Glupaneeeee!!!!!CovjekIzBosne wrote:Mora da ti je TKita bio ili dida ili ujak pa ti toliko krivo sto nema njegovog kraljevstva, u kojem je ZA narod jeo sa kraljicama i vozao se na jahtama.TKita kad bi isao da jede on bi rekao ja ovo ZA narod jedem a sto naord leda slomi praveci tesku masineriju, njega je k***c bolio, a naravno i kad ga k***c boli bolio ga je za narod.hrasno38 wrote:Imo si i ti evo vec dosta prilika da napises normalan post ali ti nikako da to podje od ruke a posto ovdje niko nece nista kociti ja se evo moram skruseno da popisam na svaki tvoj post!!!!!CovjekIzBosne wrote: KOOOO???? Ako mislis na TKitu onda moras da znas da je Tkita imao 50 godina da dovede normalan zivot, mada ga ni tada nije doveo, a da je BOsna imala samo 10 a da Srbi i Hrvati nisu kocili sad bi se ljudi po Sarajevu pisali po Tkitinim slikama.
11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA
-
dripac
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
Covjece IzBosne,
izvini ne pratim bas svaki post pa ako si negdje rekao...
sta se tebi desilo? ko ti je naudio? koga su ti ubili? zasto mrzis sarajevo, mislim tako strastvenom mrznjom, ne samo odbojnost? TI? sta te muci tako strasno TEBE KAO TEBE ni kao bosnjaka ni kao bosanca ni sto pm... ?
sa ljudima pricas, ne sa zivotinjama, pa meni samo pada na pamet da te nesto strasno unistava... umjesto da vrijedjas, mogao si reci...
ima ovdje i sarajlija, i zenicana, i tuzlaka, a ima sigurno i srebrenicana... i vidim, ne javljaju se ni oni da vrijedjaju, njihove muke im dosta... pa se upitam, ko ih vise koristi kao instrument, oni sto ih brane ili oni sto ih gledaju...
sta se tebi desilo? ko ti je naudio? koga su ti ubili? zasto mrzis sarajevo, mislim tako strastvenom mrznjom, ne samo odbojnost? TI? sta te muci tako strasno TEBE KAO TEBE ni kao bosnjaka ni kao bosanca ni sto pm... ?
sa ljudima pricas, ne sa zivotinjama, pa meni samo pada na pamet da te nesto strasno unistava... umjesto da vrijedjas, mogao si reci...
ima ovdje i sarajlija, i zenicana, i tuzlaka, a ima sigurno i srebrenicana... i vidim, ne javljaju se ni oni da vrijedjaju, njihove muke im dosta... pa se upitam, ko ih vise koristi kao instrument, oni sto ih brane ili oni sto ih gledaju...
Last edited by Bea_Trix on 12/06/2007 00:28, edited 1 time in total.
-
dripac
Glupaneeeeee!!!!!CovjekIzBosne wrote:Jadoooooo ti imas neboder i mislis da je to najveca zgrada na svjetu, ti jado i nisi vidjela nista vece od nebodera. A da vam nije bilo ljudi koji su MISLILI da zive u Sarajevu Bosnjaci k***a bi imali i te nebodere.forUMASH wrote:....ahaaaa.....koda u tvojoj ulici ima nebodera......ma bjaziiii papak.......CovjekIzBosne wrote: Da je u mom gradu i na mojoj ulici bio protest ja ti garantujem da bi samo iz moje ulice izaslo vise da protestuje nego vas Sarajlije sto ste se okupili zajedno.
- danas
uz to, sve mi se cini, i nas stari poznanikkustah wrote:Ne nasjedajete, i ne gubite vrijeme sa ovim idiotom. CovjekizBosne moze biti bilo ko, on je "troll"er.
Definicija: http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Posto ti je t(kita) stalno u ustima onda je vrijeme da prije spavanja je zamjenis flasicom i lagano se ili uozbiljis ili lagano razgulis jer znam da je tvoja ulica jako jako daleko od ove danas gdje su bili protesti. Ovo nije forum za lijecenje pubertetskih frustracija nego za odrasle cike i tete koji su prosli te probleme. Dakle jednostavno receno onako sarajevski, "razligu".CovjekIzBosne wrote:Da je u mom gradu i na mojoj ulici bio protest ja ti garantujem da bi samo iz moje ulice izaslo vise da protestuje nego vas Sarajlije sto ste se okupili zajedno.SaraLe wrote:Gdje je "tvoj grad" danas bio i koliko je ljudi iz tvog grada, pruzilo podrsku za SrebrenicuCovjekIzBosne wrote:
jarane Sarajlije su ti djubrad velika plakali su i Afrikancima u Ruandi 1992-1995 da im pomognu a sad jednoj SREBENICI u kojoj je za JEDAN dan zakaleto 10 000 Bosnjacke nejaci i staraca nece da pomognu ni da cuju za njihov jad i tugu i ocaj.
-
CovjekIzBosne
Jadni su oni kad ih VI budete branili, a sta ce ljudi i reci posle ovoga ja se nebi ni javlajo na ovaj forum.dawn_upon_dawn wrote:Covjece IzBosne,
-
forUMASH
.....suti papak.....vise struje potrosi jedan nas neboder nego cijelo tvoje selo.....CovjekIzBosne wrote:Jadoooooo ti imas neboder i mislis da je to najveca zgrada na svjetu, ti jado i nisi vidjela nista vece od nebodera. A da vam nije bilo ljudi koji su MISLILI da zive u Sarajevu Bosnjaci k***a bi imali i te nebodere.forUMASH wrote:....ahaaaa.....koda u tvojoj ulici ima nebodera......ma bjaziiii papak.......CovjekIzBosne wrote: Da je u mom gradu i na mojoj ulici bio protest ja ti garantujem da bi samo iz moje ulice izaslo vise da protestuje nego vas Sarajlije sto ste se okupili zajedno.
-
CovjekIzBosne
Jado jadni cekam samo da vam ukinu "glavni grad" k***a bi imali da jedete, da ne kradete cjelu BIH i sve ostale gradove, jer vi ste kao neki glavni grad, u koji kad neko dode da protestuje vas boli k***cforUMASH wrote:.....suti papak.....vise struje potrosi jedan nas neboder nego cijelo tvoje selo.....CovjekIzBosne wrote:Jadoooooo ti imas neboder i mislis da je to najveca zgrada na svjetu, ti jado i nisi vidjela nista vece od nebodera. A da vam nije bilo ljudi koji su MISLILI da zive u Sarajevu Bosnjaci k***a bi imali i te nebodere.forUMASH wrote: ....ahaaaa.....koda u tvojoj ulici ima nebodera......ma bjaziiii papak.............cekaj sad jos dok zavrsimo akciju, televizor u svakoj sobi....
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
nisam ja VI i ne obracam se VAMA nego tebi... a ne sekiraj se ti za forum, javljaju se ljudi i poslije gorih stvariCovjekIzBosne wrote:Jadni su oni kad ih VI budete branili, a sta ce ljudi i reci posle ovoga ja se nebi ni javlajo na ovaj forum.dawn_upon_dawn wrote:Covjece IzBosne,
-
tempora
Citam vas i ibretim se.Cudom se cudim na takvoj gordosti, da drugome, kroz vrijedjanje ukazete na njegov moral.
Mene nista manje ne pogadja Srebrenica od svih mojih mrtvih prijatelja iz Sarajeva.Nista me manje ne pogadja ni pokolj u Ruandi, od pokolja u Foci.S tom razlikom, da mi je Ruanda daleko i da nemam bas puno nacina pokazati suosjecanje ili pomoci na neki direktan nacin.
I sada se pitam, na sta vi to uopste ukazujete, kada dijelite tragedije i s kojim to pravom?
Srebrenica je dio nas, koliko i Sarajevo.Dio manjine.A strepim, da je velika vecina ipak podijeljena na carsiju i svoj kucni prag.
I samo u jednome smo isti, ma odakle dolazili, iz Sarajeva, Bihaca, Zenice, Srebrenice. Inferiorni smo.To nas spaja.Kako nema Sarajlija na protestima, tako nema ni onih iz Srebrenice za Srebrenicu.
Mi smo postali imuni i nezainteresovani za sve, osim za same sebe, kao sto i pokazuje ova diskusija u kojoj prvenstveno zelimo pokazati koliko smo upravu pljujuci po drugima. Sram da vas bude svake ruzne rijeci koju ste izrekli, pozivajuci se na tragediju.
Svaka tragedija treba da nas uci pameti, pristojnosti, odgovornosti, mjeri i onda kada sve u nama vristi od emocija, a ne klasicnom izivljavanju od kojeg niko nece imati nista osim opet i opet i iznova vas samih!
Mene nista manje ne pogadja Srebrenica od svih mojih mrtvih prijatelja iz Sarajeva.Nista me manje ne pogadja ni pokolj u Ruandi, od pokolja u Foci.S tom razlikom, da mi je Ruanda daleko i da nemam bas puno nacina pokazati suosjecanje ili pomoci na neki direktan nacin.
I sada se pitam, na sta vi to uopste ukazujete, kada dijelite tragedije i s kojim to pravom?
Srebrenica je dio nas, koliko i Sarajevo.Dio manjine.A strepim, da je velika vecina ipak podijeljena na carsiju i svoj kucni prag.
I samo u jednome smo isti, ma odakle dolazili, iz Sarajeva, Bihaca, Zenice, Srebrenice. Inferiorni smo.To nas spaja.Kako nema Sarajlija na protestima, tako nema ni onih iz Srebrenice za Srebrenicu.
Mi smo postali imuni i nezainteresovani za sve, osim za same sebe, kao sto i pokazuje ova diskusija u kojoj prvenstveno zelimo pokazati koliko smo upravu pljujuci po drugima. Sram da vas bude svake ruzne rijeci koju ste izrekli, pozivajuci se na tragediju.
Svaka tragedija treba da nas uci pameti, pristojnosti, odgovornosti, mjeri i onda kada sve u nama vristi od emocija, a ne klasicnom izivljavanju od kojeg niko nece imati nista osim opet i opet i iznova vas samih!
- darius_maximus
Mislim da se o ovome pricalo na temi "Kvalitet podgruge politika"... 
Jedan od zakljucaka je bio: Ne dajte da vas neki likovi iznerviraju, kontrolisite tok rasprave, ali sta da covjek radi kad neko ovako ograniceno pise...? Za svakoga spremna uvreda, i toliko nepostovanje prema ostalima da sam ovo samo kod adolescenata vidio, pa mi ne bi jasno...
Htio sam ja jos stosta reci, ali kontrolisem tok raprave...
Jedan od zakljucaka je bio: Ne dajte da vas neki likovi iznerviraju, kontrolisite tok rasprave, ali sta da covjek radi kad neko ovako ograniceno pise...? Za svakoga spremna uvreda, i toliko nepostovanje prema ostalima da sam ovo samo kod adolescenata vidio, pa mi ne bi jasno...
- Bea_Trix
trollanje, flamanje... i uvijek se svi zapaledarius_maximus wrote:Mislim da se o ovome pricalo na temi "Kvalitet podgruge politika"...
inace, prepoznat ces ih sto izbjegavaju licne tvrdnje o sebi i generaliziraju izmedju ostalih sarmantnih karakteristika
-
voajer
Gledaj na njih kao na sugradjane u zabludi pa ce ti biti dvije zere lakse.
A to da "ostali" nemaju mogucnost da postanu predsjenik u ovoj drzavi pa makar bili i politicki genije je jedina prava legalna diskriminacija u ovoj zemlji. I niko o tome nikad ni da zucne.
A ako od Harija ocekujes neke pomake u anacionalnom pravcu i ujedinjenju bosne, dobices cir na zeludcu na kraju procesa.
A to da "ostali" nemaju mogucnost da postanu predsjenik u ovoj drzavi pa makar bili i politicki genije je jedina prava legalna diskriminacija u ovoj zemlji. I niko o tome nikad ni da zucne.
A ako od Harija ocekujes neke pomake u anacionalnom pravcu i ujedinjenju bosne, dobices cir na zeludcu na kraju procesa.
- valterbranisarajevo
Ne znam, kada sam svojevremeno u Oslobođenju pročitao članak kako u Srebrenici srpska i bošnjačka djeca zajedno treniraju fudbal u F.K. Guber nije bilo sretnijeg čovjeka od mene. Ništa mi u zadnje vrijeme nije vratilo nadu da ćemo ako ne mi, onda oni koji su došli iza nas doživjeti ljepše i sretnije trenutke na ovim prostorima. Međutim poslije svega ovoga što se dešava globalno u BiH u posljednje vrijeme, što je tinjalo još od 1996, a razgorilo se u punoj snazi poslije ovih posljednjih prokletih izbora, ubilo je u meni svaku nadu i pomisao da bilo koji potez može donijeti nešto dobro...

- darius_maximus
Ma znam, sve znam, ali sta cu kad ne mogu da se nekad kontrolisem...dawn_upon_dawn wrote:trollanje, flamanje... i uvijek se svi zapaledarius_maximus wrote:Mislim da se o ovome pricalo na temi "Kvalitet podgruge politika"...
Htio sam ja jos stosta reci, ali kontrolisem tok raprave...ko da je prvi put:D
inace, prepoznat ces ih sto izbjegavaju licne tvrdnje o sebi i generaliziraju izmedju ostalih sarmantnih karakteristika
Ovo je tema koja je postavljena huskacki, pa se onda nasao huskac, i ostali koji imaju mozga u glavi... A mogla je biti fakat ozbiljna tema, a ispade kao sprdacina i lijecenje kompleksa... Steta...
-
basta sljezove boje
svaki dan neki protest, te protest poljoprivrednika pred Vladom, te protest pred crogorskom ambasadom, sad je protest Srebrenicana, ko zna sta je sutra, ne znam stvarno sta mislite, da ljudi imaju u ovom kapitalistickom vaktu vremena da okolo hodaju sa transparentima i mitinguju? Jedan dan kazes sefu idem na ovaj miting, drugi dan na onaj, a treci dan ti sef sam dodje i kaze: Slusaj, ima danas protest, pa ti idi tamo i nemoj vise ni dolaziti na posao
- pike
Ovaj pacijentizBosne opet lijeci svoje frustracije ovdje na forumu. Poceo je bio s temom nacionalnosti SA-X a ovdje vidim zavrsava.
Nego imal moderator namjeru poslati momka na hladjenje, ono bar za neko vrijeme...mozda mu doktor i prepise sta za smirenje pa poslje terapije fino nek se vrati.
Nego imal moderator namjeru poslati momka na hladjenje, ono bar za neko vrijeme...mozda mu doktor i prepise sta za smirenje pa poslje terapije fino nek se vrati.
- darius_maximus
Izgleda da je poslat, ili se usutio pred buru...pike wrote:Ovaj pacijentizBosne opet lijeci svoje frustracije ovdje na forumu. Poceo je bio s temom nacionalnosti SA-X a ovdje vidim zavrsava.
Btw. Gdje je zacetnik svega ovoga???
Last edited by darius_maximus on 12/06/2007 00:43, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
Rodjen sam u ovom gradu i nije mi svejedno sto je danas bio onako mali broj ljudi.
Ja nisam bio jer radim, a radim za firmu koja je nastala stranim ulaganjem i nemogu da izadjem sa posla tek tako.
A moram da radim kako bi imao od cvega da zivim.
Dvije se stvari ovdje ne pominju.
1. i da sam mogao, i da sam dosao, kad bih vidio Silajdjica okrenuo bih se i otisao iste sekunde. Mrzim politicke ljigavce koji se kriju iza ljudi u bezizlaznoj situaciji radi politickih poena.
2. Sarajevo je u ratu izgubilo 10000 ljudi od cega 2000 djece. To niko ne pominje, Sarajevo se mrzi i o Sarajevu se prica kao da smo mi 4 godine rata ovdje dernecili. Preko glave mi je toga i uzasno me to ljuti.
Bio sam u kampu kod stadiona i istu sam stvar rekao ljudima koji su danas organizovali skup.
Ljutite se na Sarajevo koliko hocete, i na sarajevske sminkere koji hodaju po kaficama i slicno, ali NIKAD ne zaboravite da Sarajevo ima zrtava kao i Srebrenica i samo zato sto je glavni grad i toliko velik grad, to se ne primjeti na svakom koraku, a jako puno sarajevskih majki obilazi mezare svojih sinova, kceri, brace, sestara, itd.
Fuj za sve koji pljuju po Sarajevu.
over and out
Ja nisam bio jer radim, a radim za firmu koja je nastala stranim ulaganjem i nemogu da izadjem sa posla tek tako.
1. i da sam mogao, i da sam dosao, kad bih vidio Silajdjica okrenuo bih se i otisao iste sekunde. Mrzim politicke ljigavce koji se kriju iza ljudi u bezizlaznoj situaciji radi politickih poena.
2. Sarajevo je u ratu izgubilo 10000 ljudi od cega 2000 djece. To niko ne pominje, Sarajevo se mrzi i o Sarajevu se prica kao da smo mi 4 godine rata ovdje dernecili. Preko glave mi je toga i uzasno me to ljuti.
Bio sam u kampu kod stadiona i istu sam stvar rekao ljudima koji su danas organizovali skup.
Ljutite se na Sarajevo koliko hocete, i na sarajevske sminkere koji hodaju po kaficama i slicno, ali NIKAD ne zaboravite da Sarajevo ima zrtava kao i Srebrenica i samo zato sto je glavni grad i toliko velik grad, to se ne primjeti na svakom koraku, a jako puno sarajevskih majki obilazi mezare svojih sinova, kceri, brace, sestara, itd.
over and out
- darius_maximus
Svaka cast za post...DaysleepeR wrote:Rodjen sam u ovom gradu i nije mi svejedno sto je danas bio onako mali broj ljudi.
over and out
-
emmiirr
Evo vec pola sata pokusavam shvatiti covjeka sto pokrenu ovu temu i one koji ga podrzavaju i DOMECU sto bi reko A.Sidran....
Kako sam ja shvatio tezu doticnog gospodina, Sarajlije treba da se stide sto je na proteszu u Sarajevu na koji su bili pozvani svi gradjani Bosne i Hercegovine bilo svega 200 ljudi?
Zasto Sarajlije?
Zasto u prvom redu se to ne odnosi na ljude koji su u toku rata, a i poslije rata , dosli iz podrinja u Sarajevo, sigurno ih ima puno vise od 200?
Zasto ne Zenicani, Tuzlaci,Mostarci, Travnicani.......?
Pitam se koliko ce samo ljudi iz Srebrenice, sehidske djece, djece bez roditelja, invalida biti na Kosevu kad bude pjevao Zeljko Joksimovic , 23.6.?
Pitam se koliko je Srebrenicana u subotu bilo u Aqui?
Zasto kada neko kaze da postoje prave Sarajlije i dosljaci , mnogi drugi kazu da je to primitivizam , da je Sarajevo grad svih gradjana BiH, a onda kada se desi nesto poput onog danas, onda isti ti prvo upere prstom ni manje ni vise nego na Sarajlije?
Zasto se Srebrenicani kunu u Abdurahmana Malkica koji je kao krava pustio korijene u Sarajevu, zasto slijepo vjeruju Sulejmanu Tihicu, zasto misle da je primarni cilj traziti poseban status bas u ovo vrijeme?
Ko je pokrao donacije koje su upucene u Srebrenicu?
Kada bi pokretac teme odgovorio samo na ovih par pitanja, pormijenio bi svoje misljenje i stav koji zagovara. Sve do dotad, moja savjest kao Sarajlije ,koji je prezivio rat i koji svake godine(3 godine zaredom) ide u Potocare 11.jula i taj pohod dozivljava kao hodasce, bice cista poput rose...
Kako sam ja shvatio tezu doticnog gospodina, Sarajlije treba da se stide sto je na proteszu u Sarajevu na koji su bili pozvani svi gradjani Bosne i Hercegovine bilo svega 200 ljudi?
Zasto Sarajlije?
Zasto u prvom redu se to ne odnosi na ljude koji su u toku rata, a i poslije rata , dosli iz podrinja u Sarajevo, sigurno ih ima puno vise od 200?
Zasto ne Zenicani, Tuzlaci,Mostarci, Travnicani.......?
Pitam se koliko ce samo ljudi iz Srebrenice, sehidske djece, djece bez roditelja, invalida biti na Kosevu kad bude pjevao Zeljko Joksimovic , 23.6.?
Pitam se koliko je Srebrenicana u subotu bilo u Aqui?
Zasto kada neko kaze da postoje prave Sarajlije i dosljaci , mnogi drugi kazu da je to primitivizam , da je Sarajevo grad svih gradjana BiH, a onda kada se desi nesto poput onog danas, onda isti ti prvo upere prstom ni manje ni vise nego na Sarajlije?
Zasto se Srebrenicani kunu u Abdurahmana Malkica koji je kao krava pustio korijene u Sarajevu, zasto slijepo vjeruju Sulejmanu Tihicu, zasto misle da je primarni cilj traziti poseban status bas u ovo vrijeme?
Ko je pokrao donacije koje su upucene u Srebrenicu?
Kada bi pokretac teme odgovorio samo na ovih par pitanja, pormijenio bi svoje misljenje i stav koji zagovara. Sve do dotad, moja savjest kao Sarajlije ,koji je prezivio rat i koji svake godine(3 godine zaredom) ide u Potocare 11.jula i taj pohod dozivljava kao hodasce, bice cista poput rose...