1/4 finala: Engleska - Italija, 24.06. 20:45

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Engleska
37
43%
Italija
50
57%

Total votes: 87

2407

#1 1/4 finala: Engleska - Italija, 24.06. 20:45

Post by 2407 »

Image
vs.
Image

Otvaram prvu temu posvecenu 1/4 finalu. Englezi me nisu pretjerano impresionirali niti u jednoj utakmici do sada, talijani za koje navijam su odigrali odlicno 3 poluvremena( i to sva tri prva). Dajem blagu prednost Italiji i smtram da ako ne budu mogli dobiti ovakvu Englesku onda nek pakuju kofere.

Forza Italia!!!

p.s.
Pojma nemam kada su se ove dvije reprezentacije zadnji put srele na velikim takmicenjima, zadnja utakmica koje se sjecam je prijateljska kada je Italija slavila 1-2 u Londonu il gdje vec.
2407

#2 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by 2407 »

Evo sad sam nasao medjusobne, u zadnjih sest susreta ove dvije reprezentacije 4 puta su slavili Azzuri, jednom Gordi Albion i jednom je bilo nerjeseno.

http://uk.soccerway.com/matches/2012/06 ... head2head/

Red je da se nastavi tradicija 8-)

Forza Italia!!!

p.s.
Utkmica je na moj rodjendan, prije dvije godine su mi ga usrali sad je red da mi ga uljepsaju :-D .
Meho Kodro

#3 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Meho Kodro »

Hajmo kisa, hajmo veliki pljusak, pa da se utakmica i ne odigra, da niko od ova dva ne ode do polufinala :thumbup: :D
Tvrtko II Kotromanić

#4 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Tvrtko II Kotromanić »

od dva mrska tima, neka prodje onaj ko ima plave dresove :D
forza italia :dance:
LSD

#5 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by LSD »

Žabari lagano prolaze u polufinale, i vazda se oni ovako se provuku ko jegulje jbt kralj :x ipak su bolji za klasu od engleza ...ovi englezi su zayebancija od tima i još završiše kao prvi u grupi :shock: Roy je šminka 8-) , kao i njihovi retro dresovi, ali igre nigdje na mapi :lol:
I veceras su zabili na foru, ukrajinci se ispromašivali sa druge strane
Jokericious

#6 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Jokericious »

Otvorilo se Talijanima. Finale skoro sigurno. :-)
2407

#7 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by 2407 »

LSD wrote:Žabari lagano prolaze u polufinale, i vazda se oni ovako se provuku ko jegulje jbt kralj :x ipak su bolji za klasu od engleza ...ovi englezi su zayebancija od tima i još završiše kao prvi u grupi :shock: Roy je šminka 8-) , kao i njihovi retro dresovi, ali igre nigdje na mapi :lol:
I veceras su zabili na foru, ukrajinci se ispromašivali sa druge strane
Žabari ko jegulje :mrgreen:

-Cigo koja ti je najdraza zivotinja?
-Lav.
-Što lav?
-Zato što je jak ko konj.
:lol:

Bit ce guravo ali nadam se da engleza nece vise sluzit sreca pa da Italija ide lagano u polufinale. Italiji ce nedostajati Chiellini sto ce biti veliki nedostatak u zadnjoj liniji, izgleda da ce se opet DDR vratiti na poziciju stopera.
mistek

#8 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by mistek »

Kako im se otvorilo, idu na Švabe? :-)

Mišljenja sam da su Englezi nesposobni zabiti gol i Grcima, a kamol i Italiji i da će Talijani to dosta lahko držati nazad u egalu, a da će neka hantrljoka ipak ući ili izigrati nešto (tipa protiv Španije gol) i onda nema šanse da im ovi zabiju.
Svejedno, sumnjam da će iko imati šanse dalje od polfuinala, protiv Njemaca.
Jokericious

#9 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Jokericious »

mistek wrote:Kako im se otvorilo, idu na Švabe? :-)
A to Svabe neka ekstra ekipa? :-)
Tvrtko II Kotromanić

#10 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Tvrtko II Kotromanić »

CollegeGunner wrote:
za Engleze su Zeljo :D
skenderija04

#11 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by skenderija04 »

Engleska-Italija, praznik za ljubitelje muskog,prakticnog i rezultatski usmjerenog direktnog fudbala. Kako ne mogu ispasti i jedni i drugi sto bi ja iskreno najvise volio, Andrea Pirlo je prevagnuo,navijacu za Italiju.Znalac je znalac. Mislim da cemo gledati klasik nad klasicima, u svakom trenutku 8 do 9 igraca i jedne i druge ekipe iza lopte i cekace se taj neki trenutak koji ce odluciti utakmicu. Italija u svom najdrazem ambijentu.
Koolin1

#12 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Koolin1 »

po prvi put u zivotu, navijat cu za Englesku :)

mislim da imaju solidne sanse da prodju dalje, jer su u ulozi underdoga... a to ih je sluzilo dobro do sada...
BHF_Manijak

#13 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by BHF_Manijak »

CollegeGunner wrote:
Pitaj Engleza sa svjetskog kvaksi su! :oops: Kako podjecinjvacki a zivotom garantujem da bi karali engleze u polufinalu kad bi se sastali! Progledaj malo momce, Engleska dosad nista nije pokazala u prosjenoj grupi! :oops:
Jokericious

#14 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Jokericious »

BHF_Manijak wrote: Pitaj Engleza sa svjetskog kvaksi su! :oops: Kako podjecinjvacki a zivotom garantujem da bi karali engleze u polufinalu kad bi se sastali! Progledaj malo momce, Engleska dosad nista nije pokazala u prosjenoj grupi! :oops:
Ma kakvi Englezi. Vidis da o Talijanima pricam. :thumbup:
Ja potcjenjujem, ti precjenjujes Njemce. Nista novo. ;-)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#15 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by odesveuhonduras »

ovdje uspješan prognozer ne bi bio ni onaj što se iz budućnosti vratio :D

Talijani su bolja, atraktivnija :shock: ekipa, igraju ljepši i više napadački fudbal ali nakon početne šprdnje sa englezima i ove tri utakmice što sam vidio, ne bih se začudio da ponove grčku '04. Tvrda do bola ekipa, masu iskusnih i prekaljenih sirovina koje nije nimalo lako dobiti.
todd_smith

#16 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by todd_smith »

Ne znam ko mi je mrzi od ove dvije ekipe :-)
Riddle

#17 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Riddle »

Red bi bio da se konacno Englezima vrati za sva ona nakaradna ispadanja sa prethodnih takmicenja. Niko nista nije ocekivao od njih, niti je to trenutno slucaj, niti ce biti ako prođu u 1/2 finale... Zbog toga ja vjerujem da imaju u najmanju ruku podjednake sanse kao i ovi nekakvi favoriti. Samo cvrsto, hrabro i uz konacno malo srece, sve se moze postici.

U ovom mecu svi ocekuju nekakvu ruznu utakmicu sa malo golova i nimalo igre. Pa da, nekako je logicno. Ali gledajuci kako je ovo prvenstvo proteklo dosad, logicnije je ocekivati klasik sa rezultatom od 3-2 ili nesto tako.

Gerrard, Rooney i Walcott su igraci koji ce donijeti prevagu u slucaju uspjeha.
horion_bosona

#18 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by horion_bosona »

vjerujem da Hartu nije svejedno sto ce imati Balonju protiv sebe... :-D

u toj utakmici sve je moguce, i goleada i smor do penala... jbg imam malu dozu simpatije spram Engleske zbog Gerrarda, Johnsona i Carrolla, mozda bi najbolje bilo da dodju do kraja i onda tresnu kad najvise boli... :P :D
vinnie_jones

#19 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by vinnie_jones »

Male simpatije na strani crvenih mundira (samo zbog izdrkavanja ostrvskih medija po Royu uoči prvenstva i zbog žabarskog ciganisanja pred esp-cro).
Po do sada prikazanom ragazzi u blagoj prednosti, realno tankosava i jedni i drugi - cripple fight u najavi.
cyprus

#20 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by cyprus »

Ja bih reko da su Englezi nešto jači, ali koji će ishod utakmice bit to niko ne može predvidjeti... Ja se eto nadam pobjedi Engleza, ali se ne usuđujem ništa prognozirat...
Logovan

#21 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by Logovan »

Šanse 55:45 za Italiju. Ni jedni ni drugi nisu nešto posebno, Italijani malo bolji ali bilo bi mi draže da Englezi prođu dalje. Očekujem da utakmica većim dijelom bude dosadna.
medvjed23

#22 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by medvjed23 »

jeste isparcelisali prvenstvo :-)

Navijam za Italiju i mislim da je bolja od Engleske... ali nekako mi se čini da ovu selekciju Engleske paze Kraljica, Bog i sreća :D

ne znam...

kad su u pitanju ovi dueli supersila, sve je moguće...

Zanemarim li svoje navijačke preferencije, doći ću do procjene da su šanse za prolaz dalje podjednake... fifti-fifti :D
ultima_palabra

#23 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by ultima_palabra »

Nekako su se vazda ove ekipe zaobilazile na velikim takmičenjima... sjećam se one tekme za 3.mjesto '90, ali nije to to.

Možda bi mogle Tale doći do nekih 1:0, momenat inspiracije Pirla, Bale ili Cassana. Ali koliko vidim, problem im je spremnost, svaku su utakmicu padali u zadnjih pola sata... tako da ako dođe do produžetaka, advantage England.
pOZz

#24 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by pOZz »

todd_smith wrote:Ne znam ko mi je mrzi od ove dvije ekipe :-)
Zar može biti neko mrži od Italijana? Hajmo Englezi, hajmo.... :-)
The Realist

#25 Re: 1/4 finale: Engleska - Italija

Post by The Realist »

I jedna i druga ekipa imaju karakteristiku da jedno poluvrijeme odigraju dobro/OK, a da su drugo podređeni, baš me zanima kako će danas biti.

Btw. pročitah dobar komentar, kako lik očekuje posjed lopte 25%:32%, a ostlao lopta sama na centru :D .

Definitivno su obje ekipe dobile ono što im više odgovara.
Locked