nemoci (jedan od ova tri pojma ili njihova kombinacija, zavisi od pojedinca).
Govorim o par ispada na ovoj temi.

Nase oci u periodu 1992-95. bile su uprte u cijeli svijet, od svih smo ocekivali pomoc, krivili smo cijeli svijet sto je indiferentan na nasu patnju, sto ga nije briga, sto smo vijest od pola minute, a ubrzo smo postali mi taj indiferentni svijet kojeg smo tako prezirali, jer pobogu, sta smo mi duzni tamo nekim Srebrenicanima, da ne kazem neku od rijeci koje sam slusao na poslu, pa dalje. Cini mi se i gori nego taj svijet.

...Nevjerovatno, vidim sad da se i druge okrivljuje za rat! Mi smo kao cisti, jer nismo glasali za nacionalisticke stranke! Znaci, niko od onih koji su pucali s brda po gradu, nije Sarajlija? Kakva budalsatina. Besmisleno je dalje.
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Oj Boze, ja ne znam jel' ovo treba biti neka rasprava, ili je tema otvorena cisto da Sarajlije priznaju da su bezosjecajni, djubrad, itd. (Ne znam sta se hoce...)

Bilo je protesta i bit ce ih jos koliko hoces, i opet ce na kraju biti onako kako neko skroji u kafani za stolom, htjeli vi ili ne...

Ne moze se nista promijeniti kad u ovoj drzavi moze svako pricati sta hoce. Tako su recimo i Srbi bili jednako ugrozeni kao i Bosnjaci, po nekim pricama, i sta sad da radis, sta da kazes Dodiku kad pocne pricati tako...? Treba se doci jednom do trenutka kada ce se reci: ovi su krivi za ovo, ovi za ovo, i da se jednom zna ko je pocinio koji zlocin... Ne moze se ovako iz praznog u suplje nista postici. Sta da radis kad ne mozes reci da je RS genocidna tvorevina, sta dalje kazati, protiv cega se boriti? Na osnovu cega da bilo ko od nas trazi pravdu, kad Srbija i RS, po Haagu, nisu pocinili genocid. Sad ce Srbi vjecito imati razlog da osporavaju sve!

Malo sam mozda u nekim stvarima pretjerao, ali sam ljut i zbog Srebrenice i citave Bosne opcenito, i iznerviram ovakvim komentarima...

Istina je da se moze nesto promijeniti protestima, ali po meni, u situaciji kakvoj smo, ne miroljubivo, a sad da li je Bosna spremna za ustanak, nisam siguran...
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

pasha078 wrote:Nemojte se tako svađati i prepucavati, mi smo svi jedan narod i klali su nas ne što smo Sarajlije, Srebreničani ili Prijedorčani, već jer smo Bošnjaci. Mi smo krvavo platili u zadnjih sto godina da postanemo nacija, ponašajmo se tako onda!
Bosnjaci ti jerane ne zive u Sarajevo i to odavno, tu je sve odano Cica TKiti mislim TITU
nexo

Post by nexo »

Procitah samo nekoliko prvih postova i "zivot mi se zgadi", sto je cesta uzrecica na nasim forumima. Nemogu da shvatim te ljude, tzv. Sarajlije ili kako nas nazivaju u Tuzli ili Zenici, Sarajlice. Kakve veze ima to sto je gradonacelnik ili gradonacelnica iz Fojnice, Kiseljaka, Trebinja ili...Ovi i ovakve Sarajlije, ako je to vec vece od same Bosna i Hercegovine, (da budem iskren, meni jeste i zato u Sarajevu vise ne zivim) onda neka urade nesto sto ce to promjeniti, mislim na politicko, kulturno i ekonomsko stanje u gradu.
Srebrenica je simbol patnje i bola citave Bosne i Hercegovine i ovakvi komentari, bez obzira iz kakvih pobuda dolaze nisu na mjestu.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

persafromthemahala wrote:Nema od tih tihih protesta nista!
Naglasujem nismo mi MAHADMA GANDI sa 30Mio sljedbenika!

AKo smo iskreni.Koga je briga za SREBRENICU!
Mozda nas MilionIpo Bosanaca,i to je to.
Kad vidish da je godinu nakon SREBRNICE u Ruandi poginulo haman Milion ljudi ubijenih mahetama,vecim nozevima,ovaj nas broj ispadne relativno mal.

Svijet boli briga za zrtve.Svijet gleda pare,ekonomiju,dionice.
Koga briga kad se neko baci pod voz od jada,il ovaj il onaj ubije cijelu familiju jer je nema vise cim hranit.

PUNO SE PRICA,NIJE BALKAN ZA PRICE,RADITE NESTO.

zar nije paradoks,da se ona skuptina ,pred kojom jade kampuju,renovira sa 12.Mio grckih eura,iste te grcke iz koje su grcki vojnici po SRebrenici harali,bili,silovali.

Püüü ***** vam mater,bez karakternu!

fakat se cudim dze nakon dobar,fin i plemenit narod dobi onake sugave,kurvanske i pohlepne Zastupnike.

I kaze mi nekom,demokratijom se dodje do svog prava,ma nije nego golim nasiljem.

ZAPALITEEEEE IM AUDIJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
Persa samo mozes za taj koment da mi lijepo fino poljubis polni organ.
valterbranisarajevo

voajer wrote:

To jest sitina. Ipak ja nekako vise ocekujem od svoje sredine koju tolko volim i cijenim nego od neke druge.
Istina je ipak da nismo savrseni. Nisu to nikakve neljudske osobine, vrlo su svakodnevne i posvuda rasprostranjene. Samo nema svrhe da ih negiramo.
A ne treba nas zbog njih ni mrziti jer ja savrsenog jos vidio nisam, ni covjeka ni grada.

Drug meni se srce cijepa kada pročitam da neko dijete u istočnoj Bosni piše zadaću uz svijeću a u isto vrijeme razni mufljuzi, često djeca onih koji grade političku karijeru na jadu i bijedi sirotinje i izbjeglica ovdje po Sarajevu organizuju partije i orgije. E to je za mene nepravda. Kada sam jednom otvorio diskusiju na tu temu bio sam napadnut iz slične artiljerije..Gdje ćeš dirati zaslužne i njihovo potomstvo.. :(
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

CovjekIzBosne wrote:
Prpa.ba wrote:

Nije Tito kriv ali jeste kriva ona artiljerija koju je on pravio, tebi je drazi covjek koji je okupirao BIH nego neki covjek koji je se borio za nezavisnost iste te BIH od istog tog okupatora, koji je koristio istu tu artiljeriju sto je Tito pravio
Ti pomalo djelujes kao da si u nekom delirijumu i hajde prvo drmni jedan valijum. Koliko godina zivota si proveo u Titovom vremenu????????? Klempo, Tito je od Srebrenice napravio jedan predivan gradic, koji je imao sve za vise nego dostojan zivot i ne samo od Srebrenice nego od citave bivse YU. Ali takvim hajvanima kao sto si ti to nije valjalo pa sada eto zivimo u carstvu demokratije. Nemoj bezveze lupati o stavrima o kojiema ti je neko pricao alio ocito na pogresan nacin.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

nexo wrote:Procitah samo nekoliko prvih postova i "zivot mi se zgadi", sto je cesta uzrecica na nasim forumima. Nemogu da shvatim te ljude, tzv. Sarajlije ili kako nas nazivaju u Tuzli ili Zenici, Sarajlice. Kakve veze ima to sto je gradonacelnik ili gradonacelnica iz Fojnice, Kiseljaka, Trebinja ili...Ovi i ovakve Sarajlije, ako je to vec vece od same Bosna i Hercegovine, (da budem iskren, meni jeste i zato u Sarajevu vise ne zivim) onda neka urade nesto sto ce to promjeniti, mislim na politicko, kulturno i ekonomsko stanje u gradu.
Srebrenica je simbol patnje i bola citave Bosne i Hercegovine i ovakvi komentari, bez obzira iz kakvih pobuda dolaze nisu na mjestu.

jarane Sarajlije su ti djubrad velika plakali su i Afrikancima u Ruandi 1992-1995 da im pomognu a sad jednoj SREBENICI u kojoj je za JEDAN dan zakaleto 10 000 Bosnjacke nejaci i staraca nece da pomognu ni da cuju za njihov jad i tugu i ocaj.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ahmmed wrote:
valterbranisarajevo wrote:Sarajevo ne može uvijek biti dežurni krivac za sve. Sarajevo pljačka, Sarajevo je prodalo, sarajlije su benefiti, sarajlije su neosjetljive na patnju drugih. Upravo su građani Sarajeva u najmanjoj mogućoj mjeri, uz Tuzlu i još neke gradove dali podršku nacionalnim strankama koje su nas na ovaj ili onaj način dovele u ovakvu tragičnu situaciju koja često i danas podsjeća na onu iz 1991 ili 1992. Nije Sarajevo nikoga opljačkalo niti prodalo, to su uradili oni koji su na izborima iz svojih izbornih baza, a često iz sredina odakle su uglavnom ljudi koji na najbrutalniji način ispoljavaju svoju malograđansku mržnju prema našem gradu svojim glasovima poslali u Sarajevo.

Sarajevo još liječi svoje rane, oplakuje mrtve, Sarajevom se vozaju ljudi u invalidskim kolicima. upravo je Sarajevo prvo otvorilo svoja vrata mnogobrojnim izbjeglicama iz Istočne Bosne. Zajedno smo dijelili dobro i zlo, bježali od granata, vukli vodu u kanisterima, jeli leču i rižu..sarajevska djeca, moji prijatelji su branili i odbranili svoj grad uz pomoć svih onih kojima je Sarajevo otvorilo svoja vrata te 1992.

Volim svoj grad i ne stidim se ni jednog dijela njegove časne istorije i ne podnosim malograđanske kompleksaše koji koriste tragediju vlastitog naroda da se obračunaju sa mojim gradom i njegovim duhom..

Pa, ne znam....Evo, u Starom Gradu, SDA je 1990, dobila 53 posto glasova, SDP 16... Deset godina kasnije, SDA je dobila 20, 8 a SDP 36,5 %.....

Da uz ogromnu apstiinenciju glasača.. :shock: Mislim na zadnje izbore..
Ja govorim o izborima 1990 i 2000 :) Za zadnje izbore, u pravu si.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

CovjekIzBosne wrote:
pasha078 wrote:Nemojte se tako svađati i prepucavati, mi smo svi jedan narod i klali su nas ne što smo Sarajlije, Srebreničani ili Prijedorčani, već jer smo Bošnjaci. Mi smo krvavo platili u zadnjih sto godina da postanemo nacija, ponašajmo se tako onda!
Bosnjaci ti jerane ne zive u Sarajevo i to odavno, tu je sve odano Cica TKiti mislim TITU
Sve si rekao :D :lol: :lol:
voajer

Post by voajer »

Malo zdrave razmjene misljenja nije za odmet, to pomaze da se bolje razumijemo i prociscava crijeva.
A ako mi dozvolis i uz sav respekt, ova pitanja nisu iskljucivo pitanja Bosnjaka kao naroda vec pitanja svih bosanskohercegovackih patriota i ljudi koji vole ovu zemlju i pripadaju joj dusom i tijelom.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

CovjekIzBosne wrote:
nexo wrote:Procitah samo nekoliko prvih postova i "zivot mi se zgadi", sto je cesta uzrecica na nasim forumima. Nemogu da shvatim te ljude, tzv. Sarajlije ili kako nas nazivaju u Tuzli ili Zenici, Sarajlice. Kakve veze ima to sto je gradonacelnik ili gradonacelnica iz Fojnice, Kiseljaka, Trebinja ili...Ovi i ovakve Sarajlije, ako je to vec vece od same Bosna i Hercegovine, (da budem iskren, meni jeste i zato u Sarajevu vise ne zivim) onda neka urade nesto sto ce to promjeniti, mislim na politicko, kulturno i ekonomsko stanje u gradu.

jarane Sarajlije su ti djubrad velika plakali su i Afrikancima u Ruandi 1992-1995 da im pomognu a sad jednoj SREBENICI u kojoj je za JEDAN dan zakaleto 10 000 Bosnjacke nejaci i staraca nece da pomognu ni da cuju za njihov jad i tugu i ocaj.
Ti si bezobrazan, nepismen i u posljednje vrijeme, vodiš glavnu riječ na ovom forumu, što, doduše, govori više o nama nego o tebi.
valterbranisarajevo

CovjekIzBosne wrote:

Ovo vam je trn u oku. I pored najbolje volje niste uspjeli isprati mozak ljudima koji veoma dobro znaju ko im je jedini uspio obezbijediti život dostojan čovjeka.. :D
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Ahmmed wrote:
CovjekIzBosne wrote:

Ti si bezobrazan, nepismen i u posljednje vrijeme, vodiš glavnu riječ na ovom forumu, što, doduše, govori više o nama nego o tebi.
Ahmeddeeeee Sultane Turski izvinjavam se nemoj samo slati zamnom dzelate.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

CovjekIzBosne wrote:

Ovo vam je trn u oku. I pored najbolje volje niste uspjeli isprati mozak ljudima koji veoma dobro znaju ko im je jedini uspio obezbijediti život dostojan čovjeka.. :D
KOOOO???? Ako mislis na TKitu onda moras da znas da je Tkita imao 50 godina da dovede normalan zivot, mada ga ni tada nije doveo, a da je BOsna imala samo 10 a da Srbi i Hrvati nisu kocili sad bi se ljudi po Sarajevu pisali po Tkitinim slikama.
Locked