02.10.2006 - Silajdžić, Radmanović i Komšić u Predsjedništvu

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ko je Kriv? wrote:
mr__bosnjak wrote:
Ko je Kriv? wrote: TO SAM MISLIO MAHINALNO RECI ,KONTAS :D
Iskljuci ba caps :D
heheheh...evo :-D

gledao sam sinoc Radmanovica na BHT-u,covjek lici na profesionalnog politicara ako nista jbg... :-D
Bio u politici jos u onom sistemu, sigurno da ima zavidno iskustvo.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

chupo wrote:opaaaa....zlani ljiljan u predsjedništvu....
neka uginu dušmani :)
ako Bog da! :-D
rewritable

Post by rewritable »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:E neka je otisao onaj zadrigli Paravac...pu pu pu gluho bilo i neponovilo se vise...
Image
:cry:
Nadji 10 razlika

Image
Ko je Kriv?

Post by Ko je Kriv? »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ko je Kriv? wrote:
mr__bosnjak wrote: Iskljuci ba caps :D
heheheh...evo :-D

gledao sam sinoc Radmanovica na BHT-u,covjek lici na profesionalnog politicara ako nista jbg... :-D
Bio u politici jos u onom sistemu, sigurno da ima zavidno iskustvo.
a ma pravi socijalista :)
alek

Post by alek »

rewritable wrote:Nadji 10 razlika

Image
njega volimo :D
morti

Post by morti »

Komšo, Peyton je uz tebe!!!

:D :D :D
babanovac

Post by babanovac »

Zeeeeljoooo!!!!!
Ups,pograsan topik.
Izvinjavam se Pitarima.

ps.

Zivio Borislav (Borisav?) Paravac.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Nadam se, ako Bog da, da ce konacno ova zemlja krenuti naprijed s novoizabranim politicarima u predsjednistvo.

CESTITAM Komsi i Silajdzicu - samo nas nemojte iznevjeriti :D
Last edited by Bosanac_21 on 02/10/2006 15:59, edited 1 time in total.
pretorianxxl

#34 Neka...

Post by pretorianxxl »

sam dočekao i ovaj dan, Bože dragi! Da u Predsjedništvo ove države sjedne i jedan nosilac odlikovanja "Zlatni ljiljan", a da najveći pozitivni paradoks bude kao hrvatski član Predsjedništva.

TOOOOOOOOOO ŽELJKOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D
Bosanac_21

#35 Re: Neka...

Post by Bosanac_21 »

pretorianxxl wrote:sam dočekao i ovaj dan, Bože dragi! Da u Predsjedništvo ove države sjedne i jedan nosilac odlikovanja "Zlatni ljiljan", a da najveći pozitivni paradoks bude kao hrvatski član Predsjedništva.

TOOOOOOOOOO ŽELJKOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D
Tako je :D
Hajmo Bosnooooooooooooo, Hajmo Hercegovinoooooooooooo
ImageImageImage

Ko kaze da ljiljani gledaju na nacionalnost? Oni samo gledaju na napredak seher Bosne i Hercegovine 8-) Image
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

mr__bosnjak wrote:
chupo wrote:opaaaa....zlani ljiljan u predsjedništvu....
neka uginu dušmani :)
ako Bog da! :-D
:thumbup:
pretorianxxl

Post by pretorianxxl »

Uz aktuelni skandal oko izbora Talata Sulejmanija za ambasadora u Maleziji, koji je podsjetio na slavna vremena SDA diplomatije, jedan od najvećih kikseva Predsjedništva BiH, Ministarstva vanjskih poslova i SDP-a, jednom riječju, Zlatka Lagumdžije, jeste i izbor Željka Komšića za ambasadora BiH. Pored ponavljanja greški bivše vlasti koja je u ambasadore promicala korupciji sklone činovničiće i partijske poslušnike, Alijansa pravi promašaje i u drugom pravcu: u inozemstvo odlaze ljudi koji su najbolji, najkorisniji i najpotrebniji sada i ovdje, u Bosni. Naime, ako ni zbog čega drugog, aktuelnog načelnika Općine Novo Sarajevo je trebalo ostaviti u državi da bude živi, ogledni primjer ljudske i političke etike koju bi trebao slijediti svako kome je do fotelje i funkcije. Na posljednjoj sjednici općinskog vijeća, vijećnik SDA Miralem Šurković pokrenuo je inicijativu, koja je i usvojena, da se Komšiću, kao nosiocu priznanja "Zlatni ljiljan" i podstanaru, dodijeli stan. Komšić je odgovorio sljedećim riječima: "Ja ne želim ništa na ovakav način. Ja sam možda lud, ali to je moj princip i molim vas da, ako me cijenite, prekinete sa daljom raspravom." Komšićeve riječi zaista prkose zdravom razumu ukoliko se posmatraju kroz vizuru moralnih vrijednosti koje vladaju u bh. društvu. Pogotovo što uskoro, svakako, odlazi u diplomatiju i ne mora pojašnjavati ljudima koji mu dolaze u kabinet kako to da on ima stan, a oni, građani koji su ga izglasali, nemaju. Zbog takvih moralnih vrijednosti i reputacije kakvu je stekao kao općinski načelnik, Komšić nije ni ulazio u analizu političke motivacije ove inicijative, a koja bi se mogla završiti jedino zaključkom: ne vjeruj esdeajcu i kad darove nosi.

Preneseno iz Dana br 226 od 05.10.2001

I sada mi recite da li je izbor Željke Komšića jedna od najboljih stvari za BIH koja se desila od rata naovamo.

Po meni - ITEKAKO JEST!!!!!!!
Last edited by pretorianxxl on 02/10/2006 16:17, edited 1 time in total.
vedderedi

Post by vedderedi »

Nadam se da ce Hare znati dobro da se naguzi strancima i prihvati ustavne promjene, nije da nema iskustva. :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

:thumbup: :bih: :faraon1: :kiss:
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

PREDSJEDNICE HARISE..

SADA IMAMO NEKOGA KO SE NEBOJI NIKOGA I NISTA DA KAZE...

PREDSJEDNICE SILAJDZICU..
mIRCerka

Post by mIRCerka »

vedderedi wrote:Nadam se da ce Hare znati dobro da se naguzi strancima i prihvati ustavne promjene, nije da nema iskustva. :-D
htio ili ne, on sad potpisuje, a ne palaumudi drugome da se potpise...
ON SNOSI odgovornost po prvi put u zivotu!

nek mu je sretno...

Zeljko, CESTITAM!!!
vedderedi

Post by vedderedi »

Dolina avalona wrote:PREDSJEDNICE HARISE..

:lol: :lol: :lol:
Dobar, dobar!
Nadam se samo da nece potpisati neki papir za stvaranje jos jedne Republike Smrtske.
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

vedderedi wrote:
Dolina avalona wrote:PREDSJEDNICE HARISE..

:lol: :lol: :lol:
Dobar, dobar!
Nadam se samo da nece potpisati neki papir za stvaranje jos jedne Republike Smrtske.
Pa ako to znaci prestanak rata i prestanak stradanja civila i djece, da neka potpise...!!!
Lahko nam je sada sitih straznjaca pricati o ratu. A u to vrijeme smo cvilili da rat stane...!
bice_bice

Post by bice_bice »

alphonse kauders wrote:
Dolina avalona wrote:SVE CESTITKE ZA HARISA SILAJDZICA!! :bih:

Image

LEGENDAAAAA!!

I Kriminaaaalaaaaaaaaaaac :bih: :bih: :bih: Baš kakav nam treba.
Ni meni nije bas nesto godra bilo kad sam vidio rezultate, al nedaj Boze da se tebe pita, alfonse..
sta velis: ha nije tvoj, kriminalac, lopov ili kako vi to volite TERORISTA

dovedi nam nekog majera, stein-a il nekog svog (da ne velim odakle) da nas vodi.. :lol:

cestitam od srca obadvojici, valjda ce na dobro
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Dolina avalona wrote:
Pa ako to znaci prestanak rata i prestanak stradanja civila i djece, da neka potpise...!!!
Lahko nam je sada sitih straznjaca pricati o ratu. A u to vrijeme smo cvilili da rat stane...!
ako se ne varam, bas u tom periodu je ARBiH napredovala pravo, cak je deblokada Sarajeva bila pitanje sati...

ili mozda nismo prezivjeli isti rat???
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

bice_bice wrote:
alphonse kauders wrote:
Dolina avalona wrote:SVE CESTITKE ZA HARISA SILAJDZICA!! :bih:

Image

LEGENDAAAAA!!

I Kriminaaaalaaaaaaaaaaac :bih: :bih: :bih: Baš kakav nam treba.
Ni meni nije bas nesto godra bilo kad sam vidio rezultate, al nedaj Boze da se tebe pita, alfonse..
sta velis: ha nije tvoj, kriminalac, lopov ili kako vi to volite TERORISTA

dovedi nam nekog majera, stein-a il nekog svog (da ne velim odakle) da nas vodi.. :lol:

cestitam od srca obadvojici, valjda ce na dobro
nije to alfons vec alphonse, ja sam alfons care... bio sam clan 6 komunistickih i jedne nacionalsocijalisticke partije... odjednom... tako da nisam cifut... a nije ni alphonse...

& btw... haris mozda i nije kriminalac... to valja dokazati... ali po mom misljenju... budaletina je... dokaza imam dovoljno...:D :D
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

mIRCerka wrote:
Dolina avalona wrote:
ako se ne varam, bas u tom periodu je ARBiH napredovala pravo, cak je deblokada Sarajeva bila pitanje sati...

..Vjerovatno nismo, jer da jesmo ti bi znao da nam je svijet zaprijetio bombardovanjem nasih polozajem ako nastavimo sa prodorom prema Banja Luci!!
I naravno, naj pametnija odluka u tom momentu je bila da se stane. Jer da nismo stali izgubili bi i ono sto smo imali i to pod nato bombama!!!

...neznas mnogo...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Dolina avalona wrote:
mIRCerka wrote:
Dolina avalona wrote:

..Vjerovatno nismo, jer da jesmo ti bi znao da nam je svijet zaprijetio bombardovanjem nasih polozajem ako nastavimo sa prodorom prema Banja Luci!!
I naravno, naj pametnija odluka u tom momentu je bila da se stane. Jer da nismo stali izgubili bi i ono sto smo imali i to pod nato bombama!!!

...neznas mnogo...
ma to se vazda povlaci kad se prica o kraju rata...

mene samo zanima STA bi nam koji kurac imali bombardovat ?!?! :D :( :D :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Dolina avalona wrote:

...neznas mnogo...
:lol: kao prvo, mIRCerka je zensko :D jest da mi atributi ne idu u prilog , al et....

kao drugo, zasto se nije suprostavilo cak i tim prijetnjama? koje nisu bile izrecen javnosti, vec tamo nekoj grupici ljudi?

:D:D:D:D:D:D:D

vi ste meni kul i sve vas volim...

papaaa
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

1. Predsjednistvo je irelevantno, i sluzi samo da narodu da "igara bez hljeba". Ipak, ocito je i po stavovima na ovoj temi da su te igre nama bitnije od hljeba. Jadno.

2. Komsic jeste jedan od najmoralnih politicara u BiH. I to je, medjutim, u ovom kontekstu irelevantno. Ovo je medvjedja usluga BiH, jer ce sluziti daljoj polarizaciji odnosa u BiH i kao krunski dokaz majorizacije. Dakle, vracamo se zahtjevima za treci entitet i slicno, sto dugorocno pomaze samo nacionalistickim strankama.

Vozdu, dabogda ti se cuna osusila, ako je uopste imas.
Post Reply