Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF80 wrote:Švajni igra protiv italijana.Švabe su mi najdraze pa italijani.Ali treba bti objektivan i reci da su svabe bolja ekipa
Prije bih rekao da su uigranija ekipa+njemacki mentalitet.
Boateng,Gundogan,Khedira,Ozil,Podolski,Klose,Gomez staviti ove simpaticne momke i njemacki mentalitet u jednu recenicu je
Samo jos da porucim : Forza Italia !!!
3-0 i nije bas cijepanje .... sve ispod 5 se ne racuna
Ako mi je statistika tacna, a vjerovatno jeste zadnji put kada je Italija primila 4 gola je bilo od Jugoslavije 13.06.1979 zavrsilo je 4-1 i to je bila prijateljska utakmica.
Dok je Njemacka 26.05.2012 od jadne Švicarske primila petardu, prijateljska da ali 5....
I jos jednom edit
03.01.2006 Italy 4 - 1 Germany
1-0 A. Gilardino 4'
2-0 L. Toni 7'
3-0 D. De Rossi 39'
4-0 A. Del Piero 57'
4 - 1 82' R. Huth
Smail Aga wrote: Boateng,Gundogan,Khedira,Ozil,Podolski,Klose,Gomez staviti ove simpaticne momke i njemacki mentalitet u jednu recenicu je
Samo jos da porucim : Forza Italia !!!
Ma nauceni su oni na taj mentalitet vjeruj mi, rodjeno i odraslo tamo(osim Klosea i Podolskig ), usadjeni im je svabski mentalitet.
Neka, neka dobro je to. Pojedini su predviđali da se neće ni grupa proći, da su duduci, dedice, kurci, palci i šta sve ne. To me nije čudilo od inavazije kamanjara koji su bili ovdje, ali lokalni strućnjaci sa svojim stručnim analizama su vrh .
Revolver wrote:ja glupih izjava.
ne kažem da će Italija pobijediti, Njemačka jeste favorit
ALI kad je to ikad iko razvalio italijane na nekom turniru?
Na prošlom Euru ih je Holandija rastavila na proste faktore! Pocijepali su ih maksimalno!
e sad nisu ih baš pocijepali maksimalno, ali što jest jest, zaboravio sam na tu utakmicu.
ali pogledaj dalji tok tog turnira. ta Holandija u četvrtfinalu gubi od Rusije 1-3, a Italija od budućeg evropskog i svjetskog prvaka ispada na penale
Pojedini forumasi najavljuju cjepanje Italije
Njemci su nista ako bar 5 komada ne uvale
Jedva cekam 1-0 Balo 90+3
Kako je poceo Euro najvaljuje se cijepanje Italije, prvo protiv Spanije , pa onda cijepanje u smislu da boda u grupi vise nece osvojiti, pa u 1/4finalu cijepanje od Engleske 3-0, evo sad ce da ih i svabe cijepaju itd. Kad uzmu Euro bit ce prica, sad ce u prijateljskoj neko da ih pocijepa
Italija ide samo lagano i naprijed, protiv svaba samo da poprave realizaciju i nece biti problema
Raja na ovom forumu je baš opsjednuta Njemačkom - svakako, Švabe su fudbalska velesila, ali to što je neko pregazio protivnike do polufinala, nije nikakva garancija da će tako sve glatko ići i do kraja - a naredni protivnik Njemačke je Italija, nije to neka 'nako ekipa, to je ljudi ba Italija, sreća pa Švabu ne drma euforija k'o ovdašnje forumaše inače bi već poslije grupe pakovali kofere.
Gandalf wrote:Raja na ovom forumu je baš opsjednuta Njemačkom - svakako
Prije bih rekao da su opsjednuti Italijom. Da napomenem, oni su na ovom prvenstvu u 90 minuta dobili samo Irsku, i to jedva.
kakve to veze ima sa bilo čime, pogotovo kad je u pitanju Italija? pa zar treba ponavljati sve one anegdote na kakve je načine Italija sve prolazila, ali i ispadala, kako su postali svjetski prvaci sa tri nerješena rezultata u grupi.........
”Ko je najviše pokazao do sad? Andres Iniesta, nedvojbeno. Taj momak je strašan igrač i iz sezone u sezonu postaje sve bolji i bolji. Jedan od najboljih igrača današnjice, sigurno. A pored toga, veoma je dobar momak.”
Ja koliko vidim, više ljudi ovdje u ovim komentarima tvrdi da će Italija proći, nego Njemačka. Ja tvrdim da Njemačka prolazi. Igračkim kvalitetom i sistemom koji imaju su podobro ispred Italijana. Snaga Italijana leži u kolektivu iz Juventusa, Prandelliju koji solidno čita protivničke namjere i maestralnom Pirlu. Neće ovo baš biti nalik na 2006. godinu, Njemačka tad nije bila ni blizu ovoga što je sad, a Italija je bila puno jača. I mislim da će po prvi put Nijemcima ležati Italijani, jer sad i Italijani igraju ofanzivnije, a Njemačkoj su veći problem bunkeri.