10 najboljih fudbalera (1996-2008)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- rado_vidjen
#201 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
ustvari, ne molim..jer nikad nizasta nisam molio. 
- burek_in_space
#202 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
Pa da necesh zahtijevati onda?! 
- rado_vidjen
#203 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
Necu
..vec cu samo predlozit da obavljate svoj posao. 
- burek_in_space
#204 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
rado_vidjen wrote:Necu..vec cu samo predlozit da obavljate svoj posao.
Ako mislish da ima propusta u radu, obratish se http://www.sarajevo-x.com/forum/memberl ... le&u=10023 a mozhesh i Safetu. Iako je pitar, saslushace te vjeruj mi na rijech.
-
melac
#205 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
Moja lista su igraći zbog koji sam gledao nogomet, volio tu igru.
1. Zinedine Zidane: definitivno najbolji, sem fora i fazona koje je izveo, golova svakojakih, on je igrać koji je donosio prevagu nad svima drugima, u ekipama u kojima je on igrao su pobjeđivale i objektivno jače ekipe, pa i u onima u kojima su igrali Ronaldo, Ronaldinho itd.
2. Ronaldo: zato što je fenomen, uživao sam gledati kada on igra, a činimi se da je i najbolji realizator u najjačim takmičenjima, ako nije da svakih 92 minute igre daje gol.
3. Batistuta: on je G.O.Batistuta.
4. Kluivert: Ja sam ga uvijek gotivio kao i cijelu tu nizozemsku ekipu od Arona Wintera do Phillipa Cocu-a.
5. Savićević: njega se sjećam još dok nisam znao ni pisati, ali za Piksija, Savićevića, Prosinečkog i ostale zvezdaše sam znao u dušu.
6. Rooney: Kvalitetan je igrać, ali ono što mi je kod njega jako, da se ne krvelji i ne pizdi kod nekih sudijskih odluka, već to muški podnosi, a i kod faula se ne mijenja valjak, već se ponaša kao i svaki normalan muškarac. Nisterloy također.
7. Rivaldo: dovoljan je onaj gol Valencii da dođe u top 10.
8. Iniesta: U novije vrijeme imam želju gledati nogomet jedino kada on igra i još u paru sa Xavi-em, naćin držanja lopte, kretanja u terenu, efeja...uživam kad ih gledam.
9. Bergkamp: iako sam već pomenuo ovu generaciju, njega moram posebno izdvojiti kao lucidnog igraća, zbog kojeg sam volio gledatu utakmice.
i naravno-
10. Michael Jordan, Scotie Pippen, Denis Rodman, Steve Kerr, Ron Harper, Luc Longley, Toni Kukoć.
1. Zinedine Zidane: definitivno najbolji, sem fora i fazona koje je izveo, golova svakojakih, on je igrać koji je donosio prevagu nad svima drugima, u ekipama u kojima je on igrao su pobjeđivale i objektivno jače ekipe, pa i u onima u kojima su igrali Ronaldo, Ronaldinho itd.
2. Ronaldo: zato što je fenomen, uživao sam gledati kada on igra, a činimi se da je i najbolji realizator u najjačim takmičenjima, ako nije da svakih 92 minute igre daje gol.
4. Kluivert: Ja sam ga uvijek gotivio kao i cijelu tu nizozemsku ekipu od Arona Wintera do Phillipa Cocu-a.
5. Savićević: njega se sjećam još dok nisam znao ni pisati, ali za Piksija, Savićevića, Prosinečkog i ostale zvezdaše sam znao u dušu.
6. Rooney: Kvalitetan je igrać, ali ono što mi je kod njega jako, da se ne krvelji i ne pizdi kod nekih sudijskih odluka, već to muški podnosi, a i kod faula se ne mijenja valjak, već se ponaša kao i svaki normalan muškarac. Nisterloy također.
8. Iniesta: U novije vrijeme imam želju gledati nogomet jedino kada on igra i još u paru sa Xavi-em, naćin držanja lopte, kretanja u terenu, efeja...uživam kad ih gledam.
9. Bergkamp: iako sam već pomenuo ovu generaciju, njega moram posebno izdvojiti kao lucidnog igraća, zbog kojeg sam volio gledatu utakmice.
i naravno-
10. Michael Jordan, Scotie Pippen, Denis Rodman, Steve Kerr, Ron Harper, Luc Longley, Toni Kukoć.
-
puregold_
#206 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
1. Zidane-Uz sav fudbalski talenat i sve sto nam je godinama pokazivao od francuske lige preko calcia do spanske primere + mangupluk da u FINALU svjetskog prvenstva penal izvede na nacin kako ga je izveo jednom BUFFONU + kako se oprostio ( volim talijane al mangupski je nokautirao materazzija.) O uspjesima da ne pricam, calcio, liga sampiona, euro, mundijal. etc. Definitivno BROJ jedan ne samo u ovom periodu nego generalno, po mom skromnom misljenju ispred Maradone i Pelea.
2. Roberto Baggio- Zlatni repic Italije, covjek koji je usao u legendu svojim promasajem 1994 na WC u USA. Zario i palio na cizmi, igrao za sve najvece talijanske klubove, vrhunac dozivio u Juventusu, u medjuvremenu igrao za Milan, Inter a drugu mladost dozivio u Bologni.
3. Ronaldo R9- Najbolji napadac ikad!!
4. Messi- Vjerovatno odmah poslije Zidane-a.
5. Paolo Maldini-Fudbalski gospodin, institucija, najboilji lijevi bek ikad.
6. A.Pirlo
7. Ronaldinho
8. Iniesta
9. Kaka
10. H.Zubanovic
2. Roberto Baggio- Zlatni repic Italije, covjek koji je usao u legendu svojim promasajem 1994 na WC u USA. Zario i palio na cizmi, igrao za sve najvece talijanske klubove, vrhunac dozivio u Juventusu, u medjuvremenu igrao za Milan, Inter a drugu mladost dozivio u Bologni.
3. Ronaldo R9- Najbolji napadac ikad!!
4. Messi- Vjerovatno odmah poslije Zidane-a.
5. Paolo Maldini-Fudbalski gospodin, institucija, najboilji lijevi bek ikad.
6. A.Pirlo
7. Ronaldinho
8. Iniesta
9. Kaka
10. H.Zubanovic
- Murat Sabanovic
#207 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
GUTI , pa ja...a onda dolaze i ostali
- Šibicar
#208 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
Haj' sve inekako ali ovo za Rooneyamelac wrote:Moja lista su igraći zbog koji sam gledao nogomet, volio tu igru.
i naravno-
- bingov buraz
#209 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
1.Zidane
2.Del Piero
3.Henry
4.Scholes
5.Ronaldo-orginalni
6.Rivaldo
7.Ronaldo-feget
8.Bergkamp
9.Gerrard
10.Edmundo-animal
tu su jos Giggs,Batigol,Nakata,Maldini,Puyol,Iniesta,Kahn,Barbarez
Seedorf,Viera,Kaka,Sholl itd
2.Del Piero
3.Henry
4.Scholes
5.Ronaldo-orginalni
6.Rivaldo
7.Ronaldo-feget
8.Bergkamp
9.Gerrard
10.Edmundo-animal
tu su jos Giggs,Batigol,Nakata,Maldini,Puyol,Iniesta,Kahn,Barbarez
-
melac
#210 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
Onda mi ne gledamo iste utakmice, ja barem nisam primjetio da se krevelji, ali bude ubuduće pogledao. Ali pošto slabo gledam utakmice možda još koju godinu ću živjeti u ubjeđenju.Šibicar wrote:Haj' sve inekako ali ovo za Rooneya,pa stvarno,totalna kontradiktornost dotičnog igrača...
- Obuca9
#211 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
1. Jurgen Klinsmann
Iako je u ovom periodu već bio na zalasku karijere ipak mi je ostao upečatljiv. Moje prvo veliko takmičenje kojeg se baš sjećam je Euro 96, a tad je Klinsi predvodio švabe do titule. Bio mi je i ostao najdraži igrač.
2. Christian Vieri
Popularni Bobo mi je vazda bio drag. Sjećam ga se kad je tek došao u Inter i odmah u prvoj utakmici, protiv Verone ja mislim, zabio hat-trick u pobjedi od 3:0. Kad je okrenut leđima golu, pa kad primi loptu, mogu mu se trojica natovariti on će ih sve okrenuti i zabiti gol.
3. Thierry Henry
Gotivio sam ga u periodu dok je igroa za Arsenal. Divio sam mu se kako je sitauacije 1 na 1 uvijek rjesavao na isti nacin, lagana plasirka unutrašnjim, u suprotnu golmanovu stranu, tako jednostavno, a tako neodbranjivo za sve golmane.
4. Francesco Totti
Prije svega veliki igrač, ali i veliki čovjek. Nije podlegao parama, ostao je vjeran svojoj ideji, da igra za svoju Romu, pa makar to i značilo da će mu cijela karijera ostati obilježena samo jednim Scudettom, te da će na kraju mnogi levati biti trofejniji od njega.
5. Dennis Bergkamp
Majstor svog zanata. Tako je jednostavno igrao i šteta je da ga se danas više pamti po njegovom strahu od letenja, nego po tome kakav je igrač bio.
6. Ronaldo
Ali onaj pravi, debeli, zubonja
. Kakav je to majstor bio. Kad ga vidis rekao bi covjek ne moze potrcati, ali imao je nevjerovatnu startnu brzinu. Bio je u stanju svakog igrača u prvih 10 metara ostaviti po 5-6 metara iza sebe. Šteta što nije napravio više u karijeri.
7. Javier Zanetti
Veliki igrač, pravi autoritet, te slično kao i Totti, primjer odanosti klubu i klupskim bojama.
8. Zinedine Zidane
Iako je vazda igrao za meni mrske klubove, ostao mi je u sjećanju kao fantastičan igrač. Nije mu trebalo ono na SP-u, mada kada se pogleda njegova cijela karijera, nije teško vidjeti da mu takva situacija nije bila izuzetak, nego gotovo pravilo, jer je i ranije znao praviti gluposti.
9. Rivaldo
Još jedan strašan igrač. Kad se samo sjetim onog njegovog gola škaricama, ne treba dalje. U tandemu sa Figom je bio paklen. Napravio je veliku glupost odlaskom na Apenine...
10. Oliver Kahn
Po meni najbolji golman u zadnjih 20-tak godina. Posebno je plijenio svojom luđačkom facom, a tek kad se sjetim onih njegovih famoznih asistencija za Elbera, fantastično
Naravno to nije sve, pored ovih bilo je jos fantastičnih igrača:
Paolo Maldini
Carles Puyol
Fabio Cannavaro
Giovanni Elber
Gabriel Omar Batistuta
Vincenzo Montella
Patrick Kluivert
Edgar Davids
Roberto Carlos
Ronaldinho...
Iako je u ovom periodu već bio na zalasku karijere ipak mi je ostao upečatljiv. Moje prvo veliko takmičenje kojeg se baš sjećam je Euro 96, a tad je Klinsi predvodio švabe do titule. Bio mi je i ostao najdraži igrač.
2. Christian Vieri
Popularni Bobo mi je vazda bio drag. Sjećam ga se kad je tek došao u Inter i odmah u prvoj utakmici, protiv Verone ja mislim, zabio hat-trick u pobjedi od 3:0. Kad je okrenut leđima golu, pa kad primi loptu, mogu mu se trojica natovariti on će ih sve okrenuti i zabiti gol.
3. Thierry Henry
Gotivio sam ga u periodu dok je igroa za Arsenal. Divio sam mu se kako je sitauacije 1 na 1 uvijek rjesavao na isti nacin, lagana plasirka unutrašnjim, u suprotnu golmanovu stranu, tako jednostavno, a tako neodbranjivo za sve golmane.
4. Francesco Totti
Prije svega veliki igrač, ali i veliki čovjek. Nije podlegao parama, ostao je vjeran svojoj ideji, da igra za svoju Romu, pa makar to i značilo da će mu cijela karijera ostati obilježena samo jednim Scudettom, te da će na kraju mnogi levati biti trofejniji od njega.
5. Dennis Bergkamp
Majstor svog zanata. Tako je jednostavno igrao i šteta je da ga se danas više pamti po njegovom strahu od letenja, nego po tome kakav je igrač bio.
6. Ronaldo
Ali onaj pravi, debeli, zubonja
7. Javier Zanetti
Veliki igrač, pravi autoritet, te slično kao i Totti, primjer odanosti klubu i klupskim bojama.
8. Zinedine Zidane
Iako je vazda igrao za meni mrske klubove, ostao mi je u sjećanju kao fantastičan igrač. Nije mu trebalo ono na SP-u, mada kada se pogleda njegova cijela karijera, nije teško vidjeti da mu takva situacija nije bila izuzetak, nego gotovo pravilo, jer je i ranije znao praviti gluposti.
9. Rivaldo
Još jedan strašan igrač. Kad se samo sjetim onog njegovog gola škaricama, ne treba dalje. U tandemu sa Figom je bio paklen. Napravio je veliku glupost odlaskom na Apenine...
10. Oliver Kahn
Po meni najbolji golman u zadnjih 20-tak godina. Posebno je plijenio svojom luđačkom facom, a tek kad se sjetim onih njegovih famoznih asistencija za Elbera, fantastično
Naravno to nije sve, pored ovih bilo je jos fantastičnih igrača:
Paolo Maldini
Carles Puyol
Fabio Cannavaro
Giovanni Elber
Gabriel Omar Batistuta
Vincenzo Montella
Patrick Kluivert
Edgar Davids
Roberto Carlos
Ronaldinho...
-
Clay
#212 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
Nakon dugo razmisljanja odlucih da napisem svojih 10 igraca... NAPRAVICU TRI LISTE
Najprje cu pobrojati 10 igraca koji su zaista najvise pokazali u periodu 1996-2008 (trudeci se da budem sto je vise moguce objektivan), zatim cu nabrojati 10 igraca koji su po mom misljenju najvise pokazali, a potom i 10 igraca po pozicijama tj. formaciji 4-4-2
objektivno:
1. luis nazario de lima
2. vitor borba ferrera
3. zinedine zidane
4. oliver kahn
5. cafu
6. paolo maldini
7. thierry henry
8. raul blanco
9. alan shearer
10. ryan giggs
subjektivno:
1. dennis bergkamp
2. matthew le tissier
3. vitor borba ferrera
4. juan carlos valeron
5. georghe hagi
6. ryan giggs
7. gabriel omar batistuta
8. roy keane
9. paolo maldini
10. javier zanetti
prema pozicijama :
gk - oliver kahn (gianluigi buffon)
dr - cafu (javier zanetti)
dl - roberto carlos (patrice evra)
dc - paolo maldini (alessandro nesta)
dc - marcel desailly (fabio cannavaro)
dmc - patrick vieira (roy keane)
mr - david beckham (luis figo)
ml - ryan giggs ( pavel nedved)
mc - clarence seedorf (steven gerrard)
amc - zinedine zidane (vitor borba ferrera)
fc - luis nazario de lima ( gabriel batisuta)
fc - thierry henry ( raul blanco)
Najprje cu pobrojati 10 igraca koji su zaista najvise pokazali u periodu 1996-2008 (trudeci se da budem sto je vise moguce objektivan), zatim cu nabrojati 10 igraca koji su po mom misljenju najvise pokazali, a potom i 10 igraca po pozicijama tj. formaciji 4-4-2
objektivno:
1. luis nazario de lima
2. vitor borba ferrera
3. zinedine zidane
4. oliver kahn
5. cafu
6. paolo maldini
7. thierry henry
8. raul blanco
9. alan shearer
10. ryan giggs
subjektivno:
1. dennis bergkamp
2. matthew le tissier
3. vitor borba ferrera
4. juan carlos valeron
5. georghe hagi
6. ryan giggs
8. roy keane
9. paolo maldini
10. javier zanetti
prema pozicijama :
amc - zinedine zidane (vitor borba ferrera)
Last edited by Clay on 27/03/2010 20:46, edited 1 time in total.
-
HarnagaHarnaga
#213 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
Izbaci jednog u zadnjoj listi.Clay wrote:Nakon dugo razmisljanja odlucih da napisem svojih 10 igraca... NAPRAVICU TRI LISTE
objektivno:
1. luis nazario de lima
2. vitor borba ferrera
3. zinedine zidane
4. oliver kahn
5. cafu
6. paolo maldini
7. thierry henry
8. raul blanco
9. alan shearer
10. ryan giggs
subjektivno:
1. dennis bergkamp
2. matthew le tissier
3. vitor borba ferrera
4. juan carlos valeron
5. georghe hagi
6. ryan giggs
8. roy keane
9. paolo maldini
10. javier zanetti
prema pozicijama :
mc - zinedine zidane (vitor borba ferrera)
-
melac
#214 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
Ovaj jednostavno nije znao dati bezze gol.Clay wrote:Nakon dugo razmisljanja odlucih da napisem svojih 10 igraca... NAPRAVICU TRI LISTE
objektivno:
1. luis nazario de lima
2. vitor borba ferrera
3. zinedine zidane
4. oliver kahn
5. cafu
6. paolo maldini
7. thierry henry
8. raul blanco
9. alan shearer
10. ryan giggs
subjektivno:
1. dennis bergkamp
2. matthew le tissier
3. vitor borba ferrera
4. juan carlos valeron
5. georghe hagi
6. ryan giggs
8. roy keane
9. paolo maldini
10. javier zanetti
prema pozicijama :
mc - zinedine zidane (vitor borba ferrera)
-
Kumerle
#215 Re: 10 najboljih fudbalera (1996-2008)
Henry
Bergkamp
Viera
Campbell
Fabregas
Lehman
Adams
Pires
Ljumberg
Wiltord
Bergkamp
Viera