.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#2251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HAVANA »

Kako nije,jasta je,u dosta stvari bilo i gore.Samo,vecinom se na sake zavrsavalo i znalo se gdje,od koga i sta mozes ocekivati.Sad jebo lud zbunjenog,preslo se na bombe i pistolje.Milicije nema...i starijih mangupa da to mladalacko ludilo drze pod hajmo reci nekom kontrolom...Cudno je to,ta prijeratna ulica je bila i velika zivotna skola,ko je htio da skonta i nauci, pa tako imas jako uspjesnih i normalnih prica u kasnijem zivotu, a i totalnog propadanja i ludila.Pa eto iz tih i drugih krugova...stakor gradjevinski inspektor u amsterdamu,drugi s firmom razvaljuje,bas bas uspjesan,treci isto tako,po 20 godina braka iza sebe,porodicni ljudi,dvojica na fakultetu predaju,jedan u svici,drugi u holandiji,neki dan kad sam ovde vidio direktora jednog odjela banke :shock: :lol: :-D pa do onih sto nisu nista naucili i u kanalu zavrsili.Sta ces ti od ovih danasnjih klosarcica ocekivati osim da zapali babu,izbode kakvo nemocno dijete...Nit je gdje putovalo nit sta vidilo.Dobro bi bilo da malo odu na put ko sto se prije islo.Pa poslije par belaja i murija,skonta da vazda ima jaci nad jacim,da valja i robijat,da ima nedje nakav rumun koji ce ti uho odgrist ko vode se napit.Da sudstvo funkcionise,da u cetri zida skonta, oj sto mater nisam sluso i ognjen prica bio... :zid:
drug_profi

#2252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Naravno da je uvijek bilo napada bez razloga. Samo je bio i neki sistem, pa da kazem i neki kodeks jbg. Proglase te pickom ako si poveo raju u 1 na 1. To odmah otvara lov na tebe itd.
Pravi Valter

#2253 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Pravi Valter »

Edin H. wrote:Evo mozete ovdje nastaviti o simpaticnim mladicima - Rambovcima, steta sto niko od njih nije sklon knjizevnosti, bilo je tu dobrog materijala za knjigu. :D
Mogu pripomagati sa strane ako neko krene. Znao sam par likova svojevremeno :D
uglavnomja

#2254 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by uglavnomja »

prvi put cujem za te likove
slavoljub

#2255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by slavoljub »

zateznistub wrote:To jednostavno nije tačno.
Mnogi jesu bili i ostali i klošari i jalijasi i narkomani. Dobar dio je imao te neke faze (a ko ih u ta doba nije imao?) sad fol svi cvjecke i studenti ma daj.
I da, mogao si na klupi spavati. Niko nikog nije dirao ako nije bilo razloga. Ja ih skoro sve znam (manje više) u dušu i nikad ni sa jednim nisam imao problema, eto danas mi je jedan od njih i kum i vrlo uspješna i stabilna osoba
gdje ba nije dirao bez razloga, otme pare bez razloga , nije sto mu trebaju pare ,nego da se pokaze manga , a tek ona stara : sa je ,sa me gledas :D
ja s grbavice oko sopinga ,rave jankovic ulica ,skola bratstvo jedinstvo, nisam smio dalje od pijace preci gdje bila teritorija druge skole ,jel bjese bane surbat, ako te uhvate odmah marisana ,a bogami ni oni nisu smjeli u soping i ovamo :D , znam kad sa starcima idem kupit tene za fizicko na njihovu stranu ,jer su tamo bile sve one radnje borovo itd sve zvjeram nepoznato mi , nikad nisam bez staraca tamo zakoracio :-D
invincible1921

#2256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

Ako u BiH ista znamo to je da se napravi mitologija od svega i svacega...jes bili su klosari, lopovi, idioti prve klase ali oni su to radili na romantican nacin. Kad ti otme pare ili te smustafi lancem ti se napraosto zaljubis u njega :-) :-)
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Imaš li upaljač? Nemam. Prebiju te
Imaš li upaljač? Imam. Jel to ti meni pomazes da se trujem cigarama? Prebiju te
:D
invincible1921

#2258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

mali_milojica wrote:Imaš li upaljač? Nemam. Prebiju te
Imaš li upaljač? Imam. Jel to ti mene hoćeš da trujes cigarama? Prebiju te
Znam onu sa alipasina bil' mi je.bo sestru?

Bi...prebiju te
Ne bih...jel to moja sestra ruzna ? Prebiju te :D
AmirBaa

#2259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

prosto zavidim novim generacijama koji provode vise vremena za racunarom nego da slusaju uzivo ove gluposti koje ste nabrajali zadnje 3 stranice... :run:
triconja

#2260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

Jes vama socijalizam sprzio mozak, znaci kad cujem takve price odmah bih sve koji glorifikuju isti u radne kampove.

Jebo majku jes sinoc bilo jebade oko saobracaja, ja u pola 7 trebo se u zenicu vratit autobusom, autobus doso tek u 8 i 15, i to je bila sreca. Idem busem i gledam kako ljudi slajdraju, to sve mic po mic, niko ne smije gas dodat. I doso na stanicu u zenicu u 10 sati.

Oni iz onih sluzbi za ciscenje cesta i popratne radove nesta se klince u novinama a ja sinoc gledo kako se jedna grtalica probija pola sata da predje 300 metara :lol: :lol: :lol:
studiorum_tuzlaensis

#2261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

slavoljub wrote: gdje ba nije dirao bez razloga, otme pare bez razloga , nije sto mu trebaju pare ,nego da se pokaze manga , a tek ona stara : sa je ,sa me gledas :D

ja s grbavice oko sopinga ,rave jankovic ulica ,skola bratstvo jedinstvo, nisam smio dalje od pijace preci gdje bila teritorija druge skole ,jel bjese bane surbat, ako te uhvate odmah marisana ,a bogami ni oni nisu smjeli u soping i ovamo :D , znam kad sa starcima idem kupit tene za fizicko na njihovu stranu ,jer su tamo bile sve one radnje borovo itd sve zvjeram nepoznato mi , nikad nisam bez staraca tamo zakoracio :-D
:shock: :shock:

i onda kad krenu hvalit djetinstvo svoje još... išli pošumljavali Trebević, pa puna im usta mladosti provedene u bratstvu i jedinstvu. Pa onda još pohvale na odgojno obrazovni sistem u Jugoslaviji, Stipe Šuvar se u grobu roštilja... pa onda mogo si spavat u parku uhhh ta mi je najdraža, poneseš peškir i voz za ploče, a u vozu te pelcuju u guzicu :D. A u stvarnosti dok ne napuniš dobrih 25-30 godina nisi smio sa otoke do aneksa stepenicama da ti neko zube ne izbije.

Čitajući sve ovo dolazim do zaključka da nije ni čudo što je došlo do rata 1992., zato jer su već u odrastanju stvorene generacije debila i iskrivljenih mozgova (i mangupa i ovih normalnih koji ih se boje) koje je kasnije bilo moguće medijski izmanipulisati do te mjere da pobiju i mrze vlastite komšije.

Sve mi se čini da su u Harlemu i Bronxu odnosi bili relaksiraniji nego u trokotu Alipašino-Švrakino-Otoka. :lol: :lol:
triconja

#2262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

studiorum_tuzlaensis wrote:
slavoljub wrote: gdje ba nije dirao bez razloga, otme pare bez razloga , nije sto mu trebaju pare ,nego da se pokaze manga , a tek ona stara : sa je ,sa me gledas :D

i onda kad krenu hvalit djetinstvo svoje još... išli pošumljavali Trebević, pa puna im usta mladosti provedene u bratstvu i jedinstvu. Pa onda još pohvale na odgojno obrazovni sistem u Jugoslaviji, Stipe Šuvar se u grobu roštilja... pa onda mogo si spavat u parku uhhh ta mi je najdraža, poneseš peškir i voz za ploče, a u vozu te pelcuju u guzicu :D. A u stvarnosti dok ne napuniš dobrih 25-30 godina nisi smio sa otoke do aneksa stepenicama da ti neko zube ne izbije.

Čitajući sve ovo dolazim do zaključka da nije ni čudo što je došlo do rata 1992., zato jer su već u odrastanju stvorene generacije debila i iskrivljenih mozgova (i mangupa i ovih normalnih koji ih se boje) koje je kasnije bilo moguće medijski izmanipulisati do te mjere da pobiju i mrze vlastite komšije.

Sve mi se čini da su u Harlemu i Bronxu odnosi bili relaksiraniji nego u trokotu Alipašino-Švrakino-Otoka. :lol: :lol:
Socijalizam je nesto najgore sto je moglo zadesit ove prostore, jes jedino sto je njima mozak ispran tim pricama i "bratstvo i jedinstvo" i slicnim nebulozama. :D :thumbup:
BadBoy

#2263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

invincible1921 wrote:Ako u BiH ista znamo to je da se napravi mitologija od svega i svacega...jes bili su klosari, lopovi, idioti prve klase ali oni su to radili na romantican nacin. Kad ti otme pare ili te smustafi lancem ti se napraosto zaljubis u njega :-) :-)
Ja sam to govorio i na ovim glupim temama "momci sa vrućeg asfalta" čista glorifikacija kriminala i kriminalaca, a onda drvlje i kamenje na današnje stanje u društvu. Jednsotavno mi smo takva nacija, oduvijek smo bili zaljubljeni u te "žestoke momke" samo ovi stariji što pljuju sad stanje u državi i stanje sa kriminalnom misle da su njihovi kriminalci bili plementi.
nema me tamo

#2264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

BadBoy

#2265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Neće niko ovo priznati, pogotovo ne ovi "stariji" što se sa sjetom prisjećaju dobrih starih vremena, a u stvari su samo pali pod čari nostalgije.

Da je Juga toliko dobra bila i da je narod bio toliko sretniji, zadovoljniji, da je stanje bilo toliko dobro NIKAD ne bi došlo do sranja 90-tih. Možda se i mogla raspasti na neki mirniji način, ali da se onakva zvjerstva čine samo 8 godina nakon vrhunca Bratstva i Jedinstva nikako nije moglo doći preko noći.

Nešto je bilo truhlo u toj Jugoslaviji.
bach

#2266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bach »

Starije generacije i danas imaju traume od Skenderije i Nixonove bande koja je čvrsto držala taj komad teritorije, te rukama i nogama dočekivala svakog ko bi tu zalutao, a njima nije bio po volji.
uglavnomja

#2267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

bach wrote:Starije generacije i danas imaju traume od Skenderije i Nixonove bande koja je čvrsto držala taj komad teritorije, te rukama i nogama dočekivala svakog ko bi tu zalutao, a njima nije bio po volji.

lupate li lupate :-)

popalio vas slavoljub, onako momacki :lol: :lol: a jedva docekali :D

(necu o svrakinom, to mi je bilo k'o druga planeta) ali u civilizaciji nije bilo ni blizu toga sta ovih par likova prica
desavale su se tuce, ponekad, uglavnom se tukao onaj ko je htio da se tuce ...
da ce doci neki grrmalj i iz cista mira prebiti nekoga samo sto zivi s druge strane ulice 8) mislim

i dalje
kakav nixon i skenderija? zznao se ukazaati ponekad, ali nikakve veze on sa skenderijom i nekakvom bandom :-) nije imao

prvo, tu je bio njufko domaci, iz tekije
i njegov neno
i onda se tu motao i brne i gomila slicnih debila

cuj ko je zalutao toga bi prebili :zid: :zid: :zid:

de ba ljudi ... ne donosite zakljucke na osnovu lozione i licnih zelja :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

bas je bilo gadno...ne znam samo kako ja prezivjeh te 80-te krecuci se svuda po gradu ,niko me nije namarisao ni oteo pare :( :run:
uglavnomja

#2269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

bitanga_sa_otesa wrote:bas je bilo gadno...ne znam samo kako ja prezivjeh te 80-te krecuci se svuda po gradu ,niko me nije namarisao ni oteo pare :( :run:

starci te u gepek ubace pa prevuku do rodbine u drugom dijelu grada :lol: :lol:
drug_profi

#2270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

triconja wrote:

Socijalizam je nesto najgore sto je moglo zadesit ove prostore, jes jedino sto je njima mozak ispran tim pricama i "bratstvo i jedinstvo" i slicnim nebulozama. :D :thumbup:
Veze vi nemate djeco. Samo vam to mogu reci.
invincible1921

#2271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

Ma naravno ne treba prjerivat ni o cemu, ali da se od svega pravi mitologija pogotovo o vremenu SFRJ je premisjeno...haj da pricamo o ne znam ekologiji, sudstvu, zdravstvu pa ok, ali kad mi neko dodje klosare predstavljat romanticnim herojima i klet mi se u ismeta bajramovica i ostale pa tacno bi ga na goli otok poslo da osjeti taj romantizam u ponom obliku...

Ono sto hocu rec je da se isto to desava i danas, vjerovatno ce doc neko za 10 godina i pricat o likovima iz sadasnjice kao o nekim robin hud likovima
drug_profi

#2272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

invincible1921 wrote:Ma naravno ne treba prjerivat ni o cemu, ali da se od svega pravi mitologija pogotovo o vremenu SFRJ je premisjeno...haj da pricamo o ne znam ekologiji, sudstvu, zdravstvu pa ok, ali kad mi neko dodje klosare predstavljat romanticnim herojima i klet mi se u ismeta bajramovica i ostale pa tacno bi ga na goli otok poslo da osjeti taj romantizam u ponom obliku...

Ono sto hocu rec je da se isto to desava i danas, vjerovatno ce doc neko za 10 godina i pricat o likovima iz sadasnjice kao o nekim robin hud likovima
prica je pocela od danasnjeg vozanja djece do skole autom jer je kofol opasno pustati ih same.
Pa smo malo oslikali kako je nista manje opasno bilo uvijek. Uvijek nekih bulija, uvijek nekih siledzija, uvijek nekih "rambovaca". Pa se prezivilo i naucilo proci kroz sve to. To je dio odrastanja muskarca i to se mora nekad proci. Bolje na vrijeme nego prekasno. To je tako od paleozoika pa do danas.
invincible1921

#2273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

drugi profil wrote:
invincible1921 wrote:Ma naravno ne treba prjerivat ni o cemu, ali da se od svega pravi mitologija pogotovo o vremenu SFRJ je premisjeno...haj da pricamo o ne znam ekologiji, sudstvu, zdravstvu pa ok, ali kad mi neko dodje klosare predstavljat romanticnim herojima i klet mi se u ismeta bajramovica i ostale pa tacno bi ga na goli otok poslo da osjeti taj romantizam u ponom obliku...

prica je pocela od danasnjeg vozanja djece do skole autom jer je kofol opasno pustati ih same.
Pa smo malo oslikali kako je nista manje opasno bilo uvijek. Uvijek nekih bulija, uvijek nekih siledzija, uvijek nekih "rambovaca". Pa se prezivilo i naucilo proci kroz sve to. To je dio odrastanja muskarca i to se mora nekad proci. Bolje na vrijeme nego prekasno. To je tako od paleozoika pa do danas.
Da, al ovo su danas debili ne znaju oni renesansnim pokretom ruke da te fiknu stocem i da ti romanticno psuju ko u ex yu :lol: :lol: e to je ono sto ja hocu da kazem
drug_profi

#2274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

invincible1921 wrote:
drugi profil wrote:

Da, al ovo su danas debili ne znaju oni renesansnim pokretom ruke da te fiknu stocem i da ti romanticno psuju ko u ex yu :lol: :lol: e to je ono sto ja hocu da kazem
Ma kakvi to. Mislim bilo je tu onako OK momaka kad si dobar sa njima. Ali isto tako sam i znao fasovat, dok se nisam naucio braniti jbg. U svakom slucaju toga je uvijek bilo i bice. Kakva romantika. Ima epskih prica, ali i to je za nekog sidranovog filma.
jao_situacije

#2275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

hoćel neko kupit ciglu ?
Post Reply