.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#2301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

bitanga_sa_otesa wrote: vjeruj da je moja generacija najvise popusila(rat nas zatekao sa 17,18,19 god...) licno ne znam bas nikoga iz moje generacije da je rokao po nama ,svi koje znam s grbavice su pobjegli ovdje u sa,na nasu stranu,iz nahoreva isto,neke sto sam znao s ilidze u inostranstvo zdusili-najpametniji...nemoj misliti da su svima bili idoli juke,ede ,cele,kruske i ostali krimosi.ja nisam znao ni da postoji taj olos dok se nije zaratilo,doduse juku sam prije rata vidio jednom na tv-u...
:thumbup:

generalno ne znam nikoga osim brneta i tako tih nekih krimosa koji su se bukvalno popeli na brdo pa ucali po sarajevu

ali to je omiljena floskula onih koji rat nisu vidjeli i imaju neke romanticne ideje o herojstvu, individualnim slobodama odlucivanja i slicnim pravima u ratu :-)

usput, evo hauga

https://www.facebook.com/dragan.vasilje ... ?pnref=lhc
Pravi Valter

#2302 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Pravi Valter »

Moram, halalite.
Zanimljiva je ta postavka svijesti u kojoj optuže tzv "stariju" generaciju za rat. Istu onu generaciju koja se zadesila negdje u paralelnom svijetu, u potpunom blaženom neznanju negdje drugdje planiranog rata, pa u svojim najboljim godinama umjesto u popularni kafić, disko ili, ako bude sreće, u kakav šumarak, završi u rovu. I tu provede 4 debele gnjile godine opet tražeći neku svoju mladalačku sreću uz pripravljeni konjak od apotekarskog alkohola, kolače od riže i Ikar. Baš smo se uzajamno porokali što neko reče! Valjda smo i onaj Ikar imali da umu kad krenusmo u avanturu.
Uzajamno bi valjda podrazumjevalo da su svi moji prijatelji sa Grbavice prešli na ovu stranu. Koji god da su bili. Znali su i roditelje ostaviti tamo, a ako ćemo po krvnim zrncima da kažem i ovako, znali su roditelje Srbe ostaviti tamo. Jesu li se zajebali? Vjerovatno. Da su bili mudriji otišli bi sa pametnijima u bijeli svijet a ne danas se okretali vlastitom mikrokosmosu potpuno izgubljene nade da nekima, pa i ovim novijim, mladjim i opet pametnijim generacijama, mogu objasniti zašto su onomad prešli Miljacku. Biće da se porokaju.
Da budem potpuno iskren, ostao je jedan na onoj strani, obukao ponosno uniformu i branio neke svoje životne gluposti. Kad kažem jedan mislim na jednog iz svoje generacije a bilo ih je kako znamo još mnogo. Moram reći da je uvijek bio, što bi doktor Grujić rekao, pizda kao karakterna osobina. A ja bih dodao i pička, ne kao ženski spolni organ već kao običan smrad koji dočeka svojih pet minuta slave ugnjetavajući preostali narod po Grbavici. Ime i prezime je poznato redakciji naravno.
Možete nas optuživati za što-šta, ali da smo mi počeli rat... pogledati Ničiju zemlju
stakasa

#2303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stakasa »

julisiz es grant wrote:Ali kako ih je ovaj lik Barbarosa ložio :D
Koja akademska diskusija :D
Sukob na jalijaškoj ljevici, 20 years after :D
EVO VIDITE DRAGI CITAOCI KOJI SU TO PROFILI I LIKOVI.OVAJ -tito bravar-JE SAM OCRTAO NJIHOV KUKAVICKI MENTALNI SKLOP. KAZE DELEGAT- DA IM NE BI OPET OTISAO POD NOGE ili na stos- STO ZNACI DA SU MARISALI SAMO U COPORU POPUT HIJENA, ALI KOGA SU MOGLI.NARAVNO DA KAD BI SE BARBAROSA POJAVIO ILI NEKO DRUGI RECIMO MALI JASENKO ILI ZUTI MIRKO ILI ZUTI MITAR ILI TARIK KINDZE ILI RECIMO COCE ILI SPASKO ILI ILI... E , ONDA JE BILO NEMOJ BARBAROSA OCIJU TI ILI IZVOLITE GOSPODINE BARBAROSA I SLICNO... TO SU UGLAVNOM JADNICI BILI, TI RAMBOVCI. PRICALO SE DA SU SE I ORGANIZOVALI U GRUPU DA BI SE MOGLI BRANITI OD SEKSUALNOG NASILJA, KOJE JE NAD NJIMA SPROVODIO LAZETIC BLAGOJE PROF. GEOGRAFIJE.ON JE ONAKO CUPAV POPUT PAVIJANA NAJVISE VOLIO MLADO MESO OD OVIH SPOMINJANIH DRALETA , DURSE I SRLETA, A PREDJELO MU JE BIO OKAC I KUHARICA POPADICKA-STARA OD JELENE. ETO TOLIKO ZA SADA JAVITE SE KOKICE...
by barbarosa @ 2007-11-06

ono sto barbarosa zna pouzdano je to da je zuti mirko dugo vremena imao seksualni odnos sa edom omerovicem. ali to nije potrajalo ni 3 godine , posto je mirko postajao sve neuracunivljiji, edo ga je posudio svojoj maloj mici trofrtaljki, harisu , i to je bila ljubav na prvi pogled. zavolio ga je mirko bio pravo. kao svog decaka. u isto vrijeme se odigravala prava ljubavna drama u neboderu u kome su zivjeli omerovici siptari iz bara- ulcinja. tamo je kreho mensur u doslovnom smislu krehao i dursu i okca a ponekad i draska, za katralov zlatka i za smit roberta ne mogu nista da tvrdim sa sigurnoscu,pricalo se da su i oni ponekad upadali u seksualne zamke koje je postavljao mensur kreho u liftu tog istog nebodera, tako da nervozni stanari nisu mogli docekati taj lift jer je u njemu zvonila opasnost ili je bio zaglavljen od te iste tople brace oooopasnih rambovaca.toliko zasada od vaseg ridzobradog hronicara tog vremena. drale mindzaro javi se...
by BARBAROSA @ 2007-11-06

Hej Barbarosa vrijeme je da se probudis.Pa reci ko si pacovcino.Tito u pravu si!To je neki zbir sa Aneksa koji se iz skole kuci vracao preko Svrakinog jer kroz Otoku nije smio proci.Sada se javlja iz neke rupe i valja gluposti.Juce sam te pozvao da kazes ko si,ali kao sto svi mogu vidjeti pickica ce uvijek biti pickica.Edo i Mirko jesu bili ljubavnici tvojoj mami ja to znam sa sigurnoscu,a Kreho je nije jebavao u liftu vec u guzicu.Znas ti dobro da bi te Edo ili Haris polomili kada bi otkrio ko si.Znas kako kazu sve se jednog dana dozna,pa ce se i saznati ko si pacovcino.E onda ce i ostali da ti se na jebu mame.
by opet ja @ 2007-11-06
:D :D :D
Joj prica... Tako karakteristicno za onih godinu ili dvije nereda prije rata. Jesu li bili clanovi nekih navijackih grupa?
muha_sa

#2304 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Pravi Valter wrote:Moram, halalite.
Zanimljiva je ta postavka svijesti u kojoj optuže tzv "stariju" generaciju za rat. Istu onu generaciju koja se zadesila negdje u paralelnom svijetu, u potpunom blaženom neznanju negdje drugdje planiranog rata, pa u svojim najboljim godinama umjesto u popularni kafić, disko ili, ako bude sreće, u kakav šumarak, završi u rovu. I tu provede 4 debele gnjile godine opet tražeći neku svoju mladalačku sreću uz pripravljeni konjak od apotekarskog alkohola, kolače od riže i Ikar. Baš smo se uzajamno porokali što neko reče! Valjda smo i onaj Ikar imali da umu kad krenusmo u avanturu.
Uzajamno bi valjda podrazumjevalo da su svi moji prijatelji sa Grbavice prešli na ovu stranu. Koji god da su bili. Znali su i roditelje ostaviti tamo, a ako ćemo po krvnim zrncima da kažem i ovako, znali su roditelje Srbe ostaviti tamo. Jesu li se zajebali? Vjerovatno. Da su bili mudriji otišli bi sa pametnijima u bijeli svijet a ne danas se okretali vlastitom mikrokosmosu potpuno izgubljene nade da nekima, pa i ovim novijim, mladjim i opet pametnijim generacijama, mogu objasniti zašto su onomad prešli Miljacku. Biće da se porokaju.
Da budem potpuno iskren, ostao je jedan na onoj strani, obukao ponosno uniformu i branio neke svoje životne gluposti. Kad kažem jedan mislim na jednog iz svoje generacije a bilo ih je kako znamo još mnogo. Moram reći da je uvijek bio, što bi doktor Grujić rekao, pizda kao karakterna osobina. A ja bih dodao i pička, ne kao ženski spolni organ već kao običan smrad koji dočeka svojih pet minuta slave ugnjetavajući preostali narod po Grbavici. Ime i prezime je poznato redakciji naravno.
Možete nas optuživati za što-šta, ali da smo mi počeli rat... pogledati Ničiju zemlju
:kiss: :kiss:
HAVANA

#2305 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Pravi Valter wrote:Moram, halalite.
Ono kao oni su ga popusili,njima je vako zbog nas. :lol: Vama je ba dobro pravo,ne znate vi sta znaci popusiti.Ucite,mijenjajte,borite se...Bar vam ne puca i ne skupljate udove od prijatelja i poznanika po sumama i cestama.Ne doruckujete voltaren nego vitamin b,c,d...pa malo instagram,fitnes...A i to su vam omogucili ovi stariji,sto doruckuju voltaren...I sjecaju se zivota do 92... To je bio zivot,iza je sve borba.
drug_profi

#2306 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drug_profi »

...iza je sve borba. :thumbup:
Ramzess Veliki

#2308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ramzess Veliki »

drag_gost wrote: A to bratstvo i jedinstvo, koliko god da sam se kleo u njega i volio ga, svi danas znamo da je na silu servirano i da nije nikako moglo biti odrzivo.
Bratstvo i jedinstvo je postojalo dok je Tito bio ziv, a poslije su se pomamile velike sile da sjebu Jugu koja je bila prejaka za Evropsku uniju u kojoj ce nijemci da vode glavnu rijec. Sad vidimo rezultate plana ... unisteni veliki privredni sistemi, imamo jadne male drzavice iz kojih se isisavaju kvalifikovani kadrovi, dok nas prime u EU u nasim drzavicama nece ostati niko sposoban da sprijeci buducu kupovinu zemljista, najboljih lokacija, fabrika, zgrada ... dok se svuce cijena nekretnina. Istopit cemo se I nestati.
Zasto?
Jer su polovici idiota isprani mozgovi i mrze neke imaginarne neprijatelje, I mrze onoga ko je ovu polupismenu i politicki potpuno nepismenu masu organizirao u jednu jaku drzavu.
I ne mozes primitivcu dokazati, moderni svijet zaboli kurac za kosovskim mitom, sve zemlje oko nas su izmijesane rasama, bojama i religijama, niko nikom ne smeta.
Osim onima koji misle da bratstvo i jedinstvo nije trebalo da se brani.
Na kraju ce i ta moralna bijeda morati da se iseli trbuhom za kruhom jer ovdje nije ostalo nista vrijedno vlastitog zrtvovanja.
zateznistub

#2309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Ramzess Veliki wrote: Bratstvo i jedinstvo je postojalo dok je Tito bio ziv, a poslije su se pomamile velike sile da sjebu Jugu koja je bila prejaka za Evropsku uniju u kojoj ce nijemci da vode glavnu rijec. Sad vidimo rezultate plana ... unisteni veliki privredni sistemi, imamo jadne male drzavice iz kojih se isisavaju kvalifikovani kadrovi, dok nas prime u EU u nasim drzavicama nece ostati niko sposoban da sprijeci buducu kupovinu zemljista, najboljih lokacija, fabrika, zgrada ... dok se svuce cijena nekretnina. Istopit cemo se I nestati.
Zasto?
Jer su polovici idiota isprani mozgovi i mrze neke imaginarne neprijatelje, I mrze onoga ko je ovu polupismenu i politicki potpuno nepismenu masu organizirao u jednu jaku drzavu.
I ne mozes primitivcu dokazati, moderni svijet zaboli kurac za kosovskim mitom, sve zemlje oko nas su izmijesane rasama, bojama i religijama, niko nikom ne smeta.
Na kraju ce i ta moralna bijeda morati da se iseli trbuhom za kruhom jer ovdje nije ostalo nista vrijedno vlastitog zrtvovanja.
:thumbup:
insomnia78

#2310 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by insomnia78 »

Zavadilo nas. Kme, kme
Ko bre dabre
Ommadawn

#2311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Ramzess Veliki wrote:
drag_gost wrote: A to bratstvo i jedinstvo, koliko god da sam se kleo u njega i volio ga, svi danas znamo da je na silu servirano i da nije nikako moglo biti odrzivo.
Bratstvo i jedinstvo je postojalo dok je Tito bio ziv, a poslije su se pomamile velike sile da sjebu Jugu koja je bila prejaka za Evropsku uniju u kojoj ce nijemci da vode glavnu rijec. Sad vidimo rezultate plana ... unisteni veliki privredni sistemi, imamo jadne male drzavice iz kojih se isisavaju kvalifikovani kadrovi, dok nas prime u EU u nasim drzavicama nece ostati niko sposoban da sprijeci buducu kupovinu zemljista, najboljih lokacija, fabrika, zgrada ... dok se svuce cijena nekretnina. Istopit cemo se I nestati.
Zasto?
Zajebavas se?
Hajde reci da se zajebavas.
nema me tamo

#2312 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by nema me tamo »

Ne zajebava se oni su i dalje uvjereni da su nas stranci razjebali znaš :lol:
Ommadawn

#2313 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

nema me tamo wrote:Ne zajebava se oni su i dalje uvjereni da su nas stranci razjebali znaš :lol:
I da je Jugoslavija bila neka sila, od koje su se tresle gaće svim onima koji su joj davali pare na kredit i imale uređeniju ekonomiju i jaču vojsku od iste.
nema me tamo

#2314 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by nema me tamo »

Ommadawn wrote:
nema me tamo wrote:Ne zajebava se oni su i dalje uvjereni da su nas stranci razjebali znaš :lol:
I da je Jugoslavija bila neka sila, od koje su se tresle gaće svim onima koji su joj davali pare na kredit i imale uređeniju ekonomiju i jaču vojsku od iste.

Eh to je vec druga diskusija vojno je Juga opasna bila
insomnia78

#2315 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by insomnia78 »

Vidili smo
nema me tamo

#2316 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by nema me tamo »

Uvijek se zajebavaš pa covjek više nije siguran kad si ozbiljan..
Ommadawn

#2317 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

nema me tamo wrote:
Ommadawn wrote:

Eh to je vec druga diskusija vojno je Juga opasna bila
Pa sad.... da je bila toliko opasna da se EU gace tresle - ne vjerujem.
A ni Amerika nije dobila cir na zeludcu.

No dobro, to je vec druga tema. Imati budale poput Brneta koji ce kasnije glumiti cetnickog vojvodu i biti ranjavan tri puta i to od "svojih" - je neprocjenjivo bogatstvo drzave koja je 40 godina gajila nesto sto se zvalo bratstvo i jedinstvo.
Ned071

#2318 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ned071 »

bojali se drzave koja je zvanicno bankrotirala 1983... bjezte ba, mijenjajte dilere
zateznistub

#2319 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

... i kakve to sve veze ima sa momcima sa sarajevskog asfalta?
Dr. Kuca

#2320 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Dr. Kuca »

Cuj bila sila :lol: . Fol vojna sila a porazila ih armija sa nozevima.
uglavnomja

#2321 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by uglavnomja »

zateznistub wrote:... i kakve to sve veze ima sa momcima sa sarajevskog asfalta?

nikakve, isto kao sto i ovi sto to pisu nemaju nikakve veza sa sarajevom generalno ni tada ni sada, a i jugu su ovlas okrznuli, a i to mozda

samo preskociti padobrance :zzzz:
rizibizi

#2322 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by rizibizi »

Jao zabacivanja. Mene su kad sam pravo mali bio, dok je bilo ovo bratstvo i jedinstvo i sve sto je islo uz to ucili da fino odgojena djeca sute i slusaju dok stariji pricaju.
Muhamed Đakmić

#2323 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Muhamed Đakmić »

uglavnomja wrote:
zateznistub wrote:... i kakve to sve veze ima sa momcima sa sarajevskog asfalta?

nikakve, isto kao sto i ovi sto to pisu nemaju nikakve veza sa sarajevom generalno ni tada ni sada, a i jugu su ovlas okrznuli, a i to mozda

Imam ja veze sa Sarajevom, pa ne shvatam glorificiranje prijeratnih klošara i kriminalaca.
zateznistub

#2324 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

Muhamed Đakmić wrote:
uglavnomja wrote:

Imam ja veze sa Sarajevom, pa ne shvatam glorificiranje prijeratnih klošara i kriminalaca.
Onda zaobiđeš temu, odeš na Siriju ili gdje ti odgovara i svi sretni...
insomnia78

#2325 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by insomnia78 »

Jes. Pustis prave sarajlije da se loze na “vitezove asfalta” :lol:
Post Reply