1001 Koristan Savjet
Moderator: anex
-
made_in_sarajevo
#976 Re: 1001 Koristan Savjet
Kako da rasirim mckinley tene koje su malo deblje kao zimske neke,materijal je kao neko platno,tkanina,a malo mi tijesne na prstima?
- Nisrin
#977 Re: 1001 Koristan Savjet
made_in_sarajevo wrote:Kako da rasirim mckinley tene koje su malo deblje kao zimske neke,materijal je kao neko platno,tkanina,a malo mi tijesne na prstima?
Stavi kesu vode u njih, pa onda sve zajedno u zamrzivac...
Ili hodaj u debelim carapama u tenama po kuci
-
luna09
#978 Re: 1001 Koristan Savjet
Ne znam ima li ovdje neko da veze .Znate li gdje mogu kupiti ono platno -panama . Trebala bi ga što prije naći , jer sam veliki "dužnik" i veliki prijatelj osobi koja me zamolila.
- aribes
#979 Re: 1001 Koristan Savjet
http://www.ninagobleni.com/PANAMAluna09 wrote:Ne znam ima li ovdje neko da veze .Znate li gdje mogu kupiti ono platno -panama . Trebala bi ga što prije naći , jer sam veliki "dužnik" i veliki prijatelj osobi koja me zamolila.
- aribes
#980 Re: 1001 Koristan Savjet
Ja sam te probleme sa gusane peći rješavala bojom za auspuhe (crna) sve prekrije, tako svake godine prije ili poslije sezone grijanja. Peć kao nova!putnik2107 wrote:Imam peć na drva (kamin) koji je po sebi ima nekih mrlja i masnih flekica. Čime očistiti a da ne ode sa njega boja ili da još gore fleke ne ostanu?
sličan ovome
- swirl
#981 Re: 1001 Koristan Savjet
Ja je perem starom cetkicom za zube, na koju stavim malo arfa i domestosa. Do sada se uvijek sve skidaloCherryLips wrote:Čime efikasno oprati ladicu iz veš masine gdje se stavlja deterdzent? Nema čime nisam ribala,potapala u vrelu vodu,uvijek jedan dio naslaga ostane. Nista puno ali me bas nervira
- munevera44
#982 Re: 1001 Koristan Savjet
posudu za deterdžent iz veš mašine izvadi i operi u mašini za sudje 
- jedna tamo
#983 Re: 1001 Koristan Savjet
maloprije sam stavila neku novu masku za lice ziaja(kozje mlijeko), 0,90 KM u cm-u hajd reko da probam i puno mi je bolja od afroditinih maski koje koštaju 2,80 KM
- South Blue Mama
#984 Re: 1001 Koristan Savjet
Koristim dnevnu i nocnu kremu ziaja (kozje mlijeko) i prezadovoljna sam, cijena takodje fantasticna.jedna tamo wrote:maloprije sam stavila neku novu masku za lice ziaja(kozje mlijeko), 0,90 KM u cm-u hajd reko da probam i puno mi je bolja od afroditinih maski koje koštaju 2,80 KM
- alkalna_baterija
#985 Re: 1001 Koristan Savjet
imam dva prstena koja uvijek nosim ali u zadnje vrijeme mi ostaju crni tragovi po prstima, a ne bi trebali, jer nije u pitanju bizuterija, bar sam platila kao da nije 
cime i kako da ih otkuham, ima li neka tecnost da se kupi ili nesto iz kucne radinosti pa da se ovo vise ne pojavljuje? bas ruzno izgleda
cime i kako da ih otkuham, ima li neka tecnost da se kupi ili nesto iz kucne radinosti pa da se ovo vise ne pojavljuje? bas ruzno izgleda
- CherryLips
#986 Re: 1001 Koristan Savjet
Namaži prsten sa unutrašnje strane providnim lakom za nokte. Mislim da ce pomocialkalna_baterija wrote:imam dva prstena koja uvijek nosim ali u zadnje vrijeme mi ostaju crni tragovi po prstima, a ne bi trebali, jer nije u pitanju bizuterija, bar sam platila kao da nije
- Nisrin
#987 Re: 1001 Koristan Savjet
Kad operem ves, nikad mi ne mirise na omeksivac...a volim mirise, ili mirise jako kratko i cim se osusi vise ne mirise?! Help?!
Inace, omeksivac stavim kad i deterdzent i masina ga sama povuce, masina je profesionalna- Miele, dosta je jaka pa se bojim da mi previse ne ispere i taj omeksivac...
Ponesto od odjece mirise i nakon susenja na Lenor, a peskiri NIKAD i cak budu tvrdi, nikad nisu mekani, cak i kad operem nov peskir postane krut hhh
Inace, koristim Persil tecni za obojeni ves, Tide za bijeli, a od omeksivaca trenutno Lenor plavi, Ornel sensitive bijeli i APtu plavu...
Inace, omeksivac stavim kad i deterdzent i masina ga sama povuce, masina je profesionalna- Miele, dosta je jaka pa se bojim da mi previse ne ispere i taj omeksivac...
Inace, koristim Persil tecni za obojeni ves, Tide za bijeli, a od omeksivaca trenutno Lenor plavi, Ornel sensitive bijeli i APtu plavu...
- jedna tamo
#988 Re: 1001 Koristan Savjet
Nisrin tvrda voda
- alkalna_baterija
#989 Re: 1001 Koristan Savjet
Ja volim ves koji hocu da mi bude mekan i mirise, nakon pranja staviti na program na kojem inace perem zavjeseNisrin wrote:Kad operem ves, nikad mi ne mirise na omeksivac...a volim mirise, ili mirise jako kratko i cim se osusi vise ne mirise?! Help?!
Inace, omeksivac stavim kad i deterdzent i masina ga sama povuce, masina je profesionalna- Miele, dosta je jaka pa se bojim da mi previse ne ispere i taj omeksivac...Ponesto od odjece mirise i nakon susenja na Lenor, a peskiri NIKAD i cak budu tvrdi, nikad nisu mekani, cak i kad operem nov peskir postane krut hhh
Jest da se teze susi ali barem mirise
- JanuaryJones
#990 Re: 1001 Koristan Savjet
A kako sušiš, štrik ili sušilica?Nisrin wrote:Kad operem ves, nikad mi ne mirise na omeksivac...a volim mirise, ili mirise jako kratko i cim se osusi vise ne mirise?! Help?!
Inace, omeksivac stavim kad i deterdzent i masina ga sama povuce, masina je profesionalna- Miele, dosta je jaka pa se bojim da mi previse ne ispere i taj omeksivac...Ponesto od odjece mirise i nakon susenja na Lenor, a peskiri NIKAD i cak budu tvrdi, nikad nisu mekani, cak i kad operem nov peskir postane krut hhh
- dajdza-ze
#991 Re: 1001 Koristan Savjet
Super tema i hvala na savjetima.
- Nisrin
#992 Re: 1001 Koristan Savjet
JanuaryJones wrote:A kako sušiš, štrik ili sušilica?Nisrin wrote:Kad operem ves, nikad mi ne mirise na omeksivac...a volim mirise, ili mirise jako kratko i cim se osusi vise ne mirise?! Help?!
Nemam susilicu, imam onu mrezu sad zimi, ljeti strik vani
- Nisrin
#993 Re: 1001 Koristan Savjet
Sve moram urpopastiti
Kupila sam pernatu jaknu koja je kostala cijelo bogatstvo i operem je u masini na 30 stepeni i smrdi---operem je opet i opet smrdi nakon sto se osusila, na to se perje zgutilo...susilicu nemam, ne znam sta da radim...bila mi je najtoplijai najljepsa jakna, sad se jednostavno ne moze nositi tako smrdljiva!
-
pips
#994 Re: 1001 Koristan Savjet
Pepelom, znaci na vlaznu krpu stavi pepela i trljaj. Ovo vazi za stakloputnik2107 wrote:Imam peć na drva (kamin) koji je po sebi ima nekih mrlja i masnih flekica. Čime očistiti a da ne ode sa njega boja ili da još gore fleke ne ostanu?
sličan ovome
-
quarterback
- JanuaryJones
#996 Re: 1001 Koristan Savjet
Odnesi je u hemijsku čistioonicu, npr Fleka u Ložioničkoj, neka je operu i osuše. A to što ti veš ne miriše, to je subjektivno, jer ti se nos navikao na tvoj deterdžent i omekšivač. Kod moje mame veš uvijek miriše a kod mene nikad, a iste preparate kupujemo. Tako da vjerovatno veš miriše ali ti to ne osjetiš.Nisrin wrote:Sve moram urpopastitiKupila sam pernatu jaknu koja je kostala cijelo bogatstvo i operem je u masini na 30 stepeni i smrdi---operem je opet i opet smrdi nakon sto se osusila, na to se perje zgutilo...susilicu nemam, ne znam sta da radim...bila mi je najtoplijai najljepsa jakna, sad se jednostavno ne moze nositi tako smrdljiva!
- aribes
#997 Re: 1001 Koristan Savjet
Guscije perje se usmrdi strasno, jakne pernate se hemijski ciste. Tako sam i ja jednom oprala pernate jastuke, pobacala sve. samo hemijsko ciscenje. Odnesi i pitaj ih jel se moze ista uraditi, ali nazalost sumnjam. Samo pomaze susilica ali odmah nakon prvog pranja da se perje 'razabere' i dobro osusi, inace se zguti i nema nista od toga...Nisrin wrote:Sve moram urpopastitiKupila sam pernatu jaknu koja je kostala cijelo bogatstvo i operem je u masini na 30 stepeni i smrdi---operem je opet i opet smrdi nakon sto se osusila, na to se perje zgutilo...susilicu nemam, ne znam sta da radim...bila mi je najtoplijai najljepsa jakna, sad se jednostavno ne moze nositi tako smrdljiva!
-
melody
#998 Re: 1001 Koristan Savjet
Ja sam negdje na internetu čitala da se pernate jakne peru sa teniskim lopticama upravo zato da se perje ne slijepi. Probaj pa javi. Imam i ja u planu svoju pratiaribes wrote:Guscije perje se usmrdi strasno, jakne pernate se hemijski ciste. Tako sam i ja jednom oprala pernate jastuke, pobacala sve. samo hemijsko ciscenje. Odnesi i pitaj ih jel se moze ista uraditi, ali nazalost sumnjam. Samo pomaze susilica ali odmah nakon prvog pranja da se perje 'razabere' i dobro osusi, inace se zguti i nema nista od toga...Nisrin wrote:Sve moram urpopastitiKupila sam pernatu jaknu koja je kostala cijelo bogatstvo i operem je u masini na 30 stepeni i smrdi---operem je opet i opet smrdi nakon sto se osusila, na to se perje zgutilo...susilicu nemam, ne znam sta da radim...bila mi je najtoplijai najljepsa jakna, sad se jednostavno ne moze nositi tako smrdljiva!
-
quarterback
#999 Re: 1001 Koristan Savjet
prao svoje sa teniskim lopticama i ok je, samo ja sam musko, i nisam pegla 
- Nisrin
#1000 Re: 1001 Koristan Savjet
Oprala sam pernatu jaknu po drugi put, bez te loptice- nemam je i hajd' fino je istresem i malo perje razaberem jer se nekako zgutilo na vise mjesta i stavim da se susi, tako da je ne vjesam nego je prostrem haha i opet smrdi, iako punooo manje, zapravo smrdi samo hdje je perje...
I odem fino poslije posla kod Torlakovica na carsiji i covjek mi kaze da je sigurno pravo guscje perje, pa se tako guti i smrdi, i da sto duze bude stajala vise ce da smrdi, da je donesem cim prije i da sam trebala odmah!!! I odnesem je u roku 20 min, i kaze da je izuzetno kvalitetna i da mi NE OBECAVA da ce je srediti, jer se prilicno zgutilo to perje...jer je puno vlage, i pokaze mi na deklaraciji oznaku : slovo P u krugu i jos podvuceno- znaci, iskljucivo je za hemijskog ciscenja, i masina je prekrizena i pise da se se moze na ruke prati, ali kaze to je ono malo ako se zaprlja na nekom mjestu, a ne kompletna
Vidjet cemo ovih dana na sta ce liciti, cijena ciscenja je 20 KM, halalila sam jos 5KM samo da je spasi, jer bila je prrilicno skupa i to mi je definitivno najtoplija jakna bila, pritom nije napuhana, strukirana je i odlicna uz sve
Tako da, ne perite te kvalitetnije stvari sami- imam jos "pernate" jakne iz kojih nikad perje nije izlazilo, kao iz te i to mi se nikad nije desilo, prala sam ih x puta i uvijek su iste...a bile su i jeftinije...
Sto se tice deterdzenta i mirisa, moze biti da je subjektivno misljenje kako mi nista ne mirise, jer cesto mi hvale svi te mirise odjece kad obucem ili kad dodju kuci- ali ja eto ne osjetim, a kod drugih da...jos se kod mene ne pusi pa je to valjda intenzivnije- ne znam...
Inace, pronasla sam jako dobar koncentrat, tecni deterdzent ni manje ni vise nego u Skafi i nije skup- 3KM 750ml, predivno mirise, divno pere i ne izbljedjuje odjecu, sto mi je bitno jer poslije svakog nosenja bacam stvari u masinu XD
I odem fino poslije posla kod Torlakovica na carsiji i covjek mi kaze da je sigurno pravo guscje perje, pa se tako guti i smrdi, i da sto duze bude stajala vise ce da smrdi, da je donesem cim prije i da sam trebala odmah!!! I odnesem je u roku 20 min, i kaze da je izuzetno kvalitetna i da mi NE OBECAVA da ce je srediti, jer se prilicno zgutilo to perje...jer je puno vlage, i pokaze mi na deklaraciji oznaku : slovo P u krugu i jos podvuceno- znaci, iskljucivo je za hemijskog ciscenja, i masina je prekrizena i pise da se se moze na ruke prati, ali kaze to je ono malo ako se zaprlja na nekom mjestu, a ne kompletna
Vidjet cemo ovih dana na sta ce liciti, cijena ciscenja je 20 KM, halalila sam jos 5KM samo da je spasi, jer bila je prrilicno skupa i to mi je definitivno najtoplija jakna bila, pritom nije napuhana, strukirana je i odlicna uz sve
Tako da, ne perite te kvalitetnije stvari sami- imam jos "pernate" jakne iz kojih nikad perje nije izlazilo, kao iz te i to mi se nikad nije desilo, prala sam ih x puta i uvijek su iste...a bile su i jeftinije...
Sto se tice deterdzenta i mirisa, moze biti da je subjektivno misljenje kako mi nista ne mirise, jer cesto mi hvale svi te mirise odjece kad obucem ili kad dodju kuci- ali ja eto ne osjetim, a kod drugih da...jos se kod mene ne pusi pa je to valjda intenzivnije- ne znam...
Inace, pronasla sam jako dobar koncentrat, tecni deterdzent ni manje ni vise nego u Skafi i nije skup- 3KM 750ml, predivno mirise, divno pere i ne izbljedjuje odjecu, sto mi je bitno jer poslije svakog nosenja bacam stvari u masinu XD