Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
@Stari, kad neće niko, da čestitam ja na jučerašnjem podvigu i prolazu
Ovo je za mene prilično neočekivan duel, istovremeno i vrlo neizvjesan... Tek nešto veću individualnu kvalitetu imaju Švicarci, ali Švedi su se nosili i sa jačima... Šanse jesu možda 55-45 za Švicarce, ali ja ipak tipujem na Švede...
Nakon jučerašnjeg podviga, volio bih da to bude Švedska, ali nekako mi Švicarci igraju pametnije i znaju napravit preokret.
Kad skontam, u grupnoj fazi, Švicarci su se više patili od Švedske Bit će ovdje svega.
cyprus wrote:@Stari, kad neće niko, da čestitam ja na jučerašnjem podvigu i prolazu
Ovo je za mene prilično neočekivan duel, istovremeno i vrlo neizvjesan... Tek nešto veću individualnu kvalitetu imaju Švicarci, ali Švedi su se nosili i sa jačima... Šanse jesu možda 55-45 za Švicarce, ali ja ipak tipujem na Švede...
Hvala forumski korisniče sa nickom Cyprus.... Hvala najljepše. Vrlo lijepo i brižno s tvoje strane. ...
Imamo visinu, imamo plan i imamo tim...na ovom forumu se to ne smatra dovoljnim - znam... bilokakobilo ..protiv: mexikanaca, talijana, holandeza i skoro protiv nijemaca se pokazalo kao dovoljno. Ovi albanezi iz Schwaycarske vjerovatno znaju pimplati, titrati, zonglirati loptom ...mozda znaju pucati slobodnjake ...izvoditi kornere bolje od nas ... ovdje medjutim to nikad nikog nije impresioniralo ...ovdje se to, sasvim ispravno, ne smatra dijelom nogomente igre ... timski rad, i odbrana ...pa cemo vidjeti.
Mislim da će ovo biti negledljiv susret dvije ekipe koje igraju dosadan i primitivan fudbal. Tipujem na Švicu jer su za nijansu bolji i imaju par tehničkih potkovanijih igrača. Švedska je do sada imala i dosta sreće sa penalima, varom, autogolovima. Za razliku od prije, ova reprezentacija je dosadna bez i jednog igrača koji odskače personom i kvalitetom kao prije Ljungberg, Brolin, Henke Larsson, Ibrahimović. Zbog gospodina Petkovića, idemo Švicarci i svi vaši kantoni!
Švedska mi djeluje puno bliže prolazu, mislim da defanzivno mogu da se nose sa ofanzivcima Švicarske bez većih problema. Ako ćemo negdje ganjati nulu i produžetke, moglo bi to ovdje biti
i petkovicu je defanzivnija igra jaca strana, malo sutra ce nasjesti i pokusati da nesto previse napada.
ja ocekujem vise prolaz svicarske, jer ono malo sansi sto ce dobiti i jedni i drugi, mislim da ce svicarska bolje iskoristiti.
Svicarci igraju dobro, na proslom mundijalu su u ovoj fazi ispali od Argentine. Sada ipak igraju sa Svedima koji su se vratili na SP, poslje dobre pauze od njega. Iako imam simpatije prema Svicarcima i njihovom nacinu igre, mislim da cemo gledati jedan dobar mec. Jedan od nezahvalnijih parova za bilo kakvu prognozu.