10 godina od NATO udara na Miloševića

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
155_mm

#276 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by 155_mm »

CSKA wrote:Jbg kada Srbija nema nafte,pa da dodju ameri da nas oslobode :D
ma oslobodise vas rusi i za to malo nafte sto ste imali. :)
CSKA

#277 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by CSKA »

Pa ja sam ranije na temi o Srbiji napisao da je vrijeme da pocnemo uciti ruski,svi me napadose,kazu uci kineski,to ce nam biti potrebnije.Sada sam zbunjen :D
155_mm

#278 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by 155_mm »

CSKA wrote:Pa ja sam ranije na temi o Srbiji napisao da je vrijeme da pocnemo uciti ruski,svi me napadose,kazu uci kineski,to ce nam biti potrebnije.Sada sam zbunjen :D
mozda ti ovo pomogne :-D
Putin je istakao da je period visokih prihoda od izvoza energije završen i da Rusija nema čarobni štapić kako bi to izmijenila. On je poručio da će Rusija nastaviti sa pokušajima da ograniči inflaciju i da će investirati 13,6 milijardi dolara iz državnog socijalnog fonda za razvijanje infrastrukture, prenijele su agencije.
fantom slobode

#279 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by fantom slobode »

Creasy wrote:

Usetao pjesadijom u BG? :lol:

:run:
Klinton je pokazao kolika je nemoc Srbije. Jedva izdrzali 73 dana i potrcali u selo pored Kumanova da potpisu kapitulaciju. Kad nadjose bataljon sa bombarderom, a nisu do tad zeljeli da pretjerano kokaju, samo su pojacavali polako pritisak bombardovanjem, sve su se nogom u guzicu udarali da potpisu kapitulaciju. U istoriji ce biti zapisano da nisu vidjeli ni jednog NATO vojnika, a kapitulirali... :lol: :lol: A evo nedavno nakon Brisela, gdje ih je NATO podsjetio da se ne igraju, Nikolic to sam prijavi...nije do njega...sto se mora, mora se...

Inace su osjetljivi na te bombe, hoce pobjeci cim prestane granatiranje...sifra Kupres.
Creasy

#280 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Creasy »

Jedva izdrzali 73 dana... pricas kao da je Bugarska napala Srbiju. :lol:

Lako je napadati iz vazduha, sto nisu poslali kopnene trupe na Kosovo kad su najavljivali? Da im ginu ljudi, za koga? Ili mislis da bi NATO usetao u Beograd, bez gubitaka? :D
155_mm

#281 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by 155_mm »

Creasy wrote:Jedva izdrzali 73 dana... pricas kao da je Bugarska napala Srbiju. :lol:

Lako je napadati iz vazduha, sto nisu poslali kopnene trupe na Kosovo kad su najavljivali? Da im ginu ljudi, za koga? Ili mislis da bi NATO usetao u Beograd, bez gubitaka? :D
pa kako ce poslati kad su srbi prije kapitulirali.
NATO se je usetao u mnogo vece i zajebanije gradove od beograda sa vrlo malim gubitcima. samo ulazak u beograd nikad nije nije ni postojao kao plan jer koji ce k... NATO-u srbija i beograd. ono sto su naumili to su i uradili: smiriti uzdrkane srbe, poljuljati milosevica i uzeti kosovo.
fantom slobode

#282 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by fantom slobode »

Creasy wrote:Jedva izdrzali 73 dana... pricas kao da je Bugarska napala Srbiju. :lol:

Nije bilo potrebe za kopnenim trupama, odmah su se predali...A da su zeljeli, vjeruj mi da bi sigurno. I gubici bi bili minimalni. Ne bi cak ni slali puno NATO vojnika...Ti stvarno vjerujes u bajku o herojstvu devedesetih u Srbiji? Sa onakvim rezimom?
junkers

#283 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by junkers »

jah eto nebi zauzeli beograd,isto ko ni bagdad,a sadama iz rupe izvadili,a beograd se predao radi bombardovanja,doduše ništa čudno i u aprilskom ratu 41. se predao prethodnici(nepunoj četi) Švaba.
igrali se malo sa čobanima,danas vam isključujemo struju,sutra tv(crnjak),prekosutra most,zadnji dan rata na granici sa Albanijom 2 bataljona malo kasetnim :lol:
Creasy

#284 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Creasy »

Usetali bi u Beograd sa minimalnim gubicima? :lol:

Isto kao u Sajgon. :D
fantom slobode

#285 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by fantom slobode »

Creasy wrote:Usetali bi u Beograd sa minimalnim gubicima? :lol:

Isto kao u Sajgon. :D
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: de ba...odvadi malo, procita li za cetu Svaba '41 u Beogradu...A oko Sarajeva bilo je stotine hiljada tadasnjih srpskih vojnika, kralj pobjeze avionom...a na carsiju dodje jedan tenk za golobradim Svabama, izadjose ljudi kod Sebilja i pocese da se suncaju :-) :-) toliko im je prijetila opasnost... :lol: :lol: :lol:
CSKA

#286 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by CSKA »

Eh to je nesto na sta nikada necemo dobiti odgovor,kao i na pitanje da li bi ABiH usla u Banja Luku.Mozemo nagadjati,prepostavljati,ali misterija ce uvijek ostati.
goran16v

#287 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by goran16v »

CSKA wrote:Eh to je nesto na sta nikada necemo dobiti odgovor,kao i na pitanje da li bi ABiH usla u Banja Luku.Mozemo nagadjati,prepostavljati,ali misterija ce uvijek ostati.
Kad su umarsirali u Bagdad ko iz *icke, sto ne bi i u Beograd?!
Creasy je postavio film "Let u smrt" (ima jos jedan sa istom tematikom "Niko nije rekao necu") u kojem vidis kako su se avioni popravljali i resurni obnavljali kroz papire, a kakve su kante bili, e sad zamisli kad im je elitni vazduhoplovni lovacki puk takav, kakav je ostatak armije bio!
Creasy

#288 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Creasy »

Tebi je isto odrzavati avijaciju i pjesadiju? Mislis da je isto ratovati iz vazduha i kopnom? U Iraku je u americkoj ofanzivi poginulo najmanje 5000 marinaca. Da li su to tebi minimalne zrtve? Pa ono i jesu kad skontas da su to mahom bili zatvorenici, klosari i americka sirotinja...
cindrlimindrli

#289 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by cindrlimindrli »

Creasy wrote:Tebi je isto odrzavati avijaciju i pjesadiju? Mislis da je isto ratovati iz vazduha i kopnom? U Iraku je u americkoj ofanzivi poginulo najmanje 5000 marinaca. Da li su to tebi minimalne zrtve? Pa ono i jesu kad skontas da su to mahom bili zatvorenici, klosari i americka sirotinja...
Oni su izgubili toliko vojnika u deset godina okupacije Iraka, u samoj operaciji i sukobima sa irackom vojskom imali su desetak mrtvih. Srbiju bi raspuhali za 24 sata, pola stanovnistva bi Amere docekalo rasirenih ruku.
junkers

#290 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by junkers »

cindrlimindrli wrote:
Creasy wrote:Tebi je isto odrzavati avijaciju i pjesadiju? Mislis da je isto ratovati iz vazduha i kopnom? U Iraku je u americkoj ofanzivi poginulo najmanje 5000 marinaca. Da li su to tebi minimalne zrtve? Pa ono i jesu kad skontas da su to mahom bili zatvorenici, klosari i americka sirotinja...
Oni su izgubili toliko vojnika u deset godina okupacije Iraka, u samoj operaciji i sukobima sa irackom vojskom imali su desetak mrtvih. Srbiju bi raspuhali za 24 sata, pola stanovnistva bi Amere docekalo rasirenih ruku.
2003-2011 3500 mrtvih u iraku,a ovo ostalo nije vrijedno spominjat(klošari,kriminalci),sreća za svijet da su srpske vojske bile oličenje časti i hrabrosti :lol:
cindrlimindrli

#291 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by cindrlimindrli »

Ma to za klosare i kriminalce nije vrijedno komentara, lupa frajer k'o maxim po diviziji. Istina je da vecinu americke vojske cine klinci iz siromasnijih porodica, tu dobiju sansu za edukaciju, karijeru, besplatan fakultet kasnije, penziju...uglavnom ok djeca.
junkers

#292 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by junkers »

cindrlimindrli wrote:Ma to za klosare i kriminalce nije vrijedno komentara, lupa frajer k'o maxim po diviziji. Istina je da vecinu americke vojske cine klinci iz siromasnijih porodica, tu dobiju sansu za edukaciju, karijeru, besplatan fakultet kasnije, penziju...uglavnom ok djeca.
besplatno školovanje naravno,zaposlenja u policiji...
Creasy

#293 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Creasy »

Bilo bi kao u ovom filmu:

:D
CSKA

#294 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by CSKA »

Problem bi bio sto niko ne bi za Slobu ginuo...pogotovo poslije deset godina diktature i kada znaju kako su se pojedinci obogatili po BiH i Hrvatskoj,pa im jos na kraju i NATO navukao na vrat.Da je to neka druga situacija,neki drugi rezim,a ovi dosli sto se kaze da te oslobode od nafte,moglo bi se pricati o nekom otporu.

Ipak i takva Srbija sa Slobom na celu,mislim da bi zadala vise muka od Sadama i njegove vojske.
Creasy

#295 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Creasy »

Srbija je uvijek imala jaku odbranu: Vidic, Ivanovic, Kolarov, Subotic, Bisevac, Nastasic,... :D
Bodkin

#296 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Bodkin »

e cuj braniti se od amerike :D na koju stranu bi se fokusirali (mislim pored zracnih napada) :D
goran16v

#297 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by goran16v »

Nije isto i nema to veze sa kopnenim i zracnim ratovanjem nego stanjem te strasne armije. Ako im je elitni lovacki puk bio sastavljen od vise neispravnih nego poluispravnih aviona (o potpuno ispravnim da ne govorim) u kojem je u papirima neispravno postajalo isppravno, kakva je karina bio ostatak vojske koja je trebala odbraniti zemlju i nanijeti velike gubitke.
U samom filmu koji si postavio, kao i u "Niko nije rekao ne", pa i u "Ratnom dnevniku 204 Puka" mozes da vidik kako upravo piloti rodjenom generalstabu i svojim djeneralima *ebu majku jer su ih slali u rat koji je izgubljen prije nego je poceo. Prije nego je Milenko Pavlovic pogino, RV VJ mislim 2 mjeseca i obaranja svega sto je poletilo na pocetku nije digao nijedan avion jer su znali koliko je to uzaludnoi, a i on sam je bio zadnja i suluda zrtva nekog debila u SMB uniformi koji je isao rezonom, mi imamo 204 lovacki puk, imamo ispravne MIG 29, poletite i suprootstavite se neprijatelju. Ako je borbena gotovost takve elitne jedinice zapravo bila jedna karina frizirana na papiru zasto bi borbena gotovost ostalih rodova i jedinica kojima su se hvaliti i kojima su prijetili bila ista bolja?
Creasy

#298 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Creasy »

Dobro OK, Srbija je smijesna u odnosu na NATO.

Nego bas me zanima tvoje misljenje, koja je danas vojno najjaca drzava od bivsih jugoslovenskih republika? Dakle, poredaj njih 6 po vojnoj snazi...
славянин

#299 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by славянин »

Ne znam da je bas poginulo 5000, imas zvanicne informacije pa pogledaj cifre.Sto se tice saveznickih pogibija - 80% svih tih zrtava je naneseno minama/bombama, snajperima itd a ne nekim sukobima vojske.
Creasy

#300 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Creasy »

славянин wrote:
Ne znam da je bas poginulo 5000, imas zvanicne informacije pa pogledaj cifre.Sto se tice saveznickih pogibija - 80% svih tih zrtava je naneseno minama/bombama, snajperima itd a ne nekim sukobima vojske.

Lupio sam, ne da mi se traziti zvanicne informacije...
U Iraku poginulo 4000 američkih vojnika od početka invazije

BAGDAD - Točno 4000 američkih vojnika poginulo je od početka invazije na Irak 20. ožujka 2003. - objavila je danas američka vojska nakon što su dan ranije četvorica vojnika izgubila živote u eksploziji bombe u južnom Bagdadu.

Glasnogovornik američke vojske admiral Greg Smith prošloga je tjedna izjavio da je rasprava o takvim brojčanim granicama "umjetna".

"Umjetna je u smislu jer je taj četiritisućiti gubitak jednako težak i jednako bolan kao i onaj prvi. Mi sigurno tome nećemo pridavati veću ili manju pažnju nego smrti bilo kojeg vojnika", rekao je Smith.

No, analitičari smatraju da bi prelazak granice od 4000 izgubljenih života mogao imati psihološki utjecaj na američku predsjedničku kampanju i izazvati još jedan val "polarizirane" debate u javnosti
Post Reply