1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
- Tranquilizer
#126 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Ne cuveno, ali eto hajde ako nece raditi ni ostali nece ni mali mujo 
-
rahmanjin
#127 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
I ti mislis da ce jedan neradni dan to sve popraviti? Znas i ti da to nema nikakve veze. A jos jednom ponavljam to je zakonski regulisano i treba da se postuje. Problem je u radnim danima, tada treba da se rade prave stvari i da se zapne. Zar ne bi bila demagogija, da je vlada rekla e posto smo u gabuli necemo raditi jedan dan praznika? Smijesno. Jedan dan nista ne rjesava, problem je sto je cijelokupni sistem katastrofalan, sto je sve povrsno do bola, sto nema nikakve kontrole itd. To treba da se mijenja a ne fol kuku majko imaju 2 dana za praznik.Alfons Kauders wrote:Pa valjda bi te gonice robova na postivanje zakona trebala natjerati drzava?Cholina_Lokica wrote:Pa sto ne natjerate privatne gonice robova da postuju zakonfelichi wrote:100% TAČNO
oni koji su se privili na drzavne jasle tako sto su
1-platili za posao
2-politickim vezama dobili posao
apsolutno ne brinu za to hoce li tebe ili nece privatni gonic robova pustiti dan za prvi maj.
Socijalna bescutnost.
Uz to srednju klasu mahom cine porodice i pojedinci koji vise sa 'drzavne sise'
i koji nece progovoriti sve dotle dok im se to ne oduzme a ucinit ce sve, ili unistiti sve,
da se to ne desi. Tako da je ovo zacarani krug iz koga nema izlaza.
Niti postoji kriticna masa gradjanstva koja ce maknuti populiste s vlasti,
niti ima dovoljno gradjanske svijesti da bi se takva vlast uopce mogla formirala.
Tako da su jedine realne opcije za posten zivot radnika negdje ispod 26.paralele ili preko okeana.Pa onda i vi moRete rostiljat par dana
Odnosno svi oni silni inspektori rada, birokrate i slicna sitna buranija koja ce slaviti Prvi Maj treceg maja...
![]()
Meni nije mrsko raditi, ja sam odabrao svoj posao, imamo obaveze prema klijentima i mora se. Sta se moze, zato nadoknadimo na nekoj drugoj strani, imamo malo vise slobodnih dana, fleksibilno radno vrijeme i sl.
Sramota je da se za vrijeme ovakve krize tako olako prebacuje slobodni dan. Dugujemo boga oca, nismo imali vlast pola godine, sve kasni, sve je na cekanju, i mi prebacujemo slobodni dan da bi imali vikend od cetiri dana. Ne govorim ovdje ni o rudarima, oni zasluzuju svaki odmor jer je ovo prije svega njihov praznik. Ne govorim ni o skolstvu, kod njih bi bio sevap uvesti makar jednu slobodnu sedmicu svakog tromjesecja, cisto da djeca ne pobudale.
Nervira me sto od praznika rada haman najvise hajruju najveci neradnici. Dok raja satima ceka na najbanalnije stvari tipa pasosa, mi neradnike koji su stvorili taj problem nagdradjujemo slobodnim danom. Dok vlada kuka kako nema tradicionalnih 100 dana radi kasnjenja, ta ista vlada sama sebi bezveze daje dva slobodna dana. Smijurija.
-
♥ Julianna ♥
#128 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Uf, uf..a ovi koji nisu na budžetskim sisama ko biva rade, satraše se. Jes a ha.
Ne možeš ti mene tako malo platiti, koliko ja tebi mogu tako malo raditi...
- cat lover
#129 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
informacije iz prve ruke, na Nišićima janjad jeftino...nikad jeftinije u zadnjih par godina...vidimo se 
-
♥ Julianna ♥
#130 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Kad jaganjci utihnu...
- Vitez Koja
#131 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Nije tacno. Imas normativ i moras ga ispuniti, bez obzira koliko si placen.....♥ Julianna ♥ wrote:Uf, uf..a ovi koji nisu na budžetskim sisama ko biva rade, satraše se. Jes a ha.
- cat lover
-
♥ Julianna ♥
#133 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Eh eto mi na državnoj sisi nemamo.Vitez Koja wrote:Nije tacno. Imas normativ i moras ga ispuniti, bez obzira koliko si placen.....♥ Julianna ♥ wrote:Uf, uf..a ovi koji nisu na budžetskim sisama ko biva rade, satraše se. Jes a ha.
Ja se satrah radeći, ne idem kući na vrijeme u većini slučajeva, a na poslu sam prije 8:00.
I neko još treba da mi te dane uzme .
Svaki svoj fening zaradim!
- Vitez Koja
#134 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
♥ Julianna ♥ wrote:Eh eto mi na državnoj sisi nemamo.Vitez Koja wrote:Nije tacno. Imas normativ i moras ga ispuniti, bez obzira koliko si placen.....♥ Julianna ♥ wrote:Uf, uf..a ovi koji nisu na budžetskim sisama ko biva rade, satraše se. Jes a ha.
Ja se satrah radeći, ne idem kući na vrijeme u većini slučajeva, a na poslu sam prije 8:00.
Niko ne kaze da je sva drzavna administracija ista. Ali, i sama moras priznati, ako smijes to, kako odredjen broj tvojih kolega, malo ili nikako ne rade.
I kako se ono vec kaze, s obzirom kako se ljudi u drzavnoj administraciji zaposljavaju, sam pao, sam se ubio
-
Trebam te
#135 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
I opet drzava tone, jadna ti-:) ili mi♥ Julianna ♥ wrote:Eh eto mi na državnoj sisi nemamo.Vitez Koja wrote:Nije tacno. Imas normativ i moras ga ispuniti, bez obzira koliko si placen.....♥ Julianna ♥ wrote:Uf, uf..a ovi koji nisu na budžetskim sisama ko biva rade, satraše se. Jes a ha.
4 dana je luksuz koji ni jedna u svijetu zemlja ne moze prisutiti naravno osim Bosna
Last edited by Trebam te on 13/04/2011 13:05, edited 1 time in total.
- cat lover
- star(i)mo
#137 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Druze, slavi se i u Svici (vecini kantona) ali nema prenosenja. Bad luck! I to vazi za sve praznike bili oni drzavni, vjerski...doktor78 wrote:OK. evo konsultov'o sam Wikipedijustar(i)mo wrote:Hebi ga, onda Svicarci nisu dio toga "svijeta". Al' 'ta ce Svicarci... i gdje cemo se mi ugledat' na njih.doktor78 wrote:Prvi maj je svugdje u svijetu neradni, ako pada u nedjelju prenosi se na ponedjeljak. Mozemo eventualno govoriti o nelogicnosti da se slavi 2 dana, pa bi mogao taj utorak, 3.maj biti problematican.: "May 1 is a national holiday in more than 80 countries. It is also celebrated unofficially in many other countries."
- black
#138 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
na ovoj temi odjednom masa likova koji inache nema na politiKi 
- FAPMASHINA
#139 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
I ja kazem,neka nama naseg ministarstva,ja iskreno neznam kako bih 2.maja otisao na posao.pici wrote:HOČEEEMOOO ČITAV MAJ NERADNIIII !!! ŽIVJELO MINISTARSTVO !!!! ŽIVJELOOOOO!!!!![]()
![]()
Mucnina,glavobolja.....,a ovako fino 3 dana rasturanja pivama,jaNJetinom itd,a utorak fino chill out,
ma nema Bosne niĐE ba.
- star(i)mo
#140 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Alfons, dzaba ti je... sve se ovdje zavrsava po starom: "vidi ti glave", "ne rise", "sto si ljubomoran", "robovlasnik" itd.Alfons Kauders wrote:Pa valjda bi te gonice robova na postivanje zakona trebala natjerati drzava?Cholina_Lokica wrote:Pa sto ne natjerate privatne gonice robova da postuju zakonfelichi wrote:100% TAČNO
oni koji su se privili na drzavne jasle tako sto su
1-platili za posao
2-politickim vezama dobili posao
apsolutno ne brinu za to hoce li tebe ili nece privatni gonic robova pustiti dan za prvi maj.
Socijalna bescutnost.
Uz to srednju klasu mahom cine porodice i pojedinci koji vise sa 'drzavne sise'
i koji nece progovoriti sve dotle dok im se to ne oduzme a ucinit ce sve, ili unistiti sve,
da se to ne desi. Tako da je ovo zacarani krug iz koga nema izlaza.
Niti postoji kriticna masa gradjanstva koja ce maknuti populiste s vlasti,
niti ima dovoljno gradjanske svijesti da bi se takva vlast uopce mogla formirala.
Tako da su jedine realne opcije za posten zivot radnika negdje ispod 26.paralele ili preko okeana.Pa onda i vi moRete rostiljat par dana
Odnosno svi oni silni inspektori rada, birokrate i slicna sitna buranija koja ce slaviti Prvi Maj treceg maja...
![]()
Meni nije mrsko raditi, ja sam odabrao svoj posao, imamo obaveze prema klijentima i mora se. Sta se moze, zato nadoknadimo na nekoj drugoj strani, imamo malo vise slobodnih dana, fleksibilno radno vrijeme i sl.
Sramota je da se za vrijeme ovakve krize tako olako prebacuje slobodni dan. Dugujemo boga oca, nismo imali vlast pola godine, sve kasni, sve je na cekanju, i mi prebacujemo slobodni dan da bi imali vikend od cetiri dana. Ne govorim ovdje ni o rudarima, oni zasluzuju svaki odmor jer je ovo prije svega njihov praznik. Ne govorim ni o skolstvu, kod njih bi bio sevap uvesti makar jednu slobodnu sedmicu svakog tromjesecja, cisto da djeca ne pobudale.
Nervira me sto od praznika rada haman najvise hajruju najveci neradnici. Dok raja satima ceka na najbanalnije stvari tipa pasosa, mi neradnike koji su stvorili taj problem nagdradjujemo slobodnim danom. Dok vlada kuka kako nema tradicionalnih 100 dana radi kasnjenja, ta ista vlada sama sebi bezveze daje dva slobodna dana. Smijurija.
I ja sam poceo da razmisljam kako je malo 4 dana.
- star(i)mo
#141 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Ali ga ne placaju porezni obveznici vec privatnik. U tome je razlika.♥ Julianna ♥ wrote:Uf, uf..a ovi koji nisu na budžetskim sisama ko biva rade, satraše se. Jes a ha.
Last edited by star(i)mo on 13/04/2011 13:12, edited 1 time in total.
- juli84
#142 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Kako je krenulo ode ovo sve do 1. maja 
- ultima_palabra
#143 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Ja nisam na budžetu, ali firma uvijek poštuje zakon i odluke ministarstva... tako da se radujem
@Alfons, nema mjesta kritici ministarstva, jer je isto dužno donijeti odluku na osnovu Zakona o praznicima, koji je takav kakav jest. Svako će vam reći da imamo vjerovatno najmanji broj prazničnih dana u Evropi, tako da mjesta ovoj halabuci nema.
A što se tiče budžetlija, @palermo je u pravu: nisu problem neradni dani, problem su radni
@Alfons, nema mjesta kritici ministarstva, jer je isto dužno donijeti odluku na osnovu Zakona o praznicima, koji je takav kakav jest. Svako će vam reći da imamo vjerovatno najmanji broj prazničnih dana u Evropi, tako da mjesta ovoj halabuci nema.
A što se tiče budžetlija, @palermo je u pravu: nisu problem neradni dani, problem su radni
-
baklava2
#144 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
najbolje od svega kod nas je razmišljanje u stilu kad ja ne mogu nek niko ne može.
nije kriv poslodavac koji se ne drži zakona i propisa i ne prijavljuje radnike nego su krivi oni koji rade u državnim institucijama.
ne treba se boriti za to da i ja imam prava na praznik nego se treba boriti da se to ukine onim koji to pravo koriste
aferim
nije kriv poslodavac koji se ne drži zakona i propisa i ne prijavljuje radnike nego su krivi oni koji rade u državnim institucijama.
ne treba se boriti za to da i ja imam prava na praznik nego se treba boriti da se to ukine onim koji to pravo koriste
aferim
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#145 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
puČe alfonsetu anketa
...vid .BA kolko naske je za nerad......
VOLIM TE BOSNOOO !!!!...a bogumi i HERCEGOVINO.....
ŽIVJELO MINISTARSTVO !!!!
bum pozdravek za drugov a posebno drugariJco iz Slovenko
bum pozdravek za drugov a posebno drugariJco iz Slovenko
-
žuta
#146 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Što ne mogu ovih seratora ,što seru po drž.ins.i buđetskim.kor. po i mi smo ljudi radimo , nismo svi na pozicijama
pa da mlatimo mudima ,a istina je sljedeća vi ste glasali za ove u foteljama
-
žuta
#147 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
tako je kod nas je nek i ja nemam mlijeka al nek komšiji crkne kravabaklava2 wrote:najbolje od svega kod nas je razmišljanje u stilu kad ja ne mogu nek niko ne može.
nije kriv poslodavac koji se ne drži zakona i propisa i ne prijavljuje radnike nego su krivi oni koji rade u državnim institucijama.![]()
ne treba se boriti za to da i ja imam prava na praznik nego se treba boriti da se to ukine onim koji to pravo koriste![]()
aferim
-
žuta
#148 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
vlada je donijela odluku radnici drž.inst. i buđ.korisnici ne rade ptvu sedmicu maja
-
žuta
#149 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
vlada je donijela odluku radnici drž.inst. i buđ.korisnici ne rade prv u sedmicu maja
- Bloo
- Globalna šefica
#150 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
žuta wrote:Što ne mogu ovih seratora ,što seru po drž.ins.i buđetskim.kor. po i mi smo ljudi radimo , nismo svi na pozicijama
post godine