.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Krvotok

#26 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Krvotok »

Ne sekiram se za ratove ruža, mi smo nekako pa stalno u fazi:

Sejo voli Hanku i Šabana,
Nervira ga ono A po zidovima.
Sejo je sinoć razbio hipika,
Sejo je junak s Vratnika.
......
New Primitives all over Baš Čaršija,
Sejo se gnuša zapada.

Treba nama još veliki put preći do marksističkog "otuđenja čovjeka od čovjeka". Daleko smo mi još od djece s kolodvora Zoo, ovdje kad bi te komšija vidio snuždena odmah bi te posl'o po ćevape uz opasku "nešto si mi blijed sine, idi nešto ručaj" :D
A za ovu djevojku, iskreno se nadam da je mladalačka (Romeo&Juliet) avantura u pitanju...
Chisum

#27 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Chisum »

Krvotok wrote:Ne sekiram se za ratove ruža, mi smo nekako pa stalno u fazi:

......
Sejo se gnuša zapada.

Treba nama još veliki put preći do marksističkog "otuđenja čovjeka od čovjeka". Daleko smo mi još od djece s kolodvora Zoo, ovdje kad bi te komšija vidio snuždena odmah bi te posl'o po ćevape uz opasku "nešto si mi blijed sine, idi nešto ručaj" :D
A za ovu djevojku, iskreno se nadam da je mladalačka (Romeo&Juliet) avantura u pitanju...
Taj rad!
sheilak

#28 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by sheilak »

chuchumbamayumbe wrote:Jesu li to oni DARKERI?!
8-)
Da, izgleda da su opet oni krivi. Sreca moja da sam za vrijeme moje dark faze nisam bila u BiH, inace, ne znam sta bi sa mnom bilo :-D . Ipak, u meni i dalje kuca darkersko srce. :) Ovo mislim u najpozitivnijem mogucem obliku.

Inace, zaista je zanimljvo promatrati ljude u njihovoj histeriji protiv svega sto je drugacije, kao i njihovu spremnost da gnjevno upiru prstom u ono sto nije obicno ili sto im je nepoznato. A demoni im vodje, kako unutarnji, tako i stvarni.

Svaka epoha ima svoj lov na vjestice. Samo se uvijek nevini spale.
black

#29 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by black »

Chisum wrote:

......
Sejo se gnuša zapada.

Taj rad!
dobar rad nogu mali, dobar :mrgreen:
The Nightwatchman

#30 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by The Nightwatchman »

Prpa.ba wrote:Nemam nista protiv takvih grupa dokle god ne utjecu na one koji nemaju nikakve veze s tim grupama. To sto se asocijalna i mentalno labilna djeca ubijaju, boze moj. Prirodna selekcija.
mislim da gnusniji post nisam pročitao od početka ovog foruma
Armin92

#31 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Armin92 »

Crna ruza na facebooku , prisutno je vise grupa registriranih iz BiH , Hrvatske i Srbije , najveca ima vise od 1000 clanova

http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 4890090..1
simpozijum delirijum

#32 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by simpozijum delirijum »

black wrote:
Chisum wrote:

......
Sejo se gnuša zapada.

Taj rad!
dobar rad nogu mali, dobar :mrgreen:
pa sada , jebaji ga !
nashao si mi pjesmu neleta karajlica i mahale
mahale u kojoj je silovanje bruka za curicu koja je silovana , kao zrtvu a ne silovatelja , kao pocinitelja
hvala
mahale u kojoj su mlatili hipike ( i ostale neoistomisljenike ) jer nisu po sistemu , a sistem je danas da je zaplijenjeno 50 kila heroina u Sarajevu za jedan dan
hvala za New Primitws i neka mi se napushe K..ca..
uz Emira Kusturicu stvorili su mentalni sklop o nama kao o ljudozderima i najprimitivnijim primjercima Europe
nije ni cudo sto su nas ubijali 5 godina
jebite se !
(osim zenita i djure )
JThomas

#33 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by JThomas »

ta pjesma je ironična i kritika takvog mentalnog sklopa. pa i sami ZP su bili "hašišari" i "kosonje" u ta doba koji su mogli najebati od likova poput izmišljenog seje s vratnika. a gdje i kako su neki završili kad se zaratilo, druga je tema.
Cherry-Cherry

#35 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Cherry-Cherry »

Russki

#36 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Russki »

Znao sam ja par pripadnika tog kulta.

Strašno šta ljudima mogu uraditi.
avetinja

#37 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by avetinja »

Nije mi jasno kako se djeca upecaju na te stvari. Nije to da oni kidnapiraju djecu, i žrtvuju ih sa Sotonu, nego djeca dobrovoljno tamo dolaze.
uglavnomja

#38 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by uglavnomja »

Cherry-Cherry wrote:Da malo dignem temu :zoka:

http://www.pogled.ba/clanak/studentica- ... stvo/49895

kao i sve druge sekte, skupljaju djecu iz ne bas najsredjenijih porodica, djecu bez samopouzdanja, djecu u trenutku kad su izgubljena u odrastanju ... samo treba znati nacin kako manipulisati s njima. nazalost.

i da dodam, ponjamke se na svaki portal i tekst koji ne mogu otvoriti ako ne kliknem ono sranje od lajka za fejs :twisted:
avetinja

#39 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by avetinja »

Čuo sam da te sekte ne žele prosječnu, nego inteligentnu djecu sa svim peticama u školi. I nek mi odna neko kaže da je ocjena mjerilo pameti i znanja.
Secer_033

#40 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Secer_033 »

I jesu li ta emo djeca zaista pripadnici te sekte ili se samo furaju na tu subkulturu?

Znam ja dosta tinejdzera koji naravno u tim godinama "traze sebe" a dusa im se protiviti necemu. Nije valjda dovoljno sto se protive roditelnima pa trevaju i cijelom svijetu.

Ne vole nista sto je u modi. Nose crne stvari, eventualno sa ljubicastim, crvenim ili roza detaljima (narocito cure), slusaju neku hajmo reci rock muziku (znam da im je nasminkani Pete Wentz iz Fall Out Boy heroj), farbaju kosu, uvijek tuzni i misle da su svi ljudi glupi.

Je li ovo jednostavno neki trend medju mladom rajom ili su stvarno ova najcesce inteligentna bica 'prolupala'?
Cherry-Cherry

#41 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Cherry-Cherry »

Sjećam se priče o Crnoj ruži još davno prije rata, kad sam išla u osnovnu školu. Jedan komšija, koji je bio neka fora u miliciji, je pričao mami i tati, kako su uhapsili neke likove, koji su vrbovali djecu. Poslije tog mi mama i tata nsu dali ni pred zgradu da izađem bez njih. :-?

http://www.gradsubotica.co.rs/crna-ruz-klub-samoubica/
Secer_033

#42 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Secer_033 »

Mi smo se kao djeca bojali darkera, neka djeca cula od roditelja da kradu djecu.
Kinaski

#43 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Kinaski »

treba ih sve pobit u toj sekti :D :run:
dezurni_ucenik

#44 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by dezurni_ucenik »

Kod nas taj darkerizam je prolazna furka.Djevojke to furaju do neke 25.godine i tada sa Bauhaus,Vile Valla i Him, Nightwish predju na Dzeja i pocnu ici na svirke poznatog gothic dvojca sablasnog imena Nasko&Ifeta.Premda poslije rata,tamo u ranim 2000tim,Vile Vallo je bio idol mnogim djevojkama.Him popularnije goth ime od Bauhausa(govorim za svoju generaciju).Goth se furao krajem 90tih preko mainstream imena kao Manson,69.Eyes,vec spomenutih Nightwish i Him,dakle sva ta imena koje si mogao gledati na Vivi i MTV Deutchland.

A onda nekad 2003./04 dodjose oni sto pjevaju "iššš durŠ den monsuuuuun,endeee dir weeeelt"i emo postade popularan.Mnogo bolesnije stanje uma.

Emo djecu nesto nisam primjecivao po Sarajevu.Tacnije jesam prije nekih pet godina,grupica od njih 3 djevojcice i 3 djecaka,duge frizurice,uske hlace,Tokio Hotel majice,Vans patike(naravno sjebani,ne mazi ih zivot a Vansice na nogama).i kladim se da su bili dijasporci.I ponekad vjerovatno pokojeg studenta sa ALU.

A Crna Ruza :lol: - to je ono kad prosjecni bosnjo u strahu od neceg novog,netipicno za ovo podneblje, pocne se pribojavati djavola i sejtana.I onda dodje do onog epohalnog termina-"narkomanska muzika". :lol: .Sve sto nema dodirnih tacaka sa stihovima "gori more tope se planine" etiketira se kao muzika za narkomane,sotoniste,sejtanlije i slicno.

Ako se tako etiketiraju osobe,ja sam onda Anton LaVey i Alister Crowley. :D
Russki

#45 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Russki »

dezurni_ucenik wrote:Kod nas taj darkerizam je prolazna furka.Djevojke to furaju do neke 25.godine i tada sa Bauhaus,Vile Valla i Him, Nightwish predju na Dzeja i pocnu ici na svirke poznatog gothic dvojca sablasnog imena Nasko&Ifeta.Premda poslije rata,tamo u ranim 2000tim,Vile Vallo je bio idol mnogim djevojkama.Him popularnije goth ime od Bauhausa(govorim za svoju generaciju).Goth se furao krajem 90tih preko mainstream imena kao Manson,69.Eyes,vec spomenutih Nightwish i Him,dakle sva ta imena koje si mogao gledati na Vivi i MTV Deutchland.

A onda nekad 2003./04 dodjose oni sto pjevaju "iššš durŠ den monsuuuuun,endeee dir weeeelt"i emo postade popularan.Mnogo bolesnije stanje uma.

Emo djecu nesto nisam primjecivao po Sarajevu.Tacnije jesam prije nekih pet godina,grupica od njih 3 djevojcice i 3 djecaka,duge frizurice,uske hlace,Tokio Hotel majice,Vans patike(naravno sjebani,ne mazi ih zivot a Vansice na nogama).i kladim se da su bili dijasporci.I ponekad vjerovatno pokojeg studenta sa ALU.

A Crna Ruza :lol: - to je ono kad prosjecni bosnjo u strahu od neceg novog,netipicno za ovo podneblje, pocne se pribojavati djavola i sejtana.I onda dodje do onog epohalnog termina-"narkomanska muzika". :lol: .Sve sto nema dodirnih tacaka sa stihovima "gori more tope se planine" etiketira se kao muzika za narkomane,sotoniste,sejtanlije i slicno.

Mogu li onda postati članom tvoje crkve? :D
DaysleepeR

#46 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by DaysleepeR »

dezurni_ucenik wrote:Kod nas taj darkerizam je prolazna furka.Djevojke to furaju do neke 25.godine i tada sa Bauhaus,Vile Valla i Him, Nightwish predju na Dzeja i pocnu ici na svirke poznatog gothic dvojca sablasnog imena Nasko&Ifeta.Premda poslije rata,tamo u ranim 2000tim,Vile Vallo je bio idol mnogim djevojkama.Him popularnije goth ime od Bauhausa(govorim za svoju generaciju).Goth se furao krajem 90tih preko mainstream imena kao Manson,69.Eyes,vec spomenutih Nightwish i Him,dakle sva ta imena koje si mogao gledati na Vivi i MTV Deutchland.

potpisujem od A do Ž
dezurni_ucenik

#47 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by dezurni_ucenik »

Russki wrote:

Mogu li onda postati članom tvoje crkve? :D

Ti si King Diamond.Vec si clan :-D .Free sex,drugs and money. :-)

Elem da dodam za Crnu Ruzu.Dovoljno je citati intervjue sa samoprozvanim "sektolozima"kojima su svi koji se oblace u crno sotonisti i sektasi.Price i clanci "Hrvoje Jurisic (25):Kako sam spasio djevojku iz Crne Ruze", Borna Ubiparip (20):Lagao sam roditelje da idem na trening.Ustvari orgijao sam sa sektasima" :lol: :lol: :lol:

Ta prica o CR mi je nekako savrsena za Glam Blam.Zamisljam Mirzu Vranj kako u stilu Sencija Hadzifejzovica(kad njega uhvate oni momenti lucida intervale),najavljuje prilog,sa strahom u ocima : "Roditelji da li znate sta vam djeca rade.Hmmmm.Ako oblace samo crnu odjecu,vrijeme je da se zabrinete".I onda nam AMMMMMMMMMMMMMMar Svrakic procita 5-minutni prilog o toboze nekakvoj ruzi te kako je ona prijetnja ovom drustvu.A u pozadini pici She Is In Parties od Bauhausa(a Bauhaus su sasvim slucajno iskoristili kao pozadinsku muziku,jer im je to Google izbacio kao prvu ponudu gothic music).Gledaoci uplaseni,vec pocinju sumnje na "komsiju sa treceg sprata"sto oblaci crninu,garant ce sutra ubiti nekoga.Slusa neku sumnjivu muziku.

I sjetih se onog bolida Miroljuba Petrovica.Expert-cetnik za sekte.Kad je lupio za nastup Massive Attack na Exitu 2004.godine da su to bili "masovni napadi na Srbe" :lol: pa se onda obrusio takodjer na koncert Slayera(takodjer na tixE),mozete samo zamisliti sta je o njima pricao. :D

Elem nejse,idealan prilog za Glam Blam,Red Carpet,za gledaoce Hayata,Obn,Pinka i slicno.A to nesto i govori o "ozbiljnosti" postojanja Crne Ruze.
Russki

#48 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Russki »

Dežurni, dosta dobrih stvari si ovdje napisao, ali da li stvarno misliš da ne postoje?

Ja mislim da postoje i da imaju utjecaja više nego što ti misliš.

Kažem ti, znam likove koji su bili tu, upoznat sam sa dosta stvari...Nije to baš šala.

Sve u svemu, kult je zajebana stvar.
dezurni_ucenik

#49 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by dezurni_ucenik »

Russki wrote:Dežurni, dosta dobrih stvari si ovdje napisao, ali da li stvarno misliš da ne postoje?

Ja mislim da postoje i da imaju utjecaja više nego što ti misliš.

Kažem ti, znam likove koji su bili tu, upoznat sam sa dosta stvari...Nije to baš šala.

Sve u svemu, kult je zajebana stvar.

Nisam primjetio u Bosni da toga ima.Ali ako tako kazes da si poznavao takve likove onda u redu.A kakva im je bila prica,sta kako,kako uletise u sektu,jel Crna Ruza u pitanju?
Russki

#50 Re: Crna ruža odvodi djecu u smrt

Post by Russki »

Je, CR je u pitanju.

Većina njih su bili dosta inteligentni mladi momci i cure koje su nesrećom završile u takvom društvu. Kultove obično vode ljudi na visokim pozicijama i sl.

Par likova se ubilo zbog toga, CR na krevetu, pisma, pa i sami ostali pripadnici kulta na sahrani.
Post Reply