sada trener...ameriCki

Jeste AS razvaljivao neko vrijeme, onda se raja lagano preselila u Bugati i SOSPapakizSarajeva wrote:Pape, ne znam koja si ti generacija, ali ovo sto sam boldirao nije bas potpuno tacno ... Isao sam u Prvu gimnaziju i sva raja iz Prve gimnazije su prije MOD-a, Cenge, A-cluba, Dedana, Lo-Lo i drugih kafica su ordinirala najmanje 2 godine u "AS" -u ...pape wrote:Nisu oni nikada drzali "Pjaf", ... oni su drzali "AS", ..... bivsu ocevu piljaru adaptirali u kafic.Chisum wrote: Sto se tice ove dvojice brace, jednog od njih se sjecam, jer je bio sa mnom u specijalnoj, ne u mojoj ceti, doduse, ali se onog mladjeg ne sjecam tacno gdje je on bio u ratu. Nije bio sa nama, uglavnom. Koliko se sjecam drzali su prije rata Pjaf... medjutim, taj je covjek bio tako bezbojan i odbojan, da ja zaista nikad ne mogu sa sigurnoscu reci da li grijesim ili ne. Jednostavno, da nije uletio u Kogo, nikada se te face u zivotu ne bih sjetio.
Bila je to mala shupica, a i klijentela je bila kokosharska. Radila je cak i malo u ratu, dok im Caco nije ubacio bombicu, ...![]()
A ovaj opis, da je lik bezbojan i odbojan ti je odlican.
Sve u svemu, .... ne vidim ni Seju, ni brata mu Senada, .... likovima o kojima se ima nesto posebno reci.
Po njima se nista nece zvati, ....
Slinoins wrote:Majke vam, gdje je bio taj AS?Izgleda stao mi mozak?
Nagradno za sve: koji je zapravo Hasetov originalni nadimak? Kod koga se islo na cevape? Ja znam da nije niti kod Ferhatovica, niti u Devetku, vec kod __________
@Chisum, ... ako nisi znao, ... Mica ti je u bosanskoj diplomatiji, ...Chisum wrote:Ja mislim da su samo Krkan i Mica zivi, a nekad ih je bilo tona. Jos su se pred rat drzali tu i tamo, ali je onda sve k'o snoplje popadalo.
Na Bistrikuins wrote:Majke vam, gdje je bio taj AS?Izgleda stao mi mozak?
Je li mislis na SAN kod nekadasnje Jugobanke ? Tu je cesto "ordinirao" i legenda sevdaha - Zekerijah Dzezic ...muha_sa wrote:
eh,sad da se malo podsjetimo kafane SANi pokojnog Vlade Dijaka--boema-ljudine--sabahilden dodje-nastanca pun djuboks i po vas dan se vrti njegova Selma koju Dugme izvodi.--sjedi Vlado-slusa i pokoju suzu pusti a nama ko nesto cudno
ne kontamo
Chisum pomenu neku raju-birvaktilsku
Plaho druzenje bilo sa Flekijem i burazom mu Deshom
s Deshom ono pravo
i dan danas praznik kad se sretnemo
moram ovdje pomenut i rahmetli Dudu s Kosevskog-pravi ahbab bijase
![]()
Havanaaaa--jebo te gazda Aramisaevo cio dan kontam kako se zvao
znam da je gacanin al da me ubijes imena ne mogu da se sjetim
![]()
hajd-dosta od mene--ovi me Swedi jashu
muha_sa wrote:Slinoins wrote:Majke vam, gdje je bio taj AS?Izgleda stao mi mozak?
Nagradno za sve: koji je zapravo Hasetov originalni nadimak? Kod koga se islo na cevape? Ja znam da nije niti kod Ferhatovica, niti u Devetku, vec kod __________
![]()
eh,sad da se malo podsjetimo kafane SANi pokojnog Vlade Dijaka--boema-ljudine--sabahilden dodje-nastanca pun djuboks i po vas dan se vrti njegova Selma koju Dugme izvodi.--sjedi Vlado-slusa i pokoju suzu pusti a nama ko nesto cudno
ne kontamo
Chisum pomenu neku raju-birvaktilsku
Plaho druzenje bilo sa Flekijem i burazom mu Deshom
s Deshom ono pravo
i dan danas praznik kad se sretnemo
moram ovdje pomenut i rahmetli Dudu s Kosevskog-pravi ahbab bijase
![]()
Havanaaaa--jebo te gazda Aramisaevo cio dan kontam kako se zvao
znam da je gacanin al da me ubijes imena ne mogu da se sjetim
![]()
hajd-dosta od mene--ovi me Swedi jashu
Ups, evo Niksonove jaraniceamrica wrote:nego, sta ima
Edin H. wrote:Ups, evo Niksonove jaraniceamrica wrote:nego, sta ima![]()
Hase=Slino.immuno wrote:ja sta mi radite u ove sitne sate sa ovim pricama .......prvo odgovor na gore postavljeno pitanje Hase-Svabo..pa onda kafici a joj Benito,Nava,o71,Charli,Stari sat,Nail......jel se ono kafana kod Naila zvala zlatni gong??????
a sto je ovo naslov samo momci kao da nije bilo cura u taj vakat sjecal se ko Adile pa makar i iz filma miris dunja....
Ja mislim da se kafana kod Naila zvala GAJ ...immuno wrote:ja sta mi radite u ove sitne sate sa ovim pricama .......prvo odgovor na gore postavljeno pitanje Hase-Svabo..pa onda kafici a joj Benito,Nava,o71,Charli,Stari sat,Nail......jel se ono kafana kod Naila zvala zlatni gong??????
a sto je ovo naslov samo momci kao da nije bilo cura u taj vakat sjecal se ko Adile pa makar i iz filma miris dunja....
PapakizSarajeva wrote:Ja mislim da se kafana kod Naila zvala GAJ ...immuno wrote:ja sta mi radite u ove sitne sate sa ovim pricama .......prvo odgovor na gore postavljeno pitanje Hase-Svabo..pa onda kafici a joj Benito,Nava,o71,Charli,Stari sat,Nail......jel se ono kafana kod Naila zvala zlatni gong??????
rahmet muPapakizSarajeva wrote:Sjeca li se ko konobara Smaje iz Dibeka ... Ide kroz guzvu, nosi tacnu sa 100 piva i dere se " cuvaj ide tvigica od 120 kila ...". Cini mi se da je rahmetli, nisam siguran ...