Neces nigdje naci zvanicnu informaciju ili stav po tom pitanju. Sve se svodi na rekla-kazala. Uglavnom konkurencija ce biti zestoka. Tu ce vjerovatno konkurisati 80 ljudi koji su ostali bez posla prosle godine, ovih 120 pripravnika koji zavrsavaju upravo ovaj mjesec, vjerovatno i svi oni koji rade trenutno u UINO a fakultete(privatne) su zavrsili naknadno, te svi oni koji ispunjavaju uslove za ovaj konkurs. Dakle mnogi ljudi!!! E sad jedino mi je drago sto se direktor Uprave drzi svog stava da ne prima ljude sa zavrsenim privatnim fakultetima pa je to jedna ohrabrujuca cinjenica. Uglavnom SRETNO!!!!zenicablues wrote:Zna li možda neko da li je ovaj zadnji konkurs što je raspisan u Upravi za indirektno oporezivanje i ide preko ADS BiH, raspisan upravo za ljude koji su završili pripravnički u UIO, ili za ljude koji već tamo rade, pa je konkurs raspisan pro forma, kako bi se ti ljudi zaposlili na neodređeno vrijeme. Pitam iz razloga što se traži veći broj izvršilaca, pa mi je ipak malo sumnjivo da ti ljudi možda već rade!
HVALA!!!
1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Moderator: anex
- nedim81
#251 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
-
akcija007
#252 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Kod tih oglasa za pripravnike uvijek pise da se mogu prijaviti osobe koje nemaju godinu dana staza.
Oni pripravnici koji su primljeni prolse godine su navrsili godinu dana staza i primili ih opet na 3 mj znaci oni ne mogu se prijaviti na konkurs.
Moze se prijaviti bez iskustva i neko ko radi s srednjom a zavrsio je u medjuvremenu fax i sada konkurise za pripravnika VSS jer prvi put trazi zaposlenje s VSS.
Po iskustviu s proslogodisnjeg masovnog testiranja i intervjua, spremite se dobro carine pdv akcize ... sve iz njihovih zakona.
Oni pripravnici koji su primljeni prolse godine su navrsili godinu dana staza i primili ih opet na 3 mj znaci oni ne mogu se prijaviti na konkurs.
Moze se prijaviti bez iskustva i neko ko radi s srednjom a zavrsio je u medjuvremenu fax i sada konkurise za pripravnika VSS jer prvi put trazi zaposlenje s VSS.
Po iskustviu s proslogodisnjeg masovnog testiranja i intervjua, spremite se dobro carine pdv akcize ... sve iz njihovih zakona.
- nedim81
#253 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
1. Ne radi se o konkursu za pripravnikeakcija007 wrote:Kod tih oglasa za pripravnike uvijek pise da se mogu prijaviti osobe koje nemaju godinu dana staza.
2. Mogu se prijaviti i pripravnici koji su trenutno iako im je produzeno na jos 3 mjeseca
3. Ne mozes se prijaviti na konkurs bez iskustva jer traze godinu dana i to od dana sticanja visoko skolskog obrazovanja
4. Ne bih te vise zadrzav'o...
-
Matea30
#254 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Jedan od uslova je godina radnog staza, sto po meni vuce na to da je ovo konkurs za one prpravnike od prosle godine 
-
djes_ba
#255 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
plus raju koja radi u upravi na ugovoruMatea30 wrote:Jedan od uslova je godina radnog staza, sto po meni vuce na to da je ovo konkurs za one prpravnike od prosle godine
plus "slobodnjake" iz drugih furmi
cirka za oih 200 mjerta moje misljenje oko 1500 do 2000 ljudi se prijavilo
znac i kopije ,ovjere ,koverte postarina =prosjek 30 km x neka se prijavilo 1000 ljudi
30 000 drzavi fina zarada od kunkursa
-
zenicablues
#256 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Ima li neko novih informacija u vezi ovog konkursa???
-
merik
#257 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Izgleda da nema ništa novo po ovom pitanju ili su forumaši koji i znaju nešto škrti na informacijama.
-
djes_ba
#258 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
niko nista ne zna svi cekamomerik wrote:Izgleda da nema ništa novo po ovom pitanju ili su forumaši koji i znaju nešto škrti na informacijama.
cekamo
a spiskovi se prave ko ce biti primljen
ja znam ko nece biti primljen
ja
-
merik
#259 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
I ja.
Od 31.10.2010. nema nikakvih informacija. Nije bilo još ni polaganja javnog ispita.
Od 31.10.2010. nema nikakvih informacija. Nije bilo još ni polaganja javnog ispita.
-
djes_ba
#260 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
danas izasao spisak za polaganje javnog ispitamerik wrote:I ja.![]()
znaci drugi dio oko 15 20
http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... ra&lang=bs
-
zenicablues
#261 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Zna li neko uistinu da li je ovaj konkurs raspisan za ljude koji već rade, a koji u Upravi za indirektno oporezivanje nemaju riješen radno-pravni status.
HVALA!!!
HVALA!!!
-
djes_ba
#262 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
evo causevica sad ti se javiti i rece da je nasteljenzenicablues wrote:Zna li neko uistinu da li je ovaj konkurs raspisan za ljude koji već rade, a koji u Upravi za indirektno oporezivanje nemaju riješen radno-pravni status.
HVALA!!!
sta mislis da ce ici posteno
nravno da ce ici i ja cu biti milijunas sljedece godine u ovo vrijeme
-
zenicablues
#263 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
djes-ba, imaš raznih vrsta milijunaša....
...pa ti kontaj možda i skontaš???

...pa ti kontaj možda i skontaš???
-
djes_ba
#264 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
eto zenica blues velike su sanse da ce konkurs da poniste
a sa odlaskom bossa i meni su porasle sanse da me prime i da postanem milijunas
znaci sad sve ispocetka
a sa odlaskom bossa i meni su porasle sanse da me prime i da postanem milijunas
znaci sad sve ispocetka
-
zenicablues
#265 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
djes-ba, stvarno misliš da će poništiti konkurs???
Čisto sumnjam?!
POZ...
Čisto sumnjam?!
POZ...
-
djes_ba
#266 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
mislim da hoce jer nije bio na funksji konkurs je izasao nelagelno mislimzenicablues wrote:djes-ba, stvarno misliš da će poništiti konkurs???
Čisto sumnjam?!
POZ...
ali otom potom
a neke kolege su dobile odbijenicu jer su zavrsile bolonju
pise da nemaju prava da apliciraju u drzavne sluzbe
ma pojma neam svako stima kako njemu odgovara
iako je otisao postujem jednu stvar nije davao raji sa privatnih fakulteta da apliciraju
- nedim81
#267 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
djes_ba wrote:mislim da hoce jer nije bio na funksji konkurs je izasao nelagelno mislimzenicablues wrote:djes-ba, stvarno misliš da će poništiti konkurs???
Čisto sumnjam?!
POZ...
ali otom potom
a neke kolege su dobile odbijenicu jer su zavrsile bolonju
pise da nemaju prava da apliciraju u drzavne sluzbe
ma pojma neam svako stima kako njemu odgovara
iako je otisao postujem jednu stvar nije davao raji sa privatnih fakulteta da apliciraju
Naravno.....To mu je jedan veliki plus jer nije dao da tatini sinovi koji zavrsavaju privatne fakultete tako lako ulete u jednu ovakvu instituciju. Doduse tatini sinovi zavrsavaju i drzavne fakultete isto kao i privatne!!!