1/8 Hrvatska - Danska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 01/07/2018 00:59

Danska
30
30%
Hrvatska
71
70%

Total votes: 101

Charuga
Globalni moderator

#1 1/8 Hrvatska - Danska

Post by Charuga »

Nedelja, 01.07.2018. u 20:00

Nizhny Novgorod Stadion

Image
klosar pravi

#2 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by klosar pravi »

Malo je reci koliko je opasna Danska.
Edin H.

#3 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by Edin H. »

Pa jaci smo mi od ovih smijesnih Danaca, a ne Hrvatska, jedno 94% sansi dajem Hrvatskoj da ce proci. :oops:
kiligonzales

#4 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by kiligonzales »

Dobro ce za utakmicu biti to sto ce Hrvati podcjeniti pomenute. :D
klosar pravi

#5 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by klosar pravi »

kiligonzales wrote:Dobro ce za utakmicu biti to sto ce Hrvati podcjeniti pomenute. :D

Nisu Hrvati sila da bi potcijenili bilo koga uletice u ovu utakmicu kao protiv Argentine istim žarom eh sad ja vjerujem da je malo reci koliko su opasni Danci no vidjecemo na terenu sve.
kiligonzales

#6 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by kiligonzales »

klosar pravi wrote:
kiligonzales wrote:Dobro ce za utakmicu biti to sto ce Hrvati podcjeniti pomenute. :D

Nisu Hrvati sila da bi potcijenili bilo koga uletice u ovu utakmicu kao protiv Argentine istim žarom eh sad ja vjerujem da je malo reci koliko su opasni Danci no vidjecemo na terenu sve.
Ona je utakmica vise splet lose argetinske igre, nego hrvatske dobre igre. Argentinci su sami sebe pobjedili onim poklonom Kabalera za Rebica. Ono je i za Latinose i njihov mentalni sklop nesto sto obara na koljena. Maltane za svaciji osim za Pancere, Panceri su Panceri. Do tog momenta njihova igra je i imala smisla, poslje toga nimalo. Raspad sistema.

Highlights utakmice sa Hrvatskom. Treba pogledati.
http://www.goalsarena.org/en/video/worl ... -2018.html

Hrvati vec sada daju premalo znacaja Dancima, kao da je Danska slucajno u nakaut fazi, vec misle da s njima ce lako, vec pisu o tome s kim ce igrati u polufinalu, a dali ce biti tako, pitanje je?

Protiv Argentine su stajali na svojoj polovici i cekali jer Argentina nema drugi stil osim napadacki i s dugim posjedom. Danci dolaze nakon nategnute nule sa Francuskom, nepredvidivi sa stilom igre koji nije jasno definisan. Kako se postaviti prema takvoj ekipi? Mogu oni prepustiti Hrvatima sredinu igrajte se vi na njoj, a mi cemo se braniti i cekati, a mogu od pocetka napasti. Ipak su oni iz evropske zone fudbala gdje takticko nadmudrivanje je svojstvenije nego Juznoamerikancima.

Uglavnom ocekujem zanimljivu utakmicu.
klosar pravi

#8 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by klosar pravi »

kiligonzales wrote:
klosar pravi wrote:

Ona je utakmica vise splet lose argetinske igre, nego hrvatske dobre igre. Argentinci su sami sebe pobjedili onim poklonom Kabalera za Rebica. Ono je i za Latinose i njihov mentalni sklop nesto sto obara na koljena. Maltane za svaciji osim za Pancere, Panceri su Panceri. Do tog momenta njihova igra je i imala smisla, poslje toga nimalo. Raspad sistema.

Highlights utakmice sa Hrvatskom. Treba pogledati.
http://www.goalsarena.org/en/video/worl ... -2018.html

Hrvati vec sada daju premalo znacaja Dancima, kao da je Danska slucajno u nakaut fazi, vec misle da s njima ce lako, vec pisu o tome s kim ce igrati u polufinalu, a dali ce biti tako, pitanje je?

Protiv Argentine su stajali na svojoj polovici i cekali jer Argentina nema drugi stil osim napadacki i s dugim posjedom. Danci dolaze nakon nategnute nule sa Francuskom, nepredvidivi sa stilom igre koji nije jasno definisan. Kako se postaviti prema takvoj ekipi? Mogu oni prepustiti Hrvatima sredinu igrajte se vi na njoj, a mi cemo se braniti i cekati, a mogu od pocetka napasti. Ipak su oni iz evropske zone fudbala gdje takticko nadmudrivanje je svojstvenije nego Juznoamerikancima.

Uglavnom ocekujem zanimljivu utakmicu.
Apsolutno sve istina pogotovo da su imali srece s argentincima, al' rezultat je rezultat nema tu puno price i hrvati pokazuju da su strašni.
Pa i veceraš kad apsolutno motivacije nisu imali neke pobjedili su opet.

Da kao što kazes mediji, al' jebo medije misliš da igraci citaju šta se piše?
Nece proci samo ako Danci budu izdržali i budu bolji pricu o bilo kakvom potcjenjivanju baci u vodu odma, al' kao sto rekoh znam odakle ti to misljenje.
klosar pravi

#9 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by klosar pravi »

Haha istu sekundu kad sam klikno ti postavljaš s indexa nešto..
:D
kiligonzales

#10 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by kiligonzales »

klosar pravi wrote:
Apsolutno sve istina pogotovo da su imali srece s argentincima, al' rezultat je rezultat nema tu puno price i hrvati pokazuju da su strašni.

Nece proci samo ako Danci budu izdržali i budu bolji pricu o bilo kakvom potcjenjivanju baci u vodu odma, al' kao sto rekoh znam odakle ti to misljenje.
Pricamo o Balkancima, a kod nas kad se najvise nadamo, obicno zna da bude obrnuto, kad kazemo sad je lako postane najteze...

Protiv Islanda su bili rastereceni, drugi tim igro maltane, eto zelje za dokazivanjem.

Nakaut faza je nakaut faza, jedna utakmicama i stoji veliki upitnik nad njom otpocetka.

Dovoljno da pritisak na obje ekipe bude veci... Sto bi se reklo fulis, pusis, nema popravnog...
baglama

#11 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by baglama »

kiligonzales wrote:
klosar pravi wrote:

Pricamo o Balkancima, a kod nas kad se najvise nadamo

, obicno zna da bude obrnuto, kad kazemo sad je lako

postane najteze...

Ja ne mislim dans je Hrvatska nesto specijalno dobra Ali mislim da ce igrati u rusiji 7 utakmica

Protiv Islanda su bili rastereceni, drugi tim igro maltane, eto zelje za dokazivanjem.

Nakaut faza je nakaut faza, jedna utakmicama i stoji veliki upitnik nad njom otpocetka.

Dovoljno da pritisak na obje ekipe bude veci... Sto bi se reklo fulis, pusis, nema popravnog...
Billy The Pljuc

#12 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by Billy The Pljuc »

Znaci htio ne htio moram navijati za Dansku, ako nista onda zbog ovoga https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-n ... /180626125.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by _BataZiv_0809 »

Hrvati vec izistinski bez foliranja pricaju o otvorenom putu ka finalu sto se uvijek pokazalo kobnim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by Tomahawk11 »

Nije ova Danska bez šansi. Hrvati jesu favoriti u ovom susretu, ali biće veselo ako uđu s tim pogledom na finale.
ExNihilo

#15 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:Hrvati vec izistinski bez foliranja pricaju o otvorenom putu ka finalu sto se uvijek pokazalo kobnim.
Žrijeb im odista ide na ruku. Bumo vidjeli. :D
sumirprimus

#16 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by sumirprimus »

sretno susjedi, jebes ba covica ljudi igraju lopte :thumbup:
Logovan

#17 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by Logovan »

Hrvati prolaze. Danska mi ne djeluje kao reprezentacija koja može izbaciti onakvu ekipu sa Modrićem, Rakitićem, itd. Još ovi puni samopouzdanja nakon pobjede nad Argentinom i osvojenog prvog mjesta.
veliki_ah

#18 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by veliki_ah »

Hrvati igraju dobro.. Ne odlično, ali solidno.
Međutim, još ne znamo kakvi su kada gube, odnosno kada trebaju ganjati rezultatu. U sve tri utakmice im je protivnik poklonio prvi go, što je splet sreće i njihove kvalitete. Koliko se sjećam u kvalifikacijama su se mučili baš u takvim situacijama i oni imaju problema sa glavom kao i ostale male zemlje, tako da ako im Danska prva zabije, teško da će proći.
Russki

#19 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by Russki »

_BataZiv_0809 wrote:Hrvati vec izistinski bez foliranja pricaju o otvorenom putu ka finalu sto se uvijek pokazalo kobnim.
Tako je bilo i na EURU, pa ih Portugal izbacio.

Pretpostavljam da bi se moglo nesto slično desiti sada sa Danskom.
dječak sa šibicama

#20 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by dječak sa šibicama »

klasika, forum ceka hrvatski kiks radi nasladjivanja, imali srece argentina losa, prepotentni, Covic itd :lol:
sumirprimus

#21 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by sumirprimus »

al i klasika obrana kockastih od strane vas :D
niko fudbal ne gleda
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by Truba »

eto ispostavilo se ono moje da argentina može dalje od hrvatske usprkos porazu

ali sva sreća natovarili su se na francusku :D također moj favorit za finale
tako da jednim udarcem dva govneta :D nek preživi veće

što se hrvatske tiče može a i ne mora proći dansku :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by Truba »

kiligonzales wrote:Evo o cemu govorim :)

https://www.index.hr/sport/clanak/hrvat ... 07128.aspx
oće li ovaj smrdeks ikad napisati naša reprezentacija :lol:
sumirprimus

#24 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by sumirprimus »

hrvati protiv danaca samo sami sebe mogu izbacit, cvrsta i netalentirana ekipa koja ne zasluzuje 1/4.danska, no takvi najbolje i prodju. :D
turbofolk

#25 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Post by turbofolk »

Sinoć na HRT-u gosti u studiju se složiše kako je Danska poimenično jača od Islanda, oni su kao upgrade-ovani Island, ali oni nemaju ono nešto što ima Island, opasan prekid i taj timski duh :shock:
Naš selektor mudro zbori: Ne treba potcjeniti Dance, ali su svakako bolji izbor od Francuske.
Ali, ne treba gledati njih u studiju, igrači Hrvatske stoje mirno na zemlji zajedno sa Dalićem. Nikad do sad to ova Hrvatska nije imala, zato mislim da će odigrat pametno.. i bit će tijesno, pa možda i extratime i penali. Ipak dajem više šanse za prolaz Hrvatskoj, jer ipak su, ruku na srce, više pokazali u tri utakmice od Danske. Kako sada stvari stoje, samo Urugvaj i Hrvatska imaju 3/3 u grupi. Prijete još jedino Meksiko, Engleska/Belgija
Last edited by turbofolk on 27/06/2018 10:42, edited 1 time in total.
Locked