05.08. u 11:55 na Marindvoru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

luciferino

#76 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by luciferino »

realna do boli wrote:Previse je foliranata u nasoj drzavi, pa covjek i kada treba pomoci ima zadrsku.
Imati kucu, zemlju i doci prositi u grad ......bezobrazno i ljeno.
Postoje neki poslovi koji su u nasoj drzavi zaboravljeni, iscijepati drva komsiji, nadnicariti na njivi, brati gljive, borovnice, raditi po kucama, uzeti bastu u najam pa ljetinu dijeliti popola..nasi "seljaci" su se pogospodinili..zaboravili su sta znaci zivjeti i kako se zivi na selu..i od cega se zivi ..od rada..a ne od grada..i sadake.
U sridu :thumbup:
CAUS-VISOKO

#77 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by CAUS-VISOKO »

fixer wrote:
realna do boli wrote:Citas li ti sta covjek ima.....osim djece.
Citam, i konkretno u ovom slucaju djeca su najmanji problem, ako su uopce problem... :roll:
Ama 'fixer' bolan, roditelji su definitivno raskrinkani (ja to znam od prije) , djeca su (ce sutra biti) itekako problem jer valjda vidis-vidimo kako ih roditelji usmjeravaju. Baska je provaljivanje bakirovaca.
mericak

#78 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by mericak »

Nema on 8- oro djece vec 10- oro :x . Dvoje kao nije poveo u Sarajevo jer ih je bilo sramota doci.
CAUS-VISOKO

#79 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by CAUS-VISOKO »

I jos nesto. Zbog ovakvih roditelja za ovu djecu tek nastupaju problemi. Jer sutra kada im doista bude potrebna pomoc, upravo zbog roditelja ce ona izostati.
CAUS-VISOKO

#80 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by CAUS-VISOKO »

the stranger wrote:
CAUS-VISOKO wrote:I jos nesto. Zbog ovakvih roditelja za ovu djecu tek nastupaju problemi. Jer sutra kada im doista bude potrebna pomoc, upravo zbog roditelja ce ona izostati.
the stranger wrote:Varalici više neće poći za rukom da angažuje medije, a medijima više neće poći za rukom da angažuju građane. Na žalost kada bude zaista neka velika potreba, ljudi se neće odazvati.
Oprosti promaklo mi. Ali nije sgoreg, zbog djece.
smille

#81 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by smille »

:x Dobar posao uradi Bakir s ovim, opet je on u centru pažnje.
:dance: A Spahića koji se prikazuje kao žrtva u ovom svemu, treba zaposliti u vijeće ministara kao Harisovog savjetnika za pitanja nataliteta.
karanana

#82 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by karanana »

Interesuje me kako ce se Bakir izvuci iz ovog debakla. da li ce reci, bila je greska pogresna procjena, da li ce reci da nije bila pogresna procjena - da je pomoc bila potrebna i da bi to opet isto uradio, ili nece nista ni spomenuti....
Blaka

#83 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by Blaka »

Zanimljivo je da protiv ovog tipa i njegove brojne porodice, kao i onih koji su mu podigli pišu upravo oni koji podržavaju demogradsku "eksploziju" muslimana :-)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=66241

Ali dobro, preče je pomoći reisu da sagradi rezidenciju na Kovačima, nego pomagati natalitet i to u njegovom rodnom mjestu. U drugom entitetu postoji akcija pomoći porodicama sa desetoro djece, otvoren je i telefonski broj, o katolicima da i ne govorim, pa kakvi smo mi to ljudi :skoljka:
Blaka

#84 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by Blaka »

the stranger wrote:Kada se samo sjetim protesta protiv one jadne Semihe, i usporedim sa današnjim stanjem. Što reče Latić u današnjim novinama, koje licemjerstvo sa političkog, a munafikluk sa moralnog aspekta. Žalosti.......
Jadna Semiha :lol: :lol: :lol:
fixer

#85 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by fixer »

realna do boli wrote:I sta ti predlazes..ako djeca nisu problem...dati pare..koje vec imaju..napraviti kucu ..koju vec imaju...ili.
Uciniti sve sto je moguce da se ta djeca osove na noge, da ucine odmak od svog dosadasnjeg zivota, i da se krenu ponasati odgovorno po drustvo. Zaboravljate da ta djeca nece ostati vjecito djeca, da ce sutra oni imati svoju familiju, i danas je krajnje vrijeme da ih uci osnovama drustveno odgovornog ponasanja. Ona nisu kriva sto su se rodila u okvirima takve porodice, pa im se treba pruziti prilika, a ne da ih se, zbog eventualne neodgovornosti njihovih roditelja, satanizira.
fixer

#86 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by fixer »

duboka_misao wrote:
fixer wrote: Dakle, rijec je o klasicnom slucaju neimastine.
Dakle, rijec je o klasicnom slucaju :nakon jepanja nema kajanja.....pa da je jedan kondom imao pa ga sapirao opet bi ih manje napravio :D
Vidis, kontracepcija konkretno u tvom slucaju bi, ako ista, popravila moralno stanje drustva. I, da, veoma plitka misao.
fixer

#87 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by fixer »

Compos_Sui wrote:
fixer wrote:
cobankov1 wrote: Ja mislio Ti pametan-realan.
Po jadan bio kako ćeš ovo pitati.
Znaš da bi mnogi muškarci pravili svakome svašta,da hoče druga strana.
Kad nemaš,onda radiš da imaš,pa kad imaš planiraš,šta,čega i koliko pa...
dosta od tebe,nisi loš čovik,ali
I, sta sad? Covjek je napravio toliko djece, nije razmisljao o tome da li ce ih moci uzdrzavati - sta bi sad mi trebali? Reci da je rjesenje problema negdje u proslosti, ono, da ne bi bio toliko siromasan, nisi trebao toliko radjat. Pametno, nadasve. Po meni je rjesenje u akciji, ne u ignoriranju. Pa ukoliko je lopov - oduzmite mu djecu. Ako, pak, to nije - pomozite mu sa zaposlenjem i uzdrzavanjem. Jednostavno, zar ne?
e jbg
po toj logici trebamo i onima u dugovima otplacivat dugove
"jbg covjek se zaHebo i zaduzio preko svojih mogucnosti...nije jadnik mislio...hajmo ga sad vadit da mu bude bolje"
banaliziram al nije bas u redu
tacno je da kritika nece postici nista
djeca su tu..sta je tu je...ali sad blagonaklono gledati na cijeli slucaj e vala...
puna nam je drzava socijalnih slucajeva...cast izuzecima koji stvarno i zaista nisu krivi za situaciju u kojoj se nalaze...koji su bolesni...koji su protjerani...invalidi...koje je drzava ili neko na neki nacin zaHebo...al brate od ukupnog broja svih soc. slucajeva makar pola ih je samo krivo sto se nalaze u takvoj situaciji..
e kako se tu postaviti...
Dijete nije krivo sto nema sta za jesti. Gledaj to s te strane, i nemoj dopustiti da pogreske njegovih roditelja otplacuje on.
fixer

#88 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by fixer »

Blaka wrote:
the stranger wrote:Kada se samo sjetim protesta protiv one jadne Semihe, i usporedim sa današnjim stanjem. Što reče Latić u današnjim novinama, koje licemjerstvo sa političkog, a munafikluk sa moralnog aspekta. Žalosti.......
Jadna Semiha :lol: :lol: :lol:
Svasta... Semiha je jadna :D :D :D :D :D
fixer

#89 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by fixer »

the stranger wrote:
fixer wrote:
realna do boli wrote:I sta ti predlazes..ako djeca nisu problem...dati pare..koje vec imaju..napraviti kucu ..koju vec imaju...ili.
Uciniti sve sto je moguce da se ta djeca osove na noge, da ucine odmak od svog dosadasnjeg zivota, i da se krenu ponasati odgovorno po drustvo. Zaboravljate da ta djeca nece ostati vjecito djeca, da ce sutra oni imati svoju familiju, i danas je krajnje vrijeme da ih uci osnovama drustveno odgovornog ponasanja. Ona nisu kriva sto su se rodila u okvirima takve porodice, pa im se treba pruziti prilika, a ne da ih se, zbog eventualne neodgovornosti njihovih roditelja, satanizira.
Ti reče da djeca nisu problem, a recept ili recepte koje propisuješ, svi se odnose na djecu.
Cujes li ti sebe? Problem je neodgovornost i nemar, a djeca su zrtve koje treba spasiti.
x0z0y0

#90 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by x0z0y0 »

fixer wrote: Dijete nije krivo sto nema sta za jesti. Gledaj to s te strane, i nemoj dopustiti da pogreske njegovih roditelja otplacuje on.
slazem se 101%
nisu djeca kriva
niti su trazila da budu rodjena niti da se rode u takvoj porodici
oduzeti...to je sok za djecu..ne govorim o roditeljima..oni nisu ni zasluzili bolje...al za djecu ..odvajati ih od doma...jedne od drugih - tragedija
opet davati pomoc ...ko je garant da djeca nece i dalje zivjeti u oskudici a "pametni" tata uz pivo ili dva od djecijeg dodohdka naredati jos petero
ja bi doticnog lisila dalje sposobnosti radjanja...a za djecu..stvarno ne znam kako bi se ta situacija mogla rijesiti a da je takvi roditelji ne iskoriste samo za sebe..
Blaka

#91 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by Blaka »

the stranger wrote: Nije tema ali da te pitam. Šta je drugo Semiha hajde ti nam reci. Da nije možda ostavila nešto iza sebe, čime bi nas zadužila da je se po lijepom sjećamo. Ovdje je fazon što ni protočni bojler nije ništa bolji, čak je i gori, samo što on ne pripada partiji prema kojoj građanska struja gaji određeni animozitet pa se šuti. Još je imao obraza juče doći sa dvojicom načelnika pokušati pokupiti koji mršavi poen. Ovaj jučerašnji slučaj je pokazatelj u kakvom licemjernom društvu živimo. Na žalost.
Takva je politika, neki se i ne trude da pokupe "poene", nego čak donose odluke da se djeca oduzmu roditeljima, toliko im je vlast udarila u glavu i ko zna kakvim kanalima dobijeno "hađijsko" radno mjesto, gdje odlučuju kolika će pomoć biti dodijeljena raznim socijalnim kategorijama!
fixer

#92 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by fixer »

Compos_Sui wrote:
fixer wrote: Dijete nije krivo sto nema sta za jesti. Gledaj to s te strane, i nemoj dopustiti da pogreske njegovih roditelja otplacuje on.
slazem se 101%
nisu djeca kriva
niti su trazila da budu rodjena niti da se rode u takvoj porodici
oduzeti...to je sok za djecu..ne govorim o roditeljima..oni nisu ni zasluzili bolje...al za djecu ..odvajati ih od doma...jedne od drugih - tragedija
opet davati pomoc ...ko je garant da djeca nece i dalje zivjeti u oskudici a "pametni" tata uz pivo ili dva od djecijeg dodohdka naredati jos petero
ja bi doticnog lisila dalje sposobnosti radjanja...a za djecu..stvarno ne znam kako bi se ta situacija mogla rijesiti a da je takvi roditelji ne iskoriste samo za sebe..
I tu su nadlezne institucije koje bi trebale da odluce koja od tih opcija je najbolja, i da putem daljnje opservacije prate stanje porodice. Drsutvo je takvo, kad se moze korektno ponasati prema pusacima (citaj - vecina pusaca oboli od bolesti koja je nastala kao posljedica rezima zivota kojem je izlozen - nemarnosti), onda se moze barem upola korektno ponasati prema ovoj djeci i porodici.
crnaguja

#93 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by crnaguja »

Mnogo je porodica kao Spahići koje su istoj ili goroj situaciji, ali zbog stida, ponosa ili nekog drugog razloga ne žele da se zna za njihovu situaciju, snalaze se i bore kako samo oni znaju.
fixer

#94 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by fixer »

the stranger wrote:
fixer wrote:Cujes li ti sebe? Problem je neodgovornost i nemar, a djeca su zrtve koje treba spasiti.
Trebao si juče doći u pet do dvanaest pa to reći onom prevarantu. Mnogo kontradiktornosti u tvojim postovima, helem Ispričana priča, tema izlizana, likovi raskrinkani, Semiha i bojler jadni, a ja se idem se polahko spremati, svi putevi vode na Koševo.

Jedina svijetla tačka koja će večeras spojiti 25 hiljada "ljudi" i muslimana, i katolika, i pravoslavaca, i bakirovaca, i reisovaca, i koji će se akoBog da svi radovati !
Sretno, iako te ne uzimam za ozbiljno od kad si se razalostio nad sudbinom Semihe.
smille

#95 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by smille »

Ja bih ih udomio kod Bakira, Harisa, Hece banane i drugih poznatih likova koji ih juče obiđoše na onom skupu, ali ovi to neće, oni hoće novim nametima i porezima da im osiguraju srećnu i blagostanje. Lakše je tako... Iskreno mi je žao djece i zbog toga bi ih trebalo smjestiti u adekvatnu ustanovu, sve zajedno, a babi i majki oduzeti kuću i livadu, koji dobiše na guzove, pa u kolektivni smještaj. Pa neka se zaposle, dignu kredite, osamostale i vraćaju djecu jedno po jedno u normalnu sredinu. Ako ne tako onda ćemo za par mjeseci ili godinu opet čitati o Spahićima kako se neko od djece odao kriminalu, prostituciji i slično, a sve da svom babi namaknu koji dinar... tako to ide uvijek... tuzno ali istinito :!:
fixer

#96 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by fixer »

crnaguja wrote:Mnogo je porodica kao Spahići koje su istoj ili goroj situaciji, ali zbog stida, ponosa ili nekog drugog razloga ne žele da se zna za njihovu situaciju, snalaze se i bore kako samo oni znaju.
Mnogo je i onih na drzavnoj pipi koje rade malo, ili nikako, ali se bore za svoja napuhana prava, jer, zamisli, ne mogu oni da budu poslanici i da nose jeftino odijelo. E ti takvi su najveci problem danas, a ne ovi Spahici. Siguran sam da je tim anonimnim socijalnim slucajevima mnogo teze gledati ove uhljebe nego Spahice.
Relax

#97 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by Relax »

Po meni je ovdje problem jedan. Djeca! Ta djeca su spavala pod vedrim nebom pet dana, ta djeca su trpila svakodnevni užas u kući koja je neuslovna jer je zapuštena. Ko je kriv? Naravno roditelji. Međutim, pitam se gdje su službe za socijalni rad bile deset-petnaest godina? Šta oni uopće rade? Šta su radile te silne komšije koje ovih dana "anonimno" (jer nemaju muda kao što ih nisu imali gledajući kako se svakodnevno babo Spahić opija i redom šamara i djecu i ženu) dojavljuju medijima kako je to zaista živjela porodica Spahić. Ovakvih porodica ima na stotine, nemožemo svi pomoći tako što ćemo ćušnuti cenera ili nove farmerke, i to je tačno. Ali ljudi ovdje je zakazao sistem...kojeg ustvari i nema...Znači, uplati djeci dohodak, šta će s tim biti, ne zanima nas...babo takav, majka polu luda, i svi kontaju nosi ih dalje od moje kuće...Gluho bilo. A psiholozi, a psihijatri, a Domovi, a ustanove, sigurnosne kuće i sl. ? Šta rade, čime se bave na stotine diplomiranih socijalnih radnika u državi....To meni nije jasno. Kako to popraviti? Teško. Kad nam je svijest a i savjest za sačuvaj bože. Ja sam podržala akciju iz jednog prostog razloga, jer su u pitanju DJECA. Djeca koja se u BiH zanemaruju od vrha do dna, tj od države do porodice...I da, kako bi neke stvari izašle na čistac pogledajte novi broj Dana i faksimil bankovnog računa porodice Spahić čije je stanje 3.08. bilo na pozitivnoj NULI...Bez obzira na sve, svaka čast Bakiru i opet samo i jedino zbog DJECE.
CAUS-VISOKO

#98 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by CAUS-VISOKO »

Blaka wrote:Zanimljivo je da protiv ovog tipa i njegove brojne porodice, kao i onih koji su mu podigli pišu upravo oni koji podržavaju demogradsku "eksploziju" muslimana :-)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=66241

Ali dobro, preče je pomoći reisu da sagradi rezidenciju na Kovačima, nego pomagati natalitet i to u njegovom rodnom mjestu. U drugom entitetu postoji akcija pomoći porodicama sa desetoro djece, otvoren je i telefonski broj, o katolicima da i ne govorim, pa kakvi smo mi to ljudi :skoljka:
Nemoj zajefrkavat misa mu. Ceric pa Ceric, kakve veze sad on ima sa temom. I nisu Spahici iz njegovog mjesta.
fixer

#99 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by fixer »

Relax wrote:Po meni je ovdje problem jedan. Djeca! Ta djeca su spavala pod vedrim nebom pet dana, ta djeca su trpila svakodnevni užas u kući koja je neuslovna jer je zapuštena. Ko je kriv? Naravno roditelji. Međutim, pitam se gdje su službe za socijalni rad bile deset-petnaest godina? Šta oni uopće rade? Šta su radile te silne komšije koje ovih dana "anonimno" (jer nemaju muda kao što ih nisu imali gledajući kako se svakodnevno babo Spahić opija i redom šamara i djecu i ženu) dojavljuju medijima kako je to zaista živjela porodica Spahić. Ovakvih porodica ima na stotine, nemožemo svi pomoći tako što ćemo ćušnuti cenera ili nove farmerke, i to je tačno. Ali ljudi ovdje je zakazao sistem...kojeg ustvari i nema...Znači, uplati djeci dohodak, šta će s tim biti, ne zanima nas...babo takav, majka polu luda, i svi kontaju nosi ih dalje od moje kuće...Gluho bilo. A psiholozi, a psihijatri, a Domovi, a ustanove, sigurnosne kuće i sl. ? Šta rade, čime se bave na stotine diplomiranih socijalnih radnika u državi....To meni nije jasno. Kako to popraviti? Teško. Kad nam je svijest a i savjest za sačuvaj bože. Ja sam podržala akciju iz jednog prostog razloga, jer su u pitanju DJECA. Djeca koja se u BiH zanemaruju od vrha do dna, tj od države do porodice...I da, kako bi neke stvari izašle na čistac pogledajte novi broj Dana i faksimil bankovnog računa porodice Spahić čije je stanje 3.08. bilo na pozitivnoj NULI...Bez obzira na sve, svaka čast Bakiru i opet samo i jedino zbog DJECE.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Blaka

#100 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru

Post by Blaka »

CAUS-VISOKO wrote: Nemoj zajefrkavat misa mu. Ceric pa Ceric, kakve veze sad on ima sa temom. I nisu Spahici iz njegovog mjesta.
Iz iste su opštine, samo sam postavio pararelu između enormnog bogatstva i razmetanja parama jednog i teškog materijalnosocijalnog položaja drugih stanovnika te opštine !
Post Reply