dokazano, potvrdjeno
ko ne vjeruje a zna engleski nek procita podatke
iz tajnog i internog izvjestaja Svjetske banke
cijene hrane su globalno porasle 75% zbog tog razloga
drugi razlozi su mogli imati vrlo mali efekt na cijenu
objavio Guardian, oni ne objavljuju neprovjerene informacije
http://www.guardian.co.uk/environment/2 ... ableenergy
zbog poslovnih interesa maskiranih brigom za okolinu umrijet ce vise ljudi nego u svjetskim ratovima
i to s predumisljajem, zakon ponude i potraznje je jednostavno ekonomsko pravilo
i nema sanse da to neko nije prije 5 godina izracunao u Svjetskoj banci ili vladi SAD-a ili MMF-u
fina ova globalizacija i slobodno svjetsko trziste
100 milijuna ljudi gladuje zbog biogoriva
-
fixer
#2 Re: 100 milijuna ljudi gladuje zbog biogoriva
kakv briga za okolinu? pa u zadje vrijeme se dokazuje da je gorivo uljane repice toksicno pri izgaranju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: 100 milijuna ljudi gladuje zbog biogoriva
u posljednje vrijeme se dešavaju neke stvari koje idu ka tome da se broj ljudi na planeti prepolovi ako ne i 1/3 da ostane samo
ali kada milijarde siromašnih i gladnih krenu na oaze bogatih zemalja utovljenih građana mislim da će biti veoma veselo
nikakve granice i zidovi to neće zaustaviti
ali kada milijarde siromašnih i gladnih krenu na oaze bogatih zemalja utovljenih građana mislim da će biti veoma veselo
- madner
#4 Re: 100 milijuna ljudi gladuje zbog biogoriva
Jeste, kao sto nista nije moglo zaustaviti Etiopljanine kad su gladovali.komi wrote:u posljednje vrijeme se dešavaju neke stvari koje idu ka tome da se broj ljudi na planeti prepolovi ako ne i 1/3 da ostane samo
A stani, los primjer.
- sffovac
#5 Re: 100 milijuna ljudi gladuje zbog biogoriva
gdje si mason, nisam te prepoznokomi wrote:u posljednje vrijeme se dešavaju neke stvari koje idu ka tome da se broj ljudi na planeti prepolovi ako ne i 1/3 da ostane samo
rokefelerovi su imali tu teoriju prije 100 godina i bojali su se ekonomskog nemira 'gladnih'
poklonici teorija zavjere kazu da i ova genetski modifikovana hrana povecava sterilitet kod muskaraca, kao npr. spermatozoidni kukuruz, koji izaziva apsolutni streilitet muskaraca, koji je nastao u americi, a koji se normalno uzgaja u argentini i jos sijaset slicne buranije
cak je i svjetska zadravstvena organizacija, pod krinkom vakcina protiv tetanusa, sterilizirala zene nerazvijenih zemalja, samo ne bi li smanjila broj gladnih usta
s druge strane ako pogledamo mi smo u razvoju, inidija je u razvoju, kod nas natalitet pada dok kod njih raste
sta smo jeli i sta jedemo ko ce da zna