...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Cholina_Lokica

#101 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by Cholina_Lokica »

hosh odmah da pocnem :D
SoulSeeker

#102 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by SoulSeeker »

dr.gog wrote:Mislim, nigdje veze onakva priča na pdf- Zdravlje :roll: .. mirmirmir nikonijekriv :D

Hvala lijepo.
Deal Gogi, samo da me ostali bolje razumiju... Onako mi se može obraćati samo žena. :lol:

Pokušat ću editovati te postove, a evo nešto za Madnesu (btw. bijela je a ne crvena, da ne bude zabune):

Image
babyline wrote:ima li ko savjet kako mogu postati anoreksicar
Anoreksija je IMO težak gubitak apetita koji može biti vezan i za emocinalnu prirodu. Hmmmm... Pokušaj se nesretno zaljubiti u Jim Carrey-a? :)
Dile wrote:
babyline wrote:ima li ko savjet kako mogu postati anoreksicar
hosh iz iskustva, ili teoretski :lol: :lol: :lol:
Ako može linkovano, sa puno luka, i dobro poljeveno. :)
chengaba

#103 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by chengaba »

A ne znam sta toliko pametujete, evo ja ovaj mjesec koristim manji tanjir, skoro izbacio hljeb, i dva-tri puta sedmicno opucam turu bajkom i vaga već pokazuje 4 kile manje... :-D
Cholina_Lokica

#104 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by Cholina_Lokica »

babyline wrote:
Dile wrote:hosh odmah da pocnem :D
nemoj, pocni od sutra hvala
ok, nije problem
neprilagodjena

#105 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by neprilagodjena »

SoulSeeker wrote:Prirodno je najbolje... :)

Seks dijeta, savršen recept za mršavljenje

http://www.zenskikafe.com/kuhinjica/sek ... jenje.html

Ovo je jedinstvena dijeta na svetu koju je patentirala TV zvezda i model Keri Meklovski. Amerikanka poziva sve dame da kroz strasno uživanje od pola sata izgube i do 250 kalorija.

Godinama se mučila da iscprljujućim dijetama dovede svoju liniju do savršenstva. Pri tom, bila je nervozna, gladna i poprilično nezadovoljna. A onda je došla na savršenu ideju, seks bio mogao da joj pomogne, objašnjava u svojoj knjizi “Ultimate Sex Diet” popularni model.

Senzualan i maštovit seks, pravilna ishrana kao i način ishrane koji podrazumeva afrodizijake mogu biti ključni ako vas muči višak kilograma, poručuje Keri. Zahvaljujući seks dijeti ona je za 6 meseci izgubila 10 kilograma i oživela “uspavani” brak.

Keri navodi detaljna i precizna uputstva kako treba da se ponašate da bi vaša dijeta uspela.

Uživanje u seksu

Seks dijeta, suprotno tradicionalnim dijetama, primenjuje užitak umesto odricanja i na vrlo prijatan način rešava vas suvišnih kilograma. Za pola sata seksa gubite od 150 do 250 kalorija.

Maštajte, ljudi

Iskoristite maštu kao najjače podsticajno sredstvo za mršavljenje. Usredsredite se na sebe i izgradite sliku o sebi kao o senzualnoj, seksepilnoj i privlačnoj osobi. To će delovati kao veoma motivaciono sredstvo pomoću kojeg ćete pojačati samopouzdanje.

Zdrava hrana

Keri je u svoju seks dijetu uključila i zdravu hranu. Na jelovniku su obavezni banane, tamna čokolada i celer.

Vežbanje jača polnu snagu

Vežbanje ubrzava cirkulaciju i povećava oslobađanje horomona sreće endorfina u mozgu. To sve utiče da se čovek oseća bolje u svojoj koži, snažnije, samopouzdanije, pa i poželjnije.

Afrodizijaci uz romantičnu večeru

Pripremite večeru uz sveće s lososom, sosom od senfa i spanaća. Afrodizijaci su ujedno i zdrava hrana, što je logično, jer zdravi ljudi imaju i zdravu želju za seksom. Omega-3 masnoće iz lososa popravljaju raspoloženje. Senf podstiče metabolizam i libido, a za spanać pomlađuje.

Istaknite svoj seksepil

Dobar i negovan izgled utiče da se osećate bolje, senzualnije i privlačnije, ali i da sami osetite želju za seksom. Zato ne dopustite da se opustite. Dovoljno je odabrati seksi rublje i staviti malo parfema kako biste se osećali seksepilno.

Igrajte se zavođenja

Dogovorite se s partnerom da svake nedelje imate veče posvećeno zavođenju. Menjajte se, jednom vi zavodite njega, drugi put neka on šarmira svojim trikovima vas. Ispunite skrivene želje partnera, priuštite mu senzualnu masažu uz laganu muziku. Što se partner više opusti, to će se u njemu lakše probuditi osećaj strasti.

Ti hoces da ja ubijem muza sa tolikim sexom :roll: :roll:
SoulSeeker

#106 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by SoulSeeker »

neprilagodjena wrote:Ti hoces da ja ubijem muza sa tolikim sexom :roll: :roll:
LoL !!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Ne brini, od toga niko nije umro, može mu se samo malo više spavati. :)
Eborg

#107 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by Eborg »

Šta je najbolje piti tokom dana/navečer? Moram da unosim više tečnosti ali voda dosadi. :-)

Čaj mrlja zube a koliko znam Cedevita ima šećera. Osim konstantnog pravljenja limunada, ima li nešto brže i jednostavnije? :-)
SoulSeeker

#108 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by SoulSeeker »

Eborg wrote:Šta je najbolje piti tokom dana/navečer? Moram da unosim više tečnosti ali voda dosadi. :-)

Čaj mrlja zube a koliko znam Cedevita ima šećera. Osim konstantnog pravljenja limunada, ima li nešto brže i jednostavnije? :-)
Pa mlijeko. :)
Eborg

#109 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by Eborg »

Pa ovdje svi govore da se izbjegavaju mliječni proizvodi upravo zbog masnoća koje isto ima. :-)
SoulSeeker

#110 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by SoulSeeker »

Eborg wrote:Pa ovdje svi govore da se izbjegavaju mliječni proizvodi upravo zbog masnoća koje isto ima. :-)
Svaki dan ispijam oko dvije litre (vodu gotovo i ne pijem, pijem ali jako rijetko), a s obzirom da si mi zemljak možeš me vidjeti i uživo, pa reci svima "koliko sam mastan". :)
Eborg

#111 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by Eborg »

Što ti je dobar metabolizam. :D
SoulSeeker

#112 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by SoulSeeker »

Eborg wrote:Što ti je dobar metabolizam. :D
Nemam pojma, ali mislim da se od mlijeka ne može udebljati. Možda griješim?

Bilo bi oke da neko pošalje tabelu kaloričnih vrijednosti za određenu vrstu hrane. Imao sam to negdje na PC-u ali ne mogu naći, mislim da je na ovom drugom računaru koji je sada isključen.
sitna.buranija

#113 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by sitna.buranija »

SoulSeeker wrote:
Moze jasta, ali brzina metabolizma koju ima ektomorf to svari bez problema. Litar mlijeka je nekih 500 - 600kcal, ovisno o masnoci. Ja sam donedavno isto derao dva litra mlijeka dnevno, pa mi sad dosadilo i pijem samo litar :lol:
Sto se tice kalorija u hrani: http://www.acaloriecounter.com/
SoulSeeker

#114 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by SoulSeeker »

sitna.buranija wrote:Moze jasta, ali brzina metabolizma koju ima ektomorf to svari bez problema.
Super si ti meni, samo mi još reci šta je "ektomorf"?
sitna.buranija wrote:Litar mlijeka je nekih 500 - 600kcal, ovisno o masnoci. Ja sam donedavno isto derao dva litra mlijeka dnevno, pa mi sad dosadilo i pijem samo litar :lol:
Možda će ti ovo biti bljutavo, ali ja često razmutim pola litre mlijeka sa tri jajeta i kašikicom meda, i to me drži preko dana u smislu da ne osjećam nikakvu glad (zadnjih cca mjesec dana gotovo nikako ne doručkujem radi određenih stvari koji nemaju veze sa debljanjem koliko sa smanjenjem težine koju moram "stesati" iz za temu nebitnih razloga). Ručam tek u 15.30 (osrednje), a navečer jedem samo voće, solo, bez šećera.
sitna.buranija wrote:Sto se tice kalorija u hrani: http://www.acaloriecounter.com/
To je taj link.
sitna.buranija

#115 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by sitna.buranija »

Ma davao sam ja sve ove linkove na nekim od proslih tema, raja masovno hoce da smrsaju :lol: Uprosteno, ektomorf je jedan od tri somatotipa - podjele gradje na zgolju, atletskog tipa i debu :lol: Neki ne priznaju ovu podjelu, ali je dosta dobra pri nekom jednostavnom opisivanju tipova metabolizma i tjelesne gradje. Shake mlijeko/med/sirova jaja je meni vrlo poznat, i koristio sam ga donedavno (presao sam ipak na nesto sofisticiranije - whey protein :oops: ). Definitivno najduze drze zobene pahuljice sto se tice energije - zbog konstatnog otpustanja ugljikohidrata u sistem.
nAN3

#116 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by nAN3 »

igla je cudo , kazu
sitna.buranija

#117 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by sitna.buranija »

nAN3 wrote:igla je cudo , kazu
Tisina drogeras :skoljka:
nAN3

#118 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by nAN3 »

sitna.buranija wrote:
nAN3 wrote:igla je cudo , kazu
Tisina drogeras :skoljka:
eki fol operacija drogiranje , zaostajem i ja za ovim modernim svijetom
SoulSeeker

#119 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by SoulSeeker »

sitna.buranija wrote:Ma davao sam ja sve ove linkove na nekim od proslih tema, raja masovno hoce da smrsaju :lol: Uprosteno, ektomorf je jedan od tri somatotipa - podjele gradje na zgolju, atletskog tipa i debu :lol:
Hvala na pojašnjenju, jedan od takvih linkova u kojem se pominje podijela ljudi prema građi sam poslao upravo na ovu temu. :)

Ako ti je ovo o čemu pišeš struka volio bih porazgovarati s tobom na PM u vezi nekih privatnih stvari, naravno ako imaš vremena. Ne trebam smršati jer sam debeo nego mi iz određenih razloga desna noga ne može držati ono "što je gore" jer je slaba, pa sada moram prvo stesati "to gore", ojačati noge, i onda se ponovo mogu vratiti na svoju težinu koja inače iznosi oko 103 kg. Ovako sa 98 izgledam kao pola čovjeka.
sitna.buranija wrote:Shake mlijeko/med/sirova jaja je meni vrlo poznat, i koristio sam ga donedavno (presao sam ipak na nesto sofisticiranije - whey protein :oops: ).
A dobro, ja ipak više volim domaće. Uopšteno... više volim ono što je domaće. :)
sitna.buranija wrote:Definitivno najduze drze zobene pahuljice sto se tice energije - zbog konstatnog otpustanja ugljikohidrata u sistem.
To jedem uglavnom kada mi je dosadno. :lol:
soko

#120 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by soko »

Eborg wrote:Šta je najbolje piti tokom dana/navečer? Moram da unosim više tečnosti ali voda dosadi. :-)

Jedna od sigurno naj stvari ti je zeleni caj. Normalno bez secera, nije bas dobar ukus ali se mozes navici.
Samo nemoj ga piti poslije 4 poslije podne jer neces moci zaspati. Ako mozes piti leden caj, napravi si vise caja i ostavi ga u frizideru pa da imas. Ja zivim u Americi, nisam siguran gdje budes ali ako imas tu ove stvari pogledaj.
Gatorade, onaj G2 ako ima sa low calories, taj ima 20 grama secera u 1L sto nije tako lose. Onda imas Powerade Zero to je jos bolje. Onda dietalni green tea, ako imaju oni sa razlicitim ukusima, mango, breskva itd.
Mlijeko nije dobro, pogotovo ono obicno, jer u jednoj casi imas 1/3 kolicnu sat masti od dnevene kolicine.
Mlijeko od soje je dobro ili ono fat free.
Zeleni caj je dobro ujutro piti jer ubrza metabolizam i veoma je zdrav.
Ne znam sta mislis sa mrljanjem zuba :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#121 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by UnscarD »

sitna.buranija wrote:
SoulSeeker wrote:
Moze jasta, ali brzina metabolizma koju ima ektomorf to svari bez problema. Litar mlijeka je nekih 500 - 600kcal, ovisno o masnoci. Ja sam donedavno isto derao dva litra mlijeka dnevno, pa mi sad dosadilo i pijem samo litar :lol:
Sto se tice kalorija u hrani: http://www.acaloriecounter.com/
Extra site...bookmark-ovan :) hvala...
neprilagodjena

#122 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by neprilagodjena »

SoulSeeker wrote:

Da smrsam koliko hocu,necu silaziti sa njega :lol: :lol: sumnjam da ce mu se od toga samo spavati :lol: :lol:
Cholina_Lokica

#123 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by Cholina_Lokica »

neprilagodjena wrote:
SoulSeeker wrote:

Da smrsam koliko hocu,necu silaziti sa njega :lol: :lol: sumnjam da ce mu se od toga samo spavati :lol: :lol:
bili su nekad na oprah, kad je bila tema o dijetama i nacinima da se smrsa, neko dvoje koji su bili ono bas pretili, i uveli zdraviju ishranu i poslije svakog obroka sex... i smrsali kamaru nesto kila, to tijelo dobili k'o da se profi bave nekim sportom :D
neprilagodjena

#124 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by neprilagodjena »

dile hajd prvo ti probaj tu 'sex' dijetu pa javi kako ide i jeste li u stanju hodati.
Cholina_Lokica

#125 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???

Post by Cholina_Lokica »

neprilagodjena wrote:dile hajd prvo ti probaj tu 'sex' dijetu pa javi kako ide i jeste li u stanju hodati.
nit trebam smrsati, nit sam udata da imam s kim prakticirati je :wink:
samo prenosim sta sam gledala i sta su ljudi radili kad ste se vec dotakli i te teme...
Post Reply