Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BloodOverdrive wrote:Zadnjih dana pokušavam da skinem koroziju sa feluga starog bicikla, pokušao sam sa nitrom razrjeđivačem, oksalnom kiselinom, WD40 i folijom i sličnim savjetima sa weba, al još nisam dobio željeni ishod. Nadam se da ovdje neko ima dobar savjet za mene
Pokusaj na dobro osusenoj povrsini otkloni metalnom cetkicom maksimalno hrdzu, pa zatim spuzvicom natopljenom u bijelo sirce preci preko zahrdzalih mjesta !
Nakon ciscenja, poliraj,nekom kremom predvidenom za to, i koja ce ujedno dati sjaj !
Pokusaj, pa javi..jesi li uspio..!
Žene ...
Antirost lafe, antirost ... a ako nije hrđa u pitanju nego samo oksidirao nikl, onda imaš u OBI-ju pastu za poliranje nikla. Meni jednom chopper ostao vani cijelu zimu, na proljeće sav potamnio. Ta ga je pasta sredila da je izgledao kao nov.
VenomousV wrote:kako najlakse skinuti tapete zaljepljene prije 30 godina?
zar si mogla gledati toliko dugo u iste?
pa na isti nacin kao i sve druge tapete se skidaju...pokvasis i guli!
Malo ti je glup komentar
Useljavam se u stan u kojem su oguljene tapete ali je stajao jedan veliki regal i vjerovatno je podstanarima (koji su to radili radi svog ceifa) bilo mrsko pomicati ga i guliti tapete iza njega jer se iste nisu vidjele
VenomousV wrote:kako najlakse skinuti tapete zaljepljene prije 30 godina?
zar si mogla gledati toliko dugo u iste?
pa na isti nacin kao i sve druge tapete se skidaju...pokvasis i guli!
Malo ti je glup komentar
Useljavam se u stan u kojem su oguljene tapete ali je stajao jedan veliki regal i vjerovatno je podstanarima (koji su to radili radi svog ceifa) bilo mrsko pomicati ga i guliti tapete iza njega jer se iste nisu vidjele
Kako izvuci fitilj iz zippo upaljaca, ono da se skrati? Pokusala pincetom, ne ide. I dje ima kupiti onaj kremen, valjda je to to, one ko kuglice za upaljac?
Niemand wrote:Kako izvuci fitilj iz zippo upaljaca, ono da se skrati? Pokusala pincetom, ne ide. I dje ima kupiti onaj kremen, valjda je to to, one ko kuglice za upaljac?
Niko,
tesko ces tako fitilj izvaditi. Povadi onu vatu, izvadi fitilj, provuci ga ponovo i vrati istu vatu.
Kremen mozes kupiti svuda na kioscima a ima i posebni za Zipo.
feferon wrote:pozdrav forumaši
zanima me da li znate može li se gdje u BiH nabaviti lampa ili svjećnjak od himalajske soli? najviše me zanima u gradovima B.Luka, Travnik, Zenica i Sarajevo jer sam na toj relaciji najćešće, ali ako šalju poštom iz bilo kojeg drugog grada još bolje
Imas u radnjama sa polovnim namjestajem i slicno. Ja tu cesto idem kupovati slike, kakvih (vrijednih) umjetnickih dijela za 10 km ima to je nevjerovatno.
Niemand wrote:Kako izvuci fitilj iz zippo upaljaca, ono da se skrati? Pokusala pincetom, ne ide. I dje ima kupiti onaj kremen, valjda je to to, one ko kuglice za upaljac?
Niko,
tesko ces tako fitilj izvaditi. Povadi onu vatu, izvadi fitilj, provuci ga ponovo i vrati istu vatu.
Kremen mozes kupiti svuda na kioscima a ima i posebni za Zipo.
Suzie Q wrote:koji deterdžent je najbolji za bijeli veš?
Ariel i Persil kod mene na otkuhavanju slabo skidaju fleke, Duel mi se nije pokazao najbolje, kakva su vaša iskustva?
Stara mi je do sada koristila Persil (jer je njemački, proizvode Procter & Gamble izbjegavamo), ali se u zadnje doba strahovito zgrudvava pa tražimo drugi...
Suzie Q wrote:koji deterdžent je najbolji za bijeli veš?
Ariel i Persil kod mene na otkuhavanju slabo skidaju fleke, Duel mi se nije pokazao najbolje, kakva su vaša iskustva?
Stara mi je do sada koristila Persil (jer je njemački, proizvode Procter & Gamble izbjegavamo), ali se u zadnje doba strahovito zgrudvava pa tražimo drugi...
Prosle godine sam bila na godisnjem 17 dana i za to vrijeme cvijece u stanu sam stavila u jednu plasticnu posudu (stalo je taman 6 saksija) punu vode.Kad sam se vratila sa odmora cvijece je vodu popilo tako da je na dnu bilo svega pola cm vode. Ove godine idem na nesto duzi period. Ima li iko ikakvu ideju kako da spasim cvijece a da nikoga ne zahmetim sa dolascima i zalijevanjem, isuvise je komplikovano to
ljuspica wrote:Prosle godine sam bila na godisnjem 17 dana i za to vrijeme cvijece u stanu sam stavila u jednu plasticnu posudu (stalo je taman 6 saksija) punu vode.Kad sam se vratila sa odmora cvijece je vodu popilo tako da je na dnu bilo svega pola cm vode. Ove godine idem na nesto duzi period. Ima li iko ikakvu ideju kako da spasim cvijece a da nikoga ne zahmetim sa dolascima i zalijevanjem, isuvise je komplikovano to
ljuspica wrote:Prosle godine sam bila na godisnjem 17 dana i za to vrijeme cvijece u stanu sam stavila u jednu plasticnu posudu (stalo je taman 6 saksija) punu vode.Kad sam se vratila sa odmora cvijece je vodu popilo tako da je na dnu bilo svega pola cm vode. Ove godine idem na nesto duzi period. Ima li iko ikakvu ideju kako da spasim cvijece a da nikoga ne zahmetim sa dolascima i zalijevanjem, isuvise je komplikovano to
Rece mi jedna starija gospodja pomijesati u posudu vode i GERME i time zaliti cvijece. ali ne previse germe i mozes ga ne zaliti dugooo Nisam probala ali eto neki novi savjet!