drekalica28 wrote:@ Eleonora, Melanholik, cvjece13...hajte mi molim vas objasnite šta to znači biti previše brižan, dobar i pažljiv da u njemu sve manje i manje vidite muškarca.

Sa zadovoljstvom.
Kad je na pocetku muntanja pa cak i veze muskarac previse brizan, pazljiv i dobar toliko da ti pocinje ici na zivce vrlo brzo jer pocnes osjecati nesto ''lazno'' u njemu, il se ti pocnes osjecati nesposobnom.
Navest cu primjer iz svog zivota. Izadjem sa likom kojem se svidjam, on meni onako, i kao tek treba da me zavede, al sve da izvines usere pretjeranim izljevima brige ''Jel ti hladno'' ( po 50 puta u toku izlaska ), gleda me dok hodam i par puta kaze ''Uh pazi da ne padnes''

, ''Jesi gladna'' ( svako jutro kad dodjem na posao a on me nazove ), ''Jesi se naspavala'', ( svako jutro, sto je previse previse je

), onda mi skoro svaki drugi dan kupi neki slatkis i ostavi u torbi kao da me iznenadi ( hajde jednom uraditi, al svaki drugi dan, da ja vec sljedeci dan znam da ce ostaviti il rafaelo ili milku )

, stalno leti da mi otvori vrata, ( ok, razumijem ovaj dzentlmenski gest, al je kod njega previse isforsiran da me nervira )...
A da ne govorim o drugim stvarima : dobro ici cemo polako, kako ti zelis, sve kako ti zelis....

Ma daj ba... Mozda sam tipicna zena, i neka sam. Al me ovo NE MOZE PRIVUCI. Naravno, nije me zaveo. Jer je ''prefin''.
Naravno da ne volim ni krajnosti i suprotno od ovog momka, da se razumijemo. Ali pravi muskarac zna kombinovati vjesto finocu i zlocu i njome zapaliti onaj neophodni plamen bez kojeg ne mozemo.