dino84 wrote:Za mene je citava ova tema cisti primjer spolne diskriminacije u odnosu na muskarce.
Već hiljadu godina žene u BiH su diskriminisane u odnosu na muškarce. Same su se borile i izborile da se situacija promijeni. Naše nane,bake i majke su se čak borile u ratovima za svoju zemlju i svoja prava u novom društvu i ta ravnopravnost još uvijek nije nažalost stopostotna. I tebi nakon svega ovoga SMETA JEDNA TEMA koju smatraš nervanopravnom. Smatraj je. Pa šta? Neka malo trpe i muškarci.
dino84 wrote:
Zasto bi u startu neki mladi muskarci sa svim potrebnim referencama ili suprotno neki stariji iskusni muskrarci sa dovoljno iskustva bili u startu pod povecalom zbog ove teme?Ima li neka dojava da vecina mladih muskaraca koji su potencijalni kandidati imaju osobine Damira Hadzica iz 2000g. pa treba pripremiti narod?Ili da se sprema najezda starih muskaraca,politickih prebjegulja ili onih pred zalaskom u penziju koji zele zagrabiti malo po budzetu?
Potpuno nerazumljivo. Hoćeš da kažeš da se žene NE TREBAJU boriti za svoju ravnopravnost i dalje da im neki muški kandidat mlad ili star ne bi zamjerio što i dalje diskriminacija žena ne traje??? Umirem od smijeha..pa ovo je zemlja gdje se žene moraju odreći djela vlastite imovine u korist muških rođaka samo zato jer su žene. I da vodimo računa o tamo nekim milijarditim kandidatima?
dino84 wrote:
Sta je sa zenama koje su momentalno u vlasti?Da li brinu za narod ili broje dnevnice i pausale i ljetuju po inostranstvu?Ili daje intervjue u Graciji u visku slobodnog vremena?
Davanje intervjua Graciji je loše? To je gubljenje vremena možda? A zašto onda naši političari i ostali pozeri redovno urlaju sa ostalih 30.000 posjetilaca na nekoj nogomentoj utakmici koju opet naši nogometaši redovno izgube.? To je svrsishodno. ? Otiđi na sajt CCI organizacije i pogledaj STATISTIČKI koliko su žene odgovornije i učinkovitije od radnih kolega.
dino84 wrote:
Po meni,veliki je uticaj simpatizera Nase stranke na forumu,idete iz krajnosti u krajnost.Ova tema je mislim otvorena iskljucivo zbog Nase stranke i to bas providno za smijati se.Fahrini idu u jednu krajnost,malo nepismeniju i vulgarniju dok je ovo malo sofisticiranije ali u biti isto.
Fino promijenite naslov teme u "Podrska zenama kandidatima iz Nase stranke" i zakljucite pricu.

Po meni je uticaj svih ostalih partija SDA , SDP , SBB , SNSD , HDZ i ostalih je velik na svim ostalim elektronskim i printanim medijima u BiH. Zbog toga je ispran mozak našim stanovnicima te uz dozu straha za posao redovno glasaju za gore pomenute i stoga nam je ovako krasno kako jeste.
Uopšte nisam vidjela ovu temu na način kako je vidiš - naprotiv a to što NS ima inteligentne i mlade i sposobne i savremene žene kao kandidatkinje za načelnice nije problem ni Sa-x foruma (teme) ni NS nego svih gore pomenutih partija. Sad i žene smetaju ???
Bosanska žena je HEROINA ,dama nad damama majka , supruga , poduzetnica , profesorica , kuharica ,....žene naše zemlje zaslužuju veliki spomenik i velike riječi te veliku pomoć...moramo biti što OBRAZOVANIJE da bi smo vlastitim mozgom kreirale sebi put a politika je sjajan način za promociju.
S uživanjem ću popratiti SVE KANDIDATKINJE SVIH stranaka koliko budem mogla i pričaću o tome..odluku za koga glasam sam donijela poodavno...na sve ostale je red