1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
-
♥ Julianna ♥
#226 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Naravno, nema ko ni odgovorit kad se svi noge ufatili...ccc 
- Bloo
- Globalna šefica
#227 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
♥ Julianna ♥ wrote:Naravno, nema ko ni odgovorit kad se svi noge ufatili...ccc
policiji je bila
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#228 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
bila plata+ topli.....ženi dao platu a topli odveo švacu na veĆeru.....vala kad će proširit taj budjet......malo je kume, malo♥ Julianna ♥ wrote:Naravno, nema ko ni odgovorit kad se svi noge ufatili...ccc
-
♥ Julianna ♥
#229 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Znam kako ti je Pici, znam 
Ku ku malo li je kako god okreneš
Ku ku malo li je kako god okreneš
-
detroit-mercy
#230 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Je li to stvarno, jer ja u Cemerici imam 14radnih dana praznika (placeno). Ako je to 8 radnih dana onda se i ne treba puno zalitins wrote:FBIH ima extremno mali broj neradnih dana poredeci sa drugim zemljama: svega 6 dana godisnje + 2 dana za vjerske praznike.
-
detroit-mercy
#231 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Nije u Cemerici, umjesto njega Labor Day, prvi ponedaljak u Septembrudoktor78 wrote:Prvi maj je svugdje u svijetu neradni, ako pada u nedjelju prenosi se na ponedjeljak. Mozemo eventualno govoriti o nelogicnosti da se slavi 2 dana, pa bi mogao taj utorak, 3.maj biti problematican.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#232 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
je al zato care koliko godišnjeg plaćenog imaš?
ovdje je start mislim 18 ili 20 dana + ovi praznici
-
detroit-mercy
#233 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
15 radnih dana. U tih vasih 18 uracunaju vam i subote, tako i da nemate nesto puno vise od nas. Max u mojoj firmi je 25 radnih (subote se ne racunaju), bilo prije 30 pa skutori ukinuse prije koju godinu. Nije lose pored toga nafata se i par onih dana kada mozes uzeti slobodno (Personal Days)JoseMujica wrote:je al zato care koliko godišnjeg plaćenog imaš?
-
Hendrix
#234 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Živio praznik rada kada naš ponosni narod vozi svoja luksuzna auta registrovana na 456 rata i gorivom na rezervi ali punim gepekom piva i mesa na neku viđeniju ledinu i tamo sa svojim Iphone Galaxy Sturbo GX 324 touch screen mobitelima i kreditom od pola marke prozivaju svoju raju da dođu i vesele se s njima,naručuju pjesme sa radija vazdan te s time makar malo pokušaju sakriti sav jad u kojem žive a makar jedan dan prežive bez tiketa i sikiracije oko broja žutih kartona na utakmici lige prvaka.

- Ringhio
#235 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Klasicno podsmijavanje. Procitah od svog prvog posta pa sve do zadnjeg i sta zaljuci ? Zakljuci to da ne samo da zivim u smece drzavi, nego su i ljudi koji zive u toj drzavi klasicno smece. Velika vecina.
Neko me citira i rece da sam ja u mogucnosti da pijem hajeken i jedem janjetinu za prvi maj da bi i ja isto uradio. Nije fol u tome ko je u mogucnosti a ko ne nego ko i kako jede. Fol je u tome sto se fukara zaduzuje da bi se pokazalo kako su oni imucni i kako imaju kesheva da piju iste te hajnekene i jedu istu tu janjetinu. Ja sam hvala Bogu u mogucnosti da pijem i hajenken i bilo koje drugo pivo koje je u ponudi. Ja pijem Preminger. Zato sto je domaci i zato sto je dobar, meni predobar, mnogo bolji od hajnekena. Hajneken ti naplacuje samo mrtvu reklamu i finu ambalazu. Pivo ko voda. I pride pravi se u MB pivari. Nema tu ni H od hajnekena.
Ova buĐetski korisnici dama, zaboravih nick rece kao da niko ne smije njoj da oduzme ta 4 dana koja su joj dodjeljena, ili nesto u tom smislu. Da imam istomisljenike, da se mi sakupimo prvog maja, ja bi bio prvi koji bi ti razlupo tu kancelariju u kojoj radis. Ili " ofis " kako vi " visa bica " volite da nazivate. JA SAM TI OMOGUCIO DA TI PALAMUDIS 4 DANA ! JA ! LICNO JA I HILJADE OVAKVIH KO STO SAM JA ! Svojim radom, svojim minimalcem. Bezobraznici jedni, kako vas nije sram ? Lezis na drzavnim jaslama a neznas caps lock iskljucit, buĐetski korisici. Samo da nas ima, da smo pametni ko sto nismo, pa vas takve fino palicama protjerat iz tih kabineta, gdje turpijate nokte i rjesavate skandinavke pa svakog 1. uberete 1 500 ili vise KM. Sve vas treba rastjerat, zaposlit gdje gdje se radi, da vidis kako je fino i lako zaraditi 450 km, i kako je fin osjecaj kad se nad tobom krsi zakon. Kako moras raditi dok svi odmaraju, dok ispracas raju na rostilj i dolazis na isti onako slomljen nekad oko 3 kad se smjena zavrsi.
Vidjela bi ti i kako je fino zivjeti u kreditu, kako je fino sve racunati kroz ratu, kako ni usrane patike nemozes kupiti a da ne otkines od usta, a radis 28 dana u mjesecu. Sve vas takve treba popalit bagro jedna neradnicka, pogana !
Neko me citira i rece da sam ja u mogucnosti da pijem hajeken i jedem janjetinu za prvi maj da bi i ja isto uradio. Nije fol u tome ko je u mogucnosti a ko ne nego ko i kako jede. Fol je u tome sto se fukara zaduzuje da bi se pokazalo kako su oni imucni i kako imaju kesheva da piju iste te hajnekene i jedu istu tu janjetinu. Ja sam hvala Bogu u mogucnosti da pijem i hajenken i bilo koje drugo pivo koje je u ponudi. Ja pijem Preminger. Zato sto je domaci i zato sto je dobar, meni predobar, mnogo bolji od hajnekena. Hajneken ti naplacuje samo mrtvu reklamu i finu ambalazu. Pivo ko voda. I pride pravi se u MB pivari. Nema tu ni H od hajnekena.
Ova buĐetski korisnici dama, zaboravih nick rece kao da niko ne smije njoj da oduzme ta 4 dana koja su joj dodjeljena, ili nesto u tom smislu. Da imam istomisljenike, da se mi sakupimo prvog maja, ja bi bio prvi koji bi ti razlupo tu kancelariju u kojoj radis. Ili " ofis " kako vi " visa bica " volite da nazivate. JA SAM TI OMOGUCIO DA TI PALAMUDIS 4 DANA ! JA ! LICNO JA I HILJADE OVAKVIH KO STO SAM JA ! Svojim radom, svojim minimalcem. Bezobraznici jedni, kako vas nije sram ? Lezis na drzavnim jaslama a neznas caps lock iskljucit, buĐetski korisici. Samo da nas ima, da smo pametni ko sto nismo, pa vas takve fino palicama protjerat iz tih kabineta, gdje turpijate nokte i rjesavate skandinavke pa svakog 1. uberete 1 500 ili vise KM. Sve vas treba rastjerat, zaposlit gdje gdje se radi, da vidis kako je fino i lako zaraditi 450 km, i kako je fin osjecaj kad se nad tobom krsi zakon. Kako moras raditi dok svi odmaraju, dok ispracas raju na rostilj i dolazis na isti onako slomljen nekad oko 3 kad se smjena zavrsi.
Vidjela bi ti i kako je fino zivjeti u kreditu, kako je fino sve racunati kroz ratu, kako ni usrane patike nemozes kupiti a da ne otkines od usta, a radis 28 dana u mjesecu. Sve vas takve treba popalit bagro jedna neradnicka, pogana !
- karbofix
#236 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
ti fakat nesto konkretno radis, a budzetski dupelisci fakat nista konkretno ne rade? ucitelji fakat nista ne rade? hmm? i da, jadni li su nasi budzetski korisnici....al' fakat...Alfons Kauders wrote: Naravno to se ne odnosi na nas koji fakat nesto konkretno radimo, tj. na nas koji nismo na budzetu ili u javnim preduzecima - svi cemo raditi i ponedjeljak i utorak, ali oni koji zive od nasih para nece. Oni imaju povoda za slavlje. Moze im se.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#237 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
mi za uskrs ne radimo 8 dana
šta bi da smo u teokraciji

šta bi da smo u teokraciji
- madner
#238 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
I ti nasao koga ces hvaliti. Ima li sta bolje placeno a lakse od prosvjete?karbofix wrote:ti fakat nesto konkretno radis, a budzetski dupelisci fakat nista konkretno ne rade? ucitelji fakat nista ne rade? hmm? i da, jadni li su nasi budzetski korisnici....al' fakat...Alfons Kauders wrote: Naravno to se ne odnosi na nas koji fakat nesto konkretno radimo, tj. na nas koji nismo na budzetu ili u javnim preduzecima - svi cemo raditi i ponedjeljak i utorak, ali oni koji zive od nasih para nece. Oni imaju povoda za slavlje. Moze im se.
Haj da si rekao doktori, ljudi stvarno moraju studirati ali prosvjeta....
- kamen spoticanja
#239 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
zahebi studij...mislis da doktori vise rade i zasluze platu? (naravno mislim na rad u javnim ustanovama)madner wrote:I ti nasao koga ces hvaliti. Ima li sta bolje placeno a lakse od prosvjete?karbofix wrote:ti fakat nesto konkretno radis, a budzetski dupelisci fakat nista konkretno ne rade? ucitelji fakat nista ne rade? hmm? i da, jadni li su nasi budzetski korisnici....al' fakat...Alfons Kauders wrote: Naravno to se ne odnosi na nas koji fakat nesto konkretno radimo, tj. na nas koji nismo na budzetu ili u javnim preduzecima - svi cemo raditi i ponedjeljak i utorak, ali oni koji zive od nasih para nece. Oni imaju povoda za slavlje. Moze im se.
Haj da si rekao doktori, ljudi stvarno moraju studirati ali prosvjeta....
- madner
#240 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Rade odgovorniji i tezi posao od prosvjete. A isti platni razredi.
Sad ce neko doci i baciti suplju o teskom poslu ucitelja i profesora, te odgovornosti za buduce narastaje. Odmah da im kazem, kada vidim ko je sve tamo, ne moze biti previse tesko
Sad ce neko doci i baciti suplju o teskom poslu ucitelja i profesora, te odgovornosti za buduce narastaje. Odmah da im kazem, kada vidim ko je sve tamo, ne moze biti previse tesko
- madner
#241 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Kasnije, jos imam sta dati drustvusanabe wrote:madner wrote:Rade odgovorniji i tezi posao od prosvjete. A isti platni razredi.
sace ti konkursi za prosvjetu, pa apliciraj
- kamen spoticanja
#242 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
da rade, slozio bih se...ali nazalost ne rade...cast izuzetcimamadner wrote:Rade odgovorniji i tezi posao od prosvjete. A isti platni razredi.
-
miki.ba
#243 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Odličan post 100% istina.Hendrix wrote:Živio praznik rada kada naš ponosni narod vozi svoja luksuzna auta registrovana na 456 rata i gorivom na rezervi ali punim gepekom piva i mesa na neku viđeniju ledinu i tamo sa svojim Iphone Galaxy Sturbo GX 324 touch screen mobitelima i kreditom od pola marke prozivaju svoju raju da dođu i vesele se s njima,naručuju pjesme sa radija vazdan te s time makar malo pokušaju sakriti sav jad u kojem žive a makar jedan dan prežive bez tiketa i sikiracije oko broja žutih kartona na utakmici lige prvaka.
- Za i Protiv
#244 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
E jbg, @madner.... Sve kontam zafrkavas semadner wrote:Rade odgovorniji i tezi posao od prosvjete. A isti platni razredi.
A ti izgleda ozbiljno... Pa MI smo ti koji stvaramo i buduce doktore i buduce profesore, ali nazalost i takve kao tebe koji omalovazavaju posao kojeg radimo. Zamisli, mozda ima i onih, tvrdim odgovorno da ih ima i da su velika vecina koja svoj kruh u prosvjeti posteno zaradjuju!
Baska sto se politika i vjera ubacila u obrazovanje, oko toga mozemo raspravljati ali to nema veze sa ljudima koji rade u skolama! Nismo zasluzili da nas na takav nacin pljujes... A za isti platni razred... to nije ni vrijedno spomena, samo cu ti reci da debelo nisi u pravu (da ne kazem da lazes)
- karbofix
#245 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
ok. učitelji i profesori su nehljebovići koji fakat ništa ne rade. jedu tuđi hljeb koji ste vi fakat zaradili. btw; nisam baš za ova dva neradna, ponedjeljak bi bio ok utorak je malo previše (ne povlačim mišljenje o radu u prosvjeti) ... fakat, što nam trebaju učitelji? fakat, fakat... fakat. 
- madner
#246 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Odvadite o napaceni prosvjetari. Idete iz jednog ekstrema u drugi. Kazem da prema drugim zanimanjima i placama prosvjeta ima povlasten status.
-
palermo
#247 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Kojim drugim zanimanjima ?madner wrote:Odvadite o napaceni prosvjetari. Idete iz jednog ekstrema u drugi. Kazem da prema drugim zanimanjima i placama prosvjeta ima povlasten status.
Kako je jednostavno tuđi rad obezvriediti.
-
♥ Julianna ♥
#248 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
Ma jel se meni čini, ovo ti mene prozivaš?Ringhio wrote:Klasicno podsmijavanje. Procitah od svog prvog posta pa sve do zadnjeg i sta zaljuci ? Zakljuci to da ne samo da zivim u smece drzavi, nego su i ljudi koji zive u toj drzavi klasicno smece. Velika vecina.
A drugo, koga ti misliš otjerati i koga dovesti? Sebe i takve ko ti, kojima je prva stavka - stavka o pivi, a palica modus operandi?? Nemaš pravo ovako kabadahijski pisati i uvrijediti mnoge koji su na svoja radna mjesta došli zahvaljujući svojim kvalifikacijama i radom, koji su se obrazovali, još uvijek se obrazuju, govore bar jedan strani jezik i koji na svojim radnim mjestima RADE! Od čijih para radim i praznujem savršeno me ne zanima, dok god svoju platu pošteno zaradim!
P.S Pa bar patika danas na pijaci ima pojeftino
P.P.S Na kraju će se ova tema pretvoriti sisari (sa državne sise) vs. glodari (glodari gazdine motke).
- yellow cat
#249 Re: 1. Maj, i jos dva neradna dana za raju na budzetskim sisama
fakat mi žao što nisam završila za učiteljicu... malo prošetaš do škole, tamo te ona djeca gledaju ko u boga, malo posjediš u zbornici, protračaš sa kolegama, par sati radiš i do 12 si kod kuće...gdje mi je pamet bila...

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...