izgleda da svi iz razreda dijele moje misljenje dok se niko nije sjetio da tako nesto organizuje.Dinchelo wrote:Pojedinac iz generacije ili grupa njih, ko god se odluci da preuzme inicijativu. Pretpostavljam. Neko ko se pozelio da vidi sve ostale-Romeo- wrote:jedno pitanjce, a ko uopće organizuje te godisnjice?
10 godina mature-da ili ne?
- -Romeo-
#76 Re: 10 godina mature-da ili ne?
-
Dinchelo
#77 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Blago tebi-Romeo- wrote:izgleda da svi iz razreda dijele moje misljenje dok se niko nije sjetio da tako nesto organizuje.Dinchelo wrote:Pojedinac iz generacije ili grupa njih, ko god se odluci da preuzme inicijativu. Pretpostavljam. Neko ko se pozelio da vidi sve ostale-Romeo- wrote:jedno pitanjce, a ko uopće organizuje te godisnjice?
- Lekler
#78 Re: 10 godina mature-da ili ne?
oplakahSunrise00 wrote:nekad se pitam kako su ljudi donosili odluke prije interneta i foruma
- nellington
#79 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Pisali pisma novinama: "Draga Saveta..."Lekler wrote:oplakahSunrise00 wrote:nekad se pitam kako su ljudi donosili odluke prije interneta i foruma
-
xyz2007
#80 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Puno mojih sredjnoskolaca je na Fejs Buku. 3/4 njih je pobjeglo iz Sarajeva nesto malo prije rata i odjednom se pojavilo nekoliko godina poslije rata.Dinchelo wrote:Sta bi ste vi uradili??!??!?!?!? Hvala
Osim toga ja nisam bio dijete jako bogatih budzovana i funkcionera cija djeca su pohadjala moju srednju skolu tako da ti ja i nisam imao neko znacajno drustvo tokom te 4 godine srednje skole u Sarajevu.
Zanimljivo, iako su imali bolju podlogu vecina njih sada radi po cvjecarama u genocidnom entitetu
Posalo sam email direktorici skole koja mi je bila nastavnica i ostala tokom rata da pomognem skoli kao bivsi ucenik koliko mogu. Ali nema sansi da bi moj razred imao privilegiju da bude u mom drustvu osim onih naravno koji su se pokazali kao dobra raja i BH patrioti onda kad je trebalo ( a takvih na prste prebrojati ).
-
Dinchelo
#81 Re: 10 godina mature-da ili ne?
lud si totalnoxyz2007 wrote:Puno mojih sredjnoskolaca je na Fejs Buku. 3/4 njih je pobjeglo iz Sarajeva nesto malo prije rata i odjednom se pojavilo nekoliko godina poslije rata.Dinchelo wrote:Sta bi ste vi uradili??!??!?!?!? Hvala
Osim toga ja nisam bio dijete jako bogatih budzovana i funkcionera cija djeca su pohadjala moju srednju skolu tako da ti ja i nisam imao neko znacajno drustvo tokom te 4 godine srednje skole u Sarajevu.
Zanimljivo, iako su imali bolju podlogu vecina njih sada radi po cvjecarama u genocidnom entitetua ja sam izgradio karijeru i takvo drustvo vise nije na mom nivou.
![]()
Posalo sam email direktorici skole koja mi je bila nastavnica i ostala tokom rata da pomognem skoli kao bivsi ucenik koliko mogu. Ali nema sansi da bi moj razred imao privilegiju da bude u mom drustvu osim onih naravno koji su se pokazali kao dobra raja i BH patrioti onda kad je trebalo ( a takvih na prste prebrojati ).
- alibaba_i_30_godina
#82 Re: 10 godina mature-da ili ne?
I ja takodjer.Sunrise00 wrote:nekad se pitam kako su ljudi donosili odluke prije interneta i foruma
- Cholina_Lokica
#83 Re: 10 godina mature-da ili ne?
tesko... jako tesko....NeyDan wrote:I ja takodjer.Sunrise00 wrote:nekad se pitam kako su ljudi donosili odluke prije interneta i foruma![]()
![]()
- alibaba_i_30_godina
#84 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Pa kakvi su to ljudi koji nisu u stanju da sami donesu neku odluku bez prethodnog konsultovanja sa drugim ljudima i to jos nepoznatim, sto je najgore?!Dile wrote:tesko... jako tesko....NeyDan wrote:I ja takodjer.Sunrise00 wrote:nekad se pitam kako su ljudi donosili odluke prije interneta i foruma![]()
![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#85 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Pa ja mislim da je nekako lakse traziti savjet od nepoznatih ljudi bar ovako preko foruma, nego od nekog koga znas...bar za neke stvari, ali eto danas se koristi za svasta. 
- alibaba_i_30_godina
#86 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Zar osoba od 27 ili 28 godina sama ne bi znala dal' treba ici na neko okupljanje ili ne?!ladyblue18 wrote:Pa ja mislim da je nekako lakse traziti savjet od nepoznatih ljudi bar ovako preko foruma, nego od nekog koga znas...bar za neke stvari, ali eto danas se koristi za svasta.
Zasto slusati sta ce ti reci neki ljudi kad opet odluka ovisi o tebi - kao da je ovo zivotno vazna odluka pa treba da se konsultujes sa nekim?!
- ladyblue18
#87 Re: 10 godina mature-da ili ne?
U pravu si ti, ali svi tako dodju da pitaju na forumu za savjet, a opet urade po svom nahodjenju.NeyDan wrote: Zar osoba od 27 ili 28 godina sama ne bi znala dal' treba ici na neko okupljanje ili ne?!
Zasto slusati sta ce ti reci neki ljudi kad opet odluka ovisi o tebi - kao da je ovo zivotno vazna odluka pa treba da se konsultujes sa nekim?!
No, neka zabave, za forumsko pucanstvo.
- alibaba_i_30_godina
#88 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Naravno. Eto ljudi culi ste sta kaze lejdi. Neka bude zabava ... opletite sad.ladyblue18 wrote:U pravu si ti, ali svi tako dodju da pitaju na forumu za savjet, a opet urade po svom nahodjenju.NeyDan wrote: Zar osoba od 27 ili 28 godina sama ne bi znala dal' treba ici na neko okupljanje ili ne?!
No, neka zabave, za forumsko pucanstvo.
- fatality
#89 Re: 10 godina mature-da ili ne?
mogu li ja prvi off topic post napisat ?NeyDan wrote:Naravno. Eto ljudi culi ste sta kaze lejdi. Neka bude zabava ... opletite sad.ladyblue18 wrote:U pravu si ti, ali svi tako dodju da pitaju na forumu za savjet, a opet urade po svom nahodjenju.NeyDan wrote: Zar osoba od 27 ili 28 godina sama ne bi znala dal' treba ici na neko okupljanje ili ne?!
No, neka zabave, za forumsko pucanstvo.![]()
- ladyblue18
#90 Re: 10 godina mature-da ili ne?
NeyDan wrote: Naravno. Eto ljudi culi ste sta kaze lejdi. Neka bude zabava ... opletite sad.![]()
Nemoj da te nema.
-
mikelandjelo
#91 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Ne znam zasto neko ne bi htio ici na obljetnicu mature osim ako ga nisu maltretirali u srednjoj skoli. Meni je bilo zakon u srednjoj i zato mi je bilo drago kad smo isli na 10 godina mature. Nasao sam bolji posao tamo preko druga 
- alibaba_i_30_godina
#92 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Sama si rekla da ovom cijenjenom pucanstvu treba zabave.ladyblue18 wrote:NeyDan wrote: Naravno. Eto ljudi culi ste sta kaze lejdi. Neka bude zabava ... opletite sad.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ne izvrci mi rijeci nesreco.
![]()
Nemoj da te nema.![]()
Inace, slazem se sa mikelandjelom ... nije valjda da i nakon 10 godina covjek pamti djecije/tinejdzerske prepirke?!
-
Dinchelo
#93 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Ko je rekao da osoba od 27 ili 28 godina nemoze sama donijeti odluku? Jel pise negdje da se trazi odluka? Ili je u pitanju samo misljenje? Hm, zasto uopce pricati sa ljudima, cemu ankete, upitnici, istrazivanja, itd? Cemu uopce komunicirati sa ljudima?!?!?NeyDan wrote:Zar osoba od 27 ili 28 godina sama ne bi znala dal' treba ici na neko okupljanje ili ne?!ladyblue18 wrote:Pa ja mislim da je nekako lakse traziti savjet od nepoznatih ljudi bar ovako preko foruma, nego od nekog koga znas...bar za neke stvari, ali eto danas se koristi za svasta.
Ma da, ukinimo forume, svi mozemo samo donijeti odluke, zakljucke, skontati sve sto nas zanima sami bez ikoga, ne trebaju nam misljenja, ideje, sugestije drugih. U pravu si.
-
Dinchelo
#95 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Ma sha znam. Trebala je biti sad ovaj prosli vikend pa su odgodili za kasnije, a zainatio sam se da idem sad ovaj vikend ali eto nebih. E sad, hocu li ici na taj drugi termin kad dogovore, to je pitanje br.2!*mima* wrote:Hos ti ic na proslavu?
-
*mima*
#96 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Haj nemoj zezat..idi.......i napisi nam kako je bilo.
- nellington
#97 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Otvori novu temuDinchelo wrote:Ma sha znam. Trebala je biti sad ovaj prosli vikend pa su odgodili za kasnije, a zainatio sam se da idem sad ovaj vikend ali eto nebih. E sad, hocu li ici na taj drugi termin kad dogovore, to je pitanje br.2!*mima* wrote:Hos ti ic na proslavu?
- janje_
#98 Re: 10 godina mature-da ili ne?
kad je bilo 5 godina, nesto sam konto bil ne bil i odem.. i bilo nam ekstra dobro.. nakon 10 godina mature skontali smo da nam je previse cekati po 5 godina, pa se sad (barem ekipa iz naseg razred) vidja godisnje najmanje 2-3 put.
ove godine nam je 15 godina i jedva cekam da se opet svi sakupimo.. meni je to super.. sretnes raju s kojom si nekad bio dobar, dijelio zalogaje, zico cigare, sta ja znam.. niposto ne bih propustio..
ove godine nam je 15 godina i jedva cekam da se opet svi sakupimo.. meni je to super.. sretnes raju s kojom si nekad bio dobar, dijelio zalogaje, zico cigare, sta ja znam.. niposto ne bih propustio..
- alibaba_i_30_godina
#99 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Zar nije malo cudno da osoba od toliko godina pita neke ljude dal' da ide na neko okupljanje ili ne?! Ne znam sto se dvoumis oko toga ... ok, mozda je bilo svadja za vrijeme skolovanja ali, covjece, proslo je 10. godina. Zar mislis da je nekom stalo do tih svadjica?!Dinchelo wrote:Ko je rekao da osoba od 27 ili 28 godina nemoze sama donijeti odluku? Jel pise negdje da se trazi odluka? Ili je u pitanju samo misljenje? Hm, zasto uopce pricati sa ljudima, cemu ankete, upitnici, istrazivanja, itd? Cemu uopce komunicirati sa ljudima?!?!?NeyDan wrote:Zar osoba od 27 ili 28 godina sama ne bi znala dal' treba ici na neko okupljanje ili ne?!ladyblue18 wrote:Pa ja mislim da je nekako lakse traziti savjet od nepoznatih ljudi bar ovako preko foruma, nego od nekog koga znas...bar za neke stvari, ali eto danas se koristi za svasta.
Ma da, ukinimo forume, svi mozemo samo donijeti odluke, zakljucke, skontati sve sto nas zanima sami bez ikoga, ne trebaju nam misljenja, ideje, sugestije drugih. U pravu si.
Ako ne odes na to okupljanje mozes samo izgubiti, a ako odes mozes mnogo toga dobiti. Osim sto ces vidjeti neke drage ljude (vjerovanto ih ima), vidjet ces se i sa nekim drugim prijateljima, mozda poslovnim ljudima, sklopit ces prijateljstvo, mozda i par ugovora. A mozda i vidis neku djevojku koja ti se svidi.
Cak i ako ne bude nista od ovoga makar si izasao iz kuce.
Uzivaj covjece, pusti se toga sto ti neki ljudi nisu dragi.
Idi na taj reunion i zabavi se. A onda nam javi kako je bilo. Poslusaj mene i mimu.
-
Dinchelo
#100 Re: 10 godina mature-da ili ne?
Uporan si jako. Zar nije cudno sto forum uopce postoji i sto ljudi postavljaju postove u vezi svega i svacega. I opet ponavljam jel neko spominje donosenje odluke?!?! Nije ti neka percpecija pri citanju. Rijec je o razmjeni misljenja, helloooooooo. O svasta, ja ljudi. Necu poslusati ni tebe ni mimu, ko god da ste, nisam tu da poslusam bilo koga nego da cujem misljenja drugih ljudi, da li bi ili nebi isli na slicnu prigodu. Ufffffffffff