.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#2026 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:E, vidis ti to... udjoh, reko' ajd' da dimvi ima li kakvih novih zajebancija, a ovdje sve jedna za drugom lose vijesti... Sve manje raje, sve vise papaka gdje god se covjek okrene.

Rahmet im i laka im zemlja bosanska, sarajevska!

Ne znam je li neko postavljao ovo ranije na ovoj temi, jer ovo su svi barem jednom pogledali, ali dugo nisam pogledao, pa da se, onako, zorom malo nasmijemo.

:lol:

Da su audiciju pravili ne bi se bolje poklopilo... :lol:

Cholpa prekucao sve skrivene kamere svijeta. :lol:

Inace, fantasticna ekipa sarajevske televizije. Fudo Mulahasanovic, prava raja, radio je ove skrivene kamere (on, satro, ovdje dobija televizor), umro je, nesretnik, pred sami rat, bio ozenjen tada velikom ljepoticom, advokaticom Almom Mulahasanovic, zivjeli su - ovo radi mog forumskog brata HAVANE govorim - preko puta zgrade pokojnog nam doktora Bore Djukanovica, na Marijin Dvoru.
Sef smjene Rade Colovic, tada jos uvijek, cini mi se, clan Pozorista mladih, kasnije Kamernog teatra... Elem, i on se, i rahmetli Fudo, dobro ukenjase kad je Cholpa poceo da divlja... brzu su se isparili. :lol:

"Platicu je ja, jebo je sherpa... daj drugu, ociju ti...." :lol: :lol:
osobno štovanje gospon Chisum :-D
zikamu

#2027 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zikamu »

Fuad - Fudo Mulahasanovic i Predrag Doder - Doca (tip u plavoj jakni) su bili najbolji jarani i zajebanti na TV Sarajevo. Vrsnjaci (mislim da je Fudo bio godinu-dvije stariji), obojica tonci... Super momci, dosta sam terena u onaj vakat proveo s njima i uvijek je bilo uzivanje (ponajvise smijeha) u njihovom drustvu. Rade Colovic - Cole, glumac, isto dobar frajer i dugo vremena nam je prva stanica bila za sankom kod "Cenge" na Skenderiji... :)
Lijepa stara vremena :(
muha_sa

#2028 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

samoposluga na pijaci Markale--Fudo puko ko lubenica :lol:
muha_sa

#2029 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Image
Banksy

#2030 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Banksy »

Chisum wrote: Fudo Mulahasanovic, prava raja, radio je ove skrivene kamere (on, satro, ovdje dobija televizor), umro je, nesretnik, pred sami rat,
Umro septembra '96. na ulici, u Koševu, bio tu u ratu, radio u Sagi ...
muha_sa

#2031 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Banksy wrote:
Chisum wrote: Fudo Mulahasanovic, prava raja, radio je ove skrivene kamere (on, satro, ovdje dobija televizor), umro je, nesretnik, pred sami rat,
:(
Banksy

#2032 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Banksy »

muha_sa wrote:
Banksy wrote:
:(
On je puno starija raja, ali sam ga slučajno poznavala, veliki laf bio, i gospodin...
muha_sa

#2033 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Banksy wrote:

On je puno starija raja, ali sam ga slučajno poznavala, veliki laf bio, i gospodin...
mi (stara raja) smo po tome poznati :D
Banksy

#2034 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Banksy »

muha_sa wrote:
Banksy wrote:

mi (stara raja) smo po tome poznati :D
Istina, apsolutno se slažem :)
Chisum

#2035 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Banksy wrote:
Da, da, pardon, lapsus, zeio sam napisati nesto potpuno drugo.

Inace, bio je seceras, i prije rata. Poznavao sam ih jako dobro. I njega, i Almu, i cerku Unu, koja je tada bila klinka... Una i Alma su u ratu bili u Hrvatskoj, u Varazdinu.
Sjecam se stana na Marijin Dvoru, prelijepo galerijski rijeseno potkrovlje, ne znam sta se s tim desilo.

Nakon rata, kada je Fudo vec odavno nije bio medju nama, Alma se vratila, a kako je slovila za opasno dobrog i snalazljivog advokata, Silajdzic i ta cijela galerija mutnih likova koji su tada bili u vlasti, koristila je njene sposobnosti, cini mi se i za medjudrzavne sporove, vidjao sam ih cesto zajedno, s njima se motao i onaj Silajdzicev bandit Jata, ali tada Alma vec nije zivjela na Marijin Dvoru.
Cerku im nikada nakon rata nisam vidio. Vjerovatno je ostala u Hrvatskoj.
julisiz es grant

#2036 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by julisiz es grant »

A ovaj treći lik, pored Fude i Čolovića, je i poslije rata radio skrivene kamere na FTV, Predrag Doder.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2037 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Tomahawk11 »

Citah ranije onu pricu Zulici vs Todori....
Nadovezao bih se samo nesto....nakon dugo vremena, imam priliku pricati sa amidzom, dosao covjek iz svijeta....odnekud dodje ta tema (nisam licno nista dozivio tog perioda, mladji sam)....i onako sto on rece, nekako sam pozitivnu sliku stekao o tim likovima (koliko god da su oni bili i neka vrsta razbojnika, ali neka postena vrsta, koja nije sr.ala u svom dvoristu)....
Dvije situacije....jedna Holiday Inn....sjedio Todor, neki s cvikama, al ko trokrilni ormar....i udju reketasi, traze gazdu, kaze im on hajd razgulite, a oni njemu ko da ti razguli, ti s teglama ni je'ne....a jel tako.....sacekao da izadju, pa za njima...bilo ih 4-5....namlatio da valja....
Ili kad je je Todor rekao svedskom kralju, ne znajuci ko je lik, a ovaj pitao ima li mjesta....hajd razguli odavde :mrgreen: mrsko covjeku bilo, ovaj na engleskom biflao :lol: :lol:
Ono, likovi rega bili, druzili se sa Colom i sl., nije to sad neka papanijada bila....eto i moj amidza koji je bio novinar je imao dodira s njima....
Bilo je jos nesto s taksijem, ne znam jesam li dobro zapamtio, ono kao Zulic vozio, a Todor sjedio, i ovaj drobio kako su Zulici vaki-naki, ovaj dovezao, zastane, izadju, a ono saka-nos-patos... :mrgreen:
muha_sa

#2038 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:Citah ranije onu pricu Zulici vs Todori....
Nadovezao bih se samo nesto....nakon dugo vremena, imam priliku pricati sa amidzom, dosao covjek iz svijeta....odnekud dodje ta tema (nisam licno nista dozivio tog perioda, mladji sam)....i onako sto on rece, nekako sam pozitivnu sliku stekao o tim likovima (koliko god da su oni bili i neka vrsta razbojnika, ali neka postena vrsta, koja nije sr.ala u svom dvoristu)....
Dvije situacije....jedna Holiday Inn....sjedio Todor, neki s cvikama, al ko trokrilni ormar....i udju reketasi, traze gazdu, kaze im on hajd razgulite, a oni njemu ko da ti razguli, ti s teglama ni je'ne....a jel tako.....sacekao da izadju, pa za njima...bilo ih 4-5....namlatio da valja....
Ili kad je je Todor rekao svedskom kralju, ne znajuci ko je lik, a ovaj pitao ima li mjesta....hajd razguli odavde :mrgreen: mrsko covjeku bilo, ovaj na engleskom biflao :lol: :lol:
Ono, likovi rega bili, druzili se sa Colom i sl., nije to sad neka papanijada bila....eto i moj amidza koji je bio novinar je imao dodira s njima....
Bilo je jos nesto s taksijem, ne znam jesam li dobro zapamtio, ono kao Zulic vozio, a Todor sjedio, i ovaj drobio kako su Zulici vaki-naki, ovaj dovezao, zastane, izadju, a ono saka-nos-patos... :mrgreen:
:thumbup:

taj sa cvikama je stariji-Novak--belajsuz nad belajsuzima :-) samo šaketanje

a mladji je Novica--sportista :)

Image

Taj taksista je jedan od brace Zulica--Ibro
julisiz es grant

#2039 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Je li ovaj Novica imao priliku da svoje vještine upotrebljava nad komšijama druge nacionalnosti na Grbavici u periodu 1992-1995? Ozbiljno pitam, jer znamo šta je sve bilo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2040 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Tomahawk11 »

julisiz es grant wrote:Je li ovaj Novica imao priliku da svoje vještine upotrebljava nad komšijama druge nacionalnosti na Grbavici u periodu 1992-1995? Ozbiljno pitam, jer znamo šta je sve bilo.
Evo jedan clanak koji bi ti mogao pomoci:

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/755 ... ajeva.html
Braća Todori, Mirko i Novica, prijaratne urbane legende Sarajeva i vrhunski džudisti, ostali su u prijateljskim vezama sa velikim brojem Sarajlija, a tokom rata su u Gornjem Milanovcu prihvatili desetine građana Sarajeva i pomagali ih
julisiz es grant

#2041 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Drago mi je ako je tako :thumbup:
muha_sa

#2042 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
julisiz es grant wrote:Je li ovaj Novica imao priliku da svoje vještine upotrebljava nad komšijama druge nacionalnosti na Grbavici u periodu 1992-1995? Ozbiljno pitam, jer znamo šta je sve bilo.
Evo jedan clanak koji bi ti mogao pomoci:

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/755 ... ajeva.html
Braća Todori, Mirko i Novica, prijaratne urbane legende Sarajeva i vrhunski džudisti, ostali su u prijateljskim vezama sa velikim brojem Sarajlija, a tokom rata su u Gornjem Milanovcu prihvatili desetine građana Sarajeva i pomagali ih
da sam umro prije neg vidjeh ovaj post ne bih znao da se Novak zove Mirko :-)
rasli skupa--u istu osnovnu smo išli (Razija Omanovic) :-) :-) vazda bio Novak--nikad Mirko

Novica je u Mladenovcu--imao je svoj fudbalski klub Ofk Mladenovac-----a što se rata tice prico mi je da je mnogo raje iz Sarajeva zbrino :thumbup: (prije par mjeseci smo sjedili na čaršiji kod Hodžica)
Chisum

#2043 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Jeste... obicno se u vremenima tragedija, ratova, kao najsurovije pokazu isfrustrirane picketine, sto fizicki slabici, sto na ovaj ili onaj nacin iskompleksirani i isfrustrirani, poput onog mongoloida Batka, jeb'o li mu bog majku retardiranu, mrtvu.

Todori su bili druga tipa ljudi. Bili su sila, i toga su bili i te kako svjesni, nisu se morali nad slabima dokazivati.

PAdnu mi na pamet kad god sretnem Amelu, zenu onog kockara Magasha kojeg su cuvali.
Edin H.

#2044 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Gdje je ba onaj lafo maneken Lale, on ih je dobro redao?
P308

#2045 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by P308 »

zikamu wrote:Fuad - Fudo Mulahasanovic i Predrag Doder - Doca (tip u plavoj jakni) su bili najbolji jarani i zajebanti na TV Sarajevo. Vrsnjaci (mislim da je Fudo bio godinu-dvije stariji), obojica tonci... Super momci, dosta sam terena u onaj vakat proveo s njima i uvijek je bilo uzivanje (ponajvise smijeha) u njihovom drustvu. Rade Colovic - Cole, glumac, isto dobar frajer i dugo vremena nam je prva stanica bila za sankom kod "Cenge" na Skenderiji... :)
Tomo Maric, Behudin Hozo? Znas li njih?
Predrag Doder je u penziji par godina, koliko znam.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2046 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by mali_milojica »

P308 wrote:
zikamu wrote:Fuad - Fudo Mulahasanovic i Predrag Doder - Doca (tip u plavoj jakni) su bili najbolji jarani i zajebanti na TV Sarajevo. Vrsnjaci (mislim da je Fudo bio godinu-dvije stariji), obojica tonci... Super momci, dosta sam terena u onaj vakat proveo s njima i uvijek je bilo uzivanje (ponajvise smijeha) u njihovom drustvu. Rade Colovic - Cole, glumac, isto dobar frajer i dugo vremena nam je prva stanica bila za sankom kod "Cenge" na Skenderiji... :)
Tomo Maric, Behudin Hozo? Znas li njih?
Predrag Doder je u penziji par godina, koliko znam.
Mislim da sam Dodera jednom vidio na utakmici u I Sarajevu,na kolima prosle godine. Mislim da nije jos u penziji.
Hozo jos radi kao kamerman.
Edin H.

#2047 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

mali_milojica wrote: Mislim da sam Dodera jednom vidio na utakmici u I Sarajevu,na kolima prosle godine. Mislim da nije jos u penziji.
Konjskim? :D

Zezam se, pretpostavljam da si mislio na reportazna.
mali_milojica

#2048 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by mali_milojica »

Edin H. wrote:
mali_milojica wrote: Mislim da sam Dodera jednom vidio na utakmici u I Sarajevu,na kolima prosle godine. Mislim da nije jos u penziji.
Konjskim? :D

Zezam se, pretpostavljam da si mislio na reportazna.
:lol: :thumbup:
Jeste,reportaznim.
P308

#2049 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by P308 »

U penziji je Doca, 100%. Zasluzenoj penziji :)
mali_milojica

#2050 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by mali_milojica »

P308 wrote:U penziji je Doca, 100%. Zasluzenoj penziji :)
Nisam znao vjeruj mi. A Doca ce svakako nastaviti raditi i u penziji,jer i dok je radio na tv imao je dosta i privatluka.
Post Reply