.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1876 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by bitanga_sa_otesa »

ctrl, altgr i prtsc zajedno
muha_sa

#1877 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

:lol:

nema koju puljku nisam stisko al džaba, vazda izadje nakav ! :-)

zvao TVSA jer se ne može snimak pušcat :D --javi se naka ženturaca pa govori, ako hoš ove stisni puljku 1 --ako hoš one stisni puljku 2 ...........................stisno, pustiše muziku a niko se ne javlja :-)
HAVANA

#1878 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Dje mu ga dodje ovaj prtsc? :nevjerujem:
muha_sa

#1879 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Dje mu ga dodje ovaj prtsc? :nevjerujem:
udješ u folder pa onda unidješ u maj computer i samo klikaj na F 13--samo izidje prtsc :D
Chisum

#1880 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Sta uradise postenu covjeku po stare dane... u pet se probudio da trazi prtsc. :lol: Gdje ce vam dusa?

Kazu vidjen je sinoc na krovu zgrade, antena u jednoj ruci, a u drugoj visak. Ali nista, video opet izostao. :lol:
muha_sa

#1881 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol:

ne daju prave komande :-) hanuma vice-- pomjeri je desno-- a ono treba ljevo :lol:
Chisum

#1882 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Ma kak'a dugmad, folderi, kurci, palci. Tajna je u visku.
muha_sa

#1883 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Ma kak'a dugmad, folderi, kurci, palci. Tajna je u visku.

handri ga pudlica, taman krene a ona zalaje i sjebe mu koncetraciju :lol:
Eborg

#1884 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Eborg »

Ne radi ni meni video. Upoznao sam Huseina u cajdzinici, interesantan lik. Sta je pricao?
muha_sa

#1885 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Eborg wrote:Ne radi ni meni video. Upoznao sam Huseina u cajdzinici, interesantan lik. Sta je pricao?
zadnjih desetak minuta sam i ja gledao :-)
zvao sam TVSA da ih obavijestim da im video ne fercera :-) rekoše da ce sve ucinit da profercera a decko koji mi se javio nije znao za ovaj problem--garant ni onaj ko je ovo okacio na portal nije znao :-)
valjda mi koje ovo interesuje napokon i pogledamo :-D

što se Huseina tice sve je interesantno :-D bogato životno iskustvo :-D
HAVANA

#1886 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
Chisum wrote:Ma kak'a dugmad, folderi, kurci, palci. Tajna je u visku.

handri ga pudlica, taman krene a ona zalaje i sjebe mu koncetraciju :lol:

Ne spominji njemu sta sam kupio :brusli: krv ce mi popit.
I drugo,nije pudlica nego maltezer :D
Jarane ja sve konto izgubicu na muzevnosti :lol: Nema trebe da mi nije prisla...
insomnia78

#1887 Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by insomnia78 »

:D :D
Image
:D :D
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
HAVANA

#1888 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

:sretan: :sretan:
zateznistub

#1889 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

HAVANA wrote::sretan: :sretan:
Nisi valjda ovu zajebanciju sebi nabavio? :shock:

Jel' to nemeres da spavas pa da ga u miru i rahtluku vodas u 5 ujutro po ulici
smurf

#1890 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by smurf »

Ma jok ba vec mu mrsko glancati parket pa nafajta pujdu i pusti ga da slajdra :D
uglavnomja

#1891 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by uglavnomja »

eno pise da mu je rodjendan, havana puteru :oops:

sretan ti bio :)
HAVANA

#1892 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Hvala,malo sam užego,al dobro je. :D
fosil

#1893 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by fosil »

Ciko, treba li vam ponijeti cekere s pijace? :)
muha_sa

#1894 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

fosil wrote:Ciko, treba li vam ponijeti cekere s pijace? :)
to on mene pitAo, sad ti njega :lol:
fosil

#1895 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by fosil »

Kako vrijeme leti...:)
fosil

#1896 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by fosil »

Sova i Vidoje sa Bjelava. U zgradama iza dzamije stanovali. Mozda 64-65-66 godiste. Jedan je bazda onu "vijetnamku" jaknu nosio.
Joe iz doma Ljubica Ivezic. Jedan od starijih sticenika sa Suljom rahmetli. Znam da je satima na rukama znao piciti. Zna li iko ove likove i sta bi sa njima?
AlwaysHappy

#1897 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by AlwaysHappy »

fosil wrote:Sova i Vidoje sa Bjelava. U zgradama iza dzamije stanovali. Mozda 64-65-66 godiste. Jedan je bazda onu "vijetnamku" jaknu nosio.
Joe iz doma Ljubica Ivezic. Jedan od starijih sticenika sa Suljom rahmetli. Znam da je satima na rukama znao piciti. Zna li iko ove likove i sta bi sa njima?
brate na kojeg "Sulju rahmetli" mislis jeli na Planju,ako je Planja nije rahmetli brate vidim ga svaki dan i na kojeg Joa mislis jeli sa mjetasa
fosil

#1898 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by fosil »

Suljo sto je sudio. Mi smo ga Magu zvali. A Joe je odrastao u domu, fakat ne znam gdje se skrasio.
AlwaysHappy

#1899 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by AlwaysHappy »

fosil wrote:Suljo sto je sudio. Mi smo ga Magu zvali. A Joe je odrastao u domu, fakat ne znam gdje se skrasio.
A nije prijatelju ovajS uljo je mozda neko 77-78 godiste poznat pod nadimkom suljo domac ili soolio znam za tog sulju iz doma on je nekad 90tih bio sticenik doma i znam jedino o njemu da je teska dilajla i da se uvijek znao dobro potuci
Dezurni_kriticar

#1900 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Dezurni_kriticar »

Brneta sam znao lično, onako, iz viđenja.
On je starija generacija, tako da se nisam družio sa njim, no, obzirom da sam i ja dosta rano počeo posjećivati neka kultna sastajališta "kosijanera" i "hašišara", igrom slučaja, često smo se znali zadesiti na istom mjestu. Ne znam da li je bio Delija ili Grobar, znam da se veoma rano počeo ložiti na nacionalizam i da sam ga znao viđati sa Bobarom, koji je u to vrijeme važio za zagriženog Deliju, koji se zbog drugovanja sa Sirkom, znao često i kod nas na "sjeveru" pojaviti. Bilo je to vrijeme kada je nastao jedan od prvih transparenata Hordi zla (HORDE - ALIPAŠINOPOLJE) a šile ga cure iz mog razreda, vrijeme u koje je prvi GENERAL JUKA PRAZINA legalno registrovao PRVU firmu za intelektualnu naplatu dugovanja i vrijeme kada u neka doba, z tramvajsku prugu kod RTV doma, osvanuše tabla - ALIPAŠINO REPUBLIKA (kao sprdačina na tadašnju pojavu SAO oblasti u BiH). O gorespomenutom debilu Brnetu nebih imao išta za dodati a ni oduzeti, mislim da su prethodni učesnici u diskusiji sasvim vjerno opisali i tu spodobu a i taj mentalni sklop. Debil - debil. Bio i ostao...

Međutim, meni sada misli odoše na neke ljude koji su se mnogo bolje znali sa Brnetom u to vrijeme, a vidjevši da neki od nas ovdje spominju neka imena i lokacije, veoma je moguće i da će prepoznati i neke od likova koje ću sada redom spomenuti...

Dilan, Samir Droga, Eldar, mali Campo (Horde Zla).... Dado (Jadranko Vukić), Hase (viđam ga nekad u Hrasnom), Lepa, Sabina, Srle, Dejan...
Bojana i Vuk Vučetić i njegova vječna sjena, haver mu Sejo...

Sada, neki ljudi koje bi neki od učesnika diskusije također mogli znati...

Ekipa sa Vilsonovog / Stelex-a / Video ART kluba:
Brezo Srđan (radio za časopis Walter) i Radomir Marić (Rašo) sa Pofalića... (udarao bubnjeve u grupi Tajna večera), Edo Jusić, cura mu Sanja i vjerni haver (sada i zet) Mesko (bubnjar Parazita), Aleksandar Bursać (Bursa) i haver mu Bage (uz Edu Jusića, tada dvije najljepše plave "čupe" u gradu), Arijana Aćimović, Biljana, Olja Kristić, Zlaja...

Mlađa ekipa sa Vilsonovog / Video ART kluba / Rebus-a / AG-a:
Mane Zeković, Krečo Eldin, Mario Iličić, Kemal Krndžija, Boris i Saška, Eman Balićevac, Agi (Goran, Alipašino, A faza), Gagi (debilčina, znam da je bio u HVO. Ostavili nas založene u Azićima kada je pao Otes), Goran Flokar, Srle (Manetov brat), Ismail Zeba, Ismar, Salih, Branka, Jasmina Karadža, Tanja Ilić, pokojni Lado sa Bistrika (poginuo odmah na početku rata, kao pripadnik HVO-a), Ćelo sa skenderije (Topalović), Puja...

Izvinjavam se za udaljavanje sa teme.
Kako god, mislim da u svakom slučaju osobe koje spomenuh (uz tek par izuzetaka), zaslužuju ipak više prostora nego ga poklonismo Brnetu, Niksonu, Rusu... eto, niko ne spomenu onog Dragišu(?) ako se dobro sjećam imena, sa Pofalića je lik, što je istetoviran vas ko Mikijev almanah ;) ...
Dakle (ponavljam: uz par izuzetaka), svi spomenuti su naša, gradska raja, ljudi koji su svojim životima, na određen način, obilježili ovaj grad ili neke njegove lokacije i u nekom smislu se ugradili u sve to...

Da dodam samo još za Njufka, jer vidim da su i njega spominjali u kontekstu nekakve legende, hahaha....
Legendarni KOMANDANT Njufko... ježevi na tranzitu, ježevi oko Nove ulice na Skenderiji...pa onda prvi juriš i prva akcija baš u Poslovni grad Skenderija... Zaplakaše mnoge radnje a hrabri borci Komandanta Njufka se sutradan svi pojaviše u istim trenerkama i istim patikama, ko nogometni tim... Svesrdno im pomogli Željko (Ustaša, nadimak), buraz mu Kemo (Mostarac, nadimak), dvojica Sandžaklija (rahmetli Koca Safet, život izgubio u bitkama u Azićima) a drugome se imena ne sjećam... Opremili se momci kao da će na pripreme u Fojnicu, hahaha... Al, hajde, stipu sad to, za Njufka da kažem i za njegova komandantska dostignuća i postignuća tokom rata, hahah.... Da, da se vratimo na te ježeve... Scena sljedeća: Nailazi tranzitom kod Jevrejske kapele nov bordo Golf II dizel, Vogošćanski, TAS-ov ;)... Za volanom nekakav preplašen "intelektualac", nacionalnost i konfesija sasvim irelevantan faktor... Nailazi na ježeve... brenza... koči... zaustavi se... Iz adekvatnog zaklona se ukazuje gorostasna prilika KOMANDANTA NJUFKA, nalik onom neurednom Badži iz popularnog crtića sa mornarom Popajem, samo sa rasječenom gornjom usnom... Zbog nepravilnosti na gornjoj usni nepravilno izgovara npr. "tv" i pretvara to u "f", i još neke slovne varijante mu baš ne idu u izgovoru... Onda uperi pušku u vozača i kaže: Ša ima? Đe se to poflo?! Movze mavo ispvave?... Čovjek uredno dadne saobraćajnu... vozačku... ličnu... Onda slijedi: Sve je uvedu, nego movamo ti, mvtvoga mi oca, zaplijeniti auto za potvebe TO... Lik ga gleda, blijed ko kreč i isprva ne progovara. Onda pita: A, izvinite, a ko će meni sutra da nadoknadi to što ste mi uzeli automobil za potrebe TO?... Onda ide Njufkova poznata...: Mvtvoga mi oca, napvavićemo potvdu,... evo, sve lijepo pise, ...konfiskuje se za potvebe TO... Evo ti i moj potpis...Komandant Njufko... Mvtvoga mi oca, ko god da te bude pito, samo reci KOMANDANT NJUFKO sa Skendevije ti za potvebe TO izuzeo auto i sveok, dobicete, mvtvoga mi oca svi nove Golfove iz TAS-a...

I tako... Takve je podvige redovno pravio komandant Njufko i po tome se proslavio u ratu. Ako se ko bunio - dobio je po pičci....i ostao bez auta... Ako se ko nije bunio, onda mu je samo uz "potvdu" i neizbježno "mtvoga mi oca", konfiskovano auto... Lopovluk i otimačina... Kriminal... Prije rata znam da je silovao par curica, koje to, kloiko mi je poznato, iz straha nikada nisu prijavile. Da jesu, valjda bi nekada odležao par godina za to. A koliko znam, nije...

Hvala za pažnju!
Post Reply