.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ommadawn

#2376 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

Sta veli, slatki Bajram i slani Bajram... Svi bili raja, vako nako al moralo se srpstvo branit, dzaba sve jaranstvo na svijetu.
DZONPI

#2377 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by DZONPI »

Joj divi brneta.Znam mu ja i trebu i raju i njegov stan u C fazi.Takav je bio bolje on nego kakav krkan sa otkopcanom kosuljom i runjom sa zlatnim lancicem i privjeskom.Takva vremena bila.Artan,parkopan,sintelan,kaktus,rebus,stelex su bile rupe ali i zakon za nas hasisare,metalce,rokere.Bolio nas kurac zivili smo ko kraljevi,vazda napuseni pjani imali treba sta treba vise.Furali smo svoj zivot i bilo nam super.
insomnia78

#2378 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by insomnia78 »

Ima i Mirnes. Mirnese sredi ih, Mirnese jebi im mater
Ommadawn

#2379 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

DZONPI wrote:Joj divi brneta.Znam mu ja i trebu i raju i njegov stan u C fazi.Takav je bio bolje on nego kakav krkan sa otkopcanom kosuljom i runjom sa zlatnim lancicem i privjeskom.Takva vremena bila.Artan,parkopan,sintelan,kaktus,rebus,stelex su bile rupe ali i zakon za nas hasisare,metalce,rokere.Bolio nas kurac zivili smo ko kraljevi,vazda napuseni pjani imali treba sta treba vise.Furali smo svoj zivot i bilo nam super.
A šta je s Nixonom? Je li i on postade војвода?
PeppermintSA

#2380 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by PeppermintSA »

Ommadawn wrote:
DZONPI wrote:Joj divi brneta.Znam mu ja i trebu i raju i njegov stan u C fazi.Takav je bio bolje on nego kakav krkan sa otkopcanom kosuljom i runjom sa zlatnim lancicem i privjeskom.Takva vremena bila.Artan,parkopan,sintelan,kaktus,rebus,stelex su bile rupe ali i zakon za nas hasisare,metalce,rokere.Bolio nas kurac zivili smo ko kraljevi,vazda napuseni pjani imali treba sta treba vise.Furali smo svoj zivot i bilo nam super.
Nije, koliki god kreten bio, nije otišao tim putem. Ostao je u Sarajevu, viđao sam ga više puta poslije rata.
Ommadawn

#2381 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

Pričao mi je rođak iz Sarajeva da se Nixona izbjegavalo nadugo i naširoko, ono kreneš u izlazak naletiš na Nixona, slobodno se vrati kući jer ti je kasnije cijela večer sjebana.
tempuser

#2382 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Imas Nixona nekad na pocetku ove teme. Koliko znam Nikola Grgic je bio katolik tako da nije mogai biti ni vojvoda, niit otici na "njihovu" stranu. Nekad 92 ubije oca, krene da ubije majku, likvidira ga straza TO negdje u Svrakinom gdje je i zivjeo. Sahranjen na Stupu
Ommadawn

#2383 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

tempuser wrote:Imas Nixona nekad na pocetku ove teme. Koliko znam Nikola Grgic je bio katolik tako da nije mogai biti ni vojvoda, niit otici na "njihovu" stranu. Nekad 92 ubije oca, krene da ubije majku, likvidira ga straza TO negdje u Svrakinom gdje je i zivjeo. Sahranjen na Stupu
Aha. Znam da je govorio za nekog Nikolu zvanog Nixon i da je to bila budaletina na kvadrat kojeg se trebalo izbjegavati.
A evo sad sam vidio na pocetku teme, hvala za tips. Nixon ubijen, rodjeno jos 5 takvih i tako u krug.
tempuser

#2384 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Ja nisam imao puno godina u ta vremena, ali osjecma da je bilo nekako drugacije, bilo je budala i tad, ali sve nekako u kontrolisamin uslovima, milicija bila takva kakva je, izbjegavas odredjene krugove i miran si. Danas toga nema, prolazis s djeteom kroz grad i tacno osjetis na ledjima poglede debila iz dudlaonica, drot je od obicne sirovine postao sofisticirani i podpitljivi papcic koji ce zbog par besplatnih kafa od tebe pokusati napraviti budalu itd.
Ommadawn

#2385 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

Tuga pa eto...

Šta bi sa onim narkomanom što su ga prije nekih 10-ak godina uhvatili drotovi, odveli negdje van Sarajeva, skinuli golog i tukli te snimali, navodno zbog nekog prsluka? Vrtilo se tad po raznim portalima taj snimak, užas jedan...
Njih trojica su kasnije suspendovana a on je valjda opet nakon par mjeseci obio nekoliko auta pa ga pri tom uhvatili.
Dope_Man

#2386 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Dope_Man »

Ommadawn wrote:Tuga pa eto...

Šta bi sa onim narkomanom što su ga prije nekih 10-ak godina uhvatili drotovi, odveli negdje van Sarajeva, skinuli golog i tukli te snimali, navodno zbog nekog prsluka? Vrtilo se tad po raznim portalima taj snimak, užas jedan...
Njih trojica su kasnije suspendovana a on je valjda opet nakon par mjeseci obio nekoliko auta pa ga pri tom uhvatili.
Hebote, sjecam se toga iz srednje kad se po prvim mobitelima sa ekranom u boji vrtio taj klip. Ono bjese negdje oko Nahoreva ga namlatili koliko se sjecam. Tad nisam imao net, pa nisam dalje pratio sta je bilo.
Ommadawn

#2387 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

Dope_Man wrote:

Hebote, sjecam se toga iz srednje kad se po prvim mobitelima sa ekranom u boji vrtio taj klip. Ono bjese negdje oko Nahoreva ga namlatili koliko se sjecam. Tad nisam imao net, pa nisam dalje pratio sta je bilo.
Meni je jedan drug poslao Youtube link i ja se sokirao kad sam vidio. Odvalili momka od batina i uz to snimali.
Kasnije su neki portali radili sa njim intervjue u kojima je priznao da je registrovani narkoman, da pokusava da se izvuce iz toga ali...
Nakon nekoliko mjeseci uhapsen zbog obijanja auta. Kasnije se vise nije culo za njega, ne znam da li se izvukao, da li je prezivio...
Tvrtko II Kotromanić

#2388 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ziv je, koliko je zdrav ne znam
inace citava porodica je da Bog sacuva
ta njegova generacija (ima jos dvojicu brace) malo droga malo klosarluk sitni, jedan mu se brat izvukao iz toga, vidim ima zenu,djecu, za njega i najmladjeg mu brata ne znam (najmladji buraz najnormalniji od njih bio, al droga ga uzela sebi nazalost)
generacija oca i amidze mu isti fazon samo predratni pa je to valjda kul :-)
Ommadawn

#2389 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

Tvrtko II Kotromanić wrote:

ziv je, koliko je zdrav ne znam
inace citava porodica je da Bog sacuva
ta njegova generacija (ima jos dvojicu brace) malo droga malo klosarluk sitni, jedan mu se brat izvukao iz toga, vidim ima zenu,djecu, za njega i najmladjeg mu brata ne znam (najmladji buraz najnormalniji od njih bio, al droga ga uzela sebi nazalost)
generacija oca i amidze mu isti fazon samo predratni pa je to valjda kul :-)
Ne pada iver daleko od klade.
tempuser

#2390 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Taj je bio poznati klosar i lopovcic koji se vrtio oko Muzicke akademije, Piccadillya.
Ne uzimajte me zdravo za gotovo ali mislim da su ga istrehali jer je valjda ukrao pancir iz pol. auta, tako nesto.
shake69

#2391 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by shake69 »

Nego sta ono bi pred sami rat, kao kroz maglu mi ubistvo Nermina Prazine, Jukinog rodjaka. Ko ga roknu?
Ommadawn

#2392 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

tempuser wrote:Taj je bio poznati klosar i lopovcic koji se vrtio oko Muzicke akademije, Piccadillya.
Ne uzimajte me zdravo za gotovo ali mislim da su ga istrehali jer je valjda ukrao pancir iz pol. auta, tako nesto.
Navodno pancir iz privatnog auta jednog od policajaca koji ga je udarao. Nije da branim narkomana ali smatram da su pretjerali.
Henry Chinaski

#2393 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Henry Chinaski »

Neke ljude je sevap uspavati na vrijeme.
Ili barem kastrirati.
tempuser

#2394 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Ommadawn wrote: Navodno pancir iz privatnog auta jednog od policajaca koji ga je udarao. Nije da branim narkomana ali smatram da su pretjerali.
Tako se uvijek radilo, mozda cak i brutalnije za puno manje stvari, samo sto su to ipak drotovi koji se nisu znali oduprijet izazovima XXI vijeka, da ne salju klip jedni drugima dok ne dopre do neta..
Edin H.

#2395 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

PeppermintSA wrote:
Ommadawn wrote:
Nije, koliki god kreten bio, nije otišao tim putem. Ostao je u Sarajevu, viđao sam ga više puta poslije rata.
Kaze @tempuser da ga je ubila TO (pogledaj gore).
MaxPayne

#2396 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by MaxPayne »

HAVANA wrote:
Damir0406 wrote:Image
Eki Farisa mladica.Zna li iko sta je sa njim?
Do prije 3-4 godine bio redovan u kinoteci Bosna,liječi se od droge,žica pivu ili bilo šta alkoholno.
HAVANA

#2397 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

:(
MaxPayne

#2398 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by MaxPayne »

HAVANA wrote::(
Šteta,činio se kao inteligentan momak.Ali kao i mnoge uzelo ih klošarenje,traženje smisla po sarajevskim ulicama u gradu koji je mrtav iza 22:00.
milojicabrzi

#2399 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by milojicabrzi »

MaxPayne wrote:
HAVANA wrote:
Damir0406 wrote:Image
Eki Farisa mladica.Zna li iko sta je sa njim?
Do prije 3-4 godine bio redovan u kinoteci Bosna,liječi se od droge,žica pivu ili bilo šta alkoholno.
Heh, dobro mu ide liječenje, skida se sa droge i prelazi na alkohol :)
breuer

#2400 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by breuer »

Faris je inteligentan, ali napaćen.
Post Reply