.
-
alipasijaner
#2876 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Mislio sad da se ovdje prica o nekakvim prijeratnim mangupima, a ne gdje je ko pobjegao ili otisao, isto kao sto ni meni niko nece dat' medalju sto sam svo vrijeme proveo u Sarajevu..
Elem u to vrijeme prije rata puno vremena sam provodio na bilijaru na Otoci, CVili, Taxi domu, u Areni i svuda po gradu pa sam ako nista zdravo za zdravo znao puno tih faca jer je neko nekog vazda dolazio tuc zbog neceg.. k'o bilo tesko pronac' razlog.. S Otoke, Anexa ili Cvile sam znao apsolutno svakog rsuza tog vremena, a ponekog i sa Alipasina i to uglavnom zbog Juke koji se druzio s Tihom i Momom motoristom s CVile koji su me nesto gotivili.. Eh sad npr. ne sjecam se ni jednog "jalijasa" od Hrasnog do Skenderije iz tog doba, jel to znaci da ih nije bilo sto ih se ne sjecam? Vjerovatno pola ljudi s ovog foruma nije culo za Macka koji je prije rata rastavio Juku na sastavne faktore. Vite se sjecam jer se motao oko Adamsa, ABC-a, Cepelina, Serbe i on nije bio nekog koga se trebas bojat ako ga sretnes, ali mu isto tako nije trebalo ni stat na zulj jer ne bi prezao da se potuce.
U intervjuu cesto pominje Dzenu za kojeg sam skoro 100% siguran da je Dzeno s CVile koji se odnekud doselio u one zgrade od cigle ispod Anexa.
Uglavnom dio Sarajeva ispod Malte je bio manje cuven po mangupima od gornjeg dijela grada gdje su ljudi izlazili u BB, Zemun, SOS, KUK, Pikadili etc etc. pa kad neko gore napravi belaj to je znacilo da drugi dan svi pricaju o tome pa i donji dio grada bruji o tome sta se desilo u tim "mondenim" mjestima tog vremena. Npr. cisto sumnjam da se neko iz Centra ili Starog grada sjeca da je tih godina lik dosa u Adams i iz pistolja nanizao 5-6-7 momaka sa Otoke, srecom nikog nije usmrtio. Jebiga nismo imali FB, Instagram, Snapchat, Viber.. vec se vijesti prenosile od uha do uha..
Elem u to vrijeme prije rata puno vremena sam provodio na bilijaru na Otoci, CVili, Taxi domu, u Areni i svuda po gradu pa sam ako nista zdravo za zdravo znao puno tih faca jer je neko nekog vazda dolazio tuc zbog neceg.. k'o bilo tesko pronac' razlog.. S Otoke, Anexa ili Cvile sam znao apsolutno svakog rsuza tog vremena, a ponekog i sa Alipasina i to uglavnom zbog Juke koji se druzio s Tihom i Momom motoristom s CVile koji su me nesto gotivili.. Eh sad npr. ne sjecam se ni jednog "jalijasa" od Hrasnog do Skenderije iz tog doba, jel to znaci da ih nije bilo sto ih se ne sjecam? Vjerovatno pola ljudi s ovog foruma nije culo za Macka koji je prije rata rastavio Juku na sastavne faktore. Vite se sjecam jer se motao oko Adamsa, ABC-a, Cepelina, Serbe i on nije bio nekog koga se trebas bojat ako ga sretnes, ali mu isto tako nije trebalo ni stat na zulj jer ne bi prezao da se potuce.
U intervjuu cesto pominje Dzenu za kojeg sam skoro 100% siguran da je Dzeno s CVile koji se odnekud doselio u one zgrade od cigle ispod Anexa.
Uglavnom dio Sarajeva ispod Malte je bio manje cuven po mangupima od gornjeg dijela grada gdje su ljudi izlazili u BB, Zemun, SOS, KUK, Pikadili etc etc. pa kad neko gore napravi belaj to je znacilo da drugi dan svi pricaju o tome pa i donji dio grada bruji o tome sta se desilo u tim "mondenim" mjestima tog vremena. Npr. cisto sumnjam da se neko iz Centra ili Starog grada sjeca da je tih godina lik dosa u Adams i iz pistolja nanizao 5-6-7 momaka sa Otoke, srecom nikog nije usmrtio. Jebiga nismo imali FB, Instagram, Snapchat, Viber.. vec se vijesti prenosile od uha do uha..
Last edited by alipasijaner on 04/09/2019 19:40, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2877 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
sjecaju se toga svi koji su citali oslobodjenje i vecernje novine,bilo je na naslovnojalipasijaner wrote: Npr. cisto sumnjam da se neko iz Centra ili Starog grada sjeca da je tih godina lik dosa u Adams i iz pistolja nanizao 5-6-7 momaka sa Otoke, srecom nikog nije usmrtio.
- duga puska
#2878 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
alipasijaner wrote:Mislio sad da se ovdje prica o nekakvim prijeratnim mangupima, a ne gdje je ko pobjegao ili otisao, isto kao sto ni meni niko nece dat' medalju sto sam svo vrijeme proveo u Sarajevu..
- Edin H.
#2879 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ja citao Oslobodjenje, ali se ne sjecambitanga_sa_otesa wrote:sjecaju se toga svi koji su citali oslobodjenje i vecernje novine,bilo je na naslovnojalipasijaner wrote: Npr. cisto sumnjam da se neko iz Centra ili Starog grada sjeca da je tih godina lik dosa u Adams i iz pistolja nanizao 5-6-7 momaka sa Otoke, srecom nikog nije usmrtio.
- duga puska
#2880 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Cuo sam da spominje Dzenu. Dzeno Velibasic jeste sa CVile 1 bio,tacnije u Kvadrantu zivio.U ratu u Leptiricama bio,bio ranjen cini mi se ili cak zarobljen na Otesu.Kasnije zglajzo na zutom...Meni jedino malo razlika u godinama nije jasna, a tako dobri. Dzeno je sedamdeseto, a ovaj '64.Dzeno se malo prije rata dig'o, tako da je to taj period,mozda '90,'91...duga puska wrote:alipasijaner wrote:Mislio sad da se ovdje prica o nekakvim prijeratnim mangupima, a ne gdje je ko pobjegao ili otisao, isto kao sto ni meni niko nece dat' medalju sto sam svo vrijeme proveo u Sarajevu..
-
tempuser
#2881 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bio nazocan, fasovala su samo trojica.alipasijaner wrote: Npr. cisto sumnjam da se neko iz Centra ili Starog grada sjeca da je tih godina lik dosa u Adams i iz pistolja nanizao 5-6-7 momaka sa Otoke, srecom nikog nije usmrtio.
- drug_profi
#2882 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ja se kroz maglu sjecam. Koga ono napucase?
-
tempuser
#2883 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Tri moja jarana, adolescencija 17 god, nikakva zvucna imena, danas svi manje-vise o sebi - pri sebi, poslovi, porodice, kriminal 0 bodova.drug_profi wrote:Ja se kroz maglu sjecam. Koga ono napucase?
- nepass1
#2884 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ja sam prije rata ganjao starce da mi kupe nindza kornjace ili hi mena ali jebo covjeka koji nosi istu frizuru 30g, zaostao u vremenu i prostoru ovaj vito
- MaxPayne
#2885 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Može li mi iko pojasniti ko je Ćenta i gdje je živio/živi?Jer ako sam dobro razumio ima više tih Ćenti jer je nemoguće da tip od ExYu vremena do danas hara.
-
julisiz es grant
#2886 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ja znam za Radeta Čaldovića-Ćentu, srpskog krim-bosa iz Beograda, koji je ubijen 90-ih, kada i mnogi drugi slični.MaxPayne wrote:Može li mi iko pojasniti ko je Ćenta i gdje je živio/živi?Jer ako sam dobro razumio ima više tih Ćenti jer je nemoguće da tip od ExYu vremena do danas hara.
Za drugog Ćentu ne znam, što ne znači da još nekog mafioza ne zovu tako.
- MaxPayne
#2887 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Problem sa ovom temom je da je dosta ranijih postova obrisano,ali sam uspio pohvatati da ima tih više Ćenti.Spominjao se neki Ćenta sa Koševskog,ordinira po Sutjeski,visok,strah i trepet prije rata ubijao šakama a sada sitni kriminalac i narkoman koji terorizira okolne kladionice i pekare.Možda sam i ja pomiješao sa nekim drugim jer je nemoguće da lik ordinira trideset i kusur godina.julisiz es grant wrote: Za drugog Ćentu ne znam, što ne znači da još nekog mafioza ne zovu tako.
-
tempuser
#2888 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bio je nekakav Centa za kojeg sam cio da je opasan, a koji je imao ukrstene puteve s kojm jaranom, ali se nikad nista nije desilo. Ako se dobro sjecam ime mu je bilo Radomir Tetkic, ali on je bio relativno mlad. Ja ga e tamo 1994. godine sjecam, nizak, zalizane kose, repic. Mozda je tad imao 21-22 god.
-
il dottore
#2889 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Svrakindolac pucao?tempuser wrote:Tri moja jarana, adolescencija 17 god, nikakva zvucna imena, danas svi manje-vise o sebi - pri sebi, poslovi, porodice, kriminal 0 bodova.drug_profi wrote:Ja se kroz maglu sjecam. Koga ono napucase?
-
tempuser
#2890 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne mogu da se sjetim da me ubijes!il dottore wrote:Svrakindolac pucao?tempuser wrote:Tri moja jarana, adolescencija 17 god, nikakva zvucna imena, danas svi manje-vise o sebi - pri sebi, poslovi, porodice, kriminal 0 bodova.drug_profi wrote:Ja se kroz maglu sjecam. Koga ono napucase?
- Edin H.
#2891 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Opa, u Adams se izlazilotempuser wrote:Bio nazocan, fasovala su samo trojica.alipasijaner wrote: Npr. cisto sumnjam da se neko iz Centra ili Starog grada sjeca da je tih godina lik dosa u Adams i iz pistolja nanizao 5-6-7 momaka sa Otoke, srecom nikog nije usmrtio.
-
tempuser
#2892 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nije, islo se tim povodom. Tih dana se vislo kod Raka na bilijaru u Soc. Rev 19!Edin H. wrote:Opa, u Adams se izlazilotempuser wrote:
Bio nazocan, fasovala su samo trojica.
-
alipasijaner
#2893 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Dobar je to bio bilijar.. do momenta kada je uveo poker aparat..
-
tempuser
#2894 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Koliko se ja sjecam onaj mali aparat je na sanku bio od prvog dana.
Neki dan vidim iz auta Raka na pjesackom na Otoci. Valjda dosao na GO iz FL?
-
alipasijaner
#2895 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nije.. aparat je bio početak kraja bilijara...tempuser wrote:Koliko se ja sjecam onaj mali aparat je na sanku bio od prvog dana.
- insomnia78
#2896 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Malo odstupanje od teme. Kolko je para u to vrijeme bio aparat? Tu su se pare lopatom uzimale jbt
-
alipasijaner
#2897 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Pet milja.. porez bio paušal milja po aparatu..insomnia78 wrote:Malo odstupanje od teme. Kolko je para u to vrijeme bio aparat? Tu su se pare lopatom uzimale jbt
- insomnia78
- muha_sa
#2899 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
dok ste vi bilijara šutali mi stariji smo kod Slavke cugalitempuser wrote:Nije, islo se tim povodom. Tih dana se vislo kod Raka na bilijaru u Soc. Rev 19!Edin H. wrote:Opa, u Adams se izlazilotempuser wrote:
Bio nazocan, fasovala su samo trojica.
-
alipasijaner
#2900 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
E cuj kod Slavke... bas nisi birao gdje cesmuha_sa wrote: dok ste vi bilijara šutali mi stariji smo kod Slavke cugalijal za šankom jal u separeJu