1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ilija_Cvorovic

#1 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Ilija_Cvorovic »

Gledam vijest na TVSA da ce za poplocavanje Vilsonovog setalista biti utroseno 1.5 milion KM ! Pa ovo je vrhunac idiotizma i bezveznog trosenja novca. Sta fali asfaltu? Zar se te pare nemogu u nesto korisnije uloziti??? :x
maki_celo

#2 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by maki_celo »

BRAVO semiha.com :x
travar

#3 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by travar »

Ma šta god stave, opet će nešta roviti nakon mjesec dana, tako da je sasvim svejedno! :-?
poplava

#4 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by poplava »

Nije svejedno, ovako ce od 1.5 milion dobar dio otici u privatne dzepove. A ploce ce same otpasti vec poslije par godina, ako i toliko izdrze.
homo_sapiens

#5 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by homo_sapiens »

Ilija_Cvorovic wrote:Gledam vijest na TVSA da ce za poplocavanje Vilsonovog setalista biti utroseno 1.5 milion KM ! Pa ovo je vrhunac idiotizma i bezveznog trosenja novca. Sta fali asfaltu? Zar se te pare nemogu u nesto korisnije uloziti??? :x

Daj nam vise informacija: Koji dio Vilsonovog, koja ukupna povrsina, kojim - cijim plocama, koji je rok za zavrsetak, zna li se izvodjac i sl.
Ili su ti samo planirana ili izdvojena sredstva, pa da se posao uklapa u iznos ? Po kakvoj procjeni su planirana, i td.
travar

#6 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by travar »

homo_sapiens wrote:
Ilija_Cvorovic wrote:Gledam vijest na TVSA da ce za poplocavanje Vilsonovog setalista biti utroseno 1.5 milion KM ! Pa ovo je vrhunac idiotizma i bezveznog trosenja novca. Sta fali asfaltu? Zar se te pare nemogu u nesto korisnije uloziti??? :x

Daj nam vise informacija: Koji dio Vilsonovog, koja ukupna povrsina, kojim - cijim plocama, koji je rok za zavrsetak, zna li se izvodjac i sl.
Ili su ti samo planirana ili izdvojena sredstva, pa da se posao uklapa u iznos ? Po kakvoj procjeni su planirana, i td.
Da, i kakve će šare biti, to je od presudne važnosti :D
Topla voda

#7 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Topla voda »

pa ja mogu da lupim da je mozda oko 6kilometara x 2,5 m.
sto znaci negdje 15.000.m2
znaci oko 100 km po kvadratu...pa od cega su ploce ?

znas kako to ide
15000m2 ploca=300milja km---pisi 400
materijal ostali=200 milja---pisi 400
projekti ,nacrti,analize ,blablaba..100 milja---pisi 400
izvodjenje radova 300 milja.
e hajmo tender...prosli ?...jesmo!!
vrati "na kafu" dvije-tri stoje i laganoo :run:
campa_xxx

#8 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by campa_xxx »

Pa upravo je fazon u tome da ce te ploce za pet sest godina biti polomljene tako da ce opet moci izdvajati iz budzeta lovu....i naravno uzimati procenat
d2

#9 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by d2 »

meni je vilsonovo sasvim ok ovakvo kakvo je sada, ne mislim da su te ploce izdrzljivije od asfalta, veceras sam prosao onim dijelom od energoinvesta pa pored autobuske i potom tamo gdje je nekad bila kasarna prema muzeju revolucije...

bilo bi lijepo da konacno zavrse onu cestu, taj dio konacno pocinje na nesto liciti

super mi je sto se tito otvara tamo kod shermana i blindiranog voza, to ce konacno prestati da bude crna rupa vilsonovog nadam se samo da ce srediti to malo vise nego sto je sada
johnnykola

#10 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by johnnykola »

ako je ovo istina jebem im ja majku adolfovu!
uvjek dobar gost

#11 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by uvjek dobar gost »

Pa ljudi zar oni u zadnje dvije-tri godine nisu barem dva puta radili na asfaltiranju i sređivanju pomenutog šetališta... pri tome bog zna koliko su para proćerdali... znači ljudi rade bez ikakvog koncepta.. smisla..
vjesticanametli

#12 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by vjesticanametli »

:x :x :x o za ljeka vam trebalo. SEMIHA POGLEDAJ ULICE PO GRADU SVE RUPA DO RUPE JADNA BILA IDI ONO RADI. :x :x :x :x crkli
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#13 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by mIRCerka »

jao rulje nezahvalne...
nosara

#14 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by nosara »

Svaka ta ploca bice spomenik djeci koja ce u ovoj zemlji umrijet od nekih bolesti za koje ovdje nema lijeka a ni para jer ih skotovi trose za sminkanje nase bijede.
Ali, s obzirom da ste ih vi birali, neka vam ih!
Alhemicarkaa

#15 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Alhemicarkaa »

Cisto pranje novca i kradja. Tako su u mojoj ulici, u koju ulazis samo ako zivis u njoj, nit je prometna, niti ista, svako malo stavili znak za pjesacki prelaz i znak za okuku :? Mislim nidje veze... :x :x

I onda me neko pita a sto ti protestujes. :x :x
Alhemicarkaa

#16 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Alhemicarkaa »

nosara wrote:Svaka ta ploca bice spomenik djeci koja ce u ovoj zemlji umrijet od nekih bolesti za koje ovdje nema lijeka a ni para jer ih skotovi trose za sminkanje nase bijede.
!

:shock: :shock:
Pa zar se taj milion i po nije mogao uloziti upravo u njihovo lijecenje, a ne nadgrobne spomenike... majko draga

:x :x :x :x :x :x :x
sadness

#17 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by sadness »

meni je pametnije staviti asfalt... kao osoba koja voli doci na vils i rolati se to mi tesko srcu pada... nekad kad je saobracaj otvoren mora se ici po trotoaru... ne znam ni ko im rece da igdje postavljaju ploce... a isto djeca u kolicima ce fino da osjete trenje... blago podrhtavanje... tako da im rucak u njihovim stomacicima proradi i da mame moraju da idu presvlaciti pelene ranije... :skoljka:
mIRCerka

#18 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by mIRCerka »

nosara wrote:Svaka ta ploca bice spomenik djeci koja ce u ovoj zemlji umrijet od nekih bolesti za koje ovdje nema lijeka a ni para jer ih skotovi trose za sminkanje nase bijede.
ali nisu ih birali samo sebi, vec su ih birali SVIMA NAMA...

Ali fakat ste nezahvalni, pa sta je, eno Ferhadija nakon godinu i po dana tek pocela da se truni :D stanes na onu plocu, a ona utone u nesto, i iz tog neceg izleti blatnjava voda i ti uflekan do koljena :D

Ja nemam nista protiv poplocavanja Vilsa, ali za nekih 5 godina, dok zavrse sve radove. Jos nisu svi sleperi i svi kranovi protutnjali Vilsom, to ce se poplocavati vise puta.

Bacene pare
mamatajo1965

#19 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by mamatajo1965 »

mIRCerka wrote:
ali nisu ih birali samo sebi, vec su ih birali SVIMA NAMA...

Ali fakat ste nezahvalni, pa sta je, eno Ferhadija nakon godinu i po dana tek pocela da se truni :D stanes na onu plocu, a ona utone u nesto, i iz tog neceg izleti blatnjava voda i ti uflekan do koljena :D

Ja nemam nista protiv poplocavanja Vilsa, ali za nekih 5 godina, dok zavrse sve radove. Jos nisu svi sleperi i svi kranovi protutnjali Vilsom, to ce se poplocavati vise puta.

Bacene pare
Ma nisu bacene,zaradice tu neko dobro....zna se....
trinaesti

#20 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by trinaesti »

ploce se inace same postavljaju. ne koristi se prevoz kamionima, ne treba platiti radnike da to urade, ne treba pripremiti podlogu, ne treba proizvesti ploce.

one rastu na jednom brdu, i same dolaze i same se redaju.

dajte ljudi kakite bezveze...

a ovo povezivanje poplocavanja sa socijalnim problemima je tek debilno.
mIRCerka

#21 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by mIRCerka »

mamatajo1965 wrote: Ma nisu bacene,zaradice tu neko dobro....zna se....
Za tebe i mene su bacene. Mi smo obicni smrtnici. Ne znam kako ih nije stid.

Trinaesti, jesi li ti prespavao zadnjih par godina?
Turska ambasada jos nije zavrsena, britanska se jos nije pocela graditi, da ne pricamo o Bankama koje ce nici na mjestu stare policije kao i kod Bristola, a da ne pricamo da ce kod EPrivrede biti IZGRADJENA nova zgrada policije.
Skontaj koliko je to SLEPERA gradj.,materijala koji ce proci vilsonovim, i koliko ce to imati uticaja na te ploce. Pa skontaj.
ins

#22 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by ins »

trinaesti wrote:ploce se inace same postavljaju. ne koristi se prevoz kamionima, ne treba platiti radnike da to urade, ne treba pripremiti podlogu, ne treba proizvesti ploce.

:thumbup:

Za ostale: poplocavaju se samo trotoari, cesta nakon sto se naprave sve ambasade!
mIRCerka

#23 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by mIRCerka »

ins wrote:
trinaesti wrote:ploce se inace same postavljaju. ne koristi se prevoz kamionima, ne treba platiti radnike da to urade, ne treba pripremiti podlogu, ne treba proizvesti ploce.

:thumbup:

Za ostale: poplocavaju se samo trotoari, cesta nakon sto se naprave sve ambasade!
I da, trotoar je svjetlosnu godinu udaljen od ceste kojom ce ici jebeni sleperi...

Fato fato...ebem te u oko...

Da objasnim ostalima, posto sam prokleta pa zivim na Vilsonovom setalistu, svaki put tramvaj kad prodje, zgrada sa 40 cm develim zidovima od cigle se strese, kamoli sleperi..ali eto, vi bolje znate :D da to nisu bacene pare :D

PS Pokrecem kladionicu, koliko ce trebati urbanoj omladini da iscupa prvih 10 ploca?
Alhemicarkaa

#24 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Alhemicarkaa »

Joj demagogije. Vilsonovo je skoro popravljano. Svako malo radi se ponovo. Cijim parama? NASIM. Ni ja ne mjenjam plocice u svom kupatilu svake godine, jer sam racionalna. Ne bi to radila ni da ne znam sta cu od para, a kamoli kad ih nemam, kao sto ih ova drzava nema. Postoji n prioritetnijih stvari od stavljanja nakvih ploca...!
suncica24

#25 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by suncica24 »

Debilno je da nema novca za nastavak izgradnje juzne i sjeverne transverzale. Debilno je sto se poplocava Vilsonovo, a niko nije smislio nacin da ga zatvori. Debilno je sto se kroz Vilsonovo planira most, a oni bi da poplocavaju. Debilno je sto je kamen za ploce u Ferhadiji dovozen iz Finske (da, dobro ste culi, onaj crveni?!). Debilno je sto nema plana, projekta, za prosirene setalista ka Skenderiji i Otoci, sto nema sadnje novog drveca, sto su klupe,parkov...ruglo.
I na kraju, debilno je sto za 2-3km planira se utrosak 1.5 mil. KM (to radnici imaju dnevnicu od 100KM? i odakle su ti kamioni, svega ti?) i sto ovdje nema domacinskog trosenja MOG novca, vec je sve to preseravanje pred izbore, ko i obicno!!!

PS: Provjeriti kad je, oba puta, asfaltirano Vilsonovo? Nema nikakve veze s izborima, ma kaaakvi :D
Post Reply