Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovaj će koncert predstaviti vanrednog instrumentalistu, očaravajućeg vokalistu i jednog od najboljih basista svijeta. Bonino umijeće kombiniranja vlastitih muzičkih afričkih korijena, jazza i uzbudljivih lirskih razmišljanja savršen su recept koji očarava svakog slušaoca.
1- Akwa samba yaya
2- Ba senge
3- Calcabao de Copacabana
4- Dipama
5- Esoka bulu(night wisper)
6- Ida bato
7- Kivú
8- Manyaka o Brasil
9- Nu sango
10- O beta o siba
11- O sen sen sen
12- Samamoua
13- Tiki
15- Tree womem
Cristina Branco svoju umjetnost temelji na fado muzici, a naročitom izvedbom i stilom predstavlja portugalsku muzičku tradiciju na sasvim osoben način. Uz pratnju muzičara koji sviraju na tradicionalnim instrumentima.
1. Os Solitarios
2. O Descobridor
3. O Enjeitado Ii
4. Chegada
5. Aspiracao
6. Vida Triste
7. Auma Princesa Distante
8. Fado
9. Angustia
10. Mulher A Janela
11. Saudade
12. O Enjeitado
Molvaer kombinuje različite muzičke stilove: jazz, ambientalnu muziku, house, elektronsku muziku i break beatove, kao i elemente hip hopa, rock i pop muzike.
hajmo iskren izvjestaj sa Jazz Festivala. Pricao sam ovdje sa nekim jazz muzicarima (nisu levati, neki od njih su relativno poznata imena u USA) i svi znaju za sarajevski jazz festival, jedan od njih je svirao prije nekoliko godina u sarajevu na festivalu, ukratko bio sam prijatno iznenadjen.
water wrote:hajmo iskren izvjestaj sa Jazz Festivala. Pricao sam ovdje sa nekim jazz muzicarima (nisu levati, neki od njih su relativno poznata imena u USA) i svi znaju za sarajevski jazz festival, jedan od njih je svirao prije nekoliko godina u sarajevu na festivalu, ukratko bio sam prijatno iznenadjen.
svaka cast!
samo mogu reci svaka cast Edinu Zupcevicu na organizaciji jazz festa...
richard bona je prejak
treba mu zabranit da nastupa na pocetku festivala
nakon toga i najveci muzicari zvuce blijedo
uopce nisam fan bass gitare
ali su mi vrhunci jazz festivala do sada victor baily prije par godina
i richard bona ove godine
i naravno njihovi fenomenalni bandovi