.
Moderator: anex
- Bosanac sa dna kace
.........boj se ovna, boj se govna, a kad cu zivjet...
-
encian
procitah jucer na science daily. stvarno zabrinjavajuce. dosadasnje studije na istu temu nisu uspjele dokazati vezu ovako jasno. ali ne mogu se oteti utisku da ipak ima jos nesto na djelu. vecina moje familije konzumira crveno meso svakodnevno, i smatra da nisu jeli ako to ne urade. tako se radilo dokle se sjeca, pa ipak niko u familiji nikad nije imao rak.
-
luciferino
Bosanac sa dna kace wrote:.........boj se ovna, boj se govna, a kad cu zivjet...
- terapija
Fazon je u tome sto je vec skoro nemoguce naci meso, pa i jaja, mlijeko voce povrce itd., u pravom smislu rijeci.
Sve je puno hormona i hemije, a oni su opravo ti koji su nedovoljno ispitani i rijetko ih se dovodi u direktnu vezu s gore navedenim problemima.
A onda se pitamo zasto recimo djevojcice i djecaci sazrijevaju seksualno sa 10 i manje godina. Evolucija, aha djes' sta ima
Nema te namirnice koja je "opasna", ako je ispravna, zdrava itd.
Pa davno bismo izumrli da je tako.
Problem je u masovnoj proizvodnji konzerviranju i preradi.
Eto to je moje skromno misljenje
Sve je puno hormona i hemije, a oni su opravo ti koji su nedovoljno ispitani i rijetko ih se dovodi u direktnu vezu s gore navedenim problemima.
A onda se pitamo zasto recimo djevojcice i djecaci sazrijevaju seksualno sa 10 i manje godina. Evolucija, aha djes' sta ima
Nema te namirnice koja je "opasna", ako je ispravna, zdrava itd.
Pa davno bismo izumrli da je tako.
Problem je u masovnoj proizvodnji konzerviranju i preradi.
Eto to je moje skromno misljenje
-
luciferino
Ako ne jedem kvalitetno, ne moram ni živiti. A svi ćemo umrijeti i niko ne zna ni kada ni kako. Ako me sutra spuca cigla s krova...bar da znam da je zadnji obrok bio "kvalitetan"wels wrote:luciferino wrote:Bosanac sa dna kace wrote:.........boj se ovna, boj se govna, a kad cu zivjet...
Ne zivim da bi jeo!
Jedem da bi zivio!
Sto zdravije to bolje.
![]()
- wels
Nije kvalitet ishrane u mesu.luciferino wrote:Ako ne jedem kvalitetno, ne moram ni živiti. A svi ćemo umrijeti i niko ne zna ni kada ni kako. Ako me sutra spuca cigla s krova...bar da znam da je zadnji obrok bio "kvalitetan"wels wrote:luciferino wrote:
Ne zivim da bi jeo!
Jedem da bi zivio!
Sto zdravije to bolje.
![]()
Ok. crveno meso ali svedeno na minimum.
Iz razloga koje je Terapija naveo vrlo je malena brojka ljudi koji se mogu kvalitetno hraniti.Zdrava ishrana je danas u svijetu privilegija.Terapija:
Fazon je u tome sto je vec skoro nemoguce naci meso, pa i jaja, mlijeko voce povrce itd., u pravom smislu rijeci.
Sve je puno hormona i hemije...
-
luciferino
Nije kvalitet u mesu, zato i jeste pod navodnicima.wels wrote:Nije kvalitet ishrane u mesu.luciferino wrote:Ako ne jedem kvalitetno, ne moram ni živiti. A svi ćemo umrijeti i niko ne zna ni kada ni kako. Ako me sutra spuca cigla s krova...bar da znam da je zadnji obrok bio "kvalitetan"wels wrote:
Ne zivim da bi jeo!
Jedem da bi zivio!
Sto zdravije to bolje.
![]()
Ok. crveno meso ali svedeno na minimum.
Iz razloga koje je Terapija naveo vrlo je malena brojka ljudi koji se mogu kvalitetno hraniti.Zdrava ishrana je danas u svijetu privilegija.Terapija:
Sve je puno hormona i hemije...
Ko voli, nek' izvoli. Ko može, nek sebi priušti šta želi. Problem je u tome što se moderna prehrambena industrija neće nikada odreći onoga što joj donosi profit.
-
WizzardFromBOZ
trava je najzdravija.