1/4 Urugvaj - Francuska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 06/07/2018 23:02

Francuska
32
48%
Urugvaj
34
52%

Total votes: 66

Kaligrafija

#226 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by Kaligrafija »

Urugvaj katastrofa, nisu se sastavili sa loptom, Francuska puno bolja, a nisu ni toliko dobri, koliko je Urugvaj los....! Francuzi ako budu isli na Brazil i to ce proci, ako budu isli na Belgiju, gledat cemo ragbi, hocu reci, mlatit ce se na terenu i pobjedu Belgije...!

Al' sto mi komentator ide na zivce, jedno dvadeset minuta prije kraja je poceo govoriti, sve je ovde gotovo, Francuzi idu dalje...jbt..
Lincoln-Burrows

#227 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by Lincoln-Burrows »

Crvena Tifoza wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Četvrtfinale je veliki uspjeh, mnoge to reprezentacije nisu nikada vidjele tako da čestitam Urugvaju :D

Francuzi mi nisu dragi pa ih neću komentirati.

Nije Urugvaj kao mnoge reprezentacije. Ljudi imaju duplo više osvojenih titula SP od Engleza. :D
Zato i plaču kad ispadnu u četvrtfinalu :D to je njima neuspjeh a ustvari je velika stvar.
Last edited by Lincoln-Burrows on 06/07/2018 18:05, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#228 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by Billy The Pljuc »

Ponavljam se jbga s tim da Urugvaj nikad nisam nesto gotivio, odigrali su solidno SP i najbitnija stvar je da su na krilima Cavanija izbacili mrski Portugal i Kristinu sa ovog SP-a. Od mene im neizmjerna hvala za ovo posljednje, nisam ocekivao fakat da mogu Francusku proci al' posto je ovo SP ludo nisam bio 100 % uvjeren u svoju prognozu koja se na kraju pokazala tacnom. Negdje napisah vec da iz ovog dijela zrijeba dolazi novi svjetski prvak i konacno neki favoriti pokazuju dozu ozbiljnosti ali je svejedno nezahvalno prognozirati rezultate. Veceras nas ocekuje nadam se istinski spektakl u kojoj prednost ide Brazilu bez obzira sto Belgija po meni pojedinacno igracki djeluje jace pa ko god prodje imace ispit zrelosti i finale prije finala sa Francuskom.
animals

#229 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by animals »

Nista.. znaci osvetiti se Vrancuzima za 98"..
Last edited by animals on 06/07/2018 18:05, edited 1 time in total.
bersK

#230 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by bersK »

Nije mi jasno kako ovakvoj ekipi Portugal je uspio uvalit samo jedan gol. Kakve tarabe i defanzivci. Ništa drugo ne igraju. Kolumbija bi ih odučila od fudbala.

Da spomenem usput Šukin biser iz prvog dijela. "Suarez poziva igrače da se povuku, da ne bude ofsajda." A ono izvode Francuzi faul.
°u°

#231 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by °u° »

Je li ko još osim Mbappea popio žutog zbog simuliranja? Nek se upuca kad je prije Neymara :D
Crvena Tifoza

#232 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by Crvena Tifoza »

bersK wrote:Nije mi jasno kako ovakvoj ekipi Portugal je uspio uvalit samo jedan gol. Kakve tarabe i defanzivci. Ništa drugo ne igraju. Kolumbija bi ih odučila od fudbala.

Da spomenem usput Šukin biser iz prvog dijela. "Suarez poziva igrače da se povuku, da ne bude ofsajda." A ono izvode Francuzi faul.

Tek onda skontaš kakva je rupa Portugal kad im je ovaj Urugvaj uvalio dvicu i poslao ih kući. Ustvari, Urugvaj im je uradio uslugu, inače bi im Francuzi priredili blamažu kao Njemačka Brazilu na prošlom SP.
cyprus

#233 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by cyprus »

Vidi ankete gore :D Šta ste vi od Urugvaja očekivali života vam?
Crvena Tifoza

#234 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by Crvena Tifoza »

Lincoln-Burrows wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Četvrtfinale je veliki uspjeh, mnoge to reprezentacije nisu nikada vidjele tako da čestitam Urugvaju :D

Francuzi mi nisu dragi pa ih neću komentirati.

Nije Urugvaj kao mnoge reprezentacije. Ljudi imaju duplo više osvojenih titula SP od Engleza. :D
Zato i plaču kad ispadnu u četvrtfinalu :D to je njima neuspjeh a ustvari je velika stvar.

Možda su im familije zatočene, ko će ti znati. :-) Ludi latinosi.
Better Man

#235 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by Better Man »

Francuzi beton. S pravom su prvi favoriti za trofej. Prejaki su na svim pozicijama.
1941.

#236 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by 1941. »

Kao sto sam i ocekivao...potpuno bezbojna utakmica i jedna od rijetkih u kojoj se ni uz nadljudske napore nisam mogao opredijeliti za nekoga niti protiv koga.
bersK wrote:Nije mi jasno kako ovakvoj ekipi Portugal je uspio uvalit samo jedan gol.
Definitivno su imali los dan i nimalo srece, a i sudija je bio poprilicno blagonaklon prema brdsko-planinskoj igri sto je u ovom slucaju naravno mnogo vise odgovaralo Urugvaju.
Korovjev

#237 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by Korovjev »

Očekivana igra tvrdo, rezervirano oba tima, bez puno šansi a pokušava se ugurati nešto iz prekida ili nekim individualnim potezom. Francuzi ugurali iz svog prekida, Loris odbranio urugvajski. Ovaj golman nas je opet prodao, a i ne prodao nas koliko sam ga prozivao. Ne mogu mu ni ime napisati.
Urugvaj napadački bez Cavanija na 0:2 ne može ništa, naročito jer se ova sredina na kraju ipak pokazala kao nekreativna. Dovoljno govori činjenica da ti je igrač koji treba okrenuti tekmu Rodriguez koji je bio osrednji igrač dok je bio mlad pa imao neku brzinu, a sad više nije mlad.
Francuzi pokazali i da mogu fino zatvoriti tekmu što je jako bitno u ovoj fazi. Puno galame na Žirua ali je on najbolje što imaju na toj poziciji. Mbape Simulator može biti jedini špic samo ako je tekma takva da on napada okrenut prema protivničkom golu. Leđima okrenut golu ne može ništa naročito protiv ovakvih halfova. Ostali dobri, odbrana malo smušena na početku, poslije dobri. Bekovi im opet dobro odigrali.
Idemedosumom

#238 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by Idemedosumom »

Samo sam kraj prvog poluvremena vidio, kakav je gricko bio, je li se valjao?
omar little

#239 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by omar little »

cyprus wrote:Vidi ankete gore :D Šta ste vi od Urugvaja očekivali života vam?

sa cavanijem ja pobjedu
pizarro

#240 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by pizarro »

nedostatak cavania ima svoju tezinu, ali mogli su oni i ovako do pobjede da stuani nije skroz podbacio i da muslera nije napravio onu gresku.
turbofolk

#241 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by turbofolk »

Tanak Urugvaj. U ovoj utakmici su prvi put gubili na prvenstvu i nisu se mogli snaći, falio je Cavani, ali bojim se da bi i sa njim isto bilo. Ovako je njegovo neigranje dobar alibi Urugvajcima. Šta mogu Francuzi u polufinalu, vidjećemo večeras na koga idu, priželjkujem im Belgiju, pa da imamo 4 evropske ekipe u polufinalu.

Nije za ove teme, ali duel Rusije i Hrvatske mi miriše na ovakav rasplet utakmice kao danas, znači ekipa koja se brani, ako ga prva primi - doviđendo.
i naravno za kraj:
Varane > Suarez :D :P :P
ultima_palabra

#242 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by ultima_palabra »

pizarro wrote:nedostatak cavania ima svoju tezinu, ali mogli su oni i ovako do pobjede da stuani nije skroz podbacio i da muslera nije napravio onu gresku.
Kakav Stuani, nije on taj nivo.
pizarro

#243 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by pizarro »

ultima_palabra wrote:
pizarro wrote:nedostatak cavania ima svoju tezinu, ali mogli su oni i ovako do pobjede da stuani nije skroz podbacio i da muslera nije napravio onu gresku.
Kakav Stuani, nije on taj nivo.
nisam rekao da on moze zamjeniti jednog cavania.
ali lik je postigao u prosloj sezoni 21 gol u la ligi, znaci mozes nesto ocekivati od njega.
Logovan

#244 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by Logovan »

cyprus wrote:Vidi ankete gore :D Šta ste vi od Urugvaja očekivali života vam?
Hhaha :shock: :lol:

Pa ni u Urugvaju nisu više glasova dali Urugvaju.
klosar pravi

#245 Re: 1/4 Urugvaj - Francuska

Post by klosar pravi »

Urugvaj s Cavanijem druga životinja
Locked