---------

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li ste za legalizaciju marihuane?

DA
7
39%
NE
11
61%

Total votes: 18

micika

Post by micika »

Aha...pa ce drzava od tog poreza da gradi rehabilitacione centre :oops: :oops:
Ja sam za to da se omladina educira,da se skrene paznja na opasnost od bilo koje vrste droga,alkohola itd.Umjesto da se borite za legalizaciju,bolje organizovati neke seminare,nesto korisno za drustvo.
Ne kontam kako neko moze doci u taj stadij kad mu treba stimulant da bi se nasmijao?Zar vise nema zdravog humora i zdravog smijeha :? :D prosvijetlite me molim vas.
ja sam i za zabranu pusenja na javnim mjestima :D :D bas zato sto sam bivsi pusac..i sto sam tek sada shvatila koliko sam otrova konzumirala.
Hajd i u pamet 8-)
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ja samo znam da moderatori na neki neobjašnjiv način skontaju da si u drugom stanju i ni pet ni šest :D banana
Herc

Post by Herc »

--------
Last edited by Herc on 03/05/2012 12:31, edited 1 time in total.
micika

Post by micika »

da se razumijemo....ja sam za to da se rigorozno kontrolise proizvodnja i prodaja alkohola :-? i ne smatram da je moj komsija koji je kronicni alkoholicar i cio zivot maltretira zenu ista bolji od nekog narkomana.Sve je to sazrelo za lijecenja.Eto toliko :D
manijak1

Post by manijak1 »

Željo osvajač Kupa BiH :oops: :D
spongebob

Post by spongebob »

micika wrote:da se razumijemo....ja sam za to da se rigorozno kontrolise proizvodnja i prodaja alkohola :-? i ne smatram da je moj komsija koji je kronicni alkoholicar i cio zivot maltretira zenu ista bolji od nekog narkomana.Sve je to sazrelo za lijecenja.Eto toliko :D
pa u tome i jeste problem...jedna droga se satanise, dok se druga tolerise a u biti su obje droge.
Btw, alkohol cini agresivnim, dok trava smiruje. Ne plediram ni za jednu od droga, ali se alkohol kao drustveni problem preblago problematizuje, dok se trava predstavlja babarogom, sto je daleko od stvarnosti.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja bih da se sve legalizira, kocka, alkohol, droga, prostitucija,...
VanHelsing

Post by VanHelsing »

Interesantna tema oko koje se uvijek dvoumim..nekad sam za a nekad protiv. Licno sam pusio travu u jednom periodu od 4 godine, ne svaki dan ali recimo da nije proslo dvije sedmice a da nisam barem jednom na derneku ili izlasku ili playstation maratonu zapalio joint. Sad kad gledam na taj period vidim da mi je mozda bilo malo pametnije da sam to vrijeme trosio na skolu ili neki sport, ali objektivno ne mogu da nadjem niti jednu stvar u svom zivotu gdje me je taj period od 4 godine duvanja onesposobio ili me trajno obiljezio u negativnom smislu. Kada sam je prestao pusiti bilo je to naglo i bez ikakvih problema ili kriza.
A sa druge strane bio sam pusac 11 godina nakon kojih sam dobio neke fleke po plucima, non stop sam kasljao, imao velikih problema dok na kraju nisam prelomio i bacio cigare uz OGROMNU muku. Danas sam CIST od cigara i idem dan za danom evo vec 3 godine bez istih. Mislim da prestanak pusenja se moze mnogo lakse uporediti sa mukama lijecenog alkoholicara ili ovisnika o heroinu, nego duvanje trave i njeni efekti.

Zakljucak je veoma jednostavan..najlakse i najispravnije je reci sve je to otrov i nista nam od toga ne treba, ali cinjenica je da su legalne samo drzavne droge, alkohol, tablete za smirenje kojima se svijet sve vise kljuka a koje izazivaju pravu ovisnost, a da se marihuana i ljudi koji je uzivaju sikaniraju kao neki otpad neko smece od ljudi koji su kao zli a ovi alkoholicari su kao veseljaci. Mislim da je to u najmanju ruku licemjerno :roll:
carsija

Post by carsija »

ljudi moji droga nikada nikome nije donijela dobro
ni onima sto je upotrebljavaju a ni onima koji koriste
slabosti korisnika droge

Joca Amsterdam izručen Srbiji !

BEOGRAD - Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, kojega mediji označavaju kao jednog od vodećih narko-bossova u Europi, izručen je u četvrtak iz Nizozemske Srbiji.

Protiv Jocića se još 1996. godine vodila istraga zbog sumnje da je naručio ubojstvo za koje su dvojica počinitelja osuđena na 20 godina, dok je on pobjegao najprije u Kolumbiju, a potom je često mijenjao zemlje boravka.

Međunarodnu tjeralicu MUP Srbije raspisao je sredinom 2001. godine te je na temelju nje Jocić uhićen u Bugarskoj koja ga je godinu nakon uhićenja izručila Nizozemskoj koja ga je također tražila i gdje je dosad izdržavao zatvorsku kaznu na koju je osuđen u toj zemlji.

Jocića se, inače, sumnjiči za tri ubojstva policajaca u Europi, ubojstva u Njemačkoj, Nizozemskoj i Srbiji i razbojstva u tim zemljama, a bugarski mediji tvrdili su da je Jocić iz bugarskog zatvora naručio ubojstva glavnog tajnika bugarske policije Bojka Borisova, kao i nizozemskog tužitelja Kusa Ploja. Usto, bugarski su mediji tvrdili da je Jocić pri uhićenju, u zamjenu za slobodu, nudio otplatu dijela bugarskog međunarodnog duga.

Beogradski mediji tvrdili su da se zbog straha od Jocića policiji prije nepune dvije godine predao Milorad Ulemek Legija, prvooptuženi za ubojstvo premijera Zorana Đinđića 2003. godine, koji je Jociću navodno oteo jedan veliki posao s heroinom.
Stitch__

Post by Stitch__ »

u zatvor sve koje uhvate da duvaju a dilere na elektricnu stolicu :x :x :x svu bi ja tu gamad istrijebio :x :x mater im narkomansku :x profitiraju na tudjim nesrecama :x :x gori su od cetnika! :x :x :x :x NE LEGALIZIRATI, NEGO UVESTI SMRTNU KAZNU :x :x :x :x :x :x
Herc

Post by Herc »

--------
Last edited by Herc on 03/05/2012 12:31, edited 1 time in total.
Sinapsa

Post by Sinapsa »

ja sam striktno protiv legalizacije marihuane ali sam zato za legalizaciju tetrahidrokanabinola...to bi nas dovelo puno dalje... :)
xygirl

Post by xygirl »

pa i nemam neko odredjeno misljenje povodom legalizacije marihuane kad je ionako dostupna svima i toliko se pusi i kod nas kao da je i legalizovana...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

spongebob wrote:
micika wrote:ja sam za legalizaciju jedne velike toljage :x :x ccc,boze o cemu vi razmisljate :-?
idi bori se za prohabitaciju alkohola
a sta je to prohabitacija? :?
rasta

Post by rasta »

legalizacija bi sada znacila samo jos jedan izvor love za pokrast...a da je donekle u redu zasto ne legalizacija...a tu temu od politicara je jednom davno pokrenuo Sejfudin Tokic...legenda :D
zloglas

Post by zloglas »

Sejfo Tokić jeste pokrenuo temu, ali nije on nikakva legenda. Al' nema veze...
Ja sam protiv legalizacije marihuane. Ona se sada svakako može nabaviti u svako doba i na svakom mjestu, tako da nema potrebe za nekom transparentnijom distribucijom. Ono što bi se desilo u slučaju legalizacije je samo dodatno poskupljenje trave zbog poreza!

Tako bi država možda stavila pod kontrolu tzv. lake droge, ali bi jedine štete imali konzumenti. S druge strane, moguć je porast potražnje za nekim težim drogama, tako da bi legalizacija, u konačnici, bila krajnje kontraproduktivna.
zloglas

Post by zloglas »

Stitch__ wrote:u zatvor sve koje uhvate da duvaju a dilere na elektricnu stolicu :x :x :x svu bi ja tu gamad istrijebio :x :x mater im narkomansku :x profitiraju na tudjim nesrecama :x :x gori su od cetnika! :x :x :x :x NE LEGALIZIRATI, NEGO UVESTI SMRTNU KAZNU :x :x :x :x :x :x

A ti si glup
tempora

Post by tempora »

VanHelsing wrote:Interesantna tema oko koje se uvijek dvoumim..nekad sam za a nekad protiv. Licno sam pusio travu u jednom periodu od 4 godine, ne svaki dan ali recimo da nije proslo dvije sedmice a da nisam barem jednom na derneku ili izlasku ili playstation maratonu zapalio joint. Sad kad gledam na taj period vidim da mi je mozda bilo malo pametnije da sam to vrijeme trosio na skolu ili neki sport, ali objektivno ne mogu da nadjem niti jednu stvar u svom zivotu gdje me je taj period od 4 godine duvanja onesposobio ili me trajno obiljezio u negativnom smislu. Kada sam je prestao pusiti bilo je to naglo i bez ikakvih problema ili kriza.A sa druge strane bio sam pusac 11 godina nakon kojih sam dobio neke fleke po plucima, non stop sam kasljao, imao velikih problema dok na kraju nisam prelomio i bacio cigare uz OGROMNU muku. Danas sam CIST od cigara i idem dan za danom evo vec 3 godine bez istih. Mislim da prestanak pusenja se moze mnogo lakse uporediti sa mukama lijecenog alkoholicara ili ovisnika o heroinu, nego duvanje trave i njeni efekti.Zakljucak je veoma jednostavan..najlakse i najispravnije je reci sve je to otrov i nista nam od toga ne treba, ali cinjenica je da su legalne samo drzavne droge, alkohol, tablete za smirenje kojima se svijet sve vise kljuka a koje izazivaju pravu ovisnost, a da se marihuana i ljudi koji je uzivaju sikaniraju kao neki otpad neko smece od ljudi koji su kao zli a ovi alkoholicari su kao veseljaci. Mislim da je to u najmanju ruku licemjerno :roll:
Ja ne znam kakva je logika usporedjivanja, alkohol, droga, pusenje, kao opravdavanje ovog ili onog!? Svaka ponaosob posast za sebe.
To sto ti nisi osjetio posljedice duvanja od 4 godine, imas jos vremena. Kao sto cu ja osjetiti od cigareta, jer negiram i pravim se luda.
Postoji ta uvazena mitologija i marihuani koja smiruje, koja nije ovisna, nije agresivna, nema posljedica.......pa neki ce cak naci i pozitivno dejstvo.
Kao sto ja nekada negdje procitah da sasvim male doze nikotina "sprjecavaju" Alzhajmer i Parkins, pa se drzim te recenice da opravdam svoju bolest.
No dovoljno istrazivanja pokazuje koliko je marihuana stetna i koje su njene posljedice. A mi cemo uvijek naci razlog da tvrdimo drukcije.
Pitaj koji su sastojci marihuane danas i zasto je usporedjuju trenutno sa teskim drogama, jer ima takvo dejstvo i nacine " spravljanja"
U BiH malte ne ispod svakog cicka raste "trava" a cjene su krajnje primamljive za pubertetlije koji iz dosade ( a iz dosade proizilazi svako zlo) i malih mogucnosti prisvajaju ovu travuljinu kao caj od nane ne bi li izlijecili svoju umornu psihu od nade i cekanja na bolje sutra.

Ako Holandija, koja ima "tradiciju" marihuane ima problema sa ilegalnim poljima trave i nekontrolisanom prodajom, te koristenjem substanci koji ovu botanicku granu cine jos agresivnijom i stavljaju u rang teskih droga, zasto bi legalizacija marihune kod nas bila nesto pozitivno? Nesto sto bi se tako dobro dalo kontrolisati sa ovakvim sistemom vrijednosti i zakonja?
Dosta

Post by Dosta »

carsija wrote:
taxi_driver wrote:uvijek za.pusio sam travu prije rata,ono bilo mi je zanimljivo raditii ono sto je zabranjeno.i iz iskustva kazem da je bolja od alkohola.nema mamurluka,nisi agresivan,a ismijes se ko budala.sve u svemo lijepo.
zivim u holandiji i mogu vam reci da ovdje je manji postotak raje koja pusi travu nego kod nas.ovdje ne ubrajam turiste koji samo zbog nje i dodju ovdje.
zivjela zivjela trava......
a sta to ne moze u Holandiji?Sve sto u drugim zemljama ne moze ovdje moze.Najvise pedofila,drogerasa,homoseksualaca,kretena i budala(kao da su svi od rodjenja prebolovali upalu mozga).Kopiraju Ameriku zeza ih samo sto citavu Holandiju mozes preci za 3 sata.

"a ismijes se ko budala"

a sto ce ti ovo KO
Jel oca ti carsija :D , jel bas tako. Znas sta ne moze u Holandiji, da ti odgovorim, ne mogu se silovati majke, klati djeca, praviti masovne grobnice, stavljati ratni zlocinci u vrh vlast... Ne mogu ratni profiteri biti ugledni gradjani, ne mozes ubiti i opljackati nekoga nekaznjeno kao sto sve ovo moze u Bosni... Iznervira me, odoh zaklat nekoga da se opustim, bolje nego da pusim travu :-D
Dont Let

Post by Dont Let »

Nije nikome u koristi da se legalizuje marihuana. Dileri bi morali plaćati PDV, a ovi političari u vlasti bi se još sa tim zakonom "umarali" jadničci... :-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Dosta wrote:
Jel oca ti carsija :D , jel bas tako. Znas sta ne moze u Holandiji, da ti odgovorim, ne mogu se silovati majke, klati djeca, praviti masovne grobnice, stavljati ratni zlocinci u vrh vlast... Ne mogu ratni profiteri biti ugledni gradjani, ne mozes ubiti i opljackati nekoga nekaznjeno kao sto sve ovo moze u Bosni... Iznervira me, odoh zaklat nekoga da se opustim, bolje nego da pusim travu :-D
da, da tamo takodje mozes nafatat ubica, zlocinaca i jos kojekavih kriminalaca, ratnih profitera, i svima im dat da lijepo fino zive ko lordovi u vili! :roll:
carsija

Post by carsija »

Dosta wrote:
carsija wrote:
taxi_driver wrote:uvijek za.pusio sam travu prije rata,ono bilo mi je zanimljivo raditii ono sto je zabranjeno.i iz iskustva kazem da je bolja od alkohola.nema mamurluka,nisi agresivan,a ismijes se ko budala.sve u svemo lijepo.
zivim u holandiji i mogu vam reci da ovdje je manji postotak raje koja pusi travu nego kod nas.ovdje ne ubrajam turiste koji samo zbog nje i dodju ovdje.
zivjela zivjela trava......
a sta to ne moze u Holandiji?Sve sto u drugim zemljama ne moze ovdje moze.Najvise pedofila,drogerasa,homoseksualaca,kretena i budala(kao da su svi od rodjenja prebolovali upalu mozga).Kopiraju Ameriku zeza ih samo sto citavu Holandiju mozes preci za 3 sata.

"a ismijes se ko budala"

a sto ce ti ovo KO

:lol: :lol: slaba ti to neka trava dok se mozes iznervirati,
a onda se pitam ma gdje ti to zivis kad ovako lijepo opisa Holandiju nesto ko raj,more bit da je jopet do trave :D :-)
carsija

Post by carsija »

Bosanac sa dna kace wrote:
Dosta wrote:
da, da tamo takodje mozes nafatat ubica, zlocinaca i jos kojekavih kriminalaca, ratnih profitera, i svima im dat da lijepo fino zive ko lordovi u vili! :roll:

ma daj bolan pusti ga vidis da se napusio :-)
ovdje nema dana da nekoga nisu ukokali,kidnapovali,silovanja u familiji.Samo sto ovdje odmah proglase kao nije uracunljiv i mjesto u zatvor dobio ljecenje,puste ga za 6 mjeseci a on opet siluje neko dijete.Ovdje sve mozes uraditi ,za ubistvo dobije 1-2g al kad utajis porez,e tu su drasticne kazne naravno ako te uhvate,a vecinom uhvate male ribice.Pa vidite po Jugoslovenskom tribunalu,banalne kazne.Sto se tice politicara i lopovluka oni to malo kulturnije rade od nasih
Post Reply