Sinoc nesto sa svojim ahbabima pricah i skontasmo da je proslo skoro pa 10. godina od koncerta U2. Proslo je brzo pravo, al opet te tuga ufati kad skontas da je tek prosle godine bio Jami. a sve ostalo je sund.
Istina je bilo je nekih koncerata manjeg obima nekih jacih grupa (Fundamental, Transglobal underground, Manonegra..), ali je istina da su svi ostali bili koncerti ..... nekih sumnjivih izvodjaca (Dino M, Bijelo Dugme, Kemal Hasic, Halid, Shako Polumenta, Stoja, Knez....).
Kad ce po Vasem misljenju opet nas grad posjetiti neka vece svjetska grupa, jer svjedoci smo da u Zagrebu, Beogradu, Puli, Ljubljani, Mariboru , Novom Sadu non stop desavaju neke svirke sa kvalitetnim izvodjacima. Nas kao da su namjerno sveli na sund , narodnjake ,cirilicu i djigericu.
A rock, hip hop, house, tehno il neki drugi pravac u muzici je privilegija nekih tamo drugih, sad ce neki reci pa nije ti Zagreb daleko il Beograd, ma ja kazem da su mi daleko, kazem da bi volio da se narodnjaci malo maknu sa naslovnica i bina, dajte pravo gorivo.....
10. godina poslije U2 na Kosevu.
- uvjek dobar gost
- DaysleepeR
Pink najgledanija televizija, Avaz najtiraznija novina, pa neznam sta drugo ocekivati.
A pomenute vode ljudi koji su odrastali uz viziju da je Lepa Brena najpopularnija pjevacica na svetu bre jebote.
Plus je ona kriticna inteligentna lijepo odgojena prosperitetna i pametna elita koja je odrastala na evropskom i svjetskom rock i popu odreda davno diskreditovana od strane gore navedenih kako rulja prljavih komunjara i jugonostalgicara.
I zaista danas, kome ce doci U2?
A pomenute vode ljudi koji su odrastali uz viziju da je Lepa Brena najpopularnija pjevacica na svetu bre jebote.
Plus je ona kriticna inteligentna lijepo odgojena prosperitetna i pametna elita koja je odrastala na evropskom i svjetskom rock i popu odreda davno diskreditovana od strane gore navedenih kako rulja prljavih komunjara i jugonostalgicara.
I zaista danas, kome ce doci U2?
- uvjek dobar gost
Ta ima smisla, odma mi pade na pamet scena kad Lepa Brena u Bugarskoj slijece helikopterom na pun stadion.... to je bilo nekad prije rata.
Onda se fakat zapitati treba, jeli mi idemo iz zemlje na koncerte ili neki u kupovinu ili turisticki, a nama dolaze da bi se divili nasoj dekadenciji, da bi nam hvalili cevape , pitu i janjetinu te naravno kako bi posjetili neku od udarnih gradskih kafancuga.
U tim elitnim mjestima danas se vidja elita i pijanisti.... svi oni koji svoje mjesto imaju rezervisano i svi oni koji vole biti rado vidjeni....gosti. Danas po takvim mjestima ima ljudi koji su obuceni po najnovijoj modi, sve prsti od nakita i skupih telefona, a oni scvrshavaju na turbo-folk..... fuj.
Onda se fakat zapitati treba, jeli mi idemo iz zemlje na koncerte ili neki u kupovinu ili turisticki, a nama dolaze da bi se divili nasoj dekadenciji, da bi nam hvalili cevape , pitu i janjetinu te naravno kako bi posjetili neku od udarnih gradskih kafancuga.
U tim elitnim mjestima danas se vidja elita i pijanisti.... svi oni koji svoje mjesto imaju rezervisano i svi oni koji vole biti rado vidjeni....gosti. Danas po takvim mjestima ima ljudi koji su obuceni po najnovijoj modi, sve prsti od nakita i skupih telefona, a oni scvrshavaju na turbo-folk..... fuj.
-
mamica papucarka
#4 Re: 10. godina poslije U2 na Kosevu.
10 godina od koncerta U2uvjek dobar gost wrote:Sinoc nesto sa svojim ahbabima pricah i skontasmo da je proslo skoro pa 10. godina od koncerta U2. Proslo je brzo pravo, al opet te tuga ufati kad skontas da je tek prosle godine bio Jami. a sve ostalo je sund.
Istina je bilo je nekih koncerata manjeg obima nekih jacih grupa (Fundamental, Transglobal underground, Manonegra..), ali je istina da su svi ostali bili koncerti ..... nekih sumnjivih izvodjaca (Dino M, Bijelo Dugme, Kemal Hasic, Halid, Shako Polumenta, Stoja, Knez....).
Kad ce po Vasem misljenju opet nas grad posjetiti neka vece svjetska grupa, jer svjedoci smo da u Zagrebu, Beogradu, Puli, Ljubljani, Mariboru , Novom Sadu non stop desavaju neke svirke sa kvalitetnim izvodjacima. Nas kao da su namjerno sveli na sund , narodnjake ,cirilicu i djigericu.
A rock, hip hop, house, tehno il neki drugi pravac u muzici je privilegija nekih tamo drugih, sad ce neki reci pa nije ti Zagreb daleko il Beograd, ma ja kazem da su mi daleko, kazem da bi volio da se narodnjaci malo maknu sa naslovnica i bina, dajte pravo gorivo.....
Kako sam staraaaaaaa
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#6 Re: 10. godina poslije U2 na Kosevu.
sinoc je Maca pokazao stvarnu sliku nase zemlje...i nase omladine...uvjek dobar gost wrote:
kao glavni grad, mi bi trebali postaviti neki standard...a cim se cuju trube, cim Luis zalelece, nema vise samokontrole....na stolu se plese...
nazalost....
za Bajram, svi kafici fol okiceni ...fol obiljezavaju Bajram...a Ceca kuka KUKAVICAaaaaaaaaaaaaaa .....
ono sto se desava je KRETANJE LINIJOM MANJEG OTPORA....
bila sam na U2....bila sam na Dugmetu...na merlinu....
na koncertu Brege i njegovog orkestra....
i onda se vratila kuci, tuzno pogledala MTV i rekla "u nekom drugom zivotu" .....
-
Svemirski-Jebach
na tome se vidi nasa udaljenost od mnogih tokova i kretanja...kada nam je od zadnjeg (i prvog) istinski velikog koncerta (nemoj da bi mi se ko usudio spomenuti bijelo dugme)!!! prošlo punih 10 godina...
a znamo i ko je za to kao uostalom i za većinu drugih stvari kriv!
a znamo i ko je za to kao uostalom i za većinu drugih stvari kriv!
-
EI Presidente
Muhamed Sacirbegovic??Herc wrote:Ja sam ozbiljno razmisljao da napisem Bono Vox-u da nam je njihov koncert mnogo znacio i da trebaju da nas opet posjeteAli to bi trebao uraditi neko ko vec moze organizovati taj koncert.