.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#826 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Nesto se sjetih kad je zaglavljivanje do zore u pitanju...ovog zlocinca :lol: znas ga garant :-D pocev od dedana,hada,gema,skenderije,starog sata...izdrzljiv bi mater hebo...slomi me vazda :lol:
sada trener...ameriCki :-D :bih: Durmo...

Image
JThomas

#827 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by JThomas »

zoka mirković - jel to isti lik iz ove džamonjine priče?

http://sarajevo.co.ba/dzamonja-tersluk-i-javasluk/
HAVANA

#828 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Mislim da jeste...stariji su od mene i samo neke znam...dzanu,cuku...sve je to ta ekipa...setaliste...
Nasmija me dzamonja :lol:
a koji se, usput budi rečeno, u auta razumije ko Mara u krivi kurac, da se razračunavam sa bijesnim sugrađanima...
JThomas

#829 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by JThomas »

najjači je. nema nijedne da ne valja.
Edin H.

#830 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

PapakizSarajeva wrote:
pape wrote:
Chisum wrote: Sto se tice ove dvojice brace, jednog od njih se sjecam, jer je bio sa mnom u specijalnoj, ne u mojoj ceti, doduse, ali se onog mladjeg ne sjecam tacno gdje je on bio u ratu. Nije bio sa nama, uglavnom. Koliko se sjecam drzali su prije rata Pjaf... medjutim, taj je covjek bio tako bezbojan i odbojan, da ja zaista nikad ne mogu sa sigurnoscu reci da li grijesim ili ne. Jednostavno, da nije uletio u Kogo, nikada se te face u zivotu ne bih sjetio.
Nisu oni nikada drzali "Pjaf", ... oni su drzali "AS", ..... bivsu ocevu piljaru adaptirali u kafic.
Bila je to mala shupica, a i klijentela je bila kokosharska. Radila je cak i malo u ratu, dok im Caco nije ubacio bombicu, ... :oops:
A ovaj opis, da je lik bezbojan i odbojan ti je odlican.
Sve u svemu, .... ne vidim ni Seju, ni brata mu Senada, .... likovima o kojima se ima nesto posebno reci.
Po njima se nista nece zvati, .... :dance:
Pape, ne znam koja si ti generacija, ali ovo sto sam boldirao nije bas potpuno tacno ... Isao sam u Prvu gimnaziju i sva raja iz Prve gimnazije su prije MOD-a, Cenge, A-cluba, Dedana, Lo-Lo i drugih kafica su ordinirala najmanje 2 godine u "AS" -u ...
Jeste AS razvaljivao neko vrijeme, onda se raja lagano preselila u Bugati i SOS :run:
ins

#831 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by ins »

Majke vam, gdje je bio taj AS? :? Izgleda stao mi mozak?

Nagradno za sve: koji je zapravo Hasetov originalni nadimak? Kod koga se islo na cevape? Ja znam da nije niti kod Ferhatovica, niti u Devetku, vec kod __________

:sax:
muha_sa

#832 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

ins wrote:Majke vam, gdje je bio taj AS? :? Izgleda stao mi mozak?

Nagradno za sve: koji je zapravo Hasetov originalni nadimak? Kod koga se islo na cevape? Ja znam da nije niti kod Ferhatovica, niti u Devetku, vec kod __________

Slino :D

eh,sad da se malo podsjetimo kafane SAN :D i pokojnog Vlade Dijaka--boema-ljudine--sabahilden dodje-nastanca pun djuboks i po vas dan se vrti njegova Selma koju Dugme izvodi.--sjedi Vlado-slusa i pokoju suzu pusti a nama ko nesto cudno :-) ne kontamo :D Chisum pomenu neku raju-birvaktilsku :D Plaho druzenje bilo sa Flekijem i burazom mu Deshom :-D s Deshom ono pravo :-D i dan danas praznik kad se sretnemo :-D moram ovdje pomenut i rahmetli Dudu s Kosevskog-pravi ahbab bijase :thumbup:

Havanaaaa--jebo te gazda Aramisa :lol: evo cio dan kontam kako se zvao :-) znam da je gacanin al da me ubijes imena ne mogu da se sjetim :-)

hajd-dosta od mene--ovi me Swedi jashu :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#833 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by pape »

Chisum wrote:Ja mislim da su samo Krkan i Mica zivi, a nekad ih je bilo tona. Jos su se pred rat drzali tu i tamo, ali je onda sve k'o snoplje popadalo.
@Chisum, ... ako nisi znao, ... Mica ti je u bosanskoj diplomatiji, ... :oops: :D
Ne znam gdje je sada, ali .... bio je na sluzbi u Njemackoj, a poslije toga u Rusiji. :oops: :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#834 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by KatarinaKosaca »

ins wrote:Majke vam, gdje je bio taj AS? :? Izgleda stao mi mozak? :sax:
Na Bistriku
PapakizSarajeva

#835 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by PapakizSarajeva »

muha_sa wrote:
eh,sad da se malo podsjetimo kafane SAN :D i pokojnog Vlade Dijaka--boema-ljudine--sabahilden dodje-nastanca pun djuboks i po vas dan se vrti njegova Selma koju Dugme izvodi.--sjedi Vlado-slusa i pokoju suzu pusti a nama ko nesto cudno :-) ne kontamo :D Chisum pomenu neku raju-birvaktilsku :D Plaho druzenje bilo sa Flekijem i burazom mu Deshom :-D s Deshom ono pravo :-D i dan danas praznik kad se sretnemo :-D moram ovdje pomenut i rahmetli Dudu s Kosevskog-pravi ahbab bijase :thumbup:

Havanaaaa--jebo te gazda Aramisa :lol: evo cio dan kontam kako se zvao :-) znam da je gacanin al da me ubijes imena ne mogu da se sjetim :-)

Je li mislis na SAN kod nekadasnje Jugobanke ? Tu je cesto "ordinirao" i legenda sevdaha - Zekerijah Dzezic ...
HAVANA

#836 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

...ciji sin moze u sve ove price o asfaltu...Djeza :D
Chisum

#837 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Evo konacno uhvatih malo vremena, pa da se javim veselom drustvu na jedinoj temi na forumu na kojoj mi ne dolazi neopisivo intenzivna zelja da nekoga zadavim golim rukama. :D

HAVANA, oko, naravno da mi je poznata faca, samo sto moram sam na sebe da se naljutim, jer ti stalno stavljas neke slike, pa i ja sam sebi kazem hiljadu puta da cu da slikam, a ne samo pamtim, ali nista... vazda zaboravim... ili vec bude kasno - kad je covjek janpi, tesko da mu je do slikanja.
Nego, gdje ti je ovaj haver? Ja se ne sjecam kada sam zadnji put vidio ovu facu. A sto se tice nabrojanih kafana, nekako mi se najvise Dedan mota po glavi kada sam vidio sliku.

@Jthomas... jeste, to je taj Zoka... bio je super cova... odvalio i murije finu porciju. Ne bih sada u detalje i u zajebancije, a bilo je svega, jer ne bi bilo fer ni prema ovako dobrom covjeku, a ni prema njegovom sinu.

bila je to stvarno samo takva ekipa... Sve je to manje-vise poumiralo, a bilo ih je sa takvim pedigreom, da im je svijet bio pred nogama, ali dzaba - prijateljstva kakvih je malo, plus njegova visost alkohol - i nema te na mapi... Kakva je samo Dugina porodica bila... dzaba... Pa I cerka Rate Dugonjica, Bekana, je znala da zaplati... Da ne imenujem, (covjek je ziv ima porodicu), iskoristicu Kafku - jedan gospodin K ju je znao odvaliti od kurca :lol: ... a nije Jozef...

@pape... Znam, naravno... samo kazu bila mu je pedala iz Svabije, nakon malverzacija :lol: ... a ni u rusiji se nije bolje proveo... Znam da je nakon toga pokusao da se uvali u neku od arapskih zemalja, e sada, da li je uspio, nisam siguran, ne vidjeh ga dugo... a ni sina mu pop-rock zvijezdu :lol:

I na kraju, moj haver Muha... Pa gdje si Muha, haveru, nema te k'o Natasche Kampusch, :lol:
Jeste, ja sam se sjetio da je lik bio Gacanin, i koliko se sjecam neki narodnjak, ali je to nakon njega uzeo Tancica i drzao godinama.
_Dame_

#838 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by _Dame_ »

Kad se sefko vraca s puta?
Chisum

#839 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Nadajmo, se jos malo. Bilo bi lijepo kada bi nam dosao nazad ovog ljeta.

Vec je odvalio dobar komad, a da znaju kako mu je vuna kad ne zna ko mu sve sjeda na onu skupocjenu kozu u kafani, pustili bi ga isti dan :lol:

Da i Mujo malo odahne.
Last edited by Chisum on 02/03/2011 00:32, edited 1 time in total.
Chisum

#840 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

muha_sa wrote:
ins wrote:Majke vam, gdje je bio taj AS? :? Izgleda stao mi mozak?

Slino :D

Muha, lave, nativra nam cesce na ovu temu, jebo ga ti, malo je ne zijanismo :D ... da je Havana ne ustinu za dupe neki dan, zavrsila bi na "smetljistu istorije". :D
amrica

#841 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

nego, sta ima :zjev:
Edin H.

#842 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

amrica wrote:nego, sta ima :zjev:
Ups, evo Niksonove jaranice :shock: :run:
immuno

#843 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by immuno »

ja sta mi radite u ove sitne sate sa ovim pricama .......prvo odgovor na gore postavljeno pitanje Hase-Svabo..pa onda kafici a joj Benito,Nava,o71,Charli,Stari sat,Nail......jel se ono kafana kod Naila zvala zlatni gong??????
a sto je ovo naslov samo momci kao da nije bilo cura u taj vakat sjecal se ko Adile pa makar i iz filma miris dunja....
amrica

#844 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Kafic Metronom, izadje negdje iz malog mozga.... :-) Blizu 071
amrica

#845 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Edin H. wrote:
amrica wrote:nego, sta ima :zjev:
Ups, evo Niksonove jaranice :shock: :run:

ti noge pripazi :D
muha_sa

#846 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

immuno wrote:ja sta mi radite u ove sitne sate sa ovim pricama .......prvo odgovor na gore postavljeno pitanje Hase-Svabo..pa onda kafici a joj Benito,Nava,o71,Charli,Stari sat,Nail......jel se ono kafana kod Naila zvala zlatni gong??????
a sto je ovo naslov samo momci kao da nije bilo cura u taj vakat sjecal se ko Adile pa makar i iz filma miris dunja....
Hase=Slino.
Osim=Svabo.
-imadoh tu privilegiju obojicu gledat :-D kakvi su to majstori bili :-D jos kad Hase pjan na utakmicu dodje pa je maestralno odigra---spala mu kopacka a on hoce bosonog-u stucnama-korner da izvede :lol:
da i ja odgovorim na gornje pitanje :D da,to je ta kafana "SAN"--jebi ga, jedna jedina i neponovljiva-bar meni i u taj vakat :D jos kad je veliki odmor il kraj nastave u uciteljskoj-kasnije petoj gimnaziji :D moj boze plaha vakta za postena insana :lol:
a ne ko sad--plaha vakta za pogana insana :lol:

Chisum prijatelju dragi :-D ne smijem svasta da pisem :lol: djeca ce me pitat--tata dragi koga si to ti znao i s kim si cugo :lol: --a ja cu belesi odgovorit :D djeco draga,s gospodom--za doktora se uci a dingospo se radja :D

amrice :-D vas iz gud :?: inte bro taksu mikke hej dooo :lol: :lol:

Havana ahbabu dragi--jebes ove swede :-) ne mogadoh ukrast ni set baterija iz Ikee a kamli regal :lol: ostarilo se il su oni pameti dosli :lol:

:run: zivoti me zovu da ih dirlikam.
PapakizSarajeva

#847 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Sjeca li se ko konobara Smaje iz Dibeka ... Ide kroz guzvu, nosi tacnu sa 100 piva i dere se " cuvaj ide tvigica od 120 kila ...". Cini mi se da je rahmetli, nisam siguran ...
PapakizSarajeva

#848 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

immuno wrote:ja sta mi radite u ove sitne sate sa ovim pricama .......prvo odgovor na gore postavljeno pitanje Hase-Svabo..pa onda kafici a joj Benito,Nava,o71,Charli,Stari sat,Nail......jel se ono kafana kod Naila zvala zlatni gong??????
Ja mislim da se kafana kod Naila zvala GAJ ...
amrica

#849 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

PapakizSarajeva wrote:
Ja mislim da se kafana kod Naila zvala GAJ ...

a Gong je bio Baneta Toskica, pored Trase prema Miljacki, jos radi.
Gaj je postao m(h)otel.
muha_sa

#850 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

PapakizSarajeva wrote:Sjeca li se ko konobara Smaje iz Dibeka ... Ide kroz guzvu, nosi tacnu sa 100 piva i dere se " cuvaj ide tvigica od 120 kila ...". Cini mi se da je rahmetli, nisam siguran ...
rahmet mu :(

prije Dibeka konobariso kod Ote :D

amrice--vos iz god :?: :lol:
Post Reply