1001 Koristan Savjet
Moderator: anex
- art vandeley
#601 Re: 1001 Koristan Savjet
Sigurno su bili neki odgovori koji se odnose na moje pitanje ali da ne listam... Uprskao sam jednu od omiljenih benetton majica vrelim uljem iz tave i sada se vide mrlje i nakon 2 ili vec 3 pranja. Boja majice je kremasta , blago smedja kao otprilike bijela kafa... Kako se rijesiti tih mrlja?
- swirl
#602 Re: 1001 Koristan Savjet
Probaj deterdzentom za sudje.art vandeley wrote:Sigurno su bili neki odgovori koji se odnose na moje pitanje ali da ne listam... Uprskao sam jednu od omiljenih benetton majica vrelim uljem iz tave i sada se vide mrlje i nakon 2 ili vec 3 pranja. Boja majice je kremasta , blago smedja kao otprilike bijela kafa... Kako se rijesiti tih mrlja?
- aribes
#603 Re: 1001 Koristan Savjet
Djecijim puderom ili puderom za tijelo... staviti na mrlju i ostaviti da stoji, puder ce izvuci ulje, malo ocistiti pa staviti opet dok se mrlja ne ukloni i oprai normalno onda
- CherryLips
#604 Re: 1001 Koristan Savjet
Meni se sve mrlje skidaju tecnim Vanishom,stvarno sam super zadovoljna.
Postoji li nacin da se sa frotirne deke odstrane oni maleni komadici koji konstantno s nje otpadaju? Par puta je bila stavila za upotrebu ali se pokajem svaki put...oprana je vise puta i sve sam mislila da ce to prestati da otpada s nje ali nista...
Postoji li nacin da se sa frotirne deke odstrane oni maleni komadici koji konstantno s nje otpadaju? Par puta je bila stavila za upotrebu ali se pokajem svaki put...oprana je vise puta i sve sam mislila da ce to prestati da otpada s nje ali nista...
- art vandeley
#605 Re: 1001 Koristan Savjet
To sam probao ali nema efekta...swirl wrote:Probaj deterdzentom za sudje.art vandeley wrote:Sigurno su bili neki odgovori koji se odnose na moje pitanje ali da ne listam... Uprskao sam jednu od omiljenih benetton majica vrelim uljem iz tave i sada se vide mrlje i nakon 2 ili vec 3 pranja. Boja majice je kremasta , blago smedja kao otprilike bijela kafa... Kako se rijesiti tih mrlja?
Ovo moram probati , samo sto nemam djecijeg pudera , nema djece u kuciaribes wrote:Djecijim puderom ili puderom za tijelo... staviti na mrlju i ostaviti da stoji, puder ce izvuci ulje, malo ocistiti pa staviti opet dok se mrlja ne ukloni i oprai normalno onda
- CherryLips
#606 Re: 1001 Koristan Savjet
Samo prije pranja stavi malo Vanisha na mrlju,istrljaj i malo sacekaj,a onda prilikom pranja i u deterdzent stavi malo Vanisha,meni je djelotvorno za svasta....
- aribes
#607 Re: 1001 Koristan Savjet
Hehehe simpa no ne trebaju ti djeca za puder, ima kupiti, za par markica po ovim radnjama puder u kesicama
- art vandeley
#608 Re: 1001 Koristan Savjet
ma trebaju , da ih posaljem da kupearibes wrote:Hehehe simpa no ne trebaju ti djeca za puder, ima kupiti, za par markica po ovim radnjama puder u kesicama
-
contessa67
#610 Re: 1001 Koristan Savjet
Postoji li u Sarajevu neko ko se ozbiljno bavi vještinom Feng Shui?
Hvala

Hvala
- Billy Doe
#613 Re: 1001 Koristan Savjet
Uspjela sam negdje ugacati s novim svijetlim baletankama u nesto crno kao ona kolomast jel tako
razmazuje se,katastrofa.Ima li pomoci 
-
anonimus03
#614 Re: 1001 Koristan Savjet
Billy Doe wrote:Uspjela sam negdje ugacati s novim svijetlim baletankama u nesto crno kao ona kolomast jel takorazmazuje se,katastrofa.Ima li pomoci
Ja sam isto tako bez jaknu uprljala bila necim crnim, kao katran, masno, fuj, i to cijeli rukav. I samo sam onaj tecni Vanish rozi stavila na mrlju, ostavila par sati, istrljala malo, opet stavila Vanisha, ubacila u masinu, i u masinu dodala Vanisha i opralo se, ni traga nema.
Ti samo izbaci dio sa masinom, nadam se da ce ti uspjeti.
- Billy Doe
#615 Re: 1001 Koristan Savjet
Uspjelo,hvala titufahija18 wrote:
Ja sam isto tako bez jaknu uprljala bila necim crnim, kao katran, masno, fuj, i to cijeli rukav. I samo sam onaj tecni Vanish rozi stavila na mrlju, ostavila par sati, istrljala malo, opet stavila Vanisha, ubacila u masinu, i u masinu dodala Vanisha i opralo se, ni traga nema.
Ti samo izbaci dio sa masinom, nadam se da ce ti uspjeti.
- otherside
#616 Re: 1001 Koristan Savjet
kako ocistiti peglu?
ostao neki tamni sloj na povrsini kojom se pegla
- valter.ba
#618 Re: 1001 Koristan Savjet
Ljeto je ali mi uvijek problem predstavljaju bijele mrlje od soli na cizmama zimi. Kako se to efikasno cisti ? Probao sam isprati vodom, pa onda dobro namazati, prije toga impregnacijski sprej kao priprema za vlagu ali dzaba,
so ubi
so ubi
- otherside
#619 Re: 1001 Koristan Savjet
sta je to, dje to ima?*mima* wrote:ja sve ocistim daxom
- subasic
#620 Re: 1001 Koristan Savjet
Kako najlakse razbit staklo na autu.
Samo prosloniti SVJECICU na staklo, i staklo odmah puca u 10000 komada.
Samo prosloniti SVJECICU na staklo, i staklo odmah puca u 10000 komada.
- valter.ba
#621 Re: 1001 Koristan Savjet
Zasto bi iko normalan razbijao staklo na autu? Nagradno pitanje je kako sastaviti to staklo koje ti svjecicom razbijes u 10000 komada
Pored toga to nije tacno jer je davno klinac iz iz susjedstva isprobao te fore sa svjecicom na skinutoj sofersajbi i dok je nije snasno spičio svjecicom nista se nije desilo
Pored toga to nije tacno jer je davno klinac iz iz susjedstva isprobao te fore sa svjecicom na skinutoj sofersajbi i dok je nije snasno spičio svjecicom nista se nije desilo
- subasic
#622 Re: 1001 Koristan Savjet
Ostane ti kljuc u autu, ili zelis polako razbiti staklo, jer neki nesavjesni roditelj zna ostavit zakljucano dijete u autu.valter.ba wrote:Zasto bi iko normalan razbijao staklo na autu? Nagradno pitanje je kako sastaviti to staklo koje ti svjecicom razbijes u 10000 komada![]()
p.s. ja sam testirao, i meni je uspjelo, treba ona strana svijecice sa spicem, samo kliknes lagano i raspe se sve.
- Ringhio
#623 Re: 1001 Koristan Savjet
Obje strane svjecice imaju spicsubasic wrote:Ostane ti kljuc u autu, ili zelis polako razbiti staklo, jer neki nesavjesni roditelj zna ostavit zakljucano dijete u autu.valter.ba wrote:Zasto bi iko normalan razbijao staklo na autu? Nagradno pitanje je kako sastaviti to staklo koje ti svjecicom razbijes u 10000 komada![]()
p.s. ja sam testirao, i meni je uspjelo, treba ona strana svijecice sa spicem, samo kliknes lagano i raspe se sve.
Nego kad smo vec kod razbijanja stakala na autu.
Nedo Bog da iko od nas dodje u tu situaciju, da ima negdje udes sa autom, mora izaci iz auta ali je pojas za vezanje zakocio, zapeo, a imas pride i sajbu, ili bocno staklo da razbijes da bi izasao iz auta.
Ono sto bi preporucio je da svako u autu ima onaj zgodni nozic, Gerber ili bilo koja kvalitetnija marka, mogu se naci pod nazivom " Surviver Tools ". Imaju poseban alat koji je napravljen bas za te situacije, imas one nozice, sarafcigere, i ostale karafeke u sredini, ali ono stoga cini posebnim je to sto na jednom cosku ima kao prorez, sa specijalno dizajniranim sjecivima za pojas, ubacis pojas u taj prorez, povuces, i pojas je prerezan za trenutak. Ako je iko od vas prije sjekao pojas zna kakava je to muka. Druga stvar je to sto na suprotnom cosku, ili na istom, ima malu izbocinu, s kojom kucnes staklo i ono se raspe u milion komada.
Obavezni must have za auto.
To je dovoljno malo da stane u one sitne pretince u vratima, ili u onu ladicu na konzoli, ne zauzima prostor, a i policija da te zaustavi i pronadje, nema osnove nikakve jer je nozic kraci od 7 cm, onoliko koliko ja znam sve preko 7 se smatra oruzjem.
Ono sto bi preporucio je i onaj mali protu-pozarni aparat, moze ispod sjedista stati, a nikad ne znas kad ce zatrebati.
Toliko za sad.
- subasic
#624 Re: 1001 Koristan Savjet
Ostri dio - navodno kada se stavi na povrsinu stakla kako objasnjavaju fizicari, struktura materijala udje u strukturu stakla i dodje do pucanja, zanimljivo'Ringhio wrote:Obje strane svjecice imaju spicsubasic wrote:Ostane ti kljuc u autu, ili zelis polako razbiti staklo, jer neki nesavjesni roditelj zna ostavit zakljucano dijete u autu.valter.ba wrote:Zasto bi iko normalan razbijao staklo na autu? Nagradno pitanje je kako sastaviti to staklo koje ti svjecicom razbijes u 10000 komada![]()
p.s. ja sam testirao, i meni je uspjelo, treba ona strana svijecice sa spicem, samo kliknes lagano i raspe se sve.s gornje stranje imas lulicu, s donje strane imas onaj pipak za iskricu, koji da se prisloni ?
Nego kad smo vec kod razbijanja stakala na autu.
Nedo Bog da iko od nas dodje u tu situaciju, da ima negdje udes sa autom, mora izaci iz auta ali je pojas za vezanje zakocio, zapeo, a imas pride i sajbu, ili bocno staklo da razbijes da bi izasao iz auta.
Ono sto bi preporucio je da svako u autu ima onaj zgodni nozic, Gerber ili bilo koja kvalitetnija marka, mogu se naci pod nazivom " Surviver Tools ". Imaju poseban alat koji je napravljen bas za te situacije, imas one nozice, sarafcigere, i ostale karafeke u sredini, ali ono stoga cini posebnim je to sto na jednom cosku ima kao prorez, sa specijalno dizajniranim sjecivima za pojas, ubacis pojas u taj prorez, povuces, i pojas je prerezan za trenutak. Ako je iko od vas prije sjekao pojas zna kakava je to muka. Druga stvar je to sto na suprotnom cosku, ili na istom, ima malu izbocinu, s kojom kucnes staklo i ono se raspe u milion komada.
Obavezni must have za auto.
To je dovoljno malo da stane u one sitne pretince u vratima, ili u onu ladicu na konzoli, ne zauzima prostor, a i policija da te zaustavi i pronadje, nema osnove nikakve jer je nozic kraci od 7 cm, onoliko koliko ja znam sve preko 7 se smatra oruzjem.
Ono sto bi preporucio je i onaj mali protu-pozarni aparat, moze ispod sjedista stati, a nikad ne znas kad ce zatrebati.
Toliko za sad.
Ne znam da li funkcionise pod vodom (ako se nadje pod vodom obje strane napunjene vodom) - tj. da li se mozes spasiti u potonucu auta.
- graue_maus
#625 Re: 1001 Koristan Savjet
svjecom , zagrij peglu na najvisu temperaturu , i predji svjecom po njoj natopi dobro te fleke, uzmi neku ostru pamucnu krpu i istrljaj peglu dok ne odu fleke ako potrebno ponovi postupak sa svijecomn ....otherside wrote:kako ocistiti peglu?