---------
-
Herc
-
+od 13 godina
#2 Re: Legalizacija marihuane
E vala bas!Herc wrote:Da li ste vi za legalizaciju marihuane i zasto se nijedna politicka opcija u BiH ne zalaze otvoreno za to? Ja licno jesam,jer narkomanije ce uvijek biti i ako je vec tako,bolje da i drzava ubire porez i kontrolise veliko trziste lakih opojnih droga.
Ja ne znam za sto ne idemo malo dalje u nekim zakonima. Marihuana nije toliko opasna koliko je politicari i mediji òpisuju. To vam govorim iz licnog iskustva. Evo ja ponekad znam zapaliti po koju, ali uopste nemam osjecaja da moram opet pusiti, nije adiktivna. Niti je toliko opasna. Naprimjer u holandiji puse, a znam da isto tako u Spaniji i Italiji, da raja pusi po ulici i da im niko nista ne kaze.
- manijak1
PDV za travu = po stopi od 80 %
Otvaram radnju Ništa za one ispod 20 - za ove ostale glupane
bujrum

Otvaram radnju Ništa za one ispod 20 - za ove ostale glupane
- taxi_driver
uvijek za.pusio sam travu prije rata,ono bilo mi je zanimljivo raditii ono sto je zabranjeno.i iz iskustva kazem da je bolja od alkohola.nema mamurluka,nisi agresivan,a ismijes se ko budala.sve u svemo lijepo.
zivim u holandiji i mogu vam reci da ovdje je manji postotak raje koja pusi travu nego kod nas.ovdje ne ubrajam turiste koji samo zbog nje i dodju ovdje.
zivjela zivjela trava......
zivim u holandiji i mogu vam reci da ovdje je manji postotak raje koja pusi travu nego kod nas.ovdje ne ubrajam turiste koji samo zbog nje i dodju ovdje.
- manijak1
Lako je za vas ........imate limit .......imate volju ........pamet karakter ........šta za ove ostale ?
Vi ćete ih educirati o upotrebi kanabisa ?
Vi ćete ih educirati o upotrebi kanabisa ?
-
tempora
#7 Re: Legalizacija marihuane
U Holandiji nije legalizovana marihuna vec je "gedogen" sto znaci da se dozvoljava do odredjene mjere ( a ovisnicima i " proizvodjacima" nikada nije potrebna mjera), ali hajde, pravne zackoljice, da ne komplikujem.+od 13 godina wrote:E vala bas!Herc wrote:Da li ste vi za legalizaciju marihuane i zasto se nijedna politicka opcija u BiH ne zalaze otvoreno za to? Ja licno jesam,jer narkomanije ce uvijek biti i ako je vec tako,bolje da i drzava ubire porez i kontrolise veliko trziste lakih opojnih droga.
Ja ne znam za sto ne idemo malo dalje u nekim zakonima. Marihuana nije toliko opasna koliko je politicari i mediji òpisuju. To vam govorim iz licnog iskustva. Evo ja ponekad znam zapaliti po koju, ali uopste nemam osjecaja da moram opet pusiti, nije adiktivna. Niti je toliko opasna. Naprimjer u holandiji puse, a znam da isto tako u Spaniji i Italiji, da raja pusi po ulici i da im niko nista ne kaze.
Ne znam, ako vec koristis marihuanu trebao bi znati bolje ili pak sutjeti o tome da marihuana nije stetna. Marihuana je itekako stetna i prilikom dugogodisnjeg koristenja marihuana moze izazvati sizofreniju. ( naucno dokazano) Samo jedan od "nus pojava"
U Holandiji se marihuana mijesa sa kojekakvim supstancama i postoje tvrdnje da je u "rangu" teskih droga tj iste ucinkovitosti i iste opasnosti.
- Bosanac sa dna kace
A jok nije stetna, samo sto ti se nakon malo duze i malo cesce upotrebe iste muski polni organ ne moze dic da se ispisa a kamoli sta god drugo, zene postaju frigidne, remeti im se menstrulani ciklus, celije u mozgu brze odumiru...sve u svemu osoba postaje poput zombija!
Ne zaboravte, to otavra put ka ''tezim'' drogama!
Pored svih nevolja mi bi i to da imamo, haj fino, kad je bal nek i hala gori!
Ne zaboravte, to otavra put ka ''tezim'' drogama!
Pored svih nevolja mi bi i to da imamo, haj fino, kad je bal nek i hala gori!
-
FortunaBela
Ne, ali sam zato da se povećaju kazne za dilanje...
-
carsija
a sta to ne moze u Holandiji?Sve sto u drugim zemljama ne moze ovdje moze.Najvise pedofila,drogerasa,homoseksualaca,kretena i budala(kao da su svi od rodjenja prebolovali upalu mozga).Kopiraju Ameriku zeza ih samo sto citavu Holandiju mozes preci za 3 sata.taxi_driver wrote:uvijek za.pusio sam travu prije rata,ono bilo mi je zanimljivo raditii ono sto je zabranjeno.i iz iskustva kazem da je bolja od alkohola.nema mamurluka,nisi agresivan,a ismijes se ko budala.sve u svemo lijepo.
"a ismijes se ko budala"
a sto ce ti ovo KO
-
mr2
pa posto ti se ovdje ne svidacarsija wrote:a sta to ne moze u Holandiji?Sve sto u drugim zemljama ne moze ovdje moze.Najvise pedofila,drogerasa,homoseksualaca,kretena i budala(kao da su svi od rodjenja prebolovali upalu mozga).Kopiraju Ameriku zeza ih samo sto citavu Holandiju mozes preci za 3 sata.taxi_driver wrote:uvijek za.pusio sam travu prije rata,ono bilo mi je zanimljivo raditii ono sto je zabranjeno.i iz iskustva kazem da je bolja od alkohola.nema mamurluka,nisi agresivan,a ismijes se ko budala.sve u svemo lijepo.
"a ismijes se ko budala"
a sto ce ti ovo KO
- taxi_driver
carsija wrote:a sta to ne moze u Holandiji?Sve sto u drugim zemljama ne moze ovdje moze.Najvise pedofila,drogerasa,homoseksualaca,kretena i budala(kao da su svi od rodjenja prebolovali upalu mozga).Kopiraju Ameriku zeza ih samo sto citavu Holandiju mozes preci za 3 sata.taxi_driver wrote:uvijek za.pusio sam travu prije rata,ono bilo mi je zanimljivo raditii ono sto je zabranjeno.i iz iskustva kazem da je bolja od alkohola.nema mamurluka,nisi agresivan,a ismijes se ko budala.sve u svemo lijepo.
"a ismijes se ko budala"
a sto ce ti ovo KO
a sto to ne moze u bosni?u bosni nema pedofila,drogeras,homoseksualaca,kretena i budala....ma bosna je jedna fina nevina drzavica u kojoj zive veoma pametni ,lijepi i zdravi ljudi.hahahahahahaha
sad sam se ismijao ko budala a nisam pod dejstvom trave.
ej ne lupaj majke ti,da ne bih koju tezu rijec upotrebio
ps.da mozes je preci za tri sata,zato sto imaju dobru mrezu autoputeva,za razliku od bosne kojoj je i auto put ne dogledna buducnost
-
carsija
mr2 wrote:pa posto ti se ovdje ne svidacarsija wrote:a sta to ne moze u Holandiji?Sve sto u drugim zemljama ne moze ovdje moze.Najvise pedofila,drogerasa,homoseksualaca,kretena i budala(kao da su svi od rodjenja prebolovali upalu mozga).Kopiraju Ameriku zeza ih samo sto citavu Holandiju mozes preci za 3 sata.taxi_driver wrote:uvijek za.pusio sam travu prije rata,ono bilo mi je zanimljivo raditii ono sto je zabranjeno.i iz iskustva kazem da je bolja od alkohola.nema mamurluka,nisi agresivan,a ismijes se ko budala.sve u svemo lijepo.
"a ismijes se ko budala"
a sto ce ti ovo KO![]()
![]()
![]()
reci kad se vracas za sarajevo
![]()
![]()
![]()
da li je to sve sto imas napisati ahahahahaha(vidis ja se mogu smijati i bez ti tvojih droga,a ti da li mozes)
mene nisu zasjenila svijetla velegrada kao tebe
a moj opstanak ovdje dobrovoljno-nazor
znas kome je ovdje lijepo onome koji nikada nista nije imao
ni materijalno a ni duhovno.Odavde neke nemozes ni puskom otjerati ,a ja vec polako priprem teren za povratak.
-
carsija
taxi_driver wrote:carsija wrote:a sta to ne moze u Holandiji?Sve sto u drugim zemljama ne moze ovdje moze.Najvise pedofila,drogerasa,homoseksualaca,kretena i budala(kao da su svi od rodjenja prebolovali upalu mozga).Kopiraju Ameriku zeza ih samo sto citavu Holandiju mozes preci za 3 sata.taxi_driver wrote:uvijek za.pusio sam travu prije rata,ono bilo mi je zanimljivo raditii ono sto je zabranjeno.i iz iskustva kazem da je bolja od alkohola.nema mamurluka,nisi agresivan,a ismijes se ko budala.sve u svemo lijepo.
"a ismijes se ko budala"
a sto ce ti ovo KO
a sto to ne moze u bosni?u bosni nema pedofila,drogeras,homoseksualaca,kretena i budala....ma bosna je jedna fina nevina drzavica u kojoj zive veoma pametni ,lijepi i zdravi ljudi.hahahahahahaha
sad sam se ismijao ko budala a nisam pod dejstvom trave.
ej ne lupaj majke ti,da ne bih koju tezu rijec upotrebio
ps.da mozes je preci za tri sata,zato sto imaju dobru mrezu autoputeva,za razliku od bosne kojoj je i auto put ne dogledna buducnost
samo da ne budu file
-
Gorcin
marica nije "adiktivina",
donekle se slazem sa ovom konstatacijom,
ali jest belaj sto je za mnoge ona samo "aperetiv", odskocna daska, prelazna droga...
nisu svi jake volje i karaktera pa da znaju kada im je dosta, pogotovo ne oni između 12-17 god, kojima je "cool" sve sto je samodestruktivno, extremno, zabranjeno...
zbog toga: niposto legalizovat!
donekle se slazem sa ovom konstatacijom,
ali jest belaj sto je za mnoge ona samo "aperetiv", odskocna daska, prelazna droga...
nisu svi jake volje i karaktera pa da znaju kada im je dosta, pogotovo ne oni između 12-17 god, kojima je "cool" sve sto je samodestruktivno, extremno, zabranjeno...
zbog toga: niposto legalizovat!
-
mr2
moja carsija ne duvam,ali mi se svida ideja da mogucarsija wrote:mr2 wrote:pa posto ti se ovdje ne svidacarsija wrote: a sta to ne moze u Holandiji?Sve sto u drugim zemljama ne moze ovdje moze.Najvise pedofila,drogerasa,homoseksualaca,kretena i budala(kao da su svi od rodjenja prebolovali upalu mozga).Kopiraju Ameriku zeza ih samo sto citavu Holandiju mozes preci za 3 sata.
"a ismijes se ko budala"
a sto ce ti ovo KO![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
da li je to sve sto imas napisati ahahahahaha(vidis ja se mogu smijati i bez ti tvojih droga,a ti da li mozes)
ni materijalno a ni duhovno.Odavde neke nemozes ni puskom otjerati ,a ja vec polako priprem teren za povratak.
-
carsija
mr2 wrote:moja carsija ne duvam,ali mi se svida ideja da mogucarsija wrote:mr2 wrote: pa posto ti se ovdje ne svida![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ni materijalno a ni duhovno.Odavde neke nemozes ni puskom otjerati ,a ja vec polako priprem teren za povratak.![]()
![]()
druga stvar kod nas se nikad nije dobro zivilo....mislim na prosjecne ljude....pa su zato moji vec 30 i neku vani
![]()
![]()
par jacih osoba u gradu...mislim novcano..neka mi familija....dodu kod mene da se odmore i pun im je sarajeva ..... samo tako
a posto su ti tvoji 30g radili ovdje od jutra-do mraka ti si u nedostatku roditeljske ljubavi poletio za drogom, e meni je sad tebe bas zao
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die