1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Locked

Podrzavate li 4 (cetiri) neradna dana za 1. Maj?

Da
77
50%
Ne
63
41%
Ionako ne radim, zaboli me
14
9%

Total votes: 154

♥ Julianna ♥

#226 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by ♥ Julianna ♥ »

Naravno, nema ko ni odgovorit kad se svi noge ufatili...ccc :roll:
Bloo
Globalna šefica

#227 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Bloo »

♥ Julianna ♥ wrote:Naravno, nema ko ni odgovorit kad se svi noge ufatili...ccc :roll:

policiji je bila
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#228 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by pici »

♥ Julianna ♥ wrote:Naravno, nema ko ni odgovorit kad se svi noge ufatili...ccc :roll:
bila plata+ topli.....ženi dao platu a topli odveo švacu na veĆeru.....vala kad će proširit taj budjet......malo je kume, malo :oops:
♥ Julianna ♥

#229 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by ♥ Julianna ♥ »

Znam kako ti je Pici, znam :-?
Ku ku malo li je kako god okreneš :sad:
detroit-mercy

#230 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by detroit-mercy »

ins wrote:FBIH ima extremno mali broj neradnih dana poredeci sa drugim zemljama: svega 6 dana godisnje + 2 dana za vjerske praznike.
Je li to stvarno, jer ja u Cemerici imam 14radnih dana praznika (placeno). Ako je to 8 radnih dana onda se i ne treba puno zalit :skoljka: .
detroit-mercy

#231 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by detroit-mercy »

doktor78 wrote:Prvi maj je svugdje u svijetu neradni, ako pada u nedjelju prenosi se na ponedjeljak. Mozemo eventualno govoriti o nelogicnosti da se slavi 2 dana, pa bi mogao taj utorak, 3.maj biti problematican.
Nije u Cemerici, umjesto njega Labor Day, prvi ponedaljak u Septembru :mrgreen: .
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#232 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by JoseMujica »

je al zato care koliko godišnjeg plaćenog imaš?

ovdje je start mislim 18 ili 20 dana + ovi praznici
detroit-mercy

#233 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by detroit-mercy »

JoseMujica wrote:je al zato care koliko godišnjeg plaćenog imaš?

ovdje je start mislim 18 ili 20 dana + ovi praznici
15 radnih dana. U tih vasih 18 uracunaju vam i subote, tako i da nemate nesto puno vise od nas. Max u mojoj firmi je 25 radnih (subote se ne racunaju), bilo prije 30 pa skutori ukinuse prije koju godinu. Nije lose pored toga nafata se i par onih dana kada mozes uzeti slobodno (Personal Days) :mrgreen:
Hendrix

#234 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Hendrix »

Živio praznik rada kada naš ponosni narod vozi svoja luksuzna auta registrovana na 456 rata i gorivom na rezervi ali punim gepekom piva i mesa na neku viđeniju ledinu i tamo sa svojim Iphone Galaxy Sturbo GX 324 touch screen mobitelima i kreditom od pola marke prozivaju svoju raju da dođu i vesele se s njima,naručuju pjesme sa radija vazdan te s time makar malo pokušaju sakriti sav jad u kojem žive a makar jedan dan prežive bez tiketa i sikiracije oko broja žutih kartona na utakmici lige prvaka.
Image
Ringhio

#235 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Ringhio »

Klasicno podsmijavanje. Procitah od svog prvog posta pa sve do zadnjeg i sta zaljuci ? Zakljuci to da ne samo da zivim u smece drzavi, nego su i ljudi koji zive u toj drzavi klasicno smece. Velika vecina.

Neko me citira i rece da sam ja u mogucnosti da pijem hajeken i jedem janjetinu za prvi maj da bi i ja isto uradio. Nije fol u tome ko je u mogucnosti a ko ne nego ko i kako jede. Fol je u tome sto se fukara zaduzuje da bi se pokazalo kako su oni imucni i kako imaju kesheva da piju iste te hajnekene i jedu istu tu janjetinu. Ja sam hvala Bogu u mogucnosti da pijem i hajenken i bilo koje drugo pivo koje je u ponudi. Ja pijem Preminger. Zato sto je domaci i zato sto je dobar, meni predobar, mnogo bolji od hajnekena. Hajneken ti naplacuje samo mrtvu reklamu i finu ambalazu. Pivo ko voda. I pride pravi se u MB pivari. Nema tu ni H od hajnekena.

Ova buĐetski korisnici dama, zaboravih nick rece kao da niko ne smije njoj da oduzme ta 4 dana koja su joj dodjeljena, ili nesto u tom smislu. Da imam istomisljenike, da se mi sakupimo prvog maja, ja bi bio prvi koji bi ti razlupo tu kancelariju u kojoj radis. Ili " ofis " kako vi " visa bica " volite da nazivate. JA SAM TI OMOGUCIO DA TI PALAMUDIS 4 DANA ! JA ! LICNO JA I HILJADE OVAKVIH KO STO SAM JA ! Svojim radom, svojim minimalcem. Bezobraznici jedni, kako vas nije sram ? Lezis na drzavnim jaslama a neznas caps lock iskljucit, buĐetski korisici. Samo da nas ima, da smo pametni ko sto nismo, pa vas takve fino palicama protjerat iz tih kabineta, gdje turpijate nokte i rjesavate skandinavke pa svakog 1. uberete 1 500 ili vise KM. Sve vas treba rastjerat, zaposlit gdje gdje se radi, da vidis kako je fino i lako zaraditi 450 km, i kako je fin osjecaj kad se nad tobom krsi zakon. Kako moras raditi dok svi odmaraju, dok ispracas raju na rostilj i dolazis na isti onako slomljen nekad oko 3 kad se smjena zavrsi.

Vidjela bi ti i kako je fino zivjeti u kreditu, kako je fino sve racunati kroz ratu, kako ni usrane patike nemozes kupiti a da ne otkines od usta, a radis 28 dana u mjesecu. Sve vas takve treba popalit bagro jedna neradnicka, pogana !
karbofix

#236 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by karbofix »

Alfons Kauders wrote: Naravno to se ne odnosi na nas koji fakat nesto konkretno radimo, tj. na nas koji nismo na budzetu ili u javnim preduzecima - svi cemo raditi i ponedjeljak i utorak, ali oni koji zive od nasih para nece. Oni imaju povoda za slavlje. Moze im se.
ti fakat nesto konkretno radis, a budzetski dupelisci fakat nista konkretno ne rade? ucitelji fakat nista ne rade? hmm? i da, jadni li su nasi budzetski korisnici....al' fakat... :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#237 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Truba »

mi za uskrs ne radimo 8 dana

šta bi da smo u teokraciji :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#238 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by madner »

karbofix wrote:
Alfons Kauders wrote: Naravno to se ne odnosi na nas koji fakat nesto konkretno radimo, tj. na nas koji nismo na budzetu ili u javnim preduzecima - svi cemo raditi i ponedjeljak i utorak, ali oni koji zive od nasih para nece. Oni imaju povoda za slavlje. Moze im se.
ti fakat nesto konkretno radis, a budzetski dupelisci fakat nista konkretno ne rade? ucitelji fakat nista ne rade? hmm? i da, jadni li su nasi budzetski korisnici....al' fakat... :roll:
I ti nasao koga ces hvaliti. Ima li sta bolje placeno a lakse od prosvjete?
Haj da si rekao doktori, ljudi stvarno moraju studirati ali prosvjeta....
kamen spoticanja

#239 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:
karbofix wrote:
I ti nasao koga ces hvaliti. Ima li sta bolje placeno a lakse od prosvjete?
Haj da si rekao doktori, ljudi stvarno moraju studirati ali prosvjeta....
zahebi studij...mislis da doktori vise rade i zasluze platu? (naravno mislim na rad u javnim ustanovama)
madner

#240 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by madner »

Rade odgovorniji i tezi posao od prosvjete. A isti platni razredi.

Sad ce neko doci i baciti suplju o teskom poslu ucitelja i profesora, te odgovornosti za buduce narastaje. Odmah da im kazem, kada vidim ko je sve tamo, ne moze biti previse tesko :D
madner

#241 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by madner »

sanabe wrote:
madner wrote:Rade odgovorniji i tezi posao od prosvjete. A isti platni razredi.

Sad ce neko doci i baciti suplju o teskom poslu ucitelja i profesora, te odgovornosti za buduce narastaje. Odmah da im kazem, kada vidim ko je sve tamo, ne moze biti previse tesko :D

sace ti konkursi za prosvjetu, pa apliciraj :mrgreen:
Kasnije, jos imam sta dati drustvu :D
kamen spoticanja

#242 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by kamen spoticanja »

da rade, slozio bih se...ali nazalost ne rade...cast izuzetcima :wink:
miki.ba

#243 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by miki.ba »

Hendrix wrote:Živio praznik rada kada naš ponosni narod vozi svoja luksuzna auta registrovana na 456 rata i gorivom na rezervi ali punim gepekom piva i mesa na neku viđeniju ledinu i tamo sa svojim Iphone Galaxy Sturbo GX 324 touch screen mobitelima i kreditom od pola marke prozivaju svoju raju da dođu i vesele se s njima,naručuju pjesme sa radija vazdan te s time makar malo pokušaju sakriti sav jad u kojem žive a makar jedan dan prežive bez tiketa i sikiracije oko broja žutih kartona na utakmici lige prvaka.
Image
Odličan post 100% istina.
Za i Protiv

#244 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Za i Protiv »

E jbg, @madner.... Sve kontam zafrkavas se :?

A ti izgleda ozbiljno... Pa MI smo ti koji stvaramo i buduce doktore i buduce profesore, ali nazalost i takve kao tebe koji omalovazavaju posao kojeg radimo. Zamisli, mozda ima i onih, tvrdim odgovorno da ih ima i da su velika vecina koja svoj kruh u prosvjeti posteno zaradjuju!
Baska sto se politika i vjera ubacila u obrazovanje, oko toga mozemo raspravljati ali to nema veze sa ljudima koji rade u skolama! Nismo zasluzili da nas na takav nacin pljujes... A za isti platni razred... to nije ni vrijedno spomena, samo cu ti reci da debelo nisi u pravu (da ne kazem da lazes)
karbofix

#245 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by karbofix »

ok. učitelji i profesori su nehljebovići koji fakat ništa ne rade. jedu tuđi hljeb koji ste vi fakat zaradili. btw; nisam baš za ova dva neradna, ponedjeljak bi bio ok utorak je malo previše (ne povlačim mišljenje o radu u prosvjeti) ... fakat, što nam trebaju učitelji? fakat, fakat... fakat. :skoljka:
madner

#246 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by madner »

Odvadite o napaceni prosvjetari. Idete iz jednog ekstrema u drugi. Kazem da prema drugim zanimanjima i placama prosvjeta ima povlasten status.
palermo

#247 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by palermo »

madner wrote:Odvadite o napaceni prosvjetari. Idete iz jednog ekstrema u drugi. Kazem da prema drugim zanimanjima i placama prosvjeta ima povlasten status.
Kojim drugim zanimanjima ?
Kako je jednostavno tuđi rad obezvriediti.
♥ Julianna ♥

#248 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ringhio wrote:Klasicno podsmijavanje. Procitah od svog prvog posta pa sve do zadnjeg i sta zaljuci ? Zakljuci to da ne samo da zivim u smece drzavi, nego su i ljudi koji zive u toj drzavi klasicno smece. Velika vecina.

Neko me citira i rece da sam ja u mogucnosti da pijem hajeken i jedem janjetinu za prvi maj da bi i ja isto uradio. Nije fol u tome ko je u mogucnosti a ko ne nego ko i kako jede. Fol je u tome sto se fukara zaduzuje da bi se pokazalo kako su oni imucni i kako imaju kesheva da piju iste te hajnekene i jedu istu tu janjetinu. Ja sam hvala Bogu u mogucnosti da pijem i hajenken i bilo koje drugo pivo koje je u ponudi. Ja pijem Preminger. Zato sto je domaci i zato sto je dobar, meni predobar, mnogo bolji od hajnekena. Hajneken ti naplacuje samo mrtvu reklamu i finu ambalazu. Pivo ko voda. I pride pravi se u MB pivari. Nema tu ni H od hajnekena.

Ova buĐetski korisnici dama, zaboravih nick rece kao da niko ne smije njoj da oduzme ta 4 dana koja su joj dodjeljena, ili nesto u tom smislu. Da imam istomisljenike, da se mi sakupimo prvog maja, ja bi bio prvi koji bi ti razlupo tu kancelariju u kojoj radis. Ili " ofis " kako vi " visa bica " volite da nazivate. JA SAM TI OMOGUCIO DA TI PALAMUDIS 4 DANA ! JA ! LICNO JA I HILJADE OVAKVIH KO STO SAM JA ! Svojim radom, svojim minimalcem. Bezobraznici jedni, kako vas nije sram ? Lezis na drzavnim jaslama a neznas caps lock iskljucit, buĐetski korisici. Samo da nas ima, da smo pametni ko sto nismo, pa vas takve fino palicama protjerat iz tih kabineta, gdje turpijate nokte i rjesavate skandinavke pa svakog 1. uberete 1 500 ili vise KM. Sve vas treba rastjerat, zaposlit gdje gdje se radi, da vidis kako je fino i lako zaraditi 450 km, i kako je fin osjecaj kad se nad tobom krsi zakon. Kako moras raditi dok svi odmaraju, dok ispracas raju na rostilj i dolazis na isti onako slomljen nekad oko 3 kad se smjena zavrsi.

Vidjela bi ti i kako je fino zivjeti u kreditu, kako je fino sve racunati kroz ratu, kako ni usrane patike nemozes kupiti a da ne otkines od usta, a radis 28 dana u mjesecu. Sve vas takve treba popalit bagro jedna neradnicka, pogana !
Ma jel se meni čini, ovo ti mene prozivaš? :-D Za slučaj da jeste, odokativno mi se činiš ko F43, provjeri to malo.

A drugo, koga ti misliš otjerati i koga dovesti? Sebe i takve ko ti, kojima je prva stavka - stavka o pivi, a palica modus operandi?? Nemaš pravo ovako kabadahijski pisati i uvrijediti mnoge koji su na svoja radna mjesta došli zahvaljujući svojim kvalifikacijama i radom, koji su se obrazovali, još uvijek se obrazuju, govore bar jedan strani jezik i koji na svojim radnim mjestima RADE! Od čijih para radim i praznujem savršeno me ne zanima, dok god svoju platu pošteno zaradim!

P.S Pa bar patika danas na pijaci ima pojeftino :-D

P.P.S Na kraju će se ova tema pretvoriti sisari (sa državne sise) vs. glodari (glodari gazdine motke).
yellow cat

#249 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by yellow cat »

fakat mi žao što nisam završila za učiteljicu... malo prošetaš do škole, tamo te ona djeca gledaju ko u boga, malo posjediš u zbornici, protračaš sa kolegama, par sati radiš i do 12 si kod kuće...gdje mi je pamet bila... :-) :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#250 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by plain vanilla »

Image
Locked