1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Locked

Podrzavate li 4 (cetiri) neradna dana za 1. Maj?

Da
77
50%
Ne
63
41%
Ionako ne radim, zaboli me
14
9%

Total votes: 154

yellow cat

#251 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by yellow cat »

♥ Julianna ♥ wrote:
Ringhio wrote:Klasicno podsmijavanje. Procitah od svog prvog posta pa sve do zadnjeg i sta zaljuci ? Zakljuci to da ne samo da zivim u smece drzavi, nego su i ljudi koji zive u toj drzavi klasicno smece. Velika vecina.

Neko me citira i rece da sam ja u mogucnosti da pijem hajeken i jedem janjetinu za prvi maj da bi i ja isto uradio. Nije fol u tome ko je u mogucnosti a ko ne nego ko i kako jede. Fol je u tome sto se fukara zaduzuje da bi se pokazalo kako su oni imucni i kako imaju kesheva da piju iste te hajnekene i jedu istu tu janjetinu. Ja sam hvala Bogu u mogucnosti da pijem i hajenken i bilo koje drugo pivo koje je u ponudi. Ja pijem Preminger. Zato sto je domaci i zato sto je dobar, meni predobar, mnogo bolji od hajnekena. Hajneken ti naplacuje samo mrtvu reklamu i finu ambalazu. Pivo ko voda. I pride pravi se u MB pivari. Nema tu ni H od hajnekena.

Ova buĐetski korisnici dama, zaboravih nick rece kao da niko ne smije njoj da oduzme ta 4 dana koja su joj dodjeljena, ili nesto u tom smislu. Da imam istomisljenike, da se mi sakupimo prvog maja, ja bi bio prvi koji bi ti razlupo tu kancelariju u kojoj radis. Ili " ofis " kako vi " visa bica " volite da nazivate. JA SAM TI OMOGUCIO DA TI PALAMUDIS 4 DANA ! JA ! LICNO JA I HILJADE OVAKVIH KO STO SAM JA ! Svojim radom, svojim minimalcem. Bezobraznici jedni, kako vas nije sram ? Lezis na drzavnim jaslama a neznas caps lock iskljucit, buĐetski korisici. Samo da nas ima, da smo pametni ko sto nismo, pa vas takve fino palicama protjerat iz tih kabineta, gdje turpijate nokte i rjesavate skandinavke pa svakog 1. uberete 1 500 ili vise KM. Sve vas treba rastjerat, zaposlit gdje gdje se radi, da vidis kako je fino i lako zaraditi 450 km, i kako je fin osjecaj kad se nad tobom krsi zakon. Kako moras raditi dok svi odmaraju, dok ispracas raju na rostilj i dolazis na isti onako slomljen nekad oko 3 kad se smjena zavrsi.

Vidjela bi ti i kako je fino zivjeti u kreditu, kako je fino sve racunati kroz ratu, kako ni usrane patike nemozes kupiti a da ne otkines od usta, a radis 28 dana u mjesecu. Sve vas takve treba popalit bagro jedna neradnicka, pogana !
Ma jel se meni čini, ovo ti mene prozivaš? :-D Za slučaj da jeste, odokativno mi se činiš ko F43, provjeri to malo.

A drugo, koga ti misliš otjerati i koga dovesti? Sebe i takve ko ti, kojima je prva stavka - stavka o pivi, a palica modus operandi?? Nemaš pravo ovako kabadahijski pisati i uvrijediti mnoge koji su na svoja radna mjesta došli zahvaljujući svojim kvalifikacijama i radom, koji su se obrazovali, još uvijek se obrazuju, govore bar jedan strani jezik i koji na svojim radnim mjestima RADE! Od čijih para radim i praznujem savršeno me ne zanima, dok god svoju platu pošteno zaradim!

P.S Pa bar patika danas na pijaci ima pojeftino :-D

P.P.S Na kraju će se ova tema pretvoriti sisari (sa državne sise) vs. glodari (glodari gazdine motke).
Boga mi, trebala bi ti sutra otvoriti bolovanje, ipak je ovaj post izgleda bio previše stresan za tebe.
miki.ba

#252 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by miki.ba »

♥ Julianna ♥ wrote:
Ringhio wrote:Klasicno podsmijavanje. Procitah od svog prvog posta pa sve do zadnjeg i sta zaljuci ? Zakljuci to da ne samo da zivim u smece drzavi, nego su i ljudi koji zive u toj drzavi klasicno smece. Velika vecina.

Neko me citira i rece da sam ja u mogucnosti da pijem hajeken i jedem janjetinu za prvi maj da bi i ja isto uradio. Nije fol u tome ko je u mogucnosti a ko ne nego ko i kako jede. Fol je u tome sto se fukara zaduzuje da bi se pokazalo kako su oni imucni i kako imaju kesheva da piju iste te hajnekene i jedu istu tu janjetinu. Ja sam hvala Bogu u mogucnosti da pijem i hajenken i bilo koje drugo pivo koje je u ponudi. Ja pijem Preminger. Zato sto je domaci i zato sto je dobar, meni predobar, mnogo bolji od hajnekena. Hajneken ti naplacuje samo mrtvu reklamu i finu ambalazu. Pivo ko voda. I pride pravi se u MB pivari. Nema tu ni H od hajnekena.

Ova buĐetski korisnici dama, zaboravih nick rece kao da niko ne smije njoj da oduzme ta 4 dana koja su joj dodjeljena, ili nesto u tom smislu. Da imam istomisljenike, da se mi sakupimo prvog maja, ja bi bio prvi koji bi ti razlupo tu kancelariju u kojoj radis. Ili " ofis " kako vi " visa bica " volite da nazivate. JA SAM TI OMOGUCIO DA TI PALAMUDIS 4 DANA ! JA ! LICNO JA I HILJADE OVAKVIH KO STO SAM JA ! Svojim radom, svojim minimalcem. Bezobraznici jedni, kako vas nije sram ? Lezis na drzavnim jaslama a neznas caps lock iskljucit, buĐetski korisici. Samo da nas ima, da smo pametni ko sto nismo, pa vas takve fino palicama protjerat iz tih kabineta, gdje turpijate nokte i rjesavate skandinavke pa svakog 1. uberete 1 500 ili vise KM. Sve vas treba rastjerat, zaposlit gdje gdje se radi, da vidis kako je fino i lako zaraditi 450 km, i kako je fin osjecaj kad se nad tobom krsi zakon. Kako moras raditi dok svi odmaraju, dok ispracas raju na rostilj i dolazis na isti onako slomljen nekad oko 3 kad se smjena zavrsi.

Vidjela bi ti i kako je fino zivjeti u kreditu, kako je fino sve racunati kroz ratu, kako ni usrane patike nemozes kupiti a da ne otkines od usta, a radis 28 dana u mjesecu. Sve vas takve treba popalit bagro jedna neradnicka, pogana !
Ma jel se meni čini, ovo ti mene prozivaš? :-D Za slučaj da jeste, odokativno mi se činiš ko F43, provjeri to malo.

A drugo, koga ti misliš otjerati i koga dovesti? Sebe i takve ko ti, kojima je prva stavka - stavka o pivi, a palica modus operandi?? Nemaš pravo ovako kabadahijski pisati i uvrijediti mnoge koji su na svoja radna mjesta došli zahvaljujući svojim kvalifikacijama i radom, koji su se obrazovali, još uvijek se obrazuju, govore bar jedan strani jezik i koji na svojim radnim mjestima RADE! Od čijih para radim i praznujem savršeno me ne zanima, dok god svoju platu pošteno zaradim!

P.P.S Na kraju će se ova tema pretvoriti sisari (sa državne sise) vs. glodari (glodari gazdine motke).
Meni se ćini da vas je možda 10% primljeno prema kvalifikacijama, a ostalo prema unaprijed utvrđenom cjenovniku.
Bar da zovete pive al ne vi se dalje školujete da nebi slučajno ispali iz začaranog kruga, nek Vas je sramota :D
yellow cat

#253 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by yellow cat »

plain vanilla wrote:Image
vanilla, sad će masterchef, hajmo mi odavde kod lipog Mate. :-D
Za i Protiv

#254 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Za i Protiv »

yellow cat wrote:fakat mi žao što nisam završila za učiteljicu... malo prošetaš do škole, tamo te ona djeca gledaju ko u boga, malo posjediš u zbornici, protračaš sa kolegama, par sati radiš i do 12 si kod kuće...gdje mi je pamet bila... :-) :-)
Ima nas koji nismo isli za "uciteljice"... Nego smo igrom slucaja, zavrsili elektrotehniku, i to onda kada je bila 5 godina! Pa onda, kao i vecina studenata koji zavrse u roku i sa finim prosjekom (jos kada tome dodas svoje politicke stavove) zavrsis u skoli. Jbg, neko i to mora... Onda zavolis svoj posao, radis ga kako Bog zapovjeda, a na kraju moras to objasnjavati i pravdati se pojedinim forumasima... NEPROCJENJIVO!
yellow cat

#255 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by yellow cat »

Za i Protiv wrote:
yellow cat wrote:fakat mi žao što nisam završila za učiteljicu... malo prošetaš do škole, tamo te ona djeca gledaju ko u boga, malo posjediš u zbornici, protračaš sa kolegama, par sati radiš i do 12 si kod kuće...gdje mi je pamet bila... :-) :-)
Ima nas koji nismo isli za "uciteljice"... Nego smo igrom slucaja, zavrsili elektrotehniku, i to onda kada je bila 5 godina! Pa onda, kao i vecina studenata koji zavrse u roku i sa finim prosjekom (jos kada tome dodas svoje politicke stavove) zavrsis u skoli. Jbg, neko i to mora... Onda zavolis svoj posao, radis ga kako Bog zapovjeda, a na kraju moras to objasnjavati i pravdati se pojedinim forumasima... NEPROCJENJIVO!
Hej, vidi, i ja završila skroz drugi fakultet, završila nenadano u školi i znam koja je lakoća tamo raditi pa zato i kažem.
♥ Julianna ♥

#258 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by ♥ Julianna ♥ »

Miki ba, reci šta piješ. To ćemo na "reprezentaciju" :-D

@yellow cat, da znaš da hoću, jer mogu :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#259 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by pici »

♥ Julianna ♥ wrote:

ma nosikiriki .BA ev vodimo na tabeli 49 Cicari Vs 42 Glodari :mrgreen: :thumbup: :bih: ŽIVJELOOO MIISTARSTVO ....i prdCenik :mrgreen:
♥ Julianna ♥

#260 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by ♥ Julianna ♥ »

uh jbt, pa nisam glasala...e'o sa'ću :run:
Bosnolog

#261 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Bosnolog »

Po glasanju bi se reklo da je na forumu najvise budzetskih sisavaca i ljubitelja prodzenih prvomajskih dernek uranaka :mrgreen:
vee-jay

#262 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by vee-jay »

Alfons Kauders wrote:Elem, to nekakvo ministarstvo rada FBiH (sam naziv je montipajtonski, al' nejse) je odlucilo da cemo za 1. Maj praznovati tri dana, plus subotu... Prvi je nedjelja, ali nece se raditi ni drugi, ni treci, dakle do srijede ravno do mora...

Naravno to se ne odnosi na nas koji fakat nesto konkretno radimo, tj. na nas koji nismo na budzetu ili u javnim preduzecima - svi cemo raditi i ponedjeljak i utorak, ali oni koji zive od nasih para nece. Oni imaju povoda za slavlje. Moze im se.

Koliko nas to zapravo kosta? Uvode se mjere stednje, zaduzujemo se kod MMF-a za dvije i po milijarde, svi cmizdre kako nema love u budzetu, a bezze dajemo ljudima dva slobodna dana, 'nako, reda radi... Oko 40% zaposlenih u FBiH radi u javnom sektoru. Imaju vece prosjecne plate od nas u privredi, imaju sigurnost, vise slobodnih dana, imaju sindikate, kolektivne ugovore, regres, osiguranje itd... I sad, u situaciji kad imamo samo jos na stapu gace, mi javnom sektoru bezveze dajemo dva slobodna dana, iz svog dzepa, tj. iz dzepa MMF-a. Doduse, i nemam nesto protiv - taman i da se ne vrate na posao, sumnjam da bi to primjetio...

I gdje ode ona prica o prvih 100 dana nove vlade? Pa evo dva su odmah bacili u vodu, da okrenu janje, poserem im se na plecku.
:thumbup:

ne mogu da vjerujem, da cak 50% forumasa podrzava ovu ludost...
vee-jay

#263 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by vee-jay »

detroit-mercy wrote:
doktor78 wrote:Prvi maj je svugdje u svijetu neradni, ako pada u nedjelju prenosi se na ponedjeljak. Mozemo eventualno govoriti o nelogicnosti da se slavi 2 dana, pa bi mogao taj utorak, 3.maj biti problematican.
Nije u Cemerici, umjesto njega Labor Day, prvi ponedaljak u Septembru :mrgreen: .
ma mozemo i sa protupitanjem: a gdje se to svugdje prenosi na ponedeljak?
madner

#264 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by madner »

vee-jay wrote:
detroit-mercy wrote:
doktor78 wrote:Prvi maj je svugdje u svijetu neradni, ako pada u nedjelju prenosi se na ponedjeljak. Mozemo eventualno govoriti o nelogicnosti da se slavi 2 dana, pa bi mogao taj utorak, 3.maj biti problematican.
Nije u Cemerici, umjesto njega Labor Day, prvi ponedaljak u Septembru :mrgreen: .
ma mozemo i sa protupitanjem: a gdje se to svugdje prenosi na ponedeljak?
A gdje se drzavni praznik ne prenosi?
Locked