Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
EyesWideShut wrote:Ne mogu da ostanem hladan na ljudsku glupost, kada neko sebi uzima za pravo da pise da li neko nesto zna ili ne zna, k'o da je ona parametar i ovlasteni distributer znanja pa sad moze da prosipa pamet i kao ona zna ko ce biti primljen, pa ako zna nek nam napise spisak da se ne patimo bezze
Ne razumjem, kakvu glupost ?
Znam imenom i prezimenom osobu koja ce biti primljena, jer je na isti nacin zavrsila fakultet preko prof. dr. FUada Saltage, a i ta osoba mi je licno rekla da je to njeno radno mjesto i da ne mora ni otici na pismeni ispit.
Ne vjeruj pricama, vjeruj instiktu...popij sprite
Ma od nas 150 ekonomista u sarajevu koliko nas je bilo na usmenom, 130 sigurno ima neku stelu, e sad kojih 25 ima najacu to cemo vidjeti....a to sto pricas meni nije nista neobicno, cak sta vise. Znam puno raje koji rade u drzavnim institucijama i svi su tu dosli preko veze, tako da je to u ovoj drzavi sasvim normalno, a o ispitima, stelama na istim, ah mozemo pisati danima, to vec i ptice na grani znaju
EyesWideShut wrote:Ne mogu da ostanem hladan na ljudsku glupost, kada neko sebi uzima za pravo da pise da li neko nesto zna ili ne zna, k'o da je ona parametar i ovlasteni distributer znanja pa sad moze da prosipa pamet i kao ona zna ko ce biti primljen, pa ako zna nek nam napise spisak da se ne patimo bezze
Ne razumjem, kakvu glupost ?
Znam imenom i prezimenom osobu koja ce biti primljena, jer je na isti nacin zavrsila fakultet preko prof. dr. FUada Saltage, a i ta osoba mi je licno rekla da je to njeno radno mjesto i da ne mora ni otici na pismeni ispit.
Ne vjeruj pricama, vjeruj instiktu...popij sprite
Ma od nas 150 ekonomista u sarajevu koliko nas je bilo na usmenom, 130 sigurno ima neku stelu, e sad kojih 25 ima najacu to cemo vidjeti....a to sto pricas meni nije nista neobicno, cak sta vise. Znam puno raje koji rade u drzavnim institucijama i svi su tu dosli preko veze, tako da je to u ovoj drzavi sasvim normalno, a o ispitima, stelama na istim, ah mozemo pisati danima, to vec i ptice na grani znaju
strecnu me srce kad sam vidio krajickom oka da su stavili neku novost na web stranici UIO, kad ono Kemo u Latviji na "studijskom putovanju"
jos cemo se mi nacekati rezultata
Pa sta ako mu je mama ministrica, jel to neki grijeh? i ti da si ministrica i da imas sina, pomogla bi mu da nadje posao, sta ima lose u tome, nista.
Ja sam se odavno prestao nervirati za takve stvari jer to je ovdje normalno i kada bih uzimao ka srcu tako nesto, a to ne bi izaslo na dobro
Ja se ne slazem sa tobom.
To sto je neko Ministar, samo znaci da je on sluga nasih poreza, i izvrsilac nasih zelja.
Ne vidim razlog da on bude ikakav apsolutni aparat i da radi sta hoce i da zaposljava koga hoce.
On nikada nije ni 1 KM stvorio, nego mjesecno uzima preko 5.000 KM naseg novca.
To je sve lijepo sto ti pricas, ja bih takodje volio da je tako, ali ovo nije bajka i nista nije idealno. Ja pricam o realnom stanju, a ti o bajkama.
ali elem neise i ja sam se trznuo na novu vijest, a onda sam skontao da dok smo mi ovdje dumali kada ce rezultati Kemo i company se provode u rigi, fol studijska posjeta
Pa sta ako mu je mama ministrica, jel to neki grijeh? i ti da si ministrica i da imas sina, pomogla bi mu da nadje posao, sta ima lose u tome, nista.
Ja sam se odavno prestao nervirati za takve stvari jer to je ovdje normalno i kada bih uzimao ka srcu tako nesto, a to ne bi izaslo na dobro
Ja se ne slazem sa tobom.
To sto je neko Ministar, samo znaci da je on sluga nasih poreza, i izvrsilac nasih zelja.
Ne vidim razlog da on bude ikakav apsolutni aparat i da radi sta hoce i da zaposljava koga hoce.
On nikada nije ni 1 KM stvorio, nego mjesecno uzima preko 5.000 KM naseg novca.
To je sve lijepo sto ti pricas, ja bih takodje volio da je tako, ali ovo nije bajka i nista nije idealno. Ja pricam o realnom stanju, a ti o bajkama.
ali elem neise i ja sam se trznuo na novu vijest, a onda sam skontao da dok smo mi ovdje dumali kada ce rezultati Kemo i company se provode u rigi, fol studijska posjeta
Ma katastrofa.
JAdni li smo mi sa onima koji sjede u drzavnoj upravi u BiH, imamo 250.000 ljudi koji rade. Samo mi nije jasno sta rade, i ako ih ima toliko, kako ovako slabo napredujemo.
Treba ih bar 125.000 izbacit iz uprave pa nek se bave privatnim biznisom, onim koji stvara visak vrijednosti.
hajde kad nema nista od posla, drago mi je da su bili transparentni sa rang listom, da se vide bodovi sa testa, prosjek ocjena i intervju.
moram reci da neke osobe za koje sam bio siguran da ce proci zbog njihovih tatica i mamica, ipak nisu prosle tako da... jbg izgleda da je ovo ipak bio nacin za posteno dobit posao, a u zalbenom roku ce vjerovatno samo primiti nekog kome nisu eventualno dobro sabrali bodove i slicno... i naravno ponekog guzonjinog sina.
Last edited by batkoman on 31/07/2009 11:06, edited 1 time in total.
iiiiiiii jel iko prosao?
Ja 35. a primaju 27
Ma dobro nisam ni ocekivala jer nisam imala stelu, a tacno za ljude za koje sam znala da imaju stelu su i primljeni
Neka je ona primljena iz Zivinica koja nije bila na pismen jest na usmenom i primljena je.
Nisam ni ja primljena!46. na spisku! Jesi li primjetio da posljednih troje koji su primljeni dobili su po 30 bodova od komisije, jedva uletili! Pa i ja da sam dobila 30 bodova bila bih među prvih 20! Šta ćeš, takva nam je država pa i njeni uposlenici! Šta drugo očekivati
IskrenTZ wrote:Cura koja je Magistar Ekonomije nije primljena. A primljeni oni koji imaju 6 bodova od prosjecne ocjenje a od komisije 30 bodova.
23 Delić (Kasim) Samira - Nije bila na listi za pismeni a dobila na pismenom 26 bodova i od komisije 28. PRIMLJENA
ma i ona druga će bit primljena nakon "odustajanja" nekih ili zbog nacionalne strukture...čekajmo konačan spisak..
A usput, ni ja nisam primljena.. Ma ovo je sve katastrofa... I još sam dobila informaciju da je jedno 5 primljeno regularno zbog visokog prosjeka, jer kao bilo bi preočigledno da njih nisu primili a svi ostali su sa koverticama dal bjelim ili plavim ))))))... Sramotno......
Neka je ona primljena iz Zivinica koja nije bila na pismen jest na usmenom i primljena je.
Nisam ni ja primljena!46. na spisku! Jesi li primjetio da posljednih troje koji su primljeni dobili su po 30 bodova od komisije, jedva uletili! Pa i ja da sam dobila 30 bodova bila bih među prvih 20! Šta ćeš, takva nam je država pa i njeni uposlenici! Šta drugo očekivati
JESAM JESAM!!!! Kome je falilo bodova dobili su od komisije. Ja sam bio 100% siguran da cu proci jer sam vidio da je jedan clan komisije meni dao 30 bodova kad sam bio na usmenom i svih 5 pitanja sam tacno odgovorio a sad na listi pise 20 22 20 bodova.
I kad vidim 6 bodova prosjecna ocjena. Glup da dobije na Fax-u vecu ocjenu a pametan da mu komisija dodjeli 30 bodova.
IskrenTZ wrote:Gdje ili kome se zalit da se ponisti ovak konkurs. Ja priznajem imao sam ponudu da platim ali nisam htjeo da dam 10 000 maraka. Protiv korupcije sam.
Ja cestitam onima koji su na osnovu svog znanja i truda dobili posao a ostalima koji su platili zelim svinjsku gripu.