"i poslije potopa , potop"...star(i)mo wrote: I iz svega ovoga izvuce bas taj dio o Heinekenu i janjetini!?![]()
Nek' uziva ko moze. "Poslije mene potop"!
1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#27 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
e, pa ako i rudari odmaraju taj jedan ekstra dan, onda im halal biloAlfons Kauders wrote:
Dobili su dva dana, nakon praznika, prenos...I ja sam "ljud", i moje kolege su, pa nemamo ta dva dana...
![]()
Znaci imamo haman pola neradne sedmice od 52 sedmice u godini... Krasno, nema sta. Hajde da se malo igramo matematike - pola ljudi radi u javnom sektoru, ne rade pola hefte, znaci gubimo 1% rada i prihoda javnog sektora da bi neko tri dana okreta janjce na raznju? A kod nas nisu javni sektor samo drotovi, doktori i profesori, vec i industrija u drzavnom vlasnistvu, od telecoma do rudara u Banovicima.
Od GDP-a od oko 20 milijardi KM godisnje,ako odbijemo nas u privatluku, zijanimo 1% od 10 milijardi, sto bas i nije mala cifra.
i trebas mi na onoj temi o vaskovicu, pitala sam te tamo sjecas li se jednog profe
- Alfons Kauders
#28 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
edit, dupli
sabotiraju me kerovi iz telecoma... javni sektor, zna se...
sabotiraju me kerovi iz telecoma... javni sektor, zna se...
Last edited by Alfons Kauders on 13/04/2011 01:11, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#29 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Ja nemam nista protiv da rudari odmaraju i pet dana, zato jer stvaraju dodatnu vrijednost, zato jer su vazda gradili i branili zemlju, od Husina nadalje...plain vanilla wrote:e, pa ako i rudari odmaraju taj jedan ekstra dan, onda im halal biloAlfons Kauders wrote:
Dobili su dva dana, nakon praznika, prenos...I ja sam "ljud", i moje kolege su, pa nemamo ta dva dana...
![]()
Znaci imamo haman pola neradne sedmice od 52 sedmice u godini... Krasno, nema sta. Hajde da se malo igramo matematike - pola ljudi radi u javnom sektoru, ne rade pola hefte, znaci gubimo 1% rada i prihoda javnog sektora da bi neko tri dana okreta janjce na raznju? A kod nas nisu javni sektor samo drotovi, doktori i profesori, vec i industrija u drzavnom vlasnistvu, od telecoma do rudara u Banovicima.
Od GDP-a od oko 20 milijardi KM godisnje,ako odbijemo nas u privatluku, zijanimo 1% od 10 milijardi, sto bas i nije mala cifra.
i trebas mi na onoj temi o vaskovicu, pitala sam te tamo sjecas li se jednog profe
Elem gledam rezultate ankete na ovoj temi (eee skonto matori prdonja kako se pravi anketa na forumu, i to bez pomoci)... Znaci 40% hoce 4 slobodna dana... 60% nece...
Zanimljivo, imajuci u vidu da 42% ljudi u FBiH radi u JAVNOM SEKTORU...
A za ovo drugo, hmmm... Bolje da sutim...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#30 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Ovi s budzeta ce ujutro glasati, kad dodju na posao 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#31 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
planinice nemoj mnogo da se uzbudjavaš na temi o nera....radu.......DOLE BURŽOAZIJSKa, KAPITALISTIČKA FORUMSKA MASA....DOOOLEEEE!!!!
na roštilj kobasice, pive u hladnu vodu, ženmske u krilo i odvrnte na MP3-iju
na roštilj kobasice, pive u hladnu vodu, ženmske u krilo i odvrnte na MP3-iju
- atko
#32 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
A u petak ce zbrisat kuci poslije dzume da mogu izvrsiti pripreme za pripreme u subotu ... moze se piva razgrabit nedaj bozeplain vanilla wrote:Ovi s budzeta ce ujutro glasati, kad dodju na posao
- Edin H.
#33 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Pa nije valjda da se mora raditi 29-ogaAlfons Kauders wrote:Elem, to nekakvo ministarstvo rada FBiH (sam naziv je montipajtonski, al' nejse) je odlucilo da cemo za 1. Maj praznovati tri dana, plus subotu... Prvi je nedjelja, ali nece se raditi ni drugi, ni treci, dakle do srijede ravno do mora...
Naravno to se ne odnosi na nas koji fakat nesto konkretno radimo, tj. na nas koji nismo na budzetu ili u javnim preduzecima - svi cemo raditi i ponedjeljak i utorak, ali oni koji zive od nasih para nece. Oni imaju povoda za slavlje. Moze im se.
Koliko nas to zapravo kosta? Uvode se mjere stednje, zaduzujemo se kod MMF-a za dvije i po milijarde, svi cmizdre kako nema love u budzetu, a bezze dajemo ljudima dva slobodna dana, 'nako, reda radi... Oko 40% zaposlenih u FBiH radi u javnom sektoru. Imaju vece prosjecne plate od nas u privredi, imaju sigurnost, vise slobodnih dana, imaju sindikate, kolektivne ugovore, regres, osiguranje itd... I sad, u situaciji kad imamo samo jos na stapu gace, mi javnom sektoru bezveze dajemo dva slobodna dana, iz svog dzepa, tj. iz dzepa MMF-a. Doduse, i nemam nesto protiv - taman i da se ne vrate na posao, sumnjam da bi to primjetio...
I gdje ode ona prica o prvih 100 dana nove vlade? Pa evo dva su odmah bacili u vodu, da okrenu janje, poserem im se na plecku.
A zene se Princ William i Kate Middleton
Zar dobri idnosi sa Kraljevinom nisu dovoljno dobar razlog za jos jedan neradan dan
- Alfons Kauders
#34 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
ih...atko wrote:A u petak ce zbrisat kuci poslije dzume da mogu izvrsiti pripreme za pripreme u subotu ... moze se piva razgrabit nedaj bozeplain vanilla wrote:Ovi s budzeta ce ujutro glasati, kad dodju na posao
pa nije to samo TAJ petak druze...
sve s visim ciljem...
- afrikanac
#35 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
malogradjanska zavistAlfons Kauders wrote:I gdje ode ona prica o prvih 100 dana nove vlade? Pa evo dva su odmah bacili u vodu, da okrenu janje, poserem im se na plecku.
- muha_sa
#36 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
ovi nisu normalni
ko ce meni peMziju zaradit

- PapakizSarajeva
#37 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Ne znam sta ovdje nije jasno ? U zakonu je fino receno da se za drzavni praznik ne radi 2 RADNA dana ... Obzirom da praznik pada u nedelju, kojoj prethodi subota, koja su 2 RADNA dana preostala ? Koliko ja kontam to su onda ponedeljak i utorak ...
Nemojte samo posmatrati kako je onima koji imaju mogucnost da ostvare ovo svoje pravo jer su uspijeli organizovati Sindikate i nekoga da ih stiti ( njihova zakonska prava ). Jebite mater onima koji Vas uposljavaju i nece da Vam osiguraju Vasa prava ... Ako imate petlje i smijete podici svoj glas u vasim firmama ...
Da ne bi bilo zabune, radim u privatnoj firmi ( koje sam i ja djelimicno vlasnik) i kod nas se nece raditi u ponedeljak i utorak ... Jest da je na moju stetu ( hahahahaaaaaaaaaaaaa ), al' nek' raja malo odmore ... A i ja sa njima i od njih ...
Nemojte samo posmatrati kako je onima koji imaju mogucnost da ostvare ovo svoje pravo jer su uspijeli organizovati Sindikate i nekoga da ih stiti ( njihova zakonska prava ). Jebite mater onima koji Vas uposljavaju i nece da Vam osiguraju Vasa prava ... Ako imate petlje i smijete podici svoj glas u vasim firmama ...
Da ne bi bilo zabune, radim u privatnoj firmi ( koje sam i ja djelimicno vlasnik) i kod nas se nece raditi u ponedeljak i utorak ... Jest da je na moju stetu ( hahahahaaaaaaaaaaaaa ), al' nek' raja malo odmore ... A i ja sa njima i od njih ...
-
SaMaster
#38 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Nisu "Oni" dobili dva radna dana slobodna nego svi mi. Drugo je to sto nasi poslodavci handre nas pa im mi ne mozemo nista. Da smo iole pametni kao sto nismo, puno bi nam svima bilo bolje. Drzava je donijela odluku da su ta dva dana neradna. I ne znam zasto bi komercijalista recimo radio ako nista drugo ne radi. Također, pored toga sto se donijela odluka o dva neradna dana, drzava je kriva! Jer ovdje ima zaklon ali ga niko ne sprovodi. Zasto nebi pucale inspekcije svaki dan i provjeravale da li marketi rade nedjeljom, praznicima, radnim danom poslije 8 i sl.
S druge strane drzava to radi jer joj se moze. Ali kada bi mi sutra svi izasli na ulicu kao u Egiptu, Tunisu, Libiji i ostalim arpaskim zemljama(trenutno) mozda bi se nesto i promijenilo. Mi jedino brinemo o tome jedan dan u 4 godine, a to je dan izbora. Das glas komsiji, prijatelju ili onom od koga iams koristi i hajmo dalje. A onda dodjes na forum pa seres...
S druge strane drzava to radi jer joj se moze. Ali kada bi mi sutra svi izasli na ulicu kao u Egiptu, Tunisu, Libiji i ostalim arpaskim zemljama(trenutno) mozda bi se nesto i promijenilo. Mi jedino brinemo o tome jedan dan u 4 godine, a to je dan izbora. Das glas komsiji, prijatelju ili onom od koga iams koristi i hajmo dalje. A onda dodjes na forum pa seres...
- nosara
#39 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Neradni dani u drzavnim ustanovama svih nivoa nisu gubitak nego dobitak... Manje za prevoz, manji topli obrok, struja, voda, telefon... I ko zna sta jos...
Tema smijeeeeeeesna, Alphonse, smijeeeeeeeeesna....
- juli84
#40 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Da dodam još i Internet, nećemo forumat dva dananosara wrote:![]()
Neradni dani u drzavnim ustanovama svih nivoa nisu gubitak nego dobitak... Manje za prevoz, manji topli obrok, struja, voda, telefon... I ko zna sta jos...
- PapakizSarajeva
#41 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
SaMaster wrote:Nisu "Oni" dobili dva radna dana slobodna nego svi mi. Drugo je to sto nasi poslodavci handre nas pa im mi ne mozemo nista. Da smo iole pametni kao sto nismo, puno bi nam svima bilo bolje. Drzava je donijela odluku da su ta dva dana neradna. I ne znam zasto bi komercijalista recimo radio ako nista drugo ne radi. Također, pored toga sto se donijela odluka o dva neradna dana, drzava je kriva! Jer ovdje ima zaklon ali ga niko ne sprovodi. Zasto nebi pucale inspekcije svaki dan i provjeravale da li marketi rade nedjeljom, praznicima, radnim danom poslije 8 i sl.
To bi ti dizao facebook revoliciju ? Jbg-a, ne moze ... Nismo prihvatili "Islamsku deklaraciju" pa ne podpadamo pod ove zemlje gore ...SaMaster wrote:S druge strane drzava to radi jer joj se moze. Ali kada bi mi sutra svi izasli na ulicu kao u Egiptu, Tunisu, Libiji i ostalim arpaskim zemljama(trenutno) mozda bi se nesto i promijenilo. Mi jedino brinemo o tome jedan dan u 4 godine, a to je dan izbora. Das glas komsiji, prijatelju ili onom od koga iams koristi i hajmo dalje. A onda dodjes na forum pa seres...
Ovo boldirano je :
- cat lover
#42 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
ne znam šta bi vi htjeli, da vas ljudi uzimaju i da se pri tom uopće ne odmaraju, nek' se ba ljudi odmore (od uzimanja) 
- JThomas
#43 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
prvo, ako ćemo realno, budžetlije i ovako i onako ne stvaraju novu vrijednost i ne doprinose zajednici
tako da ti obračuni padaju u vodu.
a drugo, kad bi oni pošteno i vrijedno radili ostatak dana - sve bi im halalio, ali to nije slučaj...
a drugo, kad bi oni pošteno i vrijedno radili ostatak dana - sve bi im halalio, ali to nije slučaj...
- Pasiflora
#44 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Ovo je prilicno glupo. Trebali su napraviti iznimku za vikend, da se prenosi jedan dan. Dva je stvarno previse.PapakizSarajeva wrote:Ne znam sta ovdje nije jasno ? U zakonu je fino receno da se za drzavni praznik ne radi 2 RADNA dana ... Obzirom da praznik pada u nedelju, kojoj prethodi subota, koja su 2 RADNA dana preostala ? Koliko ja kontam to su onda ponedeljak i utorak...
Mi u BIH ovo sebi ne mozemo priustiti!
-
SaMaster
#45 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Zar je to bitno ko stavra novu vrijednos a ko ne? Zar u tu kategoriju spadaju samo budzetlije? Ne bih se slozio s tobom. Jer ni u jednoj drzavi ne stvaraju svi novu vrijednost. A to da ne doprinose zajednici je smijesno.JThomas wrote:prvo, ako ćemo realno, budžetlije i ovako i onako ne stvaraju novu vrijednost i ne doprinose zajednicitako da ti obračuni padaju u vodu.
- JThomas
#46 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
za ono koliko ih ima i koliko su sve skupa plaćeni, a koliko doprinose...u debelom su minusu
nema bolan države na svijetu gdje administracija procentualno pojede toliko koliko kod nas.
- nosara
#47 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Internet se placa pausalno...juli84 wrote:Da dodam još i Internet, nećemo forumat dva dananosara wrote:![]()
-
SaMaster
#48 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
JThomas wrote:za ono koliko ih ima i koliko su sve skupa plaćeni, a koliko doprinose...u debelom su minusunema bolan države na svijetu gdje administracija procentualno pojede toliko koliko kod nas.
Pa cekaj malo...O cemu ti sad? Pricas o dvije razlicite stavri! Procitaj sta si prvo napisao a sta sad pises. S ovim drugim se slazem 100%. Nasa administracija je skupa i prevelika. Drzava jednostavno ne osigurava efektivne mehanizme za stabilno napredovanje nego se bavi vecim dijelom sama sobom. Nije doprinos zajednici samo profit drzave i stvaranje kapitala...
- potpuni stranac
#49 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
jedna mi stvar nije jasna. koliko ja znam neradni je samo JEDAN dan, obzirom da isti pada u nedjelju prenosi se u ponedjeljak i to je to. odakle vam sad da su dva dana neradna?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#50 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
mogu kako hoće al ne mogu dokle hoće