.
- Bloodflow
#226 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Je li mislite na Kiflu-pankera (Damira Jerlagića) što mu je stara (Mira) držala pekaru Jerlagić iza Muzičke na Katedrali? Baš me zanima kako je, jer je bio navučen na "teške stvari", znam da se družio sa Švabom, takođe pankerom, i bili su jedno vrijeme nerazdvojni, Švabu baš neki dan vidjeh sa curicom...a sa Križom sam bio na koncertu prije mjesec u omladinskom na Grbavici, dobro neko reče, taj se lik živ mumificirao, isti kao i prije 20 godina
-
sta ima
#227 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
MOMCI PRAVOG SARAJEVSKOG ASFALTA SU PUNO IZGUBILI NAKON SAMOUBISTVA CELE RAHMET MU DUSI
PROCE MNOGO VREMENA DA SE TAKAV DIV KOD SARAJLIJA OPET IZNJEDRI
A VI KAKO HOCETE I GLEDAJTE DA SARAJLIJA BUDE OPET GLAVNI U GRADU A NE NEKI TAMO SANDZ;IL SIPAC
PROCE MNOGO VREMENA DA SE TAKAV DIV KOD SARAJLIJA OPET IZNJEDRI
A VI KAKO HOCETE I GLEDAJTE DA SARAJLIJA BUDE OPET GLAVNI U GRADU A NE NEKI TAMO SANDZ;IL SIPAC
- Nekako s proljeća
#228 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bobar nije bio četnik.Jeste bio aktivan u nekim borbama ali nije bio katil kao onaj ''nosonja Škipina ili Deba iz B faze...Chisum wrote:Compact wrote:1990/91 sa Brnetom sjedim u slastičarnoj Ada na Alipašinom polju, kada mi poče pričati priču da će od Juge ostati nula, a da će se opet živjeti u Kraljevini SHS ( srba, hrvata i slovenaca ), a ja mu kažem de ba bježi!
Do nas je sjedio Nixon, kad odjednom poče baliti na usta i na nos neku pjenu, pade na glavu i poče se gicati. Raja skočiše, počeše galamiti, daj mu upaljač da stisne. Kasnije saznam da je imao padavicu. Sa prvim sam bio dobar pravo, dok Nixona nisam volio sresti! Kada sam čuo da je umro, obradovao sam se! Brne mi je pokazivao slike sa skupova, gdje je govore držao Šešelj! Kasnije se ispostavilo da je Brne zajedno sa Bobarom iz C faze bio četnik i po!
Evo cesto bacim oko na ovu meni dragu temu, jer ne radi se ovdje samo o gomili ulicara, jalijasa lokalnih budala... ima ova tema nesto u sebi, pa me mnoga ova imena, ako nista sjete mladosti i dobre zajebancije. ma ovdje, naravno i preuvelicavanja i prica koje pocnu s jednim likom a zavrse na nekom drugom... ali nista to ne smeta. Drago mi je vidjeti da na ovom forumu ima dosta nas koji se sjecamo onog Sarajeva, njegovih ulica i lica.
A sad, kad vec kolega forumas, pripadnik meni najmrze stranke, pomenu Niksona... Moram reci da citajuci komentare ovdje ne naidjoh ni na jedan pozitivan. Mozda ga i nije zasluzio. Ali, barem sto se mog poznanstva sa njim tice i poznanstva ekih meni bliskih ljudi, za tog ce me covjeka, onako - na njegovom "zalasku", vjecno vezati jedan njegov pozitivan gest. Mnogi bi rekli radilo se o nekom presedanu u njegovom ponasanju i nastupu, ali ja cu ga pamtiti po tome.
A sto se tice Brneta, taj je, kao i nekolicina drugih iz slicnih ekipe mladjih momaka okupljenih u krugove koji su tada bili mozda i najpodlozniji indoktrinaciji sa strane (mozda Compact zna), Milana Cele, Bobara, Tome isl. pokazivao naznake necega sto ce se kasnije desiti.
Jedino bih pitao znas li sta je sa Bobarom? Gdje je ta prelivoda?
Nije ni valjao nasoj raji kao taksista Stanić ali ni govora o tome da je bio tnikače.Lezao je u zatvoru Kula jer je ubio nekog Brnetovog četnika u Ilijasu.Od tada ima zub manje kao reakciju od ''vojvode'' iz C faze...
Raja zarobljena u Nedzaricima (Leptirice) su od njega bili postedeni maltretiranja...
Zivio u Vlasenici s porodicom i drzao neki granap..povukao se ali svremena na vrijeme zasao bi i posutao lokalne indijance...unazad nekoliko godina zivi s porodicom u Beogradu.
Tomislava smo zauvijek skinuli s kedija u Nedzaricima...a i on kao i Milan nisu bitni za ovu temu.Ilijaska sela su njihova zivotna sredina uz navijacke izlete ...
Nikson je patoloski slucaj...
- Nekako s proljeća
#229 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ćatić, zvani ''Rambo''...i on nije vise među zivima.Betandwin wrote:a ko ga onda napuca na Dobrinji pred rat ?alijadzigibau wrote:....prije samog rata Juka je bio izuzetno opasan i mocan![]()
- Nekako s proljeća
#230 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Navedeni je Samir zvani Droga i imao je kilersku facu, bio je dio tamo one ekipe iz ART-a na Skenderiji (Dado, Dilan,Hase,Eldar, Kemo...) a toj raji je pripadao i taj Campo koji je u stvari regulara ...zanimljivo je da se smanjuje kako stari.Radio je u samoposluzi u C fazi.Hordaši su bili oba...Droga nije vise među zivima.DZONPI wrote:Ja sam hodo po Stelexu i tu se sjecam dvojice likova koji su se bukvalno non stop marisali.Kolko se sjecam Droga iz pofalica i neki Campo cini mi se sa Alipasina al nisam siguran.
- HAVANA
#231 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bloodflow wrote:Je li mislite na Kiflu-pankera (Damira Jerlagića) što mu je stara (Mira) držala pekaru Jerlagić iza Muzičke na Katedrali? Baš me zanima kako je, jer je bio navučen na "teške stvari", znam da se družio sa Švabom, takođe pankerom, i bili su jedno vrijeme nerazdvojni, Švabu baš neki dan vidjeh sa curicom...a sa Križom sam bio na koncertu prije mjesec u omladinskom na Grbavici, dobro neko reče, taj se lik živ mumificirao, isti kao i prije 20 godina
Jest damir kifla i švabo, rakac, tadija,faćo,zlaja,amil,ida...
Kifla je dobar,izvadio se i vodi komunu u ilijašu.Super izgleda.
- Nekako s proljeća
#232 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Rusmir zvani Rus nije medu zivima.Zanimljiv detalj je imao istetoviran na grkljanu u smislu''ovdje me zakoljite'' sto je bilo vidljivo a drugi detalj u smislu '' msamo za dame'' je navodno imao istetoviran na penisu.aurrora72 wrote:Nisam se mislila uključiti na ovu temu,ali.......
Neko je spominjao Rusa iz Hrasnog,on je ubijen poslije rata,ali ga je ubio od sestre sin...razlog ne znam... ovo je bilo u novinama!
Većinu komentara sam pročitala,ali ne sve,pa ne zna da li je neko spominjao Džildu sa Koševskog brda....lik je bio legenda!
....pa mali Campo iz Kaktusa,kažu da je u ratu ušao u neko bure sa rakijom i govorio da je u raju ili tako nešto...ne znam da li je živ,još uvijek
Dzevad zvani Đilda je opet vezan za navijacku grupu ''TM'' i za zivota je bio hrabar branitelj grada.
- Nekako s proljeća
#233 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Centar za borbu protiv ovisnosti od droga u Ilijasu, ne vodi neko pod nadimkom Kifla.Drago mi je da je bolji nego sto je bio...HAVANA wrote:Bloodflow wrote:Je li mislite na Kiflu-pankera (Damira Jerlagića) što mu je stara (Mira) držala pekaru Jerlagić iza Muzičke na Katedrali? Baš me zanima kako je, jer je bio navučen na "teške stvari", znam da se družio sa Švabom, takođe pankerom, i bili su jedno vrijeme nerazdvojni, Švabu baš neki dan vidjeh sa curicom...a sa Križom sam bio na koncertu prije mjesec u omladinskom na Grbavici, dobro neko reče, taj se lik živ mumificirao, isti kao i prije 20 godina
- Chisum
#234 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Za Tomu znam... neka.Nekako s proljeća wrote:Bobar nije bio četnik.Jeste bio aktivan u nekim borbama ali nije bio katil kao onaj ''nosonja Škipina ili Deba iz B faze...Chisum wrote:Compact wrote:1990/91 sa Brnetom sjedim u slastičarnoj Ada na Alipašinom polju, kada mi poče pričati priču da će od Juge ostati nula, a da će se opet živjeti u Kraljevini SHS ( srba, hrvata i slovenaca ), a ja mu kažem de ba bježi!
Do nas je sjedio Nixon, kad odjednom poče baliti na usta i na nos neku pjenu, pade na glavu i poče se gicati. Raja skočiše, počeše galamiti, daj mu upaljač da stisne. Kasnije saznam da je imao padavicu. Sa prvim sam bio dobar pravo, dok Nixona nisam volio sresti! Kada sam čuo da je umro, obradovao sam se! Brne mi je pokazivao slike sa skupova, gdje je govore držao Šešelj! Kasnije se ispostavilo da je Brne zajedno sa Bobarom iz C faze bio četnik i po!
Evo cesto bacim oko na ovu meni dragu temu, jer ne radi se ovdje samo o gomili ulicara, jalijasa lokalnih budala... ima ova tema nesto u sebi, pa me mnoga ova imena, ako nista sjete mladosti i dobre zajebancije. ma ovdje, naravno i preuvelicavanja i prica koje pocnu s jednim likom a zavrse na nekom drugom... ali nista to ne smeta. Drago mi je vidjeti da na ovom forumu ima dosta nas koji se sjecamo onog Sarajeva, njegovih ulica i lica.
A sad, kad vec kolega forumas, pripadnik meni najmrze stranke, pomenu Niksona... Moram reci da citajuci komentare ovdje ne naidjoh ni na jedan pozitivan. Mozda ga i nije zasluzio. Ali, barem sto se mog poznanstva sa njim tice i poznanstva ekih meni bliskih ljudi, za tog ce me covjeka, onako - na njegovom "zalasku", vjecno vezati jedan njegov pozitivan gest. Mnogi bi rekli radilo se o nekom presedanu u njegovom ponasanju i nastupu, ali ja cu ga pamtiti po tome.
A sto se tice Brneta, taj je, kao i nekolicina drugih iz slicnih ekipe mladjih momaka okupljenih u krugove koji su tada bili mozda i najpodlozniji indoktrinaciji sa strane (mozda Compact zna), Milana Cele, Bobara, Tome isl. pokazivao naznake necega sto ce se kasnije desiti.
Jedino bih pitao znas li sta je sa Bobarom? Gdje je ta prelivoda?
Nije ni valjao nasoj raji kao taksista Stanić ali ni govora o tome da je bio tnikače.Lezao je u zatvoru Kula jer je ubio nekog Brnetovog četnika u Ilijasu.Od tada ima zub manje kao reakciju od ''vojvode'' iz C faze...
Raja zarobljena u Nedzaricima (Leptirice) su od njega bili postedeni maltretiranja...
Zivio u Vlasenici s porodicom i drzao neki granap..povukao se ali svremena na vrijeme zasao bi i posutao lokalne indijance...unazad nekoliko godina zivi s porodicom u Beogradu.
Tomislava smo zauvijek skinuli s kedija u Nedzaricima...a i on kao i Milan nisu bitni za ovu temu.Ilijaska sela su njihova zivotna sredina uz navijacke izlete ...
Nikson je patoloski slucaj...
Pomenuh njega i Milana kao primjer kako su se "sarajevski" prigradski poluidioti jos u ono vrijeme lako farbali... opa onda onaj papan Bimbalo, ako se sjecas... odakle li bijase, ne znam vise.
Elem, jebo njih... sjetih ih se ovako jer pomenuse Bobara... pa mi napamet pade ta navijacka ekipa i momci s kojima smo se znali marati u ta doba... a i ja sam cuo da ima neku kafanicu, granap ili nesto slicno... Pishaj ih sve.
A Deba.. mislis na Debu nacistu?
- HAVANA
#235 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nekako s proljeća wrote:Centar za borbu protiv ovisnosti od droga u Ilijasu, ne vodi neko pod nadimkom Kifla.Drago mi je da je bolji nego sto je bio...HAVANA wrote:Bloodflow wrote:Je li mislite na Kiflu-pankera (Damira Jerlagića) što mu je stara (Mira) držala pekaru Jerlagić iza Muzičke na Katedrali? Baš me zanima kako je, jer je bio navučen na "teške stvari", znam da se družio sa Švabom, takođe pankerom, i bili su jedno vrijeme nerazdvojni, Švabu baš neki dan vidjeh sa curicom...a sa Križom sam bio na koncertu prije mjesec u omladinskom na Grbavici, dobro neko reče, taj se lik živ mumificirao, isti kao i prije 20 godina
Pardon fula.Nije u ilijašu nego u brezi , vodi dado šambo a sad valjda kifla to preuzima na sebe.
- Nekako s proljeća
#236 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma dobro, mi smo to znali i ...dopustili im da se okupljaju tamo u kafani ''Lovac''...bili su gore u Borovu selu neki.Šinik je poginuo na Jevrejskom groblju, čvaka je bacala dinamit na nas a on mu se vratio i fakticki sam sebe ubio.Nije bio pametan da shvati da mu je predhodno ranjavanje bilo isaret da se prestane igrati rata.
Bimbalo je iz Vogosce bio ...
- Compact
#237 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
HAVANA sjećaš li se Cece iz Velešića?

- Bloodflow
#238 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ja k'o da sam u vremeplov upao
je li govoriš o Aci (Aleksandru) Šiniku što je imao (a mislim da i sada ima živog) brata Mladena što je išao u građevinsku tehničku, a vidiš ako je taj nisam znao da je tako poginuo, znao sam samo da je poginuo...A Toma, valjda govorite o Veljančiću što je bio delija jer taj je poginuo u Nedžarićima?
- Chisum
#239 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Da. Toma.Bloodflow wrote:Ja k'o da sam u vremeplov upaoje li govoriš o Aci (Aleksandru) Šiniku što je imao (a mislim da i sada ima živog) brata Mladena što je išao u građevinsku tehničku, a vidiš ako je taj nisam znao da je tako poginuo, znao sam samo da je poginuo...A Toma, valjda govorite o Veljančiću što je bio delija jer taj je poginuo u Nedžarićima?
- HAVANA
#240 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Compact wrote:HAVANA sjećaš li se Cece iz Velešića?![]()
Ceca
- Compact
#241 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Helem, na ovoj temi ima likova iz svih sarajevkih prijaratnih selekcija, pa će se neko sigurno sjetiti!HAVANA wrote:CecaCompact wrote:HAVANA sjećaš li se Cece iz Velešića?![]()
Što to
Mora da je neka fina bila?
-
Bandierra Rossa
#242 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
tamara* wrote:Zna li neko blizance Brunu i Marija? Baš me zanima gdje su sada...
Jesu li to ona dvojica što su nekad bili ponosni vlasnici bilijara u ABC-u na Čengić Vili???
- HAVANA
#243 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bandierra Rossa wrote:tamara* wrote:Zna li neko blizance Brunu i Marija? Baš me zanima gdje su sada...
Jesu li to ona dvojica što su nekad bili ponosni vlasnici bilijara u ABC-u na Čengić Vili???
-
Bandierra Rossa
#244 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
HAVANA wrote:Bandierra Rossa wrote:tamara* wrote:Zna li neko blizance Brunu i Marija? Baš me zanima gdje su sada...
![]()
E haj mi sad malo i naselje pretresite.
Kec il" dvica???
- HAVANA
#245 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Vraniccccca 
-
Bandierra Rossa
#246 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Praona "Slon".HAVANA wrote:Vraniccccca
Drago mi je.
Pozz...
- Bloodflow
#247 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ja sam dalje ali svejedno kad mi je raja iz te "mahale" bila...Sad nešto kontam, pa trebali bi nas u rezervat strpat i pokazivati današnjim "sarajlijama", pa ni 10ak likova da se uključi, heheheh pravo nas malo ima...ili da nosimo traku na lijevoj ruci k'o židovi u WWII
- HAVANA
#248 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Zlaja,olja,pero...
Jel vas žuti lopte uzmo.
Jel vas žuti lopte uzmo.
-
Bandierra Rossa
#249 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ja sam o traci razmišljao još u ratu,ali mi bilo ofirno.
Nije baš da nas je malo,nego smo nekako tiši od ovih "hop,mala mic"...
Nije baš da nas je malo,nego smo nekako tiši od ovih "hop,mala mic"...
-
Bandierra Rossa
#250 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Žuti mi je jednom uletio nogama u trbuh.Sreća pa sam duplo veći od njega.HAVANA wrote:Zlaja,olja,pero...![]()
Jel vas žuti lopte uzmo.
Boga mi,i on po nekim osnovama zaslužuje da se pomene u ovoj temi.Sjećam se kad je proletio čovjeku kroz šajbu (naravno,sa vanjske strane prema unutra)...