1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Locked

Podrzavate li 4 (cetiri) neradna dana za 1. Maj?

Da
77
50%
Ne
63
41%
Ionako ne radim, zaboli me
14
9%

Total votes: 154

JThomas

#151 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by JThomas »

buĐet :D
PapakizSarajeva

#152 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by PapakizSarajeva »

žuta wrote:vlada je donijela odluku radnici drž.inst. i buđ.korisnici ne rade prv u sedmicu maja
Vlada ne zna tumaciti Zakon ... U zakonu je jasno definisano sta ako praznik pada u nedelju ...

Evo iz konteksta : "Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je danas da državni organi, preduzeća i druge pravne osobe neće raditi 2. i 3. maja zbog obilježavanja 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

U skladu sa Zakonom o praznicima, Prvi maj se proslavlja 1. i 2. maja, s tim da se, ukoliko jedan od prazničnih dana pada u nedjelju, praznikom smatra i prvi neradni dan poslije ta dva dana. ( ovo nije u skladu sa zakonom )

S obzirom na to da prvi praznični dan 1. maj pada u nedjelju, tako će ove godine neradni dani biti ponedeljak, 2. maj, i utorak, 3. maj, saopćeno je iz spomenutog ministarstva ..."

Sto znaci da se ovo ne odnosi samo na budzetlije nego na sve zaposlene ...
Vitez Koja

#153 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Vitez Koja »

Bloo wrote:
žuta wrote:Što ne mogu ovih seratora ,što seru po drž.ins.i buđetskim.kor. po i mi smo ljudi radimo , nismo svi na pozicijama
pa da mlatimo mudima ,a istina je sljedeća vi ste glasali za ove u foteljama
:lol: :lol: :lol:

post godine :D

buđet....dokaz na osnovu kojeg se moze utvrditi kako su i na koji nacin zaposljavani ljudi u drzavnim institucijama.....
Gospoda Ministarka

#154 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Gospoda Ministarka »

Strogo protiv.

Japanci imaju samo jedan praznik, a i taj praznik rade. :D
Frooteky

#155 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Frooteky »

Ja sam učenik pa mi ova dva dana dobro dođu da se odmorim od 1 Maja i svaka minuta van škole je dragocjena 8-) :lol:
atko

#156 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by atko »

baklava2 wrote:najbolje od svega kod nas je razmišljanje u stilu kad ja ne mogu nek niko ne može.
nije kriv poslodavac koji se ne drži zakona i propisa i ne prijavljuje radnike nego su krivi oni koji rade u državnim institucijama. :D
ne treba se boriti za to da i ja imam prava na praznik nego se treba boriti da se to ukine onim koji to pravo koriste :D
aferim :lol:
Evo ja radim za privatnu firmu koja postuje 100% slovo zakona i necu radit 1,2,3 maj ... ali na ovom turbulentnom vaktu i zemanu izlezavati se 4 dana je troska ... ok subota i nedjelja ce se sjest odmorit, ali u pon. i uto. cu iskoristiti da malo ucim za jedna certifikat, pogledacu malo poslovni mali ... jer svabe i amerikanci ne mogu da skontaju nas prvomajski fetish ... a u ostalom oni su customeri koji placaju ... a raditi se mora i meni nije svejedno u kakvom je stanju moj projekt za koji odgovaram i od kojeg platu zaradjujem ... i jos par plata za vas u administraciji ;)
*mima*

#157 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by *mima* »

žuta wrote:vlada je donijela odluku radnici drž.inst. i buđ.korisnici ne rade prv u sedmicu maja

eki
Alfons Kauders

#158 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote: Pa valjda bi te gonice robova na postivanje zakona trebala natjerati drzava? :D Odnosno svi oni silni inspektori rada, birokrate i slicna sitna buranija koja ce slaviti Prvi Maj treceg maja... :D

Meni nije mrsko raditi, ja sam odabrao svoj posao, imamo obaveze prema klijentima i mora se. Sta se moze, zato nadoknadimo na nekoj drugoj strani, imamo malo vise slobodnih dana, fleksibilno radno vrijeme i sl.

Sramota je da se za vrijeme ovakve krize tako olako prebacuje slobodni dan. Dugujemo boga oca, nismo imali vlast pola godine, sve kasni, sve je na cekanju, i mi prebacujemo slobodni dan da bi imali vikend od cetiri dana. Ne govorim ovdje ni o rudarima, oni zasluzuju svaki odmor jer je ovo prije svega njihov praznik. Ne govorim ni o skolstvu, kod njih bi bio sevap uvesti makar jednu slobodnu sedmicu svakog tromjesecja, cisto da djeca ne pobudale.

Nervira me sto od praznika rada haman najvise hajruju najveci neradnici. Dok raja satima ceka na najbanalnije stvari tipa pasosa, mi neradnike koji su stvorili taj problem nagdradjujemo slobodnim danom. Dok vlada kuka kako nema tradicionalnih 100 dana radi kasnjenja, ta ista vlada sama sebi bezveze daje dva slobodna dana. Smijurija.
I ti mislis da ce jedan neradni dan to sve popraviti? Znas i ti da to nema nikakve veze. A jos jednom ponavljam to je zakonski regulisano i treba da se postuje. Problem je u radnim danima, tada treba da se rade prave stvari i da se zapne. Zar ne bi bila demagogija, da je vlada rekla e posto smo u gabuli necemo raditi jedan dan praznika? Smijesno. Jedan dan nista ne rjesava, problem je sto je cijelokupni sistem katastrofalan, sto je sve povrsno do bola, sto nema nikakve kontrole itd. To treba da se mijenja a ne fol kuku majko imaju 2 dana za praznik.
Procitaj fino sta sam pisao - radi se o simbolici, nista vise. Rekao sam bi bilo bolje da su npr. iskoristili drugi i treci maj za nekakve sastanke sa sindikatima, cisto kao neki PR fol.

U situaciji kad je svaka peta marka budzeta dolazi iz kreditnih sredstava MMF-a, nekako mi je licemjerno, pa cak i nemoralno da vlada sama sebi poklanja dodatni neradni dan. Halo ba, zaduzuju se za svoje plate i jos pride prebacuju neradni dan, da imaju kad potrositi te plate. E to mi ide na kurac, da su se zaduzili za razvojne projekte, za penzije, socijalu, skolstvo, zdravstvo, pa hajde, ali nisu.

Naravno da jedan radni dan vise nista ne rjesava, ali su mogli i trebali iskoristiti ovu priliku da pokazu kako im je stalo do rada, a ne nerada... To sto je zakon takav i sto bi se sindikati mogli buniti me ni najmanje ne interesuje - sindikati ionako sute i za puno vaznije stvari, a sumnjam da bi bas imali neku podrsku kada bi zaprijetili strajkom ili nekim protestnim skupom.
PapakizSarajeva

#159 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by PapakizSarajeva »

žuta wrote:Što ne mogu ovih seratora ,što seru po drž.ins.i buđetskim.kor. po i mi smo ljudi radimo , nismo svi na pozicijama
Tacno, ima vas i koji niste muskarci. Mlatili bi vi mudima, al' nemate cime. Pa zato mlatite jezicima i neljubaznoscu ... Da mi je naci samo jednog iz drzavne administracije koji voli raditi i voli svoj posao ...

Ovo sve protiv budzetlija se odnosi samo na one koji rade u organima uprave. Ne na prosvjetare, medicinare i druge van organa uprave ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#160 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: aj oplakah pa zar nije dosad niko skonto da je ovaj forum pun lezihljebovića, administrativnih crva.

Pa evo samo pratite dnevne rasprave na svim temama....svaki dan udaran je od 09:00 do 17:00 i nakon toga sve diskusije zamiru.

Znači ovi što se ubiše od posla, ustvari se ubiše od forumanja i onda u 17:00 odoše kući kukati istu šuplju svojim sudružnicima.

ma razgulite :run:
Last edited by JoseMujica on 13/04/2011 13:45, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#161 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Bloo »

JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: aj oplakah pa zar nije dosad niko skonto da je ovaj forum pun lezihljebovića, administrativnih crva.

Pa evo samo pratite dnevne rasprave na svim temama....svaki dan udaran je od 09:00 do 17:00 i nakon toga sve diskusije zamiru

do 16:00 molim lijepo 16:00 :D
baklava2

#162 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by baklava2 »

atko wrote:
baklava2 wrote:najbolje od svega kod nas je razmišljanje u stilu kad ja ne mogu nek niko ne može.
nije kriv poslodavac koji se ne drži zakona i propisa i ne prijavljuje radnike nego su krivi oni koji rade u državnim institucijama. :D
ne treba se boriti za to da i ja imam prava na praznik nego se treba boriti da se to ukine onim koji to pravo koriste :D
aferim :lol:
Evo ja radim za privatnu firmu koja postuje 100% slovo zakona i necu radit 1,2,3 maj ... ali na ovom turbulentnom vaktu i zemanu izlezavati se 4 dana je troska ... ok subota i nedjelja ce se sjest odmorit, ali u pon. i uto. cu iskoristiti da malo ucim za jedna certifikat, pogledacu malo poslovni mali ... jer svabe i amerikanci ne mogu da skontaju nas prvomajski fetish ... a u ostalom oni su customeri koji placaju ... a raditi se mora i meni nije svejedno u kakvom je stanju moj projekt za koji odgovaram i od kojeg platu zaradjujem ... i jos par plata za vas u administraciji ;)
ja radim i 2. i 3. maja isto kao i svaki drugi radni dan :x
neće meni ništa bolje biti da svi rade kad i ja radim :run:
atko

#163 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by atko »

samo je problem sto vas ima jedno 70% vise nego sto vas treba ... i sto nemozete da skontate da platu primate iz budzeta u koji mi koji stvarno radimo uplacujemo.
nosara

#164 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by nosara »

Frooteky wrote:Ja sam učenik pa mi ova dva dana dobro dođu da se odmorim od 1 Maja i svaka minuta van škole je dragocjena 8-) :lol:
:lol: :thumbup:
Alfons Kauders

#165 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Alfons Kauders »

black wrote:na ovoj temi odjednom masa likova koji inache nema na politiKi :mrgreen:
:D

a zanimljivo je kako se okrenu anketa kada su se pojavili... :D sinoc je samo 30 i kusur posto bilo za ovaj produzeni vikend... :D

ako nista skonto sam finu temu za prepucavanje :D
atko

#166 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by atko »

Bloo wrote:
JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: aj oplakah pa zar nije dosad niko skonto da je ovaj forum pun lezihljebovića, administrativnih crva.

Pa evo samo pratite dnevne rasprave na svim temama....svaki dan udaran je od 09:00 do 17:00 i nakon toga sve diskusije zamiru

do 16:00 molim lijepo 16:00 :D
a petkom do dzume :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#167 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by pici »

*mima* wrote:

eki

hoš kodmene na terasu...okrenem ražnjiĆe zbogtebe :dance: :mrgreen:
nosara

#168 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by nosara »

atko wrote:
samo je problem sto vas ima jedno 70% vise nego sto vas treba ... i sto nemozete da skontate da platu primate iz budzeta u koji mi koji stvarno radimo uplacujemo.
Na drzavnom nivou fali jos ovoliko... Ima 50 instituta i agencija koje cekaju bolje dane, a moracemo ih imat...

Fol je u povecavanju broja zaposlenih u realnom sektoru... Administracija je neunistiva...
Bloo
Globalna šefica

#169 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Bloo »

ma hajde, i ja bih stalno forumala da sam na buĐetskoj sisi :roll: (škola se na računa, hem nemaš interneta, hem i nije neka sisa:D)
samo ne bih kukala kak mi je teško :D
*mima*

#170 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by *mima* »

pici wrote:
*mima* wrote:

eki

hoš kodmene na terasu...okrenem ražnjiĆe zbogtebe :dance: :mrgreen:

Lazeeeessss.......pa sto mi prije ne javi......eiiissssss......
muha_sa

#171 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by muha_sa »

jeblo vas forumanje da vas jeblo :-) hajte ba sta radite--valja mi peMziju na vakat primit :D
Lunizz

#172 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Lunizz »

cat lover wrote:
Lunizz wrote:Mene boli hepek a zivim u njemackoj i imam heftu citavu slobodnu :D. Aj opleti sada :lol:
pa dobro, reci mi na kol'ko je izašla socijala, interesuje me nešto privatno :?
Socijala vise ne postoji sada je to hartzIV. Iznosi 382 eura nisam siguran raspitat cu se pa ti javim,hocu fkt.a imam slobodno heftu bas iz razloga sto radim u drzavnoj firmi pa sam na praznik dodao jos tri dana prekovremene sate i eto. A ako si mislio biti ono cool da ga suknes glupom dijasporcu mislim da ti je propalo malo to zar ne? :mrgreen:
Last edited by Lunizz on 13/04/2011 13:53, edited 1 time in total.
palermo

#173 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote: Procitaj fino sta sam pisao - radi se o simbolici, nista vise. Rekao sam bi bilo bolje da su npr. iskoristili drugi i treci maj za nekakve sastanke sa sindikatima, cisto kao neki PR fol.

U situaciji kad je svaka peta marka budzeta dolazi iz kreditnih sredstava MMF-a, nekako mi je licemjerno, pa cak i nemoralno da vlada sama sebi poklanja dodatni neradni dan. Halo ba, zaduzuju se za svoje plate i jos pride prebacuju neradni dan, da imaju kad potrositi te plate. E to mi ide na kurac, da su se zaduzili za razvojne projekte, za penzije, socijalu, skolstvo, zdravstvo, pa hajde, ali nisu.

Naravno da jedan radni dan vise nista ne rjesava, ali su mogli i trebali iskoristiti ovu priliku da pokazu kako im je stalo do rada, a ne nerada... To sto je zakon takav i sto bi se sindikati mogli buniti me ni najmanje ne interesuje - sindikati ionako sute i za puno vaznije stvari, a sumnjam da bi bas imali neku podrsku kada bi zaprijetili strajkom ili nekim protestnim skupom.
ček malo, nisam siguran da te sada dobro razumijem. Je li ti predlažeš da vlada donese odluku da ona sama radi ili predlažeš da se donese odluka o tome da se ne prebacuju dani, pa da svi rade.
Ako je prvo, onda ok, bilo bi lijepo, ako je drugo, nemoj majke ti simboliku preko leđa naroda. Tih iskustava sa upravo tom simbolikom se sjećam još iz prošlog sistema, pa je znalo biti , kobajagi zbog ekonomske krize u zemlji taj dan nije neradni....i onda se crni narod skupi, pa ispijaš kafe, pa se sam glupo osjećaš, jer tvoj unutarnji osjećaj ti govori da izigravaš budalu, jer je tamo neko zbog svojih interesa odlučio da se za praznik radi.
Ljudi koji istinski rade će se dobro i zasluženo odmoriti ova četiri dana, a oni koji ionako ne rade, e to već nije problem praznika.
Bloo
Globalna šefica

#174 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by Bloo »

ja ne radim samo u ponedeljak (mozda) :roll:
muha_sa

#175 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama

Post by muha_sa »

Bloo wrote:ja ne radim samo u ponedeljak (mozda) :roll:
ko eto sad radis :lol:
Locked