100%

Post Reply
DTL

#1 100%

Post by DTL »

Sve sam procitao, ovo sto ste svi o izborima pisali. Cijali ovaj suludi rašomon mišljenja.

Iz svega ovog, postaje mi jasno da smo se mi kao ljudi toliki unizili, smanjili, da je događanje:

Bakira, Harisa, Zlatka, Abdulkadira Šete, Tihića, reisa Cerića i onih oko njih, Jata, Švrakića, Alića, Okerića i ostalih mafijaša

sasvim normalni i razumljivo.

I sad nešto kontam i gledam ovaj koridor Vc, zbog kojeg je Jata onolike pare za Haretovu kampanju dao.

Gledam dakle taj koridor, i njegov projekat, i kontam jesam li ovca ja ili ovaj dunjaluk oko mene.

Ne ide koridor, kud ga moje oči gledaju, već se od Bosanskog Šamca, preko Laktaša, spušta na Banja Luku, pa ide dole niže, na Kupres, pa na Šestanovac, iznad Makarske.

Pa sve oči trljam, i ne vjerujem, ali gledam rezultate izbora i dodje mi da puknem.

Nikad ja auto putem neću ići od Sarajeva pa do mora. Nikad.

Ići ću tamo na Vakuf, pa ću se tu negdje uključiti na autoput, ako hoću na srednji i sjeverni Jadran.

Dok se mi ovdje posvadjasmo, oko toga ko će biti ko, i dokle će vladati, dotle nas sviju sjeba Dodik, i to ne puškom i metkom, već pameću i znanjem.

Jer kako drugačije da razumijem onoliko prijateljstvo prema Dodiku u Zagrebu, i onoliku srdačnost g. Čačića, čuvjeka koji je napravio onolike stotine kilometara autoputa kroz Hrvatsku.

I sad mi je nešto jasno otkud Željko Komšić u Predjsedništvu.

Pa da bude razlog Hrvatima za treći entitet, onaj isti entitet, kojeg će RS podržati, i kojemu će Dodik dati legitimitet da opstane, a onda će oni zajedno autoput da prave.

A ova naša avlija Bosanska?

Dok je nama Harisa i "ZA BiH" (namjerno pod navodnicima) i ostaće samo avlija, koju će Hare lagano prodavati za sitnu paru svojim jatacima.

Jebes zemlju koja Bosne nema. Imace je u komadicima i Hrvati i Srbi, samo je mi necemo imati.

Neka, zato imamo Hareta. 100%

Pozdrav
vatra i voda

#2 Re: 100%

Post by vatra i voda »

DTL wrote:Sve sam procitao, ovo sto ste svi o izborima pisali. Cijali ovaj suludi rašomon mišljenja.

Iz svega ovog, postaje mi jasno da smo se mi kao ljudi toliki unizili, smanjili, da je događanje:

Bakira, Harisa, Zlatka, Abdulkadira Šete, Tihića, reisa Cerića i onih oko njih, Jata, Švrakića, Alića, Okerića i ostalih mafijaša

sasvim normalni i razumljivo.

I sad nešto kontam i gledam ovaj koridor Vc, zbog kojeg je Jata onolike pare za Haretovu kampanju dao.

Gledam dakle taj koridor, i njegov projekat, i kontam jesam li ovca ja ili ovaj dunjaluk oko mene.

Ne ide koridor, kud ga moje oči gledaju, već se od Bosanskog Šamca, preko Laktaša, spušta na Banja Luku, pa ide dole niže, na Kupres, pa na Šestanovac, iznad Makarske.

Pa sve oči trljam, i ne vjerujem, ali gledam rezultate izbora i dodje mi da puknem.

Nikad ja auto putem neću ići od Sarajeva pa do mora. Nikad.

Ići ću tamo na Vakuf, pa ću se tu negdje uključiti na autoput, ako hoću na srednji i sjeverni Jadran.

Dok se mi ovdje posvadjasmo, oko toga ko će biti ko, i dokle će vladati, dotle nas sviju sjeba Dodik, i to ne puškom i metkom, već pameću i znanjem.

Jer kako drugačije da razumijem onoliko prijateljstvo prema Dodiku u Zagrebu, i onoliku srdačnost g. Čačića, čuvjeka koji je napravio onolike stotine kilometara autoputa kroz Hrvatsku.

I sad mi je nešto jasno otkud Željko Komšić u Predjsedništvu.

Pa da bude razlog Hrvatima za treći entitet, onaj isti entitet, kojeg će RS podržati, i kojemu će Dodik dati legitimitet da opstane, a onda će oni zajedno autoput da prave.

A ova naša avlija Bosanska?

Dok je nama Harisa i "ZA BiH" (namjerno pod navodnicima) i ostaće samo avlija, koju će Hare lagano prodavati za sitnu paru svojim jatacima.

Jebes zemlju koja Bosne nema. Imace je u komadicima i Hrvati i Srbi, samo je mi necemo imati.

Neka, zato imamo Hareta. 100%

Pozdrav
Da li bi u Hrvatski studio u sred zagreba lijepo i komotno uz kavicu i mineralnu mogao sjesti neko ko ze zalaze za otcjepljenje SAO Krajina sa Kninom kao glavnim gradom.On bi mogao sjesti u Zagrebu jedino na elektricnu stolicu sa pojacanim naponom .Posto su Tudjman i Milosevic mrtvi , Dodik i Sanader nastavljaju posao.Dodik je pocasniji gost u Zagrebu od jucer nego li ijedan drugi politicariz BiH jer ako on uspije ......ha ha sto ne bi jos kogoda . Kao sto je onomad Koljevic dolazio u Zagreb , doduse inkognito.A nas vode izdajnici.Bosna danas ima najvise neprijatelja na svijetu a nikoga ona nije napadala niti vrsila agresiju niti radila genocide u Sibeniku ili Kragujevcu.Nikada mi nismo trazili promjenu granica i svojatali tudje terotiroje .A opet oni po nama i po nasoj zemlji.i poslije genocida se nisu smirili .Zasto ? Osladilo im se .Niko im se ne suprotstavlja.
dmitri

Post by dmitri »

Gluho bilo da branim Harisa, ali čisto istine radi:

Image
DTL

Post by DTL »

dmitri wrote:Gluho bilo da branim Harisa, ali čisto istine radi:

Image
Ma znam ja da bi to tako trebalo, ali to nije tako.

Haris ce pristati na novu trasu koridora, samo da Jata dobije posao. Strasno je sta nam rade iz Stranke (ko fol) za BiH. A ostali im pomazu. Vec danas su u novinama clanci vrhunskih politicara iz SBiH, SDA i BOSA (dakle svih onih kojima su usta puna Bosne) o tome kako je Dodik "politicka realnost sa kojom se moramo dogovarati".

Drugim rijecima, pristajemo mi na sve, samo da se malo i mi u tome nadjemo.

Ma uzas

100%
Ali_G

Post by Ali_G »

Daj mi samo jedan razlog sto bi koridor zavrsavao u Makarskoj???? Jel Makarska neki centar na moru, luka, sta li vec? Zasto bi u krajnoj linij Hrvatska, koja se ocito pita kuda ce trasa ici, predlozila da zavrsava na Makraskoj. Nidje veze
branimir_s

Post by branimir_s »

Pravicemo i mi ako treba od Brckog preko Tuzle, Olova, Sarajeva, Konjica, Mostara i Stoca (akobogda) Pare imamo a i pamet(nadam se) Samo da nas ovaj sto Dodiku tepa ne sjebe.
idiotcide

Post by idiotcide »

A kad bi Bosanci i Hercegovci, inače skloni papazijanijama i budalaštinama, potrudili se razmišljati racionalno, logički i na osnovu tvrdnji za koje postoji neko pokriće, ne bismo imali ovakve gluposti.

Sve te tvoje teorije zavjere zvuče simpatično, ali ja ću prema njima biti skeptičan koliko sam i prema aktivnostima i obećanjima naših dragih političara.

No evidence like hard evidence. ;)
DTL

Post by DTL »

Ali_G wrote:Daj mi samo jedan razlog sto bi koridor zavrsavao u Makarskoj???? Jel Makarska neki centar na moru, luka, sta li vec? Zasto bi u krajnoj linij Hrvatska, koja se ocito pita kuda ce trasa ici, predlozila da zavrsava na Makraskoj. Nidje veze
Itekako ima veze.

Od te tacke (Sestanovca) Hrvatska gradi BRZU CESTU, a ne autoput!!!!

Do Dubrovnika.

Ova opcija je za njih jeftinija i bolja. I nije bitna Makarska, vec zapadna Hercegovina.

I jos nesto, sto dokazuje da ovo nazalost nije teorija zavjere, vec realnost.

Pogledaj zadnji broj Globusa, o dilu koji su kad je u pitanju trgovina postigli Todoric (Agrokor-Hrvatska) i Miskovic (Delta grupa - Srbija).

Cilj je unistiti Merkator i zavladati veleprodajom i maloprodajom hrane i svih ostalih mogucih kucnih potrepstina na Balkanu.

Pa ti vidi ko prica o zavjerama, a ko je realan.

U hrvatsko-srpskim dilovima, nema vise mjesta ni za slovence, a kamoli za ostale.

Pozdrav
Vodenjak

Post by Vodenjak »

branimir_s wrote:Pravicemo i mi ako treba od Brckog preko Tuzle, Olova, Sarajeva, Konjica, Mostara i Stoca (akobogda) Pare imamo a i pamet(nadam se) Samo da nas ovaj sto Dodiku tepa ne sjebe.
U kojem ti filmu zivis, majke ti? :shock:
Odisej

Post by Odisej »

branimir_s wrote:Pravicemo i mi ako treba od Brckog preko Tuzle, Olova, Sarajeva, Konjica, Mostara i Stoca (akobogda) Pare imamo a i pamet(nadam se) Samo da nas ovaj sto Dodiku tepa ne sjebe.
:?

Bože , svašta u tvojoj bašti ima!
branimir_s

Post by branimir_s »

Vodenjak wrote:
A sto majke ti? U kojem ti filmu zivis? U filmu - Put Bratstva-Jedinstva ili onom Svi smo mi cinili ratne zlocine, ili Svi su oni isti ili ko nas zavadi..???Put Bosanska Gradiška - Kupres - Split uopste nije utopija i dokle god se nastavi opstrukcija u Vijecu ministara od strane ministara iz RS ovo ce biti realna opcija. Pa ko sada i čijim parama gradi koridor VC? Pare od Eroneta? Mobisa? JNA?
Ova varijanta trase je rezervna i predstavlja najkracu vezu sjever - jug preko teritorija gdje zive ljudi kojima bi bila u interesu njena izgradnja (u ovom trenutku većinski bošnjački krajevi). Povezuje luku Brčko i jug zemlje - Dubravska visoravan, odakle bi se povezala na Jadransku magistralu.
A odisej... i ja za tebe isto to mogu reci. Sjecam se prije rata takvih kao ti koji su svaku noc gledali Yutel i mahali bijelim carsafima kroz prozore. I nakon toga... PAF[URL=http://www.slibe.com/image/e65f774 ... .jpg[/img][/url]
Last edited by branimir_s on 08/10/2006 22:07, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

branimir_s wrote:
Vodenjak wrote:
A sto majke ti? U kojem ti filmu zivis? U filmu - Put Bratstva-Jedinstva ili onom Svi smo mi cinili ratne zlocine, ili Svi su oni isti ili ko nas zavadi..???Put Bosanska Gradiška - Kupres - Split uopste nije utopija i dokle god se nastavi opstrukcija u Vijecu ministara od strane ministara iz RS ovo ce biti realna opcija. Pa ko sada i čijim parama gradi koridor VC? Pare od Eroneta? Mobisa? JNA?
Ova varijanta trase je rezervna i predstavlja najkracu vezu sjever - jug preko teritorija gdje zive ljudi kojima bi bila u interesu njena izgradnja (u ovom trenutku većinski bošnjački krajevi). Povezuje luku Brčko i jug zemlje - Dubravska visoravan, odakle bi se povezala na Jadransku magistralu.
A odisej... i ja za tebe isto to mogu reci. Sjecam se prije rata takvih kao ti koji su svaku noc gledali Yutel i mahali bijelim carsafima kroz prozore. I nakon toga... PAF

A kakve to sve ima veze sa SDP-om i Lagumdzijom?
Sto ti sad oni stoje na putu?

De mi kazi...
Mozda ja imam pogresne rezultate izbora? :?
Dezze

Post by Dezze »

Ali_G wrote:Daj mi samo jedan razlog sto bi koridor zavrsavao u Makarskoj???? Jel Makarska neki centar na moru, luka, sta li vec? Zasto bi u krajnoj linij Hrvatska, koja se ocito pita kuda ce trasa ici, predlozila da zavrsava na Makraskoj. Nidje veze
Nece zavrsiti u Makarskoj vec u Plocama. Taj koridar je dio jedne velike evropske mereze saobracajnica, i nase politicke ublehe tu nemaju puno manevarskog prostora - barem sto se trase tice. Za sve ostalo imamo Jatu :D
Odisej

Post by Odisej »

Branimire , Branimire...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
branimir_s

Post by branimir_s »

Odisej wrote:Branimire , Branimire...
Ovo garant n :shock: esto znaci jel de??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: E moj Odiseju kad ces vise prestati lutati morima i vratiti se u svoju zemlju???
Odisej

Post by Odisej »

branimir_s wrote:
Odisej wrote:Branimire , Branimire...
Ovo garant n :shock: esto znaci jel de??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: E moj Odiseju kad ces vise prestati lutati morima i vratiti se u svoju zemlju???
E, moj Branimire , politicke muze su gora stvar od onih koje su " lovile" Odiseja
:? :-D :roll: :) :-) :P :lol:
Post Reply