.

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
jOFLA

#1 .

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 10/05/2023 22:34, edited 2 times in total.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

.........boj se ovna, boj se govna, a kad cu zivjet...
encian

Post by encian »

procitah jucer na science daily. stvarno zabrinjavajuce. dosadasnje studije na istu temu nisu uspjele dokazati vezu ovako jasno. ali ne mogu se oteti utisku da ipak ima jos nesto na djelu. vecina moje familije konzumira crveno meso svakodnevno, i smatra da nisu jeli ako to ne urade. tako se radilo dokle se sjeca, pa ipak niko u familiji nikad nije imao rak.
luciferino

Post by luciferino »

Bosanac sa dna kace wrote:.........boj se ovna, boj se govna, a kad cu zivjet...
:thumbup:
terapija

Post by terapija »

Fazon je u tome sto je vec skoro nemoguce naci meso, pa i jaja, mlijeko voce povrce itd., u pravom smislu rijeci.

Sve je puno hormona i hemije, a oni su opravo ti koji su nedovoljno ispitani i rijetko ih se dovodi u direktnu vezu s gore navedenim problemima.
A onda se pitamo zasto recimo djevojcice i djecaci sazrijevaju seksualno sa 10 i manje godina. Evolucija, aha djes' sta ima :P

Nema te namirnice koja je "opasna", ako je ispravna, zdrava itd.
Pa davno bismo izumrli da je tako.

Problem je u masovnoj proizvodnji konzerviranju i preradi.

Eto to je moje skromno misljenje
wels

Post by wels »

luciferino wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:.........boj se ovna, boj se govna, a kad cu zivjet...

Ne zivim da bi jeo!

Jedem da bi zivio!

Sto zdravije to bolje.

Image

:D
luciferino

Post by luciferino »

wels wrote:
luciferino wrote:

Ne zivim da bi jeo!

Jedem da bi zivio!

Sto zdravije to bolje.

Image

Ako ne jedem kvalitetno, ne moram ni živiti. A svi ćemo umrijeti i niko ne zna ni kada ni kako. Ako me sutra spuca cigla s krova...bar da znam da je zadnji obrok bio "kvalitetan" :P
wels

Post by wels »

luciferino wrote:
wels wrote:
luciferino wrote: :thumbup:

Ne zivim da bi jeo!

Jedem da bi zivio!

Sto zdravije to bolje.

Image

Ako ne jedem kvalitetno, ne moram ni živiti. A svi ćemo umrijeti i niko ne zna ni kada ni kako. Ako me sutra spuca cigla s krova...bar da znam da je zadnji obrok bio "kvalitetan" :P
Nije kvalitet ishrane u mesu.

Ok. crveno meso ali svedeno na minimum.
Terapija:

Fazon je u tome sto je vec skoro nemoguce naci meso, pa i jaja, mlijeko voce povrce itd., u pravom smislu rijeci.

Sve je puno hormona i hemije...
Iz razloga koje je Terapija naveo vrlo je malena brojka ljudi koji se mogu kvalitetno hraniti.Zdrava ishrana je danas u svijetu privilegija.
luciferino

Post by luciferino »

wels wrote:
luciferino wrote:
wels wrote:
Ne zivim da bi jeo!

Jedem da bi zivio!

Sto zdravije to bolje.

Image

Nije kvalitet ishrane u mesu.

Ok. crveno meso ali svedeno na minimum.
Terapija:

Sve je puno hormona i hemije...
Iz razloga koje je Terapija naveo vrlo je malena brojka ljudi koji se mogu kvalitetno hraniti.Zdrava ishrana je danas u svijetu privilegija.
Nije kvalitet u mesu, zato i jeste pod navodnicima. :) Terapija je odlično rekao, ali to nas opet vraća na ono "boj se o...boj se g..." Pa više ne mogu naći ni crva u jabuci, sve izgledaju lakirano, a o kljukanju jadne stoke hormonima da i ne govorim, a sve u svrhu hiperprodukcije. Mogu li oni sa sigurnošću reći da je to meso bilo meso "organic" stoke? Jednostavno mi ta priča o crvenom mesu (svi znamo da su mesne prerađevine ionako čisto smeće) ide blago na živce kada je danas skoro sve nečim zatrovano. Bilo bi onda najbolje da prestanemo jesti. Pričamo o istim stvarima, a jesti se mora. :)
Ko voli, nek' izvoli. Ko može, nek sebi priušti šta želi. Problem je u tome što se moderna prehrambena industrija neće nikada odreći onoga što joj donosi profit.
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

trava je najzdravija. :D
Post Reply