.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
parkaš

#576 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by parkaš »

HAVANA wrote:Neki...kojih više nema :(

Jan :( :(
Image
Rogi :( :(
Image
Cigo :( :(
Image
Armin :( :(
Image
Speja :( :(
Image
Ovo je NG kod Jana, kakav je to dernek bio...cccc
Tu su jos bili i Nizde (RIP) i Linda (RIP) i jos more super likova....
Nekad mi ne bude dobro kad skontam kad je to bilo...
Chisum

#577 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

parkaš wrote:
HAVANA wrote:

Linda,adić,jugo,ari...
Cigina nije iz naselja...kuk...
Ne ufercih odmah kako da povecam slibu.. neki dan mi se ucini da se radi o necijoj gresci prilikom postavljanja... sad vidim Lindu :(, Jugu i Beshinog malog :)
Imamopobjednika

#578 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Imamopobjednika »

vozač wrote:posebno zanimljiva su bila pravila, od kojih mi ni dan danas nije jasno jedno. na jednoj strani igrališta, tamo gdje je sala, kad udari lopta u zid iza gola to je aut, a na suprotnoj strani, ispod stepenica, kad udariš loptom u zid pored gola, to nije aut. na ovu fintu (dok bi je skontali) mnogi su se naprimali golova, pogotovo novi igrači. 8)
Nikada nisam nesto posebno obracao paznju na ovo, ali sad kad vratim film fakat si u pravu. :) Kad se sjetim turnira zimi, snijega 15 cm jos kad klizeci uletis :D . Pa turniri u lovu, u janje.. Kad se sjetim, jbt ako ovi stariji "zamole" da im se donese vode sa cesme dok igraju, mladjima jos drago sto su se obratili bas njima a danas ce neki klosar noz potegnuti na tebe. Par godina poslije rata se jos igralo, a onda se i ta zadnja generacija pozenila, zaposlila, odselila.. Ne pamtim kad sam zadnji put vidio nekoga da igra u skolskom..
Fakat je Logavina specificna, bilo je i ima i dan danas ljudi iz svih mogucih sfera zivota, ljudi koji nemaju nista zajednicko osim te cinjenice da su sa Logavine a i to im je dovoljno da se pozdrave gdje god da se vide, ispricaju, poguraju.
HAVANA

#579 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Chisum wrote:
parkaš wrote:
HAVANA wrote:

Linda,adić,jugo,ari...
Cigina nije iz naselja...kuk...
Ne ufercih odmah kako da povecam slibu.. neki dan mi se ucini da se radi o necijoj gresci prilikom postavljanja... sad vidim Lindu :(, Jugu i Beshinog malog :)

Hosh i šagetovog malog sliku :D
babosa

#580 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by babosa »

Sto se tice skolskog i iza bilo je tu svega.Od dobrih nokauta,do cize,do skidanja junfera ma -svega.
Sto se lopte tice jedne od najboljih tekmi su bile 2 na 2 koje je igrao Haris Djinovic u tadasnju joju.
To se desavalo prije nego je posto ultra-zvijezda.Kakav je to zar bio,borba,uklizavanja na betonu i sl.
vozač

#581 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vozač »

Imamopobjednika wrote:
vozač wrote:posebno zanimljiva su bila pravila, od kojih mi ni dan danas nije jasno jedno. na jednoj strani igrališta, tamo gdje je sala, kad udari lopta u zid iza gola to je aut, a na suprotnoj strani, ispod stepenica, kad udariš loptom u zid pored gola, to nije aut. na ovu fintu (dok bi je skontali) mnogi su se naprimali golova, pogotovo novi igrači. 8)
Nikada nisam nesto posebno obracao paznju na ovo, ali sad kad vratim film fakat si u pravu. :) Kad se sjetim turnira zimi, snijega 15 cm jos kad klizeci uletis :D . Pa turniri u lovu, u janje.. Kad se sjetim, jbt ako ovi stariji "zamole" da im se donese vode sa cesme dok igraju, mladjima jos drago sto su se obratili bas njima a danas ce neki klosar noz potegnuti na tebe. Par godina poslije rata se jos igralo, a onda se i ta zadnja generacija pozenila, zaposlila, odselila.. Ne pamtim kad sam zadnji put vidio nekoga da igra u skolskom..
Fakat je Logavina specificna, bilo je i ima i dan danas ljudi iz svih mogucih sfera zivota, ljudi koji nemaju nista zajednicko osim te cinjenice da su sa Logavine a i to im je dovoljno da se pozdrave gdje god da se vide, ispricaju, poguraju.

tema malo izlazi iz okvira, al nije loše, kad već spominješ donošenje vode sa česme, to je zaista bilo nešto posebno, čovječe ti si faca, još ako te starija raja zapamte, niko ko ti.
jedini problem je bio što se po vodu moralo ići kod nune, a nuno je (za neupućene) vazda bio nacugan i malo mu je falilo da te zaganja iz avlije, tako da se sa njim moralo fino, u stilu "kako je nuno, jesi dobro, može flaša vode?", ako te istjera onda ti se valja snalaziti, rizikuješ da te dugo čekaju sa vodom, što i nije preporučljivo, jer flašu obično daješ u ruke onome ko je najžedniji, a taj je uglavnom i najbučniji od svih i najspremniji da ti spomene mamu i ostatak familije prilikom tvog pojavljivanja...još ako mu ekipa gubi, nema šansi da prođeš bez šuta u guzicu :lol:
mrzim kerove

#582 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by mrzim kerove »

Imamopobjednika wrote:
Ja sam 2003 zavrsio osnovnu (88 god) i mogu reci da se i tada igralo lopte i zimi i ljeti.I znalo se da imamo fore do 3,4 da odigramo po onom najvecem suncu e onda bi dolazili stariji (za vas mladji :D ) i igrali a mi bi gledali i isli po vodu.Takodjer se u malom skolskom odnosno iza sale igralo cize blize a odvijale su se i dogovorene tuce 1 na 1 :) .Uglavnom danas kad prodjem pored skolskog ono prazno zjapi.

p.s. neko je Campu spominjao na ovoj temi pa samo da kazem da je bio sa Hordama u Zenici na utakmici,ziv i zdrav :D
muha_sa

#583 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

kad su pominjali Campu mislim da su kontali na rahmetli Zulica.
mrzim kerove

#584 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by mrzim kerove »

muha_sa wrote:kad su pominjali Campu mislim da su kontali na rahmetli Zulica.
Jesu i Zulica ali bila je cak i slika Campe na kojeg ja mislim na derbiju na Grbavici ne znam sad tacno na kojoj strani,siguran sam da se i on spominjao.
sos123

#585 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by sos123 »

Juce sam citao gomilu postova sa ove teme, i nocas se probudim sa recenicom u glavi
"Os dati p***ke. Necu. Hoces, hoces, bona"
Kontam, sta sam to sanjao i onda se sjetim scena iz Doli Bel gdje je Campo igrao.
Zna li iko detalje oko njegovog ucesca u tom filmu, mora da je bilo pravih provala???
astrid

#586 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by astrid »

mrzim kerove wrote:
muha_sa wrote:kad su pominjali Campu mislim da su kontali na rahmetli Zulica.
Jesu i Zulica ali bila je cak i slika Campe na kojeg ja mislim na derbiju na Grbavici ne znam sad tacno na kojoj strani,siguran sam da se i on spominjao.
Ja sam u jednom postu pitala za tog Campu o kojem si ti napisao(sa slike)..jer sam na nekoj stranici pročitala da je umro,a opet kasnije da nije i nisam znala šta je od toga tačno...Neko je već odgovorio da je živ i da se muva po B-fazi,čini mi se.
U svakom slučaju hvala :)
olimpik1

#587 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by olimpik1 »

Bio je onaj Campo pitar koji je i dan-danas tu živ i relativno zdrav, možda na njega mislite
Chisum

#588 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

HAVANA wrote:
Chisum wrote:

Eki, Sagetovog malog... :lol:

Ajde, stavljaj sve sto ti padne pod ruku! Vidim imas ti slika na bacanje! Samo stavljaj, haveru. Meni, vala, drago! :thumbup:

Nego, ne vidjeh Shageta u zadnje vrijeme... jel jos u prolazu kod Tope? (jebote, kako Topa postade popularan :lol: ... kad kazes Salomova palata, nista.. ne jebe niko starog Jesuu Saloma ni 2%... kazes kod Tope, svi znaju :lol: )
astrid

#589 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by astrid »

olimpik1 wrote:Bio je onaj Campo pitar koji je i dan-danas tu živ i relativno zdrav, možda na njega mislite
O,ooo pa koliko ih ima :shock: Ja znam za rahmetli Zulića i ovog.
Ovaj je nekad izlazio pred Kaktus,a čini mi se da je radio i u nekoj samoposluzi.Skroz nizak,kažu da sad kako stari još se više smanjio :-)
HAVANA

#590 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Chisum wrote:
HAVANA wrote:
Chisum wrote:

Eki, Sagetovog malog... :lol:

Ajde, stavljaj sve sto ti padne pod ruku! Vidim imas ti slika na bacanje! Samo stavljaj, haveru. Meni, vala, drago! :thumbup:

Nego, ne vidjeh Shageta u zadnje vrijeme... jel jos u prolazu kod Tope? (jebote, kako Topa postade popularan :lol: ... kad kazes Salomova palata, nista.. ne jebe niko starog Jesuu Saloma ni 2%... kazes kod Tope, svi znaju :lol: )

Zadnji put sam bio prosle godine i cundo je držao butik...
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 21:40, edited 2 times in total.
Eborg

#592 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Eborg »

Je li se iko družio sa ekipom Nadrealista i ako da, kakvi su bili kao raja? :)
amrica

#593 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Eborg wrote:Je li se iko družio sa ekipom Nadrealista i ako da, kakvi su bili kao raja? :)

Sibi i Zena skroz regulare, raja prava, znas kako je u Sarajevu, nema dizati nos.... :mrgreen:
Ostale ne znam.
Eborg

#594 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Eborg »

Dobro, oni su i danas ostali regularni likovi, obojica su u Sarajevu. :)
amrica

#595 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Sibi vozio Mitsubishi kombi za vrijeme olimpijade, sluzbeni bibi, trebao vozati Japance i ne sjecam se vise koga, a sta se radilo po Jahorini... :lol: :lol: :lol: 8-) 8)
chuchumbamayumbe

#596 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam mladja generacija, ali znam da je Campo umro prosle godine.
HAVANA

#597 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

amrica wrote:
Eborg wrote:Je li se iko družio sa ekipom Nadrealista i ako da, kakvi su bili kao raja? :)

Sibi i Zena skroz regulare, raja prava, znas kako je u Sarajevu, nema dizati nos.... :mrgreen:
Ostale ne znam.

Da dodam i ja ogija(minka) i saleta petrovića(i on je tu negdje bio) :thumbup:

Ostale ne poznajem.
HAVANA

#598 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

amrica wrote:Sibi vozio Mitsubishi kombi za vrijeme olimpijade, sluzbeni bibi, trebao vozati Japance i ne sjecam se vise koga, a sta se radilo po Jahorini... :lol: :lol: :lol: 8-) 8)

Jao košuta,jahorina :-)
Uh :cry: onde ispred košute ...malo ga mahno...na onoj nizbrdici sam pao , fikno glavom i izgubio pamćenje :-) srećom došo sam sebi :D :oops: godinama me pilali...
A iz vojske pobjego i pravac košuta :lol: ...kad :shock: draga se predala drugom :evil: :x :x :lol:

I tako...moradoh drugu nać. :D
chuchumbamayumbe

#599 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam svojedobno u Kosuti para i para potrosio na one video igrice.
:)
Edin H.

#600 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:
amrica wrote:Sibi vozio Mitsubishi kombi za vrijeme olimpijade, sluzbeni bibi, trebao vozati Japance i ne sjecam se vise koga, a sta se radilo po Jahorini... :lol: :lol: :lol: 8-) 8)

Jao košuta,jahorina :-)
Uh :cry: onde ispred košute ...malo ga mahno...na onoj nizbrdici sam pao , fikno glavom i izgubio pamćenje :-) srećom došo sam sebi :D :oops: godinama me pilali...
A iz vojske pobjego i pravac košuta :lol: ...kad :shock: draga se predala drugom :evil: :x :x :lol:

I tako...moradoh drugu nać. :D

Cuga Zuti u Hotelu Jahorina :-)

"Sta ima jarane?"
"Popio sam 13 piva, moram popiti jos najmanje 5 da bude osamnaest! :D :thumbup:"
Post Reply