i da dodam, nek idu u tri picke materine nesposobne. ja cu besplatno sastaviti cijeli plan organizacije. sve sto treba je implementacija. jebali im silni zaposleni kadrovi majku. suzdrzavam se da pisem o njihovoj nesposobnosti kod pripreme za ovo svev. ako sad ne mogu da nadju 20 sposobnih ljudi da odrade ovu sanaciju, finansiranje i upravljanje zahtjevima, treba ih objesiti sve. nek dovedu 5 njemaca sa iskustvom od prije par godina kad je kod njih bila katastrofa i nek sve prepisuBodkin wrote:neka se odbija po razredima. neka izuzmu prvih 400km. neka osnuju nezavisnu komisiju (mada jebote, svjestan sam ja gdje zivimo i da ne postoji nista nezavisno) i neka ta komisija upravlja zahtjevima. neka emituju drzavne obveznice za sanaciju stete.neka prodaju 10% voznog parka i uplate u fond. neka javna preduzeca uplate dio za sanaciju stete. neka se politacu odreknu dijela plate u iducih 6 mjeseci za sanaciju stete.
1% svake plate za poplave
-
Bodkin
#51 Re: 1% svake plate za poplave
- sarajlija80
#52 Re: 1% svake plate za poplave
Alfons Kauders wrote:ne, ne znamoblue033 wrote:Kome bi išle te pare. Znate li vi gdje živite. Prilikom isplata plate uplaćuju se parafiskalni nameti tipa, zaštita od el. nepogoda, vodna naknada.. , prilikom registracije se isto uplaćuje. Gdje su te pare????
Kad je bio požar ljudi gase kantama i vozilima starim po 50 godina, sad je poplava i takođe nemaju ništa. Sad treba od plate da dajem 1%, radije ću dati otkaz nego da dajem, jer te pare opet idu na neradnike, rodbinu, prijatelje, kumove, skupe limuzine i sl.
Prvo treba vidjeti gdje je potrošen novac skupljan desetljećima za te namjene, pa tek onda krenuti dalje.
mi smo imbecili, ti si pametan
a hajd skontaj koliko se prikupi svim tim silnim nametima i koliko je stete nacinjeno u protekla dva dana
jbg bukvalno se mijesaju milioni i milijarde
trazili smo dobili smo ,hvala alija ,sve go kriminlac i lopov ,tolike pare civilne zastite su negdje isparile .
blue 033@tako je
Alfons Kauders@ milioni da milijarde precerasmo brate sto jes jes,nismo mi svabija ili bilo koja druga zemlja sa razvijenom privredom ,infrastrukturom,ili privatnim luksuzom.
Last edited by sarajlija80 on 16/05/2014 13:16, edited 1 time in total.
-
Blizanac
#53 Re: 1% svake plate za poplave
Maloprije, na jednoj drugoj temi, napisah kako su trgovci već jutros poskupili povrće, a već je neko pisao kako se i flaširana voda prodaje po 2-3 puta većim cijenama.Bodkin wrote:neka se odbija po razredima. neka izuzmu prvih 400km. neka osnuju nezavisnu komisiju (mada jebote, svjestan sam ja gdje zivimo i da ne postoji nista nezavisno) i neka ta komisija upravlja zahtjevima. neka emituju drzavne obveznice za sanaciju stete.neka prodaju 10% voznog parka i uplate u fond. neka javna preduzeca uplate dio za sanaciju stete. neka se politacu odreknu dijela plate u iducih 6 mjeseci za sanaciju stete.
Neka inspekcije krenu redom i svima koji zarađuju u ovoj nevolji lijepo odrežu masne kazne i novac doniraju za pomoć ugroženim područjima.
- madner
#54 Re: 1% svake plate za poplave
Pa pomaze se u prvoj liniji radnicima i seljacima, hebem mu misa.racionalista wrote:Da napomenem da ovo nisu nikakvi "hejt" postovi, samo zelim da napisem da nije uredu da se lome leđa radnicima zbog nesposobnosti drzave. Neka stave taj 1% opet nisi siguran gdje ce otici te pare, a ne znam koliko je i pravno utemeljeno da se postavljaju novi nameti na plate. Normalno je da vecina zeli pomoci nastradalim, ali isto tako to mora biti transparentno i izvodivo kako sistemski tako i pravno.madner wrote:Pa ne placa se greska nego je to mjera solidarnosti sa pogodjenim. Bruka ljudi je sve izgubila sto je sticala decenijama.
Ovi sto su najvise najebali nisu uglavnom ni budzetlije, ni krupni kapital (a i da jesu, najebali su) nego podrucja gdje ljudi zive od svog konkretnog rada.
Malverzacija uvijek moze biti, ali ne moze transparetnije od ovoga. Jedan fond, jedna odgovorna osoba i jasna velicina uplate. 1% je za prosjecnog radnika 3 kutije cigara.
Pravno je naravno moguce.
Ovi trolovi (ne ti) sto ne razumiju obicnu jebenu matematiku mi idu na kurac.
-
rekla-kazala
#55 Re: 1% svake plate za poplave
Solidarnost DA ali,...
prvo da se utvrdi odgovornost i nadležnost.
-Šta je sa 30 miliona koje godišnje imaju na raspolaganju Civilna zaštita i agencija za vodno područje sliva Save ?
-Ko je odgovoran za upravljanje i kordinaciju, ko je odgovoran za upozoravanje i evakuaciju,... koji mediji su obavezni za stalno obavještavanje.
-Šta je sa robnim rezervama ?
Mislim nije problem da se solidarišemo ali ako će i od tog novca biti više od pola pokradeno,
onda bolje da crknemo !
-Šta je sa 30 miliona koje godišnje imaju na raspolaganju Civilna zaštita i agencija za vodno područje sliva Save ?
-Ko je odgovoran za upravljanje i kordinaciju, ko je odgovoran za upozoravanje i evakuaciju,... koji mediji su obavezni za stalno obavještavanje.
Mislim nije problem da se solidarišemo ali ako će i od tog novca biti više od pola pokradeno,
- sema911s
#56 Re: 1% svake plate za poplave
gldam maloprije slikali se po poplavljenim dijelovima zemlje i to su armani odjela cvike, neke zajebane cipele, north face jake,.,
a kada se izli rajna prije par godina sjecam se merkelova tegli vrece sa pjeskom, holanski parlamentarci svi poslati da nosaju vrece, bundestag isti dan poslo vojsku al kod nass
jbga
a kada se izli rajna prije par godina sjecam se merkelova tegli vrece sa pjeskom, holanski parlamentarci svi poslati da nosaju vrece, bundestag isti dan poslo vojsku al kod nass
jbga
- Alfons Kauders
#57 Re: 1% svake plate za poplave
stani malo, ti fakat mislis da ce se steta mjeriti u milionima?sarajlija80 wrote: Alfons Kauders@ milioni da milijarde precerasmo brate sto jes jes,nismo mi svabija ili bilo koja druga zemlja sa razvijenom privredom ,infrastrukturom,ili privatnim luksuzom.
-
Drinski
#58 Re: 1% svake plate za poplave
dobro, da se ne lazemo, merkelova je uprtila dvije vrece, slikala se i ajd nazadsema911s wrote:gldam maloprije slikali se po poplavljenim dijelovima zemlje i to su armani odjela cvike, neke zajebane cipele, north face jake,.,
jbga
- sema911s
#59 Re: 1% svake plate za poplave
dosta i to neki su se smijali iz helikoptera,., a neke zaboli lijevo uho za zavidovice,maglaj i onako nisu nikada staranacki tamo pobjediliDrinski wrote:dobro, da se ne lazemo, merkelova je uprtila dvije vrece, slikala se i ajd nazadsema911s wrote:gldam maloprije slikali se po poplavljenim dijelovima zemlje i to su armani odjela cvike, neke zajebane cipele, north face jake,.,
jbga
-
Bodkin
#60 Re: 1% svake plate za poplave
a tek to. to se treba uslikati i slati svim novinama i drustvenim mrezama. da se zna ko su govnaBlizanac wrote:Maloprije, na jednoj drugoj temi, napisah kako su trgovci već jutros poskupili povrće, a već je neko pisao kako se i flaširana voda prodaje po 2-3 puta većim cijenama.Bodkin wrote:neka se odbija po razredima. neka izuzmu prvih 400km. neka osnuju nezavisnu komisiju (mada jebote, svjestan sam ja gdje zivimo i da ne postoji nista nezavisno) i neka ta komisija upravlja zahtjevima. neka emituju drzavne obveznice za sanaciju stete.neka prodaju 10% voznog parka i uplate u fond. neka javna preduzeca uplate dio za sanaciju stete. neka se politacu odreknu dijela plate u iducih 6 mjeseci za sanaciju stete.
Neka inspekcije krenu redom i svima koji zarađuju u ovoj nevolji lijepo odrežu masne kazne i novac doniraju za pomoć ugroženim područjima.
- crno_sa_zlatnim
#61 Re: 1% svake plate za poplave
Velicina ove katastrofe ce se tek pokazati za par dana, a sanirat ce se godinama. Otprilike se može uporediti sa stanjem u kakvom smo izasli poslije rata, s tim sto je kompletna infrastruktura napravljena poslije rata uništena, ionako smo dužni i Bogu i narodu a MZ nece vise dati ni pfeninga.
Međutim, ovdje treba krenuti od početka - koje opštine u Sarajevu su najviše pogođene: one u kojima je dozvoljena bespravna gradnja. Znaci redom procesiurati Mahmutovića i Memića za Ilidžu i Sarajlića za Vogošću. Što se tiče 1%, ja necu dati ni mrtva. Da se razumijemo, jutros sam dala konkretno, zato što znam da ce otici u ruke ljudima iz Vogošće i dacu opet za Ahatoviće ili Maglaj ili gdje već treba. Ali ne dam da lopovi koji su prouzrokovali sav ovaj haos raspolažu sa mojih 1% i da na njima zaradjuju političke poene. kao što lešinari već rade, gadi mi se kakvi smo i kako ne biramo vrijeme ni način da uberemo jeftine poene.
Osim toga, svaka opština ima silne milione u budžetu svake godine za CZ ali sa tim parama se najveći kriminal radi. Pa nije dzaba Lijanović uzeo taj sektor, zna gdje se može uzeti sila novca a da niko ne skonta.
Međutim, ovdje treba krenuti od početka - koje opštine u Sarajevu su najviše pogođene: one u kojima je dozvoljena bespravna gradnja. Znaci redom procesiurati Mahmutovića i Memića za Ilidžu i Sarajlića za Vogošću. Što se tiče 1%, ja necu dati ni mrtva. Da se razumijemo, jutros sam dala konkretno, zato što znam da ce otici u ruke ljudima iz Vogošće i dacu opet za Ahatoviće ili Maglaj ili gdje već treba. Ali ne dam da lopovi koji su prouzrokovali sav ovaj haos raspolažu sa mojih 1% i da na njima zaradjuju političke poene. kao što lešinari već rade, gadi mi se kakvi smo i kako ne biramo vrijeme ni način da uberemo jeftine poene.
Osim toga, svaka opština ima silne milione u budžetu svake godine za CZ ali sa tim parama se najveći kriminal radi. Pa nije dzaba Lijanović uzeo taj sektor, zna gdje se može uzeti sila novca a da niko ne skonta.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#62 Re: 1% svake plate za poplave
prema mojim laičkim procjenama ova šteta iznosi između 250 mil i pola milijarde maraka
- sema911s
#63 Re: 1% svake plate za poplave
Black swan wrote:prema mojim laičkim procjenama ova šteta iznosi između 250 mil i pola milijarde maraka
dodaj na to jos ttoliklo koliko ce stranacki lopovi pokrast
-
Drinski
#64 Re: 1% svake plate za poplave
crno_sa_zlatnim wrote:Velicina ove katastrofe ce se tek pokazati za par dana, a sanirat ce se godinama. Otprilike se može uporediti sa stanjem u kakvom smo izasli poslije rata, s tim sto je kompletna infrastruktura napravljena poslije rata uništena, ionako smo dužni i Bogu i narodu a MZ nece vise dati ni pfeninga.
POmoći konkretno da, ali nikako namet. I da vidimo sta je do sada urađeno.
-
mavi
#65 Re: 1% svake plate za poplave
Mjesečno se 5% od naših plata izdvaja za ove potrebe, ne znam o kakvim fondovima solidarnosti pričate. Pomnožite broj zaposlenij s iznosima koji se izdvajaju za CV. Umije li neko od ovih priučenih novinara što mucaju, pitati šta je s tim parama i zašto se sada ne preusmjere u ssvrhe u koje su i namjenjene?
P.S. Da ne bi bilo zabune, jesam za to, da se dobrovoljno, ko želi, pruži pomoć unesrećenima, u vidu osnovnih potrepština. I sam sam već danas dao prilog. Ali, kada neko izađe s idejom da se osniva još neki dodatni Fond solidarnosi, pored već postojećih novčanih sredstava koje izdvajamo?
P.S. Da ne bi bilo zabune, jesam za to, da se dobrovoljno, ko želi, pruži pomoć unesrećenima, u vidu osnovnih potrepština. I sam sam već danas dao prilog. Ali, kada neko izađe s idejom da se osniva još neki dodatni Fond solidarnosi, pored već postojećih novčanih sredstava koje izdvajamo?
-
Korisnikk
#66 Re: 1% svake plate za poplave
Trebalo bi i od dijaspore zatraziti koju markicu. Svaki od njih se kune kako voli BiH vise od svog zivota (sa sarkazmom napisano).
- DaffyDuck
#67 Re: 1% svake plate za poplave
Informacija stara par godina jeste da robne rezerve debelo placamo, medjutim one ne postoje!!!!rekla-kazala wrote:Solidarnost DA ali,...
Mislim nije problem da se solidarišemo ali ako će i od tog novca biti više od pola pokradeno,![]()
onda bolje da crknemo !
Sinoc na AJ gosti iz ZG, BG i SA i kaze ovaj iz ZG kako su oni brzo rasporedili DVA MILIONA vreca sa pijeskom, pa kad je nestalo pomogli im Slovenija i Madarska i poslali jos, a Lijanovic i CZ pricaju o DVIJE STOTINE vreca sa pijeskom!
GDJE JE NOVAC KOJI IZDVAJAMO ZA ZASTITU OD PRIRODNIH I DRUGIH NESRECA OD SVAKE PLATE?
GDJE SU ROBNE REZERVE I ZASTO OPET MI PLACAMO I DAJEMO DOK OD DRZAVE NEMA NISTA?!?!?!
- alphonse kauders
#68 Re: 1% svake plate za poplave
Mala ispravka - nije 5% nego 0,5%.mavi wrote:Mjesečno se 5% od naših plata izdvaja za ove potrebe, ne znam o kakvim fondovima solidarnosti pričate. Pomnožite broj zaposlenij s iznosima koji se izdvajaju za CV. Umije li neko od ovih priučenih novinara što mucaju, pitati šta je s tim parama i zašto se sada ne preusmjere u ssvrhe u koje su i namjenjene?
-
Drinski
#69 Re: 1% svake plate za poplave
pa Daffy, vidis da politicare zanima samo kadrovska vrteska, isto kao kad zene ustanu ujutro po selima pa onda krenu sa kafe na kafu. Dodik ih je lijepo nazvao sarajevskim sećijašima.
- DaffyDuck
#70 Re: 1% svake plate za poplave
Znam ja to vrlo dobro, isto kao i ti. Ali vrijeme je da ih se pita javno!Drinski wrote:pa Daffy, vidis da politicare zanima samo kadrovska vrteska, isto kao kad zene ustanu ujutro po selima pa onda krenu sa kafe na kafu. Dodik ih je lijepo nazvao sarajevskim sećijašima.
Hajmo, gdje su novinari, evo i KLIX, pisu da su u kontaktu sa Niksicem, neka prvo njega pitaju, pa dalje Lijanovica, Izetbegovica, Komsica, Osmica..... pitaju:
GDJE JE NOVAC KOJI IZDVAJAMO ZA ZASTITU OD PRIRODNIH I DRUGIH NESRECA OD SVAKE PLATE?
GDJE SU ROBNE REZERVE I ZASTO OPET MI PLACAMO I DAJEMO DOK OD DRZAVE NEMA NISTA?!?!?!
-
Drinski
#71 Re: 1% svake plate za poplave
upravo tako.DaffyDuck wrote:Znam ja to vrlo dobro, isto kao i ti. Ali vrijeme je da ih se pita javno!Drinski wrote:pa Daffy, vidis da politicare zanima samo kadrovska vrteska, isto kao kad zene ustanu ujutro po selima pa onda krenu sa kafe na kafu. Dodik ih je lijepo nazvao sarajevskim sećijašima.
Hajmo, gdje su novinari, evo i KLIX, pisu da su u kontaktu sa Niksicem, neka prvo njega pitaju, pa dalje Lijanovica, Izetbegovica, Komsica, Osmica..... pitaju:
-
m_l
#72 Re: 1% svake plate za poplave
crno_sa_zlatnim wrote:Velicina ove katastrofe ce se tek pokazati za par dana, a sanirat ce se godinama. Otprilike se može uporediti sa stanjem u kakvom smo izasli poslije rata, s tim sto je kompletna infrastruktura napravljena poslije rata uništena, ionako smo dužni i Bogu i narodu a MZ nece vise dati ni pfeninga.
-
Savjetnik Premijera
#73 Re: 1% svake plate za poplave
Svaki mjesec, od svakog zaposlenog 0,5%, mogli su uraditi sve sto je bilo potrebno. Taj novac se nikad i nigdje i ne spominje.Nikad niko nije podnio izvještaj o prikupljenim sredstvimaDrinski wrote:ma tip je u pravu.Alfons Kauders wrote:ne, ne znamoblue033 wrote:Kome bi išle te pare. Znate li vi gdje živite. Prilikom isplata plate uplaćuju se parafiskalni nameti tipa, zaštita od el. nepogoda, vodna naknada.. , prilikom registracije se isto uplaćuje. Gdje su te pare????
Kad je bio požar ljudi gase kantama i vozilima starim po 50 godina, sad je poplava i takođe nemaju ništa. Sad treba od plate da dajem 1%, radije ću dati otkaz nego da dajem, jer te pare opet idu na neradnike, rodbinu, prijatelje, kumove, skupe limuzine i sl.
Prvo treba vidjeti gdje je potrošen novac skupljan desetljećima za te namjene, pa tek onda krenuti dalje.
mi smo imbecili, ti si pametan
a hajd skontaj koliko se prikupi svim tim silnim nametima i koliko je stete nacinjeno u protekla dva dana
jbg bukvalno se mijesaju milioni i milijarde
PItanje je jako jednostavno: gdje su pare?
U redu, nisu mogli kupiti 30 aviona/helikoptera/čamaca, ali koliko su kupili? Nisu mogli kupiti 500 motorola, ali koliko su kupili? Nisu mogli otvoriti 500 telef.linija, ali koliko su osigurali?
- strong69
#74 Re: 1% svake plate za poplave
DaffyDuck wrote:Drinski wrote:
I to treba pitati premijere kantona, nacelnike opstina i direktore vodnih tokova Save i Jadrana, kao i direktora Fonda za okolis sta je s tim novcem u zadnjih 10 godina. Novac dobijen od naplate za vodne naknade i specijalne vodne naknade rasporeduje se na ove institucije.
Sto se robnih rezervi tice, direktoru robnih rezervi nadreden je direktno premijer Vlade FBiH.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#75 Re: 1% svake plate za poplave
Pa normalno samo budzetlijama, ko je imalo insan a kod privatnika radi, on ce sam od sebe donirati.Korisnikk wrote:Podrzavam da se 1% plate odbije ali samo budzetlijama. Licno poznajem vise njih, sve nehljeb do nehljeba. Treba im jednom citavu platu odbit i pokrice se se stete i za dvije naredne vremenske nepogode.