10 godina od NATO udara na Miloševića

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
anonimus0007

#226 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by anonimus0007 »

moram priznati da mi je bilo izuzetno drago gledati snimke bombardovanja. no nažalost, prekratko je trajalo. beograd je trebalo poravnati ko drezden i tek tada bi možda četnici skontali da se ne isplati napadati susjede.
cinoeye

#227 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by cinoeye »

PA vi koji likujete nad bombardovanjem Srbije bi prvi trebali da ste protiv siptara. Nisu li siptari probali uraditi ono sto su i Bosanski Srbi ili Srbi u Hrvatskoj? :mrgreen:
Zokipfc

#228 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Zokipfc »

Meni je tetka poginunula u bombardovanju... Ali I dalje ne mrzim sve Amerikance, kao sto pojedinci ovdje mrze sve Srbe zbog zlocina u Bosni. Samo vam zelim reci da zalim sve one koji kazu da je ovo bio opravdan napad na civile, bolnice, skole itd itd.

Samo da vi znate sta rade UN i NATO na kosovu sada, dovode prostituciju, drogu, truju ljude.

Mislim strasno. I ti ljudi trebaju dovesti pravdu i mir u ovom svijetu, boze sacuvaj.

I ne, uopste ne branim budale kao sto su Arkan, Legija, Milosevic ali smatram da se ne trebate rugati nevinim zrtvama rata. I jedna i druga strana je pravila zlocine na Kosovu.
Last edited by Zokipfc on 15/05/2013 23:58, edited 1 time in total.
BatoS

#229 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by BatoS »

cinoeye wrote:PA vi koji likujete nad bombardovanjem Srbije bi prvi trebali da ste protiv siptara. Nisu li siptari probali uraditi ono sto su i Bosanski Srbi ili Srbi u Hrvatskoj? :mrgreen:
Probali da pocine genocid? Ne, vec su i na Kosovu Srbi ti koji su vrsili etnicko ciscenje... iz tog razloga Albanci imaju puno pravo na nezavisnost.
Last edited by BatoS on 15/05/2013 23:52, edited 1 time in total.
BatoS

#230 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by BatoS »

Zokipfc wrote:
Jel ti zao Zoki sto su bombardovali majcicu Srbiju?
cinoeye

#231 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by cinoeye »

BatoS wrote:
cinoeye wrote:PA vi koji likujete nad bombardovanjem Srbije bi prvi trebali da ste protiv siptara. Nisu li siptari probali uraditi ono sto su i Bosanski Srbi ili Srbi u Hrvatskoj? :mrgreen:
Probali da pocine genocid? Ne, vec su i na Kosovu Srbi ti koji su vrsili etnicko ciscenje... iz tog razloga Albanci imaju puno pravo na nezavisnost.
A koliko daleko treba da idemo uistoriju? Ko je koga proterao sa Kosova i ko je vrsio lagano etnicko ciscenje na Kosovu u zadnjih 50, 100, 500...godina? Da li si ti ikada video mape srednjeg veka iz tog dela Evrope? I da li Srbi u Hrvatskoj imaju prava na nezavisnost zbog genocida za vreme drugog svetskog rata?
Zokipfc

#232 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Zokipfc »

BatoS wrote:
Zokipfc wrote:
Jel ti zao Zoki sto su bombardovali majcicu Srbiju?
Zao mi je sto su bombardirali nevine ljude, u ime "slobode i demokratije"
BatoS

#233 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by BatoS »

cinoeye wrote:A koliko daleko treba da idemo uistoriju? Ko je koga proterao sa Kosova i ko je vrsio lagano etnicko ciscenje na Kosovu u zadnjih 50, 100, 500...godina? Da li si ti ikada video mape srednjeg veka iz tog dela Evrope? I da li Srbi u Hrvatskoj imaju prava na nezavisnost zbog genocida za vreme drugog svetskog rata?
Idi koliko hoces unazad... Albanci su starosjedioci na Balkanu.

Mogli ste i vi u Hrvatskoj da se borite za svoja prava kao ljudi ali vi ste odlucili to da uradite oruzjem i protjerivanjem svojih komsija, silovanjem, zatvaranjem u logore, paljenjem bogomolja itd itd...
BatoS

#234 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by BatoS »

Zokipfc wrote:Zao mi je sto su bombardirali nevine ljude, u ime "slobode i demokratije"
Ako ti je stalo do nevinih ljudi Zoki onda bi trebalo da ti bude zao sto NATO nije sravnio Beograd sa zemljom 91. godine.
Zokipfc

#235 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Zokipfc »

BatoS wrote:
Zokipfc wrote:Zao mi je sto su bombardirali nevine ljude, u ime "slobode i demokratije"
Ako ti je stalo do nevinih ljudi Zoki onda bi trebalo da ti bude zao sto NATO nije sravnio Beograd sa zemljom 91. godine.

Cekaj, dal' si ti onaj koji smatra da su svi Srbi isti? Ne znam zasto bi uopste sa tobom isao u raspravu.

Ili si jos uvijek klinac, ili si veoma iskompleksiran covjek.
BatoS

#236 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by BatoS »

Zokipfc wrote:Cekaj, dal' si ti onaj koji smatra da su svi Srbi isti? Ne znam zasto bi uopste sa tobom isao u raspravu.

Ili si jos uvijek klinac, ili si veoma iskompleksiran covjek.
A zar ti rece da nisi Srbin, da si samo "covjek"?
Last edited by BatoS on 16/05/2013 02:24, edited 1 time in total.
Zokipfc

#237 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Zokipfc »

Gdje sam ja rekao da sam Srbin?

Dakle, da se izjasnim. Mislio sam na ljude u Beogradu 91e, koji se vjerovatno izjasnjivaju ( :-) ) kao Srbi.

I da, ja sam davno u zivotu skontao da nema smisla stavljati etikete na ljude, pa tako nisam ni stavio na sebi. Ja sam obican produkt majke Prirode :D
BatoS

#238 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by BatoS »

Zokipfc wrote:Gdje sam ja rekao da sam Srbin?

Dakle, da se izjasnim. Mislio sam na ljude u Beogradu 91e, koji se vjerovatno izjasnjivaju ( :-) ) kao Srbi.

I da, ja sam davno u zivotu skontao da nema smisla stavljati etikete na ljude, pa tako nisam ni stavio na sebi. Ja sam obican produkt majke Prirode :D
Da da...
Zokipfc

#239 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Zokipfc »

Imas li jos nesto reci o bombardovanju ili samo zelis paznju skrenuti na mene?
BatoS

#240 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by BatoS »

Zokipfc wrote:Imas li jos nesto reci o bombardovanju ili samo zelis paznju skrenuti na mene?
Nemam nikakvih primjedbi na bombardovanje Srbije, osim da je trebalo da se desi malo ranije i u vecem obimu.

RahatHurmašica

#242 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by RahatHurmašica »

[
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 18:14, edited 1 time in total.
vivace

#243 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by vivace »

ima zlocin i nasilje u krvi. ne valja kad se generalizuje. ja sam srpkinja pa mi nije oruzje u krvi.
goran16v

#244 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by goran16v »

Mene je drug, inac vrlo upoznat sa detaljima i posljedicama bombardovanja, proveo kroz Bgd, objekte Min. odbrane tzv. Sutjeska I i II, MUP-a, ex Kineske ambasade za koju on vredi da je zbrisana zato sto su tu zavrsili dijelovi oborenog Stealtha itd. Poslije svega sto sam vidio tamo, poslije svega sto sam vidio kod nas, a narocito poslije svega sto sam prozivio u Sarajevu, sve sto mogu reci da je sve to toliko precizno izvedeno uz minimalne stete po okolinu i da su cetnici gadjali Sarajevo i ostale gradove tako selektivno i po vojnim ciljevima kao sto je njih gadjao NATO, broj zrtava bi bio bog te pita koliko desetina puta manji. Dobro su prosli, da su ih gadjali k'o sto su cetnici i VRS gadjali nas ne bi nista od njih ostalo!
madner

#245 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by madner »

goran16v wrote:Mene je drug, inac vrlo upoznat sa detaljima i posljedicama bombardovanja, proveo kroz Bgd, objekte Min. odbrane tzv. Sutjeska I i II, MUP-a, ex Kineske ambasade za koju on vredi da je zbrisana zato sto su tu zavrsili dijelovi oborenog Stealtha itd. Poslije svega sto sam vidio tamo, poslije svega sto sam vidio kod nas, a narocito poslije svega sto sam prozivio u Sarajevu, sve sto mogu reci da je sve to toliko precizno izvedeno uz minimalne stete po okolinu i da su cetnici gadjali Sarajevo i ostale gradove tako selektivno i po vojnim ciljevima kao sto je njih gadjao NATO, broj zrtava bi bio bog te pita koliko desetina puta manji. Dobro su prosli, da su ih gadjali k'o sto su cetnici i VRS gadjali nas ne bi nista od njih ostalo!
Dobro, realno cetnici nisu ni imali mogucnosti da gadjaju tako precizno.
Broj zrtava bi bio veci, jer bi bili u stanju da pogode vojne ciljeve.
goran16v

#246 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by goran16v »

madner wrote:
goran16v wrote:Mene je drug, inac vrlo upoznat sa detaljima i posljedicama bombardovanja, proveo kroz Bgd, objekte Min. odbrane tzv. Sutjeska I i II, MUP-a, ex Kineske ambasade za koju on vredi da je zbrisana zato sto su tu zavrsili dijelovi oborenog Stealtha itd. Poslije svega sto sam vidio tamo, poslije svega sto sam vidio kod nas, a narocito poslije svega sto sam prozivio u Sarajevu, sve sto mogu reci da je sve to toliko precizno izvedeno uz minimalne stete po okolinu i da su cetnici gadjali Sarajevo i ostale gradove tako selektivno i po vojnim ciljevima kao sto je njih gadjao NATO, broj zrtava bi bio bog te pita koliko desetina puta manji. Dobro su prosli, da su ih gadjali k'o sto su cetnici i VRS gadjali nas ne bi nista od njih ostalo!
Dobro, realno cetnici nisu ni imali mogucnosti da gadjaju tako precizno.
Broj zrtava bi bio veci, jer bi bili u stanju da pogode vojne ciljeve.
Realno nisu za toliko preciznost da zavuku raketu kroz prozor i razvale kompet zgradu skorobez ikakvih posljedica po okolinu, ali daleko od tog da nisu imali mogucnost i preciznost da postede komplet zgrade tj da ne pogode tolike bolnice, stambene zgrade, civile.
Nije u tome poenta, poenta je da su jako dobro dobro prosli i da oni pojma nemaju sta znaci neselektivno i namjerno granatiranje civilnih, kako oni tvrde za NATO udare, jer da se to desilo 1/2 Beograda, komplet Batajnica i Pancevo bi bili zbrisani s lica zemlje u 100 x vise poginulih.
vivace

#247 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by vivace »

potpuno si u gorane.
kokise

#248 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by kokise »

Evo citam da je Turska ucestvovala u tim napadima sa cak 12 aviona i 60 letova...
CSKA

#249 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by CSKA »

Opet koliko god da su Beograd i Srbiju "precizno" gadjali,susta suprotnost je kada bombarduju africke i azijske drzave...malo,malo pa udare greskom po civilima.
bokakotorska

#250 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by bokakotorska »

ja samo da podsetim da je sve to tako bilo

ali ne pre 10 vec pre 14 godina :D
Post Reply