.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Muhamed Đakmić

#2751 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Muhamed Đakmić »

Družiti se s nekim u srednjoj četiri godine i poslije se te osobe ne sjećati je klasična laž, da se razumijemo, ma koliko je neko pokušao naslikati drugačije :D

Ovdje ne pričamo o tome da si zaboravio nekog random lika iz generacije, svi zaborave. Ali nekoga s kim si se dugo družio da izbrišeš iz glave? Daj ba :D
Ommadawn

#2752 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

Muhamed Đakmić wrote:Družiti se s nekim u srednjoj četiri godine i poslije se te osobe ne sjećati je klasična laž, da se razumijemo, ma koliko je neko pokušao naslikati drugačije :D

Ovdje ne pričamo o tome da si zaboravio nekog random lika iz generacije, svi zaborave. Ali nekoga s kim si se dugo družio da izbrišeš iz glave? Daj ba :D
Cak i da jesi - drago ti da te se neko sjeca i otvori neke asocijacije kojih se moras sjetiti. Jedino ako bas ne patis od amnezije. Ipak je to srednja skola a ne obdaniste.
zateznistub

#2753 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

Imati nekog poznanika iz srednje ili gimnazije mi je ok. Ali mi malo nisu jasni likovi koji se intenzivno druže sa nekim s kim idu u srednju školu. Šta je sa rajom od ranije? Što se ne druži sa njima... Ja se družim i najbolji su mi prijatelji oni sa kojima sam odrastao. Ovi iz škola su mi uvijek bili usputni, ono zdravo za zdravo i koju šuplju uz cigaru na odmoru. Ono pravo jaransko je bilo sa rajom iz mahale
PapakizSarajeva

#2754 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by PapakizSarajeva »

Ommadawn wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Družiti se s nekim u srednjoj četiri godine i poslije se te osobe ne sjećati je klasična laž, da se razumijemo, ma koliko je neko pokušao naslikati drugačije :D

Cak i da jesi - drago ti da te se neko sjeca i otvori neke asocijacije kojih se moras sjetiti. Jedino ako bas ne patis od amnezije. Ipak je to srednja skola a ne obdaniste.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Upravo ovo sto si rekao, drago ti bude da te se neko sjeca, pogotovo po lijepim zajednickim trenutcima ...
PapakizSarajeva

#2755 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by PapakizSarajeva »

Ommadawn wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Upravo ovo sto si rekao, drago ti bude da te se neko sjeca, pogotovo po lijepim zajednickim trenutcima ...
JThomas

#2756 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by JThomas »

da te ašćare nikako ne prepoznaje neko sa kim si se intenzivno družio - neće biti. nafurao se đuro :mrgreen:
tempuser

#2757 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

zateznistub wrote:Imati nekog poznanika iz srednje ili gimnazije mi je ok. Ali mi malo nisu jasni likovi koji se intenzivno druže sa nekim s kim idu u srednju školu. Šta je sa rajom od ranije? Što se ne druži sa njima... Ja se družim i najbolji su mi prijatelji oni sa kojima sam odrastao. Ovi iz škola su mi uvijek bili usputni, ono zdravo za zdravo i koju šuplju uz cigaru na odmoru. Ono pravo jaransko je bilo sa rajom iz mahale
Znas kako je... U osnovnu skolu najcesce ides sa djecom iz mahale/naselja, ne mozes im se prodavati jer se znate cijeli zivot, ne biras kako ces biti prihvcen, srednja skola je malo drugacija prica, ne znaju te, mozes da izgradis drugaciju sliku o sebi, da bides bolje prihvacen, steknes prisnije drugove.
Mi smo u naselju imali jednog, visok metar i sumska jagoda, sav nekakav pogrbljen (i prezime mu je tako bilo), ako hoces da budes clan raje moras da ga prebijes. Krenuli u srednju skolu, ode on u masinsku i neko iz raje ode do masinske kad tamo guto najveci mangup, po spisku otima fazanima pare! :-) :lol:
dječak sa šibicama

#2758 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by dječak sa šibicama »

Naravno da je laz, to je ono "ja sam sad zvijezda, vi ste obicni smrtnici".

Za Djuru sam inace cuo da je teska ljiga privatno, pa me ne cudi.

Cuj ne sjecas se nekoga sa kim si se druzio. Ja se sjecam sa kim se moja sestra druzila u srednjoj, kamoli ja licno. Gluposti. Skolske godine su najljepse godine u zivotu.

Mada, neko i zaboravi, ali Djuro, "zvijezda".
zateznistub

#2759 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

tempuser wrote:
zateznistub wrote:Imati nekog poznanika iz srednje ili gimnazije mi je ok. Ali mi malo nisu jasni likovi koji se intenzivno druže sa nekim s kim idu u srednju školu. Šta je sa rajom od ranije? Što se ne druži sa njima... Ja se družim i najbolji su mi prijatelji oni sa kojima sam odrastao. Ovi iz škola su mi uvijek bili usputni, ono zdravo za zdravo i koju šuplju uz cigaru na odmoru. Ono pravo jaransko je bilo sa rajom iz mahale
Znas kako je... U osnovnu skolu najcesce ides sa djecom iz mahale/naselja, ne mozes im se prodavati jer se znate cijeli zivot, ne biras kako ces biti prihvcen, srednja skola je malo drugacija prica, ne znaju te, mozes da izgradis drugaciju sliku o sebi, da bides bolje prihvacen, steknes prisnije drugove.
Mi smo u naselju imali jednog, visok metar i sumska jagoda, sav nekakav pogrbljen (i prezime mu je tako bilo), ako hoces da budes clan raje moras da ga prebijes. Krenuli u srednju skolu, ode on u masinsku i neko iz raje ode do masinske kad tamo guto najveci mangup, po spisku otima fazanima pare! :-) :lol:
Ma sve se to kad tad sazna. I jesi li i koliki mangup, jesi li dobar ili Kaka...
Banksy

#2760 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Banksy »

ovo je ona prava, ta će đuro miš, išo sa mnom u školu :lol:

inače, dobro si, hoće se đuro, nisi prvi tako... :mrgreen:
julisiz es grant

#2761 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by julisiz es grant »

Jebote, dvije stranice oftopika samo da bi Đuru opravdali.
Čuj ne sjećam se ni ja ljudi iz srednje? Izvinite, ali ako je tako ili si često mijenjao škole, ili si dementan ili si nedruželjubivi pakaš. Zaboraviti ljude s kojima si 4 godine dijelio, ako ništa 50 kvadrata svaki dan dobar dio godine?
Ja i nakon 19 godina znam svako lice, svako ime...možda bih se morao zamisliti oko jednog ili dva imena ili prezimena, i to ljudi koji nisu išli sve 4 godine sa mnom, nego naknadno došli prepisavši se.
muha_sa

#2762 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

julisiz es grant wrote:Jebote, dvije stranice oftopika samo da bi Đuru opravdali.
Čuj ne sjećam se ni ja ljudi iz srednje? Izvinite, ali ako je tako ili si često mijenjao škole, ili si dementan ili si nedruželjubivi pakaš. Zaboraviti ljude s kojima si 4 godine dijelio, ako ništa 50 kvadrata svaki dan dobar dio godine?
Ja i nakon 19 godina znam svako lice, svako ime...možda bih se morao zamisliti oko jednog ili dva imena ili prezimena, i to ljudi koji nisu išli sve 4 godine sa mnom, nego naknadno došli prepisavši se.
pitat cu te za jeNNo 20 kuka sjecaš li se :lol: :lol:
zateznistub

#2763 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

julisiz es grant wrote:Jebote, dvije stranice oftopika samo da bi Đuru opravdali.
Pretjerujes
Neki dan gledam sliku iz drugog srednje, na slici 30 i kusur glava...od njih se mogu sjetiti imena par njih jer ih imam na fb ostalo...ni imena ni prezimena. I smatram to sasvim normalnim da nakon 30 i kusur g. (U mom slučaju) pozaboravljas imena ljudi sa kojima nakon 4 godine izgubio svaki kontakt.pa nisi mašina...
tempuser

#2764 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Neki dan nas dvojica - trojica pretresamo ljude iz nase jedinice, pola imena od onih koje pamtimo likom se ne mozemo sjetiti + one koji ni likom ne pamtimo, a bili zajedno 20 sati dnevno.
Ommadawn

#2765 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

tempuser wrote:Neki dan nas dvojica - trojica pretresamo ljude iz nase jedinice, pola imena od onih koje pamtimo likom se ne mozemo sjetiti + one koji ni likom ne pamtimo, a bili zajedno 20 sati dnevno.
I dodje ti pola tih imena kojih se ne mozes sjetiti ni likom i kazu "Ej jesi ti taj i taj? SJecas se mene - bili smo u istoj jedinici?"
Kako ces postupiti?
Naravno da ces reci, jesam fakat, ali tebe se ne mogu sjetiti... I nakon par asocijacija je vjerovatnoca 95% da ces se sjetiti.
tempuser

#2766 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Ommadawn wrote:
tempuser wrote:Neki dan nas dvojica - trojica pretresamo ljude iz nase jedinice, pola imena od onih koje pamtimo likom se ne mozemo sjetiti + one koji ni likom ne pamtimo, a bili zajedno 20 sati dnevno.
I dodje ti pola tih imena kojih se ne mozes sjetiti ni likom i kazu "Ej jesi ti taj i taj? SJecas se mene - bili smo u istoj jedinici?"
Kako ces postupiti?
Naravno da ces reci, jesam fakat, ali tebe se ne mogu sjetiti... I nakon par asocijacija je vjerovatnoca 95% da ces se sjetiti.
Vjerovatno, ali pored onih cijeg se lika ne mogu sjetiti cu proci u gradu ko da ih nema sto se moze protumaciti da nisu dostojni da ih pozdravim, a nije tako...
Ommadawn

#2767 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

tempuser wrote:
Ommadawn wrote:
Kako ces postupiti?
Vjerovatno, ali pored onih cijeg se lika ne mogu sjetiti cu proci u gradu ko da ih nema sto se moze protumaciti da nisu dostojni da ih pozdravim, a nije tako...
To je vec nesto drugo. Ali da ti pridju i kazu ko su i sta i kako te znaju, drugacije bi postupio.
nepass1

#2768 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by nepass1 »

ja radio sa likom, najzalosnije sami nas dvojica radili. svaki dan od dorucka, kafe, price. posao takav da smo konstantno u kontqktu i vidnom polju.
sjedim sa zenom u kaficu kaze mase ti onaj covjek, ma reko nije meni, kaze zena kome ce drugom, gleda u tebe. ja ustanem, ustaje on, reko izvoli, sjeba se on kaze zar me se ne sjecas. tek kad je rekao ime prezime, gdje smo radili ja povezao stvari.
normala brate

#2769 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by normala brate »

Po onome što se da primjetiti ovdje na prvu " papak " ima sliku lexiliuma ( dakle historija smirivanja tableticama ) u srednjoj volio alkohol to se samo moglo prebaciti u kasnijem životu na " obožavanje " alkohola.

U jednom momentu je napisao da nije imao šanse u životu iako znamo svi da je to notorna laž jer u 99 posto situacija same te nalaze.

Dakle suma sumarum sjetio se Đuro po imenu sigurno ko je jer ako si išao 4 godine s nekim u srednju i ako si IZLAZIO S NJIM NA KAFE i alkohol onda te se sjeca 100 %.

Jedino dakle objašnjenje je da je naš forumaš grohno i da je Đuro kontao da ce mu ovaj pare tražiti ako se izljube ko braca.
Ommadawn

#2770 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

Ovo bi moglo bit zanimljivo
:meza1: :meza1: :meza1:
Banksy

#2771 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Banksy »

Ima potencijala...
tempuser

#2772 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

normala brate wrote:
Jedino dakle objašnjenje je da je naš forumaš grohno i da je Đuro kontao da ce mu ovaj pare tražiti ako se izljube ko braca.
Il mu je trazio stoju do plate??? :lol:
normala brate

#2773 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by normala brate »

tempuser wrote:
normala brate wrote:
Il mu je trazio stoju do plate??? :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=RxWJd3w3QPs

:D
Edin H.

#2774 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Sarajmen wrote:
Edin H. wrote:
Banksy wrote:Prije rata robijao u Zenici zbog silovanja...
Nije zbog silovanja nego sto su on i Dragisa onu babu sto su joj pljackali stan vezali u cilim.

Poslije tuziocu poslali klinca na vrata sa utokom da ga rokne, ali mali se prepao kada je tuzilac otvorio vrata.

Onda dosla demokratija pa Alija izvadio Ismeta, a Radovan Dragisu iz murije, pa su se bacilli u business.

Ismet je pazio Aliju u Zenici da ga niko ne dira, najjaci je bio u to doba.

Istina bilo je i neko silovanje, ali koliko se sjecam nisu za to osudjeni.

Dragisa je izbo onog klinca sto mu nije dao romane.
U pravu je @Banksy, osuđen je za djelo silovanja i zbog toga je ležao u zeničkom zatvoru. Klinac je, za to krivično djelo sa Dragišom Kujačićem, vjerovatno bio poslat samo da zastraši tužioca. Jeste Alija Izetbegović jedno vrijeme kaznu izdržavao u zeničkom zatvoru, osuđen zbog djela verbalnog delikta. Nije korektno napisati da je Alija (Izetbegović) oslobodio Ismeta Bajramovića preostalog dijela zatvorske kazne, kada se zna da je Ismet bio povezan i vjeran Aliji Delimustafiću, koji je poslije prvih višestranačkih izbora postao ministar MUP-a , i to na insistiranje Fikreta Abdića.
Dragiša je prije rata bio diler narkoticima, i Ismet je to isto radio. U ratu su se po tom pitanju teritorijalno podijelili, Kujačić na području tzv srpskog Sarajeva a Bajramović u dijelu pod opsadom.
Dragiša Kujačić je sredinom aprila 1992. na Grbavici bacio bombu i tako eksplozijom probudio ljude, što su mu zamjerili četnici koje je vidio da se privlače oko zgrada gdje je živio. Uhapšen je i dobro pretučen zbog toga na Palama. Nešto kasnije će raniti Branislava Gavrilovića.
Niste bar u cjelosti u pravu ni ti ni Banksy, nego ste ili previse mladi ili zaboravili i oslanjate se ne clanak sa Radio Sarajeva, a je ovo govorim iz sjecanja, bilo je niz clanaka u Oslobodjenju u to vrijeme. Koliko se ja sjecam silovanje je bilo samo jedan dio optuznice, uostalom za sta je onda zaglavio Dragisa i jos nekoliko momaka, je'l ono bjese i Konjicija? Bilo je tu niz provala ukljucujuci i babu umotanu u cilim kao sto spomenuh. Sto se djeteta tice novinari su pisali da je imao pistolj i da je trebao ubiti tuzioca. Je li mu tako receno ili su samo pokusavali pojacati optuznicu ne znam. Cinjenica jeste da je Ismet pazio Aliju u Zenici, i da u i on i Dragisa izasli kada je "dosla demokratija", Slazem se da je bio dobar sa Delimustaficem - to je vec ona prica oko pijace na Stupu, ali mi je momak koji je lezao sa Ismetom i Alijom to rekao. Taj momak je bio jedan od najblizih Ismetu prije pocetka i na pocetku rata, istina poslije su se razisli. U svakom slucaju cisto sumnjam da je moglo proci bez aminovanja Alije I.

Nisi reagovao sto napisah da je Dragisu izvadio Karadzic? :skoljka: :D

Cuo sam da je Dragisa bio pretucen na Palama, ali nisam znao tacan razlog, Prica u gradu je bila da je pokusao pomoci nekim nasim zarobljenim momcima koje je znao, ali zaista ne znam. Moguce je da je tako kao sto si ti napisao.

Da li znas zasto i kako je ranio Brneta?
tempuser

#2775 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Sluzbe su svakog malo konkretnijeg kriminalca imale u saci i pod prijetnom robije ucjenjivale da radi za njih. Za uzvrat su za sluzbu radili prljave poslove, zavaljivali i cinkarili "kolege" kriminalce.
Na isti kalup su sve "demokratske" stranke svoja naoruzana krila uoci rata regrutovala iz kriminalnog milje (drugacije nisu mogli organizovati). Naravno za kriminalce je to bio puno vise biznis nego politika i "demokrate" su te usluge morale placati, abolicijama, komadantskim pozicijama, odbacivanjem optuznica, poslovnim prostorima, drzavnim sluzbama, tenderima... Sad je samo pitanje da li to neko zeli proznati ili ne.
Post Reply