1001 Koristan Savjet
Moderator: anex
-
obala
#201 Re: 1001 Koristan Savjet
Probacu da ih zamrznem-moram li ih prethodno oprati???? A ja bas stavim dobro omeksivaca, kontam, omeksace, pa nece privuci dlacice :/ 
-
mimsy
#202 Re: 1001 Koristan Savjet
jah operes,zamrzenes u kesi,odmrznes i osusisobala wrote:Probacu da ih zamrznem-moram li ih prethodno oprati???? A ja bas stavim dobro omeksivaca, kontam, omeksace, pa nece privuci dlacice :/
- beautyfool
#203 Re: 1001 Koristan Savjet
Kako izblijediti jedan dio pozutjelih plocica u kupatilu? tako mi ide na zivce a nista ne pomaze, cak ni domestos 
-
Envy
#204 Re: 1001 Koristan Savjet
A da pokusas sa sircetom?!beautyfool wrote:Kako izblijediti jedan dio pozutjelih plocica u kupatilu? tako mi ide na zivce a nista ne pomaze, cak ni domestos
-
mimsy
#205 Re: 1001 Koristan Savjet
pospi sode,pa po sodi sirceta(naravno ono bijeloEnvy wrote:A da pokusas sa sircetom?!beautyfool wrote:Kako izblijediti jedan dio pozutjelih plocica u kupatilu? tako mi ide na zivce a nista ne pomaze, cak ni domestos
- beautyfool
#206 Re: 1001 Koristan Savjet
nisam te prirodne recepte probavala iako znam za njih vec sam i kupila nekakva sredstva za izbjeljivanje iz dm-a i koristila domestos i slicno ali nema rezultata, probat cu i to prirodno, imam samo jabukovo sirce u kuci ali kupit cu i to bijelo maksuzije za posipanje, sodu imam negdje, nadam se da ce uspjeti.mimsy wrote:pospi sode,pa po sodi sirceta(naravno ono bijeloEnvy wrote:A da pokusas sa sircetom?!beautyfool wrote:Kako izblijediti jedan dio pozutjelih plocica u kupatilu? tako mi ide na zivce a nista ne pomaze, cak ni domestos)...zapjeni dosta...neka odstoji par sati.
-
Lounge Act
#207 Re: 1001 Koristan Savjet
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:00, edited 1 time in total.
- Irm@
#208 Re: 1001 Koristan Savjet
ovo je potpuno netacno..meni luk stoji u frizideru tj u onom dolje za povrce i svaki put bih oplakala do suza.. i onda sam naravno kupila sjeckalicuHomeSweetHome wrote:Mozes i ovo: 15-20 minuta prije rezanja, luk stavi u frizider
eh sad imam jedan problem..ustvari evo razmisljam ja cu da uslikam svoj problem pa ko ga razrijesi da Bog da ju lijevi dlan zasvrbio

dakle ovo je jedna od mojih najdrazih torbi i na poledjini se valjda od mantila i jakni isprljala i ne znam cime da ovo ocistim
-
Lounge Act
#209 Re: 1001 Koristan Savjet
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:00, edited 1 time in total.
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#210 Re: 1001 Koristan Savjet
dobra torba
uzmi niveu i pamucnu vatu pa trljaj
nesto mi govori da ce to ukloniti mrlju.
uzmi niveu i pamucnu vatu pa trljaj
nesto mi govori da ce to ukloniti mrlju.
- respo
#211 Re: 1001 Koristan Savjet
za ovu sa torbom (nisam upratio nadimak)

-
Envy
#212 Re: 1001 Koristan Savjet
Pokusaj sa nekim tecnim deterdzentom,nasapunjas ,otrljas trebalo bi da nestane...Irm@ wrote:ovo je potpuno netacno..meni luk stoji u frizideru tj u onom dolje za povrce i svaki put bih oplakala do suza.. i onda sam naravno kupila sjeckalicuHomeSweetHome wrote:Mozes i ovo: 15-20 minuta prije rezanja, luk stavi u frizider![]()
osevapio se bas ko je izmisli...
eh sad imam jedan problem..ustvari evo razmisljam ja cu da uslikam svoj problem pa ko ga razrijesi da Bog da ju lijevi dlan zasvrbio![]()
![]()
![]()
dakle ovo je jedna od mojih najdrazih torbi i na poledjini se valjda od mantila i jakni isprljala i ne znam cime da ovo ocistim
-
zamzija
#213 Re: 1001 Koristan Savjet
Irma, ako je od kože pokušaj sa savjetima za održavanje i čišćenje kožnih jakni možda upali!Irm@ wrote:ovo je potpuno netacno..meni luk stoji u frizideru tj u onom dolje za povrce i svaki put bih oplakala do suza.. i onda sam naravno kupila sjeckalicuHomeSweetHome wrote:Mozes i ovo: 15-20 minuta prije rezanja, luk stavi u frizider![]()
eh sad imam jedan problem..ustvari evo razmisljam ja cu da uslikam svoj problem pa ko ga razrijesi da Bog da ju lijevi dlan zasvrbio![]()
![]()
![]()
Evo link: http://zadovoljna.hr/clanak/moda_i_ljep ... jakne.html
A to sam uzela sa stranice: http://www.modnialmanah.com/index.php?o ... Itemid=226
-
zamzija
#214 Re: 1001 Koristan Savjet
obala wrote:Super tema![]()
mene zanima kako sprijeciti da crne farmerke "kupe" dlacice??? Prije oblacenja ih ocetkam,budu kao nove,kad se vratim kuci,pobijele od dlacica
Ovo je zakon za to, ja dobila od drugarice:
http://www.nonstopshop.rs/i-58/Sisac-dz ... ic-mc-3240
A kod nas može da se naruči iz Banjaluke:
http://www.tv-shop.tv/Univerzalni-cupko ... 9-prod.htm
-
Tesnim
#215 Re: 1001 Koristan Savjet
munevera44 wrote:Kamenac iz šerpi čisti se tako dea u šerpu sipamo vodu, i jedean limuntos, stavimo da ključa nekoliko minuta i isperemo.
100% provjereno
- Théa
#216 Re: 1001 Koristan Savjet
munevera44 wrote:Meko kuhana jaja kuhati 2 do 3 minuta u kipućoj vodipirmin wrote:Ovo znaju svi (osim mene - men`s`cini)
-kako skuhati jaja da zumance bude tvrdo i da su lako guljiva?
Tvrdo kuhana jaja kuhati 6 do 8 minuta u kipućoj vodi
(jaja prije kuhanja držati na sobnoj temperaturi.
vrijeme računaj od stavljanja jaja u kipuću vodu
Nakon kuhanja jaja preliti hladnom vodom i tada neće biti problema sa guljenjem.
koliko ja znam da se jaje ne skuha za 2-3 min, vec sa 7 min imate pola tvrdo zumance, onako kako je prporuceno za jesti. tvrdo zimance donijete nakon 9-10min vec tad tvrdo zumance teze zelucu za varenje.
a da bi ste gulili dobro jaje nakon sto provri voda stavite malo soli, rezultat jaje se super ljusti. a to zavisi takoder od svezine jaja ako ovo ne uplai znaci da je starije jaje.
a jaja se ne preporucuju starija od 5 dana. i ako u ovom svijetu industije pise svjeze a koka ga donijela na svijet prije 2m ;/
- Théa
#217 Re: 1001 Koristan Savjet
eh draga to je vec kasno, jer pegla sprzi tkaninu. Inace iz kulture se nikad ne pegla direknto tamna tkanina. vec jakom parom, ili se postavi gaza ona tanka pa preko tkanine crne ili tamne se pegla. Ja imam gazu onu tanku koja mi je uz peglu. rezultat odlican i cuva tamnu boju jer toplota pegle svijetli tkaninu.zmajica wrote:a da li neko zna kako se sa crne tkanine skida sjajni trag koji ostane ako je pegla bila pretopla?
Hvala!!!
pozz
- ladyada
#218 Re: 1001 Koristan Savjet
probaj naspricati sa sredstvom za prozore cistiti , znam 100% da skida kemijsku olovku ........ladyblue18 wrote:Zene, pomagajte ako znate.![]()
Na stolnjaku vezenom ima fleka od fluorescentnog flomastera, guglala sam ali nisam nasla cime bih je mogla ocistiti.![]()
Ima li iko ideju?
- Théa
#219 Re: 1001 Koristan Savjet
Jed1217 wrote:Postoji li ikakva šansa da se džemper koji se skupio (prala ga u prevreloj vodi) makar malo razvuče?
![]()
![]()
Taman bi mi bio
vrela voda, sljedeci put ces znati da se lan, vuna, kasmir nikad ne peru pretoplom vodom. vec bukvalno hladnom i nikad u masini, vec rucno
cula sam da uspijeva ako tvoj dzemper stavis u omeksicac, a dobro ga natopis da pliva. ostvis da dijeluje nekoliko sati.
nakon toh dzemper moras rucno razvlaciti do zeljene velicine, a potom osijediti i staviti da se susi u vodoravnom polozaju tipa na ves masinu poput dzempera od kasmira.
ne bacati omeksivac vec ga vratiti iz posude u flasu, to se ponovo iskoriti.
kasmir perem samponom za kosu i hladnom mlakom hladnom vodom, toliko samo da mi nije hladno rukama.
sretno
- Théa
#220 Re: 1001 Koristan Savjet
idelano za kucanstvo je bijeli ocat, ja citim od kuhinje kupatila do frizidera a to obavezno, iszbrisem frizider i nakon tog bijeli ocat, sve osusim citom krpom, ocat sve neugodne mirise iz frizidera pokupi , a i casa mlijeke u frizideru je odlicna kupi neugodne mirise.Loulou wrote:Zna li neko kako/čime očistiti termosicu iznutra?
nasmi vodu mlaku u termos i dodaj casu bijelog ocata, ostavi da odstoji bar 3-4 sata-cijelu noc isperi toplom dodom.
- Théa
#221 Re: 1001 Koristan Savjet
iscijedite svu vodu iz pegle, zatvorite na nulu parnik, naspite u peglu do kraja ocat bijeli-sirce, nad kadom ili umivaonikom, otvorite parnik na maksimalno da ocat protece kroz otvore potom ga zatvorite nema veze sto je malo izcurilo, ostavote vasu peglu cijelu noc da odstoji. vodoravnouvijek_ista wrote:Bila bih zahvalna kada bi mi neko dao savjet - kako očistiti kamenac koji je začepio rupice na dnu pegle na paru
sutra ocat ce itsopiti kamenac, vi isperire nekoliko puta hladnom pa toplom vodom dok se ne sapere i prije upotrebe upalite vasu peglu jednom da malo para procisi od neugodnih mirisa. rezultat pegla kao nova
- Théa
#222 Re: 1001 Koristan Savjet
luk nakon sto oglus od ljuske staviti u hladnu vodu koju si prije pripremila ostaviti nekoliko min.Envy wrote:Dali neko zna,kako cistiti luk a da ne "oplacem"?
izvadis luk sjeckas a ne places
- Théa
#223 Re: 1001 Koristan Savjet
ako se ne varam ova je od sintetike a ne od koze, probaj sa mlijekom za skidanje sminke, ja tako cistim fleke na koznjacima i odlican je. pokusajIrm@ wrote:ovo je potpuno netacno..meni luk stoji u frizideru tj u onom dolje za povrce i svaki put bih oplakala do suza.. i onda sam naravno kupila sjeckalicuHomeSweetHome wrote:Mozes i ovo: 15-20 minuta prije rezanja, luk stavi u frizider![]()
![]()
![]()
-
bambi:)
#224 Re: 1001 Koristan Savjet
Kako ću očistiti torbu od velura boje meda??? U hemijskim ih ne rade
-
Haettenschweiler
#225 Re: 1001 Koristan Savjet
Probaj sa wapom.bambi:) wrote:Kako ću očistiti torbu od velura boje meda??? U hemijskim ih ne rade