1.9 td ; nepali
Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
#26 Re: 1.9 td ; nepali
Nista tu nije tesko, nema neke matematike. Ako je u pitanju ventil zamjena je lagana, ako ne-trazis dalje. Samo ides procesom eliminacije, kreni od najjeftinijih dijelova i bez nerviranja-sabur.
#27 Re: 1.9 td ; nepali
Konacno neko sa znanjem na forumu, svaka cast shadow.shadow wrote:Nista tu nije tesko, nema neke matematike. Ako je u pitanju ventil zamjena je lagana, ako ne-trazis dalje. Samo ides procesom eliminacije, kreni od najjeftinijih dijelova i bez nerviranja-sabur.

#28 Re: 1.9 td ; nepali
sto rece onaj jedan,djesi vidio u talijana auta da valja...Citizen-X wrote:Konacno neko sa znanjem na forumu, svaka cast shadow.shadow wrote:Nista tu nije tesko, nema neke matematike. Ako je u pitanju ventil zamjena je lagana, ako ne-trazis dalje. Samo ides procesom eliminacije, kreni od najjeftinijih dijelova i bez nerviranja-sabur.
#29 Re: 1.9 td ; nepali
Bolje ti je da to nisi rek'otuberan_1 wrote:sto rece onaj jedan,djesi vidio u talijana auta da valja...Citizen-X wrote:Konacno neko sa znanjem na forumu, svaka cast shadow.shadow wrote:Nista tu nije tesko, nema neke matematike. Ako je u pitanju ventil zamjena je lagana, ako ne-trazis dalje. Samo ides procesom eliminacije, kreni od najjeftinijih dijelova i bez nerviranja-sabur.

#30 Re: 1.9 td ; nepali
Konacno neko sa znanjem na forumu, svaka cast shadow.
[/quote]
sto rece onaj jedan,djesi vidio u talijana auta da valja...[/quote]
Bolje ti je da to nisi rek'o
Sad kad ti saspu sve zbog nagrdjivanja svetih postulata
Drzim ti fige
[/quote]
ma bujrum,svakome jarichu...

sto rece onaj jedan,djesi vidio u talijana auta da valja...[/quote]
Bolje ti je da to nisi rek'o

ma bujrum,svakome jarichu...
#31 Re: 1.9 td ; nepali
kad si promjenio taj prelivni v. jesi li riješio problem?ado-šampion wrote:Drug, teško ćeš riješiti taj problem. Ja sam na prethodnom autu imao isti problem, čim se malo duže ugasi moram dva puta zaverglat, kad ugasim pa upalim - pali na po' ključa. I meni su govorili da se radi o tom prelivnom ventilu. To je obični navoj sa dvije rupice sa strana, ništa više. Ako budeš šta sam čačkao oko njega, pazi da ne izgubiš maticu (kao što sam ja), onda neće upalit da ga je.eš.

#32 Re: 1.9 td ; nepali
jel pomaže ako ga ugradim između filtera i pumpe?tamo između filtera i rezervara nema gumenog crijeva.gumifufna wrote:Moguce je da ti se nafta vrati u rezervar tj.da negdje vuce zrak.Ako nigdje nepusta naftu probaj ugraditi nepovratni ventil na dovodno crijevo.To mozes i sam uraditi,samo pazi na smijer protoka na ventilu.Postavi ga na crijevo izmedju filtera i rezervara.
-
#33 Re: 1.9 td ; nepali
Nisam ni promijenio, nisam vidio šta bi moglo biti problem na tom ventilu uopšte. Nema tu šta da se pokvari. Obični komad metala s rupicama koje se mogu začepiti, ali to se vidi prostim okom. Nisam uopšte riješio taj problem. Pomirio sam se da verglam dva puta. Obišao sam majstora i majstora i svaki ugasi pa upali i kaže "evo ga pali, šta je problem?", samo mi je jedan rekao da može biti prelivni ventil, kojeg nisam našao ni u jednoj prodavnici auto-dijelova (to je bilo negdje 2000. godine) i onda sam ga sam izvrnuo i zaključio da na njemu nema šta da se pokvari. Tražio sam i po otpadima ali tu ti niko neće prodat (takav) dio motora.
#34 Re: 1.9 td ; nepali
ugradio sam nepovratni ventil ali između visokotlačne pumpe i filtera nafte...tako mi je bilo lakše...gumifufna wrote:Moguce je da ti se nafta vrati u rezervar tj.da negdje vuce zrak.Ako nigdje nepusta naftu probaj ugraditi nepovratni ventil na dovodno crijevo.To mozes i sam uraditi,samo pazi na smijer protoka na ventilu.Postavi ga na crijevo izmedju filtera i rezervara.